Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

kostic

попередня
наступна

Огляд компактної камери PowerShot SX50 Canon HS

Огляд компактної камери PowerShot SX50 Canon HS

PowerShot SX50 HS є не тільки вершиною серії ультразумів Canon, але і стала першою в світі камерою з 50-кратним оптичним наближенням. Цей фотоапарат може зняти крупним планом все - від дрібниці, що знаходиться прямо перед вами, до об'єктів за сотні метрів. Високу чіткість знімків забезпечить інтелектуальна система стабілізації IS і процесор DIGIC 5. А підтримка RAW і ручні настройки напевно зацікавлять ентузіастів і досвідчених фотографів.

Конструкція

Оновлений дизайн перетворив PowerShot SX50 HS в кращу сторону - модель вже не нагадує велику «мильницю», а виглядає як справжня «зеркалка». У іншому корпус зберіг свої великі габарити і солідну масу (майже 600 грам). Камера дуже зручно лежить в руці завдяки ергономічному виступу передньої панелі, однак відсутність гумових вставок кілька погіршує тактильні відчуття і надійність хвата.

Об'єктив має великий діаметр і займає практично всю площу передньої панелі. Поруч з ним знайшлося місце тільки для лампи підсвічування автофокусування.

Огляд компактної камери придбати фотоапарат PowerShot SX50 Canon HS
Зазвичай при максимальному збільшенні важко утримувати об'єкт зйомки в кадрі. Знайти його, чи не віддаливши сцену, практично неможливо. Така ситуація могла б добряче попсувати нерви користувачам, якби виробник не передбачив дві «чарівні» кнопки на корпусі об'єктива: «Фіксація» і «Пошук». Перша застосовує покращений алгоритм стабілізації для конкретної сцени, який вельми ефективно пригнічує тряску. Друга кнопка миттєво віддаляє сцену, але зберігає масштаб попередньої у вигляді рамки. Щоб відновити наближення, поміщаємо втрачений об'єкт всередину рамки і відпускаємо кнопку пошуку - все просто!

Огляд компактної камери PowerShot SX50 Canon HS
На верхній панелі розташований спуск затвора з важелем трансфокатора, кнопка включення живлення і барабан режимів. Залежно від сили натискання на важіль швидкість масштабування змінюється. Вбудований спалах піднімається вручну, а кнопка по сусідству призначена тільки для вибору режимів. Є й гарячий черевик, до якого можна підключити зовнішній спалах із серії Speedlite. Причому з нею PowerShot SX50 HS виглядає цілком гармонійно.

Огляд компактної камери фотоапарат PowerShot SX50 Canon HS
PowerShot SX50 HS і спалах Speedlite 320EX (купується окремо)

Огляд компактної камери PowerShot SX50 Canon HS
Камера оснащена дисплеєм з досить скромними характеристиками: діагональ 2,8 дюйма, а дозвіл - 461 точок 000. Правда, помітна неозброєним оком пикселизация практично не псує картинку, та й у цілому екран яскравий і має широкі кути огляду. А ось корисність поворотного механізму сумнівів не викликає - можна знімати з будь-якого ракурсу.

Спостерігати за сюжетом на яскравому сонці набагато комфортніше за допомогою електронного видошукача. Він має дозвіл 202000 крапок і невелику швидкість відгуку, що призводить до появи кольорового шлейфу при русі об'єкта в кадрі.

Зліва від видошукача перебуває барабанчик для корекції діоптрій і програмована кнопка «S». Праворуч - клавіша перегляду знімків і окрема кнопка відеозапису. Нижче розміщений мультиселектор - основний навігаційний елемент, і кнопки, що відповідають за вибір точок фокусування, управління виведенням інформації і меню.

Під кришкою правій грані передбачено три інтерфейси: суміщений з міні-USB роз'єм A / V, міні-HDMI і гніздо пульта ДУ.

На нижній грані розміщена штативна різьблення і батарейний відсік. Під Фіксаційні механізмом ховається слот для карти пам'яті SD. Тут же розташована і літій-іонна батарея ємністю 920 мАг. Повного заряду вистачило приблизно на 400 знімків без використання спалаху.

Меню

Екранний інтерфейс, як і у інших компактних камер Canon, відрізняється невеликою кількістю індикаторів, а меню містить індивідуальний для кожного режиму зйомки набір функцій. Таке дружнє управління дозволить новачкам освоїти пристрій без зайвих зусиль.

Об'єктив

Головною особливістю SX50 Canon PowerShot УГ є 50-кратний об'єктив. Якби ми представили набір оптики для дзеркальної камери з подібним характеристиками - це був би величезний рюкзак з дуже недемократичним цінником.

