ВТЕЧА ...?

З Донецька в бік російського кордону рухається колона з терористами — повідомляє нардеп Олег Ляшко в мережі Facebook.

За його словами, у напрямку Амвросіївки рухається колона - 2 БТРи, 2 КАМАЗи, 2 автобуси типу "Ікарус" і легкові автомобілі. В колоні – "озброєні кадировці і донські козаки".

"За інформацією нашої агентури, терористи з награбованим йдуть на прорив кордону, тікають у Росію. Прикордонників і військових ми попередили. Попросив міністра оборони шарахнути терористів з вертольотів. Обіцяв зробити", — пише Ляшко.




Ультрас: ПТН+ЮВТ=ПНХ

Футбольні фанати вважають Юлію Тимошенко винною в дестабілізації ситуації в країні поряд з Путіним. На думку ультрас, лідер партії "Батьківщина" планує зірвати президентські вибори.

"Ми були обурені, коли Тимошенко заявила про те, що другого травня в Одесі міліція відпрацювала добре. Ми їй цього не пробачимо. Тоді "колорадами" і міліцією були вбиті кілька наших братів - футбольних фанатів", - говорить Володимир Каменєв, який також виходив на захист мирних демонстрантів в Одесі.

Як стверджують футбольні фанати, саме ця заява кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко, і "підірвала" їх співтовариство. На їхню думку, таку позицію може зайняти лише людина, яка підтримує тоталітарний режим і Путіна. Тепер на матчах на відомому плакаті з абревіатурою ПТН використовується ще й абревіатура ЮВТ.





Футбольні фанати попереджають, що не допустять побудови політичної кар'єри на крові. "У нас є підозра, що Тимошенко спробує зірвати вибори і тим самим утримати владу в руках своєї політичної сили. У тому разі, якщо це станеться, я гарантую, що ми будемо мітингувати під офісами БЮТ по всій країні", - повідомив один з агресивно налаштованих ультрас в соцмережах.

Нагадаємо, між фанами різних українських клубів діє перемир'я заради єдності країни.

Ужгород розлучається з "погорєлівською" Тимошенко.

"Я думав, що це лише для мене дурдом і збоку бантик! Але, як виявилося на представленні, жодна присутня особа це не підтримала, атмосфера була дуже негативна, зі сторони А.Погорелова - зверхня, та надалі практично вся частина працівників штабу відразу почали писати заяви на звільнення,

- про це на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук повідомив довірена особа кандидата на пост президента України Зоряна Шкіряка Сергій Шанта.


- Однозначно, це призначення так само негативно сприйме електорат Тимошенко... Такий шлейф за його батьком, ...з яким він працював у тандемі (особа, що свого часу понесла кримінальну відповідальність за корупцію, ще за часів СССР..., на даний час є відстороненим мером, при якому місто стало занедбане з пустою казною, ... і донедавна був членом Партії регіонів)", - констатує С.Шанта.

"Юля, прости! Юля, прощай! Тимошенко и Погорелов-младший - это нонсенс!!! Разочарование, прозрение, шок, ужас и кошмар. Они сошлись - волна и камень, стихи и проза, лед и пламень - не столь различны меж собой...",

- у такий спосіб на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук відреагувала на призначення Андрія Погорєлова керівником виборчого штабу Юлії Тимошенко на виборчому окрузі №69 з центром в Ужгород член фракції "Батьківщина" в Ужгородській міськраді, завкафедрою словацької філології УжНУ, професор Світлана Пахомова.


Раніше шоком назвав це призначення її колега по фракції Василь Гнатків.

Під час офіційного представлення А.Погорєлова майже всі члени виборчогог штабу Ю.Тимошенко в Ужгороді написали заяви на звільнення.


Андрій Погорєлов - син "скинутого" після перемоги Майдану екс-мера Ужгорода, члена Партії регіонів Віктора Погорєлова.

