Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Огляд компактної камери Canon PowerShot S110

Огляд компактної камери Canon PowerShot S110

«Професійна компактна камера» - так фірма Canon називає апарат з великим сенсором, ручним керуванням і підтримкою формату RAW. Сьогодні ми познайомимося з найменшим представником цієї категорії - PowerShot S110. Модель оснащена 12-мегапіксельним CMOS-сенсором з діагоналлю 1 / 1,7 дюйма, процесором DIGIC 5 і об'єктивом з максимальною діафрагмою F2.0. Від попередньої моделі S110 відрізняється підтримкою сенсорного управління і вбудованим адаптером Wi-Fi для бездротової передачі даних.

На перший погляд PowerShot S110 здається звичайною непримітної компактною камерою, але варто взяти її в руки, відразу відчувається приємна важкість і відмінно зібраний металевий корпус. Як і «дзеркалки», ця модель отримала шорсткувате матове покриття, що не дозволяють пристрою випадково вислизнути з рук. У попередній моделі був також невеликий гумовий упор для пальців, але в S110 від нього чомусь відмовилися.

Об'єктив оточений масивним металевим кільцем. Обертаючи його, можна змінювати один з встановлених в меню параметрів. Ми ж запрограмували його на ручну настройку фокусування, як найбільш підходящу для цього функцію. Праворуч від логотипу Canon розміщена лампа підсвічування автофокусу і отвори стереомикрофона.

На верхній панелі розташований спуск затвора з важелем трансфокатора, кнопка включення живлення, барабан режимів, індикатор Wi-Fi і вбудований спалах. Лампа спалаху піднімається і опускається автоматично за допомогою сервоприводу.

Як і попередниця, S110 отримала тридюймовий дисплей з роздільною здатністю 461 тисячі точок. Якість картинки за сучасними мірками середнє, в основному через помітну неозброєним оком пикселизации. А ось ємнісна сенсорна технологія в цій серії застосована вперше. З її допомогою можна здійснювати навігацію, вибирати точки фокусування чи гортати знімки (з підтримкою технології multi-touch).

Праворуч від дисплея розміщена програмована кнопка FUNC КІЛЬЦЕ., Окрема клавіша відеозапису, кнопки перегляду знімків і меню. У центрі - мультиселектор, контролюючий такі параметри як експокорекція / з'єднання Wi-Fi, тип фокусування, настройки спалаху і висновок додаткової інформації на екран. Всі інші налаштування можна викликати кнопкою в центрі кільця FUNC. SET, вона ж служить для підтвердження вибраних налаштувань.

Під кришкою правій грані передбачено два інтерфейси: суміщений з міні-USB роз'єм A / V і міні-HDMI.

Знизу знаходиться штативна різьблення і батарейний відсік. Харчується камера від літій-іонної батареї ємністю 1120 мАг. Ресурс акумулятора невеликий, повного заряду вистачило приблизно на 300 знімків і пару хвилин відеозапису. Запис даних ведеться на SD-карту-(підтримується SDXC), вона встановлюється в слот поруч з акумулятором.

Меню

Інтерфейс камери кілька модернізований. У правій частині екрана з'явилося віртуальне колесо для вибору основних параметрів експозиції: чутливості ISO, витримки, діафрагми або експокорекції. Для установки того чи іншого значення використовується механічне фронтальне кільце. Також додалося кілька пунктів відповідають за налаштування сенсора екрану і Wi-Fi. В іншому меню, як і у попередніх моделей - просте і інтуїтивно зрозуміле.

Сенсор

Головною перевагою PowerShot S110 над звичайними компактами є великою КМОП-сенсор з діагоналлю 1 / 1,7 дюйма. Така матриця має більш широкий динамічний діапазон, дозволяє природніше передати сцени з контрастним освітленням. Але навіть якщо знімок виявився темним або пересвеченним, ситуацію можна поправити в редакторі завдяки підтримці RAW.

До і після корекції (RAW)

12-мегапісксельная матриця PowerShot S110 забезпечує максимальний дозвіл знімків 4000x3000 точок, але при цьому деталізація і різкість трохи вище, ніж у камер зі стандартним 1 / 2,3-дюймовим сенсором з аналогічним дозволом.

Оригінал знімка і фрагмент із збільшенням 100%

Як правило, матриці з великою площею показують більш низький рівень шумів на високих значеннях чутливості. Камера дозволяє встановлювати значення ISO аж до 12800 одиниць, але наскільки це практично - покаже тест.

Тестова композиція, ISO 80

Вбудований внутрішньокамерний фільтр непогано усуває шуми на зображеннях JPEG аж до ISO 1600, при цьому деталізація практично не втрачається. З RAW справи йдуть трохи гірше - зернистість проявляється вже при ISO 400. Звичайно, такий шум можна прибрати в редакторі на ПК і в деяких випадках навіть більш делікатно, ніж це робить камера. У діапазоні ISO 3200-6400 якість картинки сильно погіршується, хоча такі знімки все ще придатні для перегляду в невеликому форматі або для веб-публікації. Максимальне ISO 12800 сильно спотворює зображення, деталі в JPEG «замилюються», а в RAW - перетворюються на суцільну кашу з кольорових крапок.