Діапазон фокусних відстаней варіюється від 24 до тисячі двісті мм, що робить цю камеру сверхуніверсальной. Використовуючи ширококутне положення об'єктива ви зможете відобразити прекрасні панорамні види, зробити знімки архітектури або портрети. Максимальний зум ж перетворює вашу камеру в далекобійні фоторушницю, з яким можна сміливо йти на «полювання» за полохливими дикими тваринами або іншими цікавими об'єктами. На такий великий дистанції фотограф буде привертати до себе мінімум уваги або взагалі залишиться непоміченим.

Світлосила об'єктива варіюється від значення 3,4 до 6,5. У іншій ситуації я б сказав, що верхній показник низький, але при фокусній відстані 1 200 мм така діафрагма цілком допустима. Завдяки внутрішній системі стабілізації IS і режиму «Фіксація» можна не побоюватися за різкість знімків в сонячну погоду. Однак в тіні, сутінках або темному приміщенні вам буде потрібно штатив або спалах для отримання якісних зображень.

Фокусна Відстань 24 мм (ширококутне положення) і 1200 мм (максимальне наближення) (RAW)

Ультразуми славляться не лише потужним наближенням, а й відмінними можливостями для макрозйомки. CanonPower удару SX50 HS не став винятком - фокусування виробляється на об'єктах у самої передньої лінзи.

Макрозйомка (RAW)

Як і більшість просунутої змінної оптики, об'єктив PowerShot SX50 HS оснащений ультразвуковим приводом USM. Він забезпечує швидке і тихе фокусування, що особливо важливо для якісної відеозйомки.

Сенсор

На відміну від інших виробників, компанія Canon не стала нарощувати кількість пікселів для стандартної 1 / 2,3-дюймової матриці, тому що найчастіше це не призводить до приросту якості. 12-мегапіксельний сенсор забезпечує максимальний дозвіл знімків 4000x3000 точок, чого цілком достатньо для масштабування та аматорської великоформатної друку.

Тестова композиція (RAW)

Світлочутливість матриці SX50 HS регулюється в діапазоні від ISO 80 до ISO 6400. Шуми починають проявлятися на знімках в RAW ПРИ ISO 400, але ефективно придушуються фільтром для JPEG. З підвищенням ISO до 800-1600 якість пропорційно знижується, але ЙОГО МОЖНА Істотно поправити в редакторі завдяки ПІДТРИМКИ RAW.

Зроблений при максимальних ISO 3200-6400 знімок підійде тільки для публікації у веб-форматі, так як має дуже низьку деталізацію і спотворені кольору. Враховуючи невисоку світлосилу об'єктиву, CanonPower Постріл SX50 HS буде не кращим вибором для зйомки при недостатньому освітленні.

Варто також відзначити, що при використанні довгої витримки доступно тільки мінімальне значення ISO.

Швидкісні показники

Швидкість традиційної безперервної зйомки невелика - до 2,2 кадрів / с. Але спеціально для любителів динамічних сюжетів передбачений супершвидкісний режим - 13 кадрів / с (фокусування по першому кадру), а також - 4 кадра / с (стежить фокусування) тривалістю до 10 кадрів. Як не дивно, файли швидко копіюються з буфера на карту пам'яті і вже через кілька секунд камера знову готова продовжити зйомку. На жаль, RAW в даному режимі не підтримується.

Відеозйомка

Якість відеозапису в цілому непогана - при максимальному дозволі 1920х1080 пікселів картинка досить різка і реалістична. Доступна для FullHD-відео швидкість запису становить 24 кадру / с.

А ось практична цінність 50-Картні наближення при відеозйомці зводиться до нуля. Навіть незважаючи на наявність стабілізації, картинка «стрибає» від найменшого зсуву пристрою. Звичайно, ситуація вирішується установкою камери на штатив і застосуванням пульта дистанційного керування.

Цікаві режими

За допомогою режиму «Підбірка відео» ви можете легко зняти відеосюжет про проведений день, просто знімаючи фотографії. Перед кожним знімком камера автоматично знімає коротенький відеокліп. Потім всі зняті за день кліпи об'єднуються в один файл.

У режимі цифрових фільтрів доступи різні ефекти, які прикрасять будь-яку, навіть непримітну сцену.

Висновки

Відразу після анонса PowerShot SX50 HS сприймалася мною як чергова жертва маркетингових воєн, в яких стратегічною зброєю виступають вже не мегапиксели, а кратність оптичного зума. Однак після тестування думка змінилася.

Ефективна система стабілізації дозволяє цілком комфортно знімати з більшим наближенням і отримувати непогані результати. Камера показала невластиву для суперзум високу швидкість роботи і може успішно застосовуватися для зйомки динамічних сюжетів. На жаль, є і недоліки - апарат погано справляється зі Сьемка при недостатньому освітленні без застосування спалаху і штатива. Незважаючи на це, загальне враження про камері залишилося хороше. PowerShot SX50 HS дуже зручна і проста в експлуатації - якраз те, що потрібно для подорожей і зйомки на природі. фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат никон, фотоапарат фото, фотоапарат Соні http://season-ua.com/ua/photo.html

0

Коментарі