фракція "Батьківщина" перебувала в опозиції до більшості у міськраді, що її сформував на основі фракції Партії регіонів екс-мер Віктор Погорєлов, і до якої входив Андрій Погорєлов.

Більше того, саме "Батьківщина" була ініціатором голосування імпічменту Віктору Погорєлову, після чого місто в статусі в.о. очолив Віктор Щадей.

Андрій Погорєлов займав і займає різко "антимайданну" позицію, що прослідковується не тільки в його приватних бесідах і діях. Зокрема, А.Погорєлов брав участь в організації АнтиМайдану в Ужгороді та організації відправки "тітушок" на АнтиМайдан в Києві.

Після того, як виборчий штаб Юлії Тимошенко по виборчому округу №69 з центром в Ужгороді очолив Андрій Погорєлов, до його роботи долучилася ще одна одіозна "антимайданна" особа - Іван Волошин.


 І.Волошин представляє в Ужгороді інтереси реалізатора путінської політики в Україні Віктора Медведчука. У цьому контексті поява І.Волошина в штабі Юлії Тимошенко, яку вважають тісно пов'язаною з президентом Росії Владіміром Путіним і звинувачують в лобіюванні В.Медведчука, навряд чи є випадковою.



Ігор Кондратюк:"Тимошенко - НІЧОГО не світить !


Смерть сепаратистам . Я зрозумів , чому мене , як і багатьох громадян країни , дратують нинішні представники України .

Своєю неадекватністю . Поясню , що маю на увазі. Якісь дауни на сході України (так звані " народні губернатори " , " народні мери » , « колороади " , " дедиваевалі " і взагалі різне бидло ) закликають до речей , абсолютно НЕСУМІСНИХ з Конституцією України . Як на мене , вони виглядають політичними ідіотами , як для жителів Донбасу і Харківщини , так і для всіх нас.

Але влада нічого не робить , щоб поставити так званих " сепаратистів " на місце: вигнати з адмінбудівель , заарештувати , зрештою - розстріляти . Навіть якщо це буде кожен третій. А що робити ? ! Ми живемо в Україні , саме в Україні ! І треба її захищати від різного роду сволоти, яка хоче поміняти нашу рідну землю на цих бидло - російських зі своєю бидло - країною.

Діяльність цих алкомеров - наркогубернаторів , і тупих малолітніх протестуючих з колорадськими стрічками , дозволяє неукам - сусідам ( Лаврову , жирику , Путіну і іншим геополітичним маразматикам ) здійснювати по відношенню до суверенної країни - Україна - неправомірні дії . Шановні ( поки що!) Господа Турчинов і Яценюк ! Якщо ви не будете рішучими у звільненні сходу України від сепаратистів , то вашому претенденту на президентське крісло - Тимошенко - НІЧОГО не світить ! Тому що вона буде сприйматися виборцями як лідер " Партії імпотентів "! Партії , яка продовжує здавати територію України окупантам. На Схід України треба терміново вводити Натовські війська , вводити військовий стан , і робити зачистку ! І чим швидше ви зачистите Україну від цієї тупої східної швали , тим краще. Або - йдіть, або - дійте! Третього - не дано ! Я, особисто, готовий брати в руки автомат, і мочити тих виродків ! Слава Україні !

Ігор Кондратюк

Представники інтелігенції закликають завершити вибори в один тур

Представники інтелігенції закликають підтримати кандидатуру Петра Порошенка з тим, щоб президент України був обраний вже у першому турі виборів.

Про це йдеться у зверненні української інтелігенції щодо президентських виборів 25 травня, яке оприлюднив на прес-конференції в УНІАН письменник, герой України Дмитро Павличко.

“Перемога Петра Порошенка вже у першому турі засвідчить єдність українського народу, сприятиме суспільній злагоді і торуватиме шлях до європейського майбутнього України”, - йдеться у зверненні.

Його автори зазначають, що “триває агресія Росії проти України, режим Путіна робить усе, щоб розшматувати і знищити нашу державу”, і “за таких обставин вибори президента України набувають доленосного значення. Український народ має висловити довіру людині, спроможній гідно представляти та ефективно захищати інтереси всіх прошарків суспільства і всіх регіонів України”.