Якщо говорити коротко, практична величина чутливості S110 знаходиться в межах 80-800 ISO, що приблизно на одну-дві сходинки вище, ніж у камер зі стандартною 1 / 2,3-дюймовою матрицею.

Об'єктив

Фотоапарати із серії PowerShot S відрізняються від флагманських камер лінійки PowerShot G меншою апертурою об'єктива і максимальною діафрагмою. Тим не менш, оптичні характеристики у PowerShot S110 непогані - фокусна відстань 24-120 мм в 35-міллметровом еквіваленті, діафрагма 2.0-5.9. Такий об'єктив чудово підходить для зйомки пейзажів, архітектури і портретів.

Мінімальна дистанція фокусування всього 3 сантиметри від краю об'єктива, так що любителі макрозйомки також залишаться задоволені.

А от зйомка з великої відстані істотно обмежена 5-кратним оптичним наближенням.

Фокусна Відстань 24 мм (ширококутне положення) і 120 мм (максимальне наближення) (RAW)

Діафрагма F2.0 Найбільша доступна тільки для ширококутного положення об'єктиву, тому контролювати глибину різкості практично неможливо. Зате світлосила, доповнена непоганою чутливістю сенсора і оптичною стабілізацією дозволяє знімати навіть при слабкому штучному світлі без спалаху і штатива.

Фокусування

Інтелектуальна система фокусування з пріоритетом осіб швидко і точно визначає людей в кадрі і фокусується на них ще до натискання на спуск затвора. Якщо ж ви не згодні з автоматично обраної зоною фокусування - завжди можете задати свою, просто торкнувшись в потрібному місці екрану. Це, мабуть, найцінніша функція сенсорного екрану.

Швидкість роботи

Швидкість безперервної зйомки для формату RAW досить низька - менше кадру в секунду, а в JPEG не перевищує 2,4 кадру / с. Але спеціально для спортивних змагань, сцен з резвящимися дітьми або тваринами передбачений супершвидкісний режим - 10 кадрів / с в повному дозволі. Правда, довжина серії обмежена 10 кадрами.

Режими зйомки

Незважаючи на професійну суворість купити фотоапарат PowerShot S110, знімати нею зможе навіть людина, що раніше не користувався цифровою камерою. Простий Режим АВТО не вимагає ніяких налаштувань - автоматика сама підбере одну з 58 сценічних програм з оптимальними параметрами.

Панорамний режим реалізований досить складно - потрібно зняти окремі фотографії так, щоб їх краї перекривалися. Потім отримані знімки «зшиваються» в один за допомогою комплектного ПО PhotoStitch. На відміну від «простих» панорам, зроблених пристроями інших виробників, зображення з PowerShot S110 будуть якіснішими.

1

Прикрасити ваші знімки допоможуть цифрові фільтри, доступні тільки для JPEG.

«HDR» і «Ефект старовини»

«Ефект іграшкової камери» і «М'який фокус»

«Яскравий» і «Ефект плаката»

«Ефект мініатюри» і «Акцентування кольором»

Ну і, звичайно ж, для досвідчених користувачів передбачена творча зона P.Tv.Av.M, в якій ви зможете контролювати абсолютно всі параметри зйомки вручну.

Режим пріоритету витримки (1/10 с, RAW)

Відео

Як і попередня модель, S110 Підтримує запис відео в Full HD зі швидкістю 24 кадри / с.



Full HD

За допомогою режиму «Підбірка відео» ви можете легко зняти відеосюжет про проведений день, просто знімаючи фотографії. Перед кожним знімком камера автоматично знімає коротенький відеокліп. Потім всі зняті за день кліпи об'єднуються в один файл.

Мережеві можливості

Взаємини GPS-приймача PowerShot S110 отримала вбудований адаптер Wi-Fi. Він дозволяє копіювати знімки на мобільний пристрій або ПК. Для синхронізації потрібне встановлення програмного забезпечення: програми CameraWindow (для Android) або ImageBrowser EX (для Windows / Mac OS). Також можна передати знімки на іншу камеру з підтримкою Wi-Fi або роздрукувати на віддаленому принтері.

Для установки геометок камера використовує систему GPS підключеного смартфона.

Демонстрація знімків з камери на екрані смартфона

Висновки

Хоча оновлення і не принесло істотних змін, фотоапарат PowerShot S110 раніше залишається однією з найпотужніших і при цьому доступних просунутих камер в мініатюрному корпусі. Завдяки сенсорному екрану управляти пристроєм стало простіше і зручніше, а підтримка Wi-Fi позбавила нас від докучливих проводів.

Висока якість фото та відеозаписи не залишить байдужим ні новачків, ні професіоналів. Ця модель відмінно підійде в якості першої камери або пристрою «на кожен день» для досвідченого фотографа. фотоапарат, купити фотоапарат, фотоапарат Canon, фотоапарати ціни, цифрові фотоапарати, дзеркальний фотоапарат, фотоапарат Nikon, фотоапарат никон, фотоапарат фото, фотоапарат Соні
0

Коментарі