Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Огляд компактних камер PowerShot SX150 Canon IS і SX160 IS

Огляд компактних камер PowerShot SX150 Canon IS і SX160 IS

Вибір бюджетної цифрової камери для багатьох являє собою дуже нелегкий процес, адже пристрої цієї категорії разюче відрізняються один від одного - одні красиві і мініатюрні, другі потужні та зручні, треті універсальні і практичні. Звичайно, наділити апарат одразу всіма перерахованими якостями неможливо, але завдяки компанії Canon ви зможете придбати розумне компромісне рішення - камеру з лінійки PowerShot SX. Сьогодні ми обговоримо відразу два покоління найбільш доступних моделей з потужним зумом, оптичною стабілізацією і ручними настройками - PowerShot SX150 IS і SX160 IS.

Хоча зовнішній вигляд пристроїв дещо відрізняється, загальні риси лінійки залишилися колишніми. Ці камери мають досить великі габарити і в кишеню точно не помістяться. Їх корпусу виконані з пластика і зібрані дуже непогано. Правда, характерний для SX130 стукіт захисних шторок раніше чутно при перенесенні.

SX150 успадкувала плавні лінії попередньої моделі. 160-я ж знайшла кілька незграбний дизайн. Але на ергономіці це не відбилося, як і раніше, в руках камери лежать не ідеально, але цілком надійно.

Хромовані вставки і точене металеве кільце об'єктива залишилися незмінними. Стереомікрофон і лампа підсвічування автофокусу також зберегли своє місце розташування.

На верхній грані знаходиться великий механічний селектор, що задає всі основні режими зйомки, поєднаний з кільцем трансфокатора спуск затвора і кнопка включення. У лівій частині знайшлося місце для вбудованого динаміка і спалаху. Лампа спалаху SX150 піднімається вручну, а у SX160 за допомогою механічної кнопки. Також нова модель отримала додаткове вушко на лівій стороні для кріплення кистьового ремінця.

Екран у камер однаковий, з діагоналлю фотоапарат 3 дюйми і роздільною здатністю всього 230000 точок. За сучасними мірками це дуже скромні характеристики. Не дивно, адже дисплей не змінювався протягом 5 поколінь. Головний недолік низького дозволу - це пикселизация, що не дозволяє адекватно оцінити різкість знімка. З плюсів варто відзначити хорошу видимість під прямими сонячними променями.

Тильний блок управління відрізняється тільки формою і порядком розташування кнопок, але їх функціональність не змінилася. Окрема кнопка відеозапису і джойстик з колесом прокрутки відмінно зарекомендували себе на практиці.

На правій грані SX150 передбачений штирьковий роз'єм А.В., порт міні-USB і гумова заглушка для опціонального мережевого адаптера живлення.

Огляд компактних камер PowerShot SX150 Canon IS і SX160 IS Огляд компактних камер PowerShot SX150 Canon IS і SX160 IS
PowerShot SX150 IS

У SX160 для синхронізації з ПК та передачі AV-сигналу використовується суміщений порт міні-USB. Також вперше у камери цього сімейства з'явився міні-HDMI порт. Залишилася і можливість підключення мережевого адаптера живлення.

На лівій грані роз'єм для елемента живлення CR1220, який відповідає за роботу годин і календаря. Видать, у попередників був настільки тривалий термін експлуатації, що питання заміни службової батарейки стало актуальне.

Нижні межі ідентичні - тут знаходиться штативна різьблення і дзеркальний фотоапарат батарейний відсік. Харчуються камери від двох елементів типорозміру АА. Це можуть бути акумулятори типу NiCd і NiMH або самі звичайні лужні батарейки. Мінусом такого рішення є відсутність акумуляторів в комплекті з камерою і необхідність придбання зовнішнього зарядного пристрою. На жаль, візуально контролювати рівень заряду неможливо, так як камера інформує тільки про повне або практично повного розрядження акумулятора. Однак універсальність і доступність стандартних елементів живлення з лишком перекривають ці недоліки.

