Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Огляд компактних камер Canon IXUS 500 HS і 510 HS

Огляд компактних камер Canon IXUS 500 HS і 510 HS

Більшість фотоапаратів із серії Canon IXUS відрізняються тонким корпусом з плавними рисами. Однак зовнішній вигляд IXUS 500 HS і IXUS 510 HS не вписується в загальну концепцію дизайну лінійки - ці камери суворі й елегантні. Крім оригінальної зовнішності пристрою також отримали непогані характеристики: 10-мегапіксельний сенсор і об'єктив з 12-кратним оптичним наближенням. Модель IXUS 510 HS додатково оснащена модулем Wi-Fi для бездротової передачі даних і великим сенсорним екраном. З такими камерами ви зможете знімати красиві фотографії і живе відео у форматі Full HD, при цьому абсолютно не потрібно думати про настройках - розумна автоматика розпізнає до 58 сцен на всі випадки життя.

Конструкція

500 УГ УГ і 510 одягнені в металевий корпус і відрізняються чудовим якістю збірки. Завдяки абсолютно плоским граням вони виглядають стильно і технологічно, мало чим нагадуючи звичайну «мильницю».

Камера з таким дизайном не дуже надійно лежить в руці через відсутність упорів, малої площі хвата і досить слизькій поверхні. Зате такі моделі надзвичайно компактні і не мають випирають частин в транспортному положенні.

Отвори динаміка і стереомикрофона зосереджені на хромованому кільці об'єктиву. З НИМИ по сусідству знаходиться лампа підсвічування автофокусу. У правому кутку знайшлося місце для вбудованого спалаху.

На верхній панелі вишикувалися в ряд три кнопки: спуск затвора з важелем з трансфокатора, включення харчування, перегляд знімків. IXUS 500 також оснащена механічним перемикачем режимів зйомки, а у IXUS 510 HS є індикатор Wi-Fi.

Основною відмінністю тестованих моделей став дисплей. У IXUS 500 HS Звичайний 3-дюймовий екран з роздільною здатністю 461000 пікселів і співвідношенням сторін 4: 3. Праворуч від екрану знаходиться додатковий блок управління, що з 7 кнопок, що відповідають за відеозапис, експозицію, режими фокусування, спалах, виведення інформації на екран, активацію додаткових функцій і меню. Чотири центральні клавіші служать також для навігації.

Фотоапарат IXUS 510 HS ж отримала сенсорний екран розміром 3,2 дюйма, з аналогічним дозволом і співвідношенням сторін 16: 9. Враховуючи мініатюрність кнопок 500 HS, 510-я однозначно попереду по зручності управління, але програє в оперативності через не дуже чутливого резистивного сенсора.

Під кришкою правій грані передбачено два інтерфейси: суміщений з міні-USB роз'єм A / V і міні-HDMI.

На нижній грані розміщена штативна різьблення, слот для карти пам'яті MicroSD і батарейний відсік. В якості елементів живлення використовується літій-іонний акумулятор ємністю 870 мАг. Батареї вистачило приблизно на 250 знімків для 500 HS, і близько 200 510 для УГ. В цілому це невисокий показник, але для регулярної зйомки в умовах міста цього цілком достатньо.

Меню

Інтерфейси у камер теж різні. Меню IXUS 500 HS виконано в кращих традиціях кнопкових компактів Canon - просте і зрозуміле.


Інтерфейс IXUS 500 HS

Сенсорний Інтерфейс купити фотоапарат IXUS 500 HS також не відрізняється особливою складністю, але і інтуїтивно зрозумілим його не назвеш. Наприклад, щоб потрапити в меню потрібно спочатку викликати екран введення налаштувань за допомогою віртуальної кнопки FUNC.

Правда, враховуючи, що обидві камери знімають в автоматичних режимах, бродити по меню доведеться не так вже й часто.


Об'єктив

Незважаючи на свою мініатюрність, камери показують відмінну функціональність. Перш за все, завдяки потужному 12-кратному об'єктиву, що дозволяє знімати віддалені об'єкти крупним планом. Колись таким наближенням могли похвалитися тільки громіздкі «псевдодзеркалки», але і зараз у цих камер мало конкурентів серед рівних за габаритами і ціні пристроїв.

Кут огляду в ширококутному положенні не найбільший серед компактних камер (еквівалентна фокусна відстань дорівнює 28 мм), але це не перешкодить вам знімати прекрасні пейзажі, види архітектури або інші масштабні сцени.