Як сказано у зверненні, “політичний союз Петра Порошенка і Віталія Кличка є унікальним прикладом справжнього патріотичного обєднання, запереченням віковічної приказки “два українці - три гетьмани”.

Під зверненням поставили підписи, зокрема письменники Дмитро Павличко, Юрій Мушкетик, Валерій Шевчук, Роман Лубківський, а також оперний співак Анатолій Мокренко і почесний президент Національного університету “Києво-Могилянська академія” В'ячеслав Брюховецький.

Нова "ширка", або ж ПРиБЮТ-2?

Тільки аналіз текстів!!!

Розміщений на сайті Партії Регіонів проект Меморандуму національної єдності і розміщена на сайті Верховної Ради спільна заява Турчинова і Яценюка збігаються не лише в основних положеннях.
У цих документах збігаються цілі речення і абзаци, тобто їх писали одні й ті самі люди. 

Аналізував: Тарас Шамайда

Різниця - скоріше робота різних "літературних редакторів".

Отже, порівнюємо уважно:

1.
ПР: Україна наближається до великого та світлого християнського свята Великодня, який несе надії на відродження та оновлене мирне життя. У ці дні великого примирення та всепрощення Верховна Рада України закликає всіх співгромадян простягнути руки один одному, відмовитися від радикальних дій та мови ненависті, разом повернутися до спільних дій щодо захисту, розвитку та творчої розбудови єдиної, демократичної, унітарної України, в якій вільно та дружньо житимуть люди всіх національностей, релігійних переконань та політичних поглядів.

Турчинов: Україна наближається до великого та світлого християнського свята - Великодня, який несе надії на відродження та оновлене мирне життя. У дні великого примирення та всепрощення ми закликаємо усіх співгромадян простягнути руки один одному, відмовитися від радикальних дій та мови ненависті, разом повернутися до спільних дій щодо захисту і розвитку та творчої розбудови соборної, демократичної унітарної України, у якій вільно та дружно житимуть люди усіх національностей, різних релігійних переконань та політичних поглядів.

2.
ПР: Верховна Рада України звертається до всіх громадян країни із закликом об’єднатися в ім’я збереження єдності, цілісності території держави, досягнення громадянської злагоди у суспільстві.

Турчинов: Ми, рішуче засуджуючи спроби сепаратизму та розколу України, звертаємося до всіх громадян країни із закликом до консолідації в ім’я збереження єдності, цілісності території України, досягнення громадянської злагоди у суспільстві.

3.
ПР: Верховна Рада України невідкладно ухвалить закони щодо проведення в у нашій країні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах, передбачивши:
1. Ліквідацію обласних та районних державних адміністрацій;
2. Формування виконкомів обласних та районних рад та передачу їм функцій виконавчої влади;

Турчинов: Керівництво держави, за підтримки більшості у Верховній Раді України, докладе всіх зусиль до невідкладного розгляду відповідних змін до Конституції України та проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах, передбачивши децентралізацію влади і розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів місцевими радами замість державних адміністрацій,

4.
ПР: Запровадження дієвих механізмів участі громадськості у прийнятті рішень органами місцевого самоврядування.

Турчинов: запровадження дієвих механізмів участі громадськості у прийнятті рішень органами місцевого самоврядування.

5. А отут невеличка різниця в кінці речень:
ПР: Для досягнення миру та порозуміння Верховна Рада України забезпечить конституційне закріплення статусу російської мови як другої державної.

Турчинов: Для досягнення миру та порозуміння між громадянами України буде забезпечено право обласним, міським та районним радам приймати рішення щодо надання на території відповідного регіону одночасно із державною українською мовою офіційного статусу російській або іншим мовам, якими говорить більшість місцевого населення.