За заявою виробника, SX160 стала економніше витрачати енергію. Ця модель дозволяє відзняти до 140 знімків на комплектних батарейках і близько 380 знімків з акумуляторами ємністю 2500 мАг, проти 110 і 320 знімків для SX150 відповідно. Настільки невелику різницю не вдалося перевірити на практиці, так як після 200 відзнятих кадрів жодна з камер не сіла.

Також всередині батарейного відсіку знаходиться слот для карт пам'яті формату SD з підтримкою SDXC. Вбудованої пам'яті немає.

Меню

Камери мають однаковий інтерфейс, успадкований від попередніх моделей. Меню не перевантажено зайвої функціональністю, в ньому присутня лише найнеобхідніше.


Що стосується швидкості, SX150 Дуже не неспішно реагує на перемикання параметрів і має помітний неозброєним оком лаг затвора (затримку від натискання на спуск затвора до фіксації знімка). Це не впливає на якість знімків, але трохи псує враження про пристрій.

При розробці SX160 питання швидкості приділили більше уваги - у цієї моделі реакція помітно краще.

Об'єктив

Головною перевагою SX150, звичайно ж, став об'єктив. Як і у попередньої моделі, фокусна відстань в еквіваленті 35-мм плівки складає 28-336 мм, що говорить про 12-кратної ступеня наближення. Такого діапазону достатньо для всіх можливих сюжетів, починаючи від масштабних пейзажів і закінчуючи деталізованими віддаленими об'єктами.


Фокусна Відстань 28 мм (ширококутне положення) і 336 мм (максимальне наближення). SX150

Нова фотоапарат канон SX160 отримала ще більш потужний об'єктив з 16-кратним зумом і фокусною відстанню 28-448 мм. Додаткова кратність в даному випадку стала помітним плюсом, враховуючи, що світлосила об'єктиву при цьому впала дуже незначно (F3.4 F5.6-у SX150, проти F3.5 F5.9-у SX160).


Фокусна Відстань 28 мм (ширококутне положення) і 448 мм (максимальне наближення). SX160

У обох камерах добре працює система оптичної стабілізації IS. Вона дозволяє робити різкі знімки при максимальному наближенні та недостатньої освітленості.


Стабілізація включена. SX150 IS і SX160 IS

SX150 SX160 і відмінно підходять для макрозйомки - мінімальна дистанція фокусування всього 1 см від краю передньої лінзи. До того ж є ручне фокусування, часом необхідна для зйомки дрібних об'єктів, але відсутня у більшості бюджетних пристроїв.


Сенсор

14-мегапіксельний сенсор SX150 забезпечує максимальний дозвіл знімка 4320x3240 точок. У той час як SX160 оснастили вже новим 16-мегапіксельним сенсором з роздільною здатністю 4608x3456 точок. При достатньому освітленні обидві камери показали високу деталізацію, хоча знімки з SX150 вийшли навіть більш різкими.


Діапазон чутливості обмежений значеннями ISO 80-1600 для SX150 і SX160 ISO100-1600 для.

Студійний тест показав, що практичним стелею для обох камер є значення ISO 400, яке можна встановлювати без ризику сильного погіршення якості знімків. Це дуже непоганий результат для бюджетних пристроїв, ще раз підтверджує можливість зйомки при недостатньому освітленні.

фотоапарат
купити фотоапарат
фотоапарат канон
фотоапарати ціни
цифрові фотоапарати
дзеркальний фотоапарат

Зйомка

Знімаючи в режимі АВТО можна взагалі забути про які-небудь налаштуваннях. Залежно від сцени, автоматика вибере одну і 32 передвстановлених сюжетних програм, а вам залишиться лише натиснути на спуск затвора. Також ви можете самі вибрати потрібну сценічну програму в режимі SCN.
0

Коментарі