Функція інтелектуальної стабілізації непогано справляється з небажаної тряскою, що дозволяє робити різкі фотографії з рук при максимальному наближенні.

Автоматичний режим

Камери мають два базових режими зйомки: програмний і автоматичний. Для тестів в основному використовувався другий режим, що вимагає від користувача мінімум навичок. Дійсно, в більшості випадків автоматика правильно вибирає одну з 58 закладених сценічних програм залежно від сюжету, що знімається.

Обидва пристрої швидко і досить точно визначають ключові об'єкти зйомки і фокусуються на них ще до натискання спуску затвора, причому це можуть бути як особи людей, так і абсолютно статичні об'єкти.

Для динамічних сцен передбачений цікавий режим «стеження». Ця функція дозволяє самому вибрати об'єкт для фокусування, який не піде з зони різкості, навіть перебуваючи в русі. Також «стеження» допомагає зберегти фокусування в потрібній точці при переміщенні самої камери. На сенсорному екрані 510 HS працювати з цією функцією набагато зручніше, так як точка фокусування задається одним торканням.

Програмний режим

У цьому режимі ви зможете не тільки вибрати потрібну сценічну програму, але і застосувати різні цифрові ефекти.

Спеціально для любителів репортажу передбачена функція швидкісної зйомки до 6,8 кадрів / с (до 6,1 кадру / с у 510 СС). Серія не обмежена за кількістю кадрів, але фотографії буду записані з дозволом 2,5 мегапікселя. Швидкість зйомки в повному дозволі становить менше кадру в секунду.

Безперервна швидкісна зйомка

Панорамний режим (доступний тільки для моделі 500 СС) реалізований досить складно - потрібно зняти окремі фотографії так, щоб їх краї трохи перекривалися. Потім отримані знімки «зшиваються» в один за допомогою комплектного ПО PhotoStitch. На відміну від «простих» панорам, зроблених пристроями інших виробників, зображення з IXUS 500 HS будуть якіснішими.

1

Панорама, складена з чотирьох кадрів

Також в цих камерах є різні цифрові ефекти, які додадуть вашим знімкам більше фарб, драматизму, або ж просто зроблять їх кумедними.

Відео

IXUS 500 HS - одна з найдоступніших на ринку камер з підтримкою відеозапису в Full HD. Ролики виходять чіткими і плавними, особливо якщо зйомка проводиться при достатньому освітленні.

Якість відеозапису 510 HS ідентично 500-ї моделі, але завдяки широкоформатному екрану сам процес зйомки став більш зручним, оскільки відео відображається без чорних смуг.

За допомогою режиму «Підбірка відео» ви можете легко зняти відеосюжет про проведений день, просто знімаючи фотографії. Перед кожним знімком камера автоматично знімає коротенький відеокліп. Потім всі зняті за день кліпи об'єднуються в один файл. Зверніть увагу: функція «добірка відео» значно скорочує час автономної роботи пристрою.

Прискорений режим зйомки дозволяє записувати відео зі швидкістю 120 кадрів і 240 / с з роздільною здатністю 640x480 і 320x240 пікселів відповідно. Правда, якість таких роликів невисоке.

Цифрові ефекти працюють також і при відеозапису

Мережеві можливості

Вбудований в IXUS 510 HS адаптер Wi-Fi дозволяє копіювати знімки на мобільний пристрій або ПК. Для синхронізації потрібне встановлення програмного забезпечення: програми CameraWindow (для Android) або ImageBrowser EX (для Windows / Mac OS). Також можна передати знімки на іншу камеру з підтримкою Wi-Fi.

Висновки

Якщо не брати до уваги ергономіку, IXUS 500 HS і IXUS 510 HS - відмінні функціональні камери для повсякденного використання.

Незважаючи на порівняно низьку вартість, модель 500 HS має Pегістрація Переваги, властиві більш дорогим пристроям - 12 кратний оптичний зум і можливість запису відео в дозволі Full HD. А її простота стане до душі тим, хто хоче робити якісні знімки, не вникаючи в подробиці.

За IXUS 510 HS доведеться заплатити трохи більше, але натомість до вже перерахованих достоїнств ви отримаєте ще й зручний сенсорний екран і зможете передавати знімки без докучливих проводів. фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат никон, фотоапарат фото, фотоапарат Соні http://season-ua.com/ua/photo.html

0

Коментарі