6. 
ПР: Верховна Рада України зобов’язується прийняти закон щодо недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали місце під час масових акцій в Україні за умови звільнення будівель та інших громадських місць та добровільного складення зброї.
Верховна Рада України закликає до роззброєння всіх незаконних формувань, повернення всіх незаконно захоплених будівель їх законним власникам, звільнення всіх незаконно зайнятих вулиць, майданів та інших громадських місць в українських містах, селах та селищах.

Турчинов: Уряд України вніс до Верховної Ради законопроект, яким передбачено недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту за умови добровільної здачі державним органам зброї, бойових припасів, вибухових речовин, пристроїв і звільнення всіх зайнятих під час масових акцій будівель, приміщень державних органів та органів місцевого самоврядування.

7.
ПР: Ми всі різні. Але у нас є одне важливе спільне – ми всі разом є громадянами суверенної, незалежної України. Ми маємо зробити все можливе, щоб зберегти для наших нащадків цей безцінний скарб.

Турчинов: Усі ми - різні. Але у нас є одна важлива об’єднуюча спільність - ми всі разом є громадянами суверенної, незалежної України.
Ми маємо зробити все можливе, щоб не позбавити наших нащадків цього безцінного скарбу.

8.
ПР: Забезпечення повноважень регіонів необхідними фінансовими ресурсами

Турчинов: забезпечення повноважень регіонів необхідними фінансовими ресурсами

***
Що це означає на практиці?

По-перше, правляча коаліції і проросійська опозиція досягли принципової згоди з ключових питань, неістотні розбіжності – явно гра на публіку, щоб потім ці розбіжності показово «подолати» і заявити про єднання. «В інтересах України», звичайно.

По-друге, ця згода базується не на ідеях і принципах Революції гідності, які мала б підтримувати нинішня влада. В основу домовленостей лягли вимоги Росії і її п’ятої колони – партії регіонів.

У цьому легко переконатися, проаналізувавши окремо кожну зі змістовних тез, що співпадають у текстах від правлячої коаліції і регіоналів.

Конституційна реформа, права регіонів і ліквідація держадміністрацій. Навряд чи хтось чув, щоб люди на Майдані чи більшість звичайних українців вимагали конституційної реформи, принаймні це питання явно не є першорядним для прихильників докорінних змін в Україні. Зате про конституційну реформу ледь не щодня говорить Лавров. А Турчинов з Яценюком повторюють цю тезу навіть чіткіше, ніж регіонали. Причому центральна ідея, яка збігається в тезах Кремля, регіоналів і Турчинова з Яценюком – це ліквідація держадміністрацій. Ідея теоретично прогресивна, бо обирати виконавчу владу на місцях справді демократичніше, аніж призначати з Києва. Однак утілення цієї ідеї на практиці не лише призвело б до перетворення областей у феодальні вотчини місцевих кланів, але й зробило б частину регіонів легкою здобиччю для Москви. Показово, що єдиним регіоном, де не було обласної державної адміністрації, була Кримська автономія. Можна лише уявити, яка ситуація сьогодні була б у Харкові чи Одесі, якби області очолювали не керівники адміністрацій, а обрані регіоналами в облрадах голови виконкомів. Досі скасування держадміністрацій найактивніше домагалися саме проросійські сили, такі як компартія чи «Український вибір» Медведчука, а тепер цією ідеєю раптом загорілися прем’єр-міністр і в.о. президента.

Забезпечення регіонів необхідними фінансовими ресурсами. Демократична модель самоврядування полягає в передачі якомога більших повноважень і ресурсів на низовий рівень, в територіальні громади. Більше того, уряд навіть затвердив нещодавно відповідну концепцію розвитку місцевого самоврядування. Проте у численних виступах і Яценюк, і Турчинов уперто повторюють тезу про передачу повноважень і грошей саме на рівень «регіонів». А це означає не посилення самоврядування, а лише реалізацію відомого гасла, що «Техас мають грабувати техасці». Така собі єдність навколо автономного грабунку кожної області тим кланом чи партією, яка у відповідній області пануватиме. Від ідеї не дозволити грабувати людей нікому така схема не залишає каменя на камені.

Посилення статусу російської мови. Мовний закон Ківалова-Колесніченка, написаний регіоналами під диктовку Москви і прийнятий 2012 року, визнаний експертами ОБСЄ та Ради Європи таким, що суперечить Конституції, загрожує цілісності України і належному функціонуванню української мови і надає невиправдані привілеї російській. Проте замість скасування чи пом’якшення цього закону, який «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода» обіцяли два роки поспіль, вони гаряче підтримують тезу Кремля і регіоналів про якийсь іще особливіший статус для російської мови. Формальні розбіжності між статусом «другої державної» чи «офіційної» не повинні вводити в оману, головне – суть, а не гасла. А суть полягає в тому, що влада не лише відмовляється дослухатися до думки вітчизняних та європейських експертів і виправити антиукраїнський закон, а й заявляє де-факто намір втілювати кремлівську мовну політику в Україні.

Амністія. Урядовий законопроект більше нагадує не акт милосердя з боку держави, а повну капітуляцію держави перед бандитами і зовнішнім ворогом. Тому що амністії підлягають не лише рядові учасники сепаратистських акцій, а і їх організатори. У т.ч. ті, хто вчиняв терористичні акти, диверсії, стріляв у мирних людей чи правоохоронців, фінансував тероризм, калічив людей, викрадав заручників і т.д. Держава має не лише вибачити цих небезпечних найманців Москви і учасників російської агресії проти України, але і відмовитися від збирання даних про них, а вже зібрані дані знищити. Це чорним по білому написано в урядовому проекті, який Яценюк вимагає негайно прийняти (!). Так, Україна справді взяла на себе зобов’язання про амністію для учасників заворушень, але це має бути саме амністія, а не капітуляція.

Загравання з сепаратистами чи державна зрада???

Олена Гаркуша та Наталя Кашкевич (громадська організація «Спілка будівельників Донбасу») просять Службу безпеки України порушити кримінальну справу (внесення відомостей про кримінальне Правопорушення до ЄРДР) на Юлію Тимошенко за державну зраду.

№ 060–04/14 від 22.04.2014

Служба безпеки України
Голові СБУ Наливайченко В. О.

ЗАЯВА
ПРО СКОЄННЯ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВОПОРУШЕННЯ


Керуючись ст. 214 КПКУ я подаю цю заяву про вчинення кримінального правопорушення за фактом вчинення кримінального правопорушення громадянкою Тимошенко Юлією Володимирівною (екс-прем’єр-міністром України, кандидатом в Президенти України), яка 22.04.2014 під час перебування у Донецьку вчинила дії, які є державною зрадою, а саме (пряма мова Тимошенко Ю. В. зі ЗМІ):
«Представители Российской Федерации платят за имитацию сепаратизма в Донецкой области. Об этом сегодня, 22 апреля, в Донецке заявила лидер ВО „Батькивщина“ Юлия Тимошенко. Тимошенко назвала их „агрессивными людьми, которые за деньги Российской Федерации осуществляют имитацию сепаратистских движений“. Она подчеркнула, „есть очень не много, очень агрессивных людей, которые работают за деньги“ на дестабилизацию ситуации в регионе. „И есть дончане, которые хотят жить и воспитывать детей“, — сказала Тимошенко. „Уверена что там (ОГА — ред.) присутствует специальный контингент РФ“, — заявила Тимошенко. По ее словам, этих людей курируют МИД России и президент Владимир Путин. В том числе по телефону. По первоначальной задумке штаба кандидата в Президенты Украины Юлии Тимошенко общение со СМИ должно было пройти на фоне баррикад областной государственной администрации, но постоянно прибывающая толпа, чьи агрессивные намерения в отношении Тимошенко были не двусмысленны, заставили перенести брифинг в более безопасное место. Также Юлия Тимошенко огласила журналистам „Протокол о взаимопонимании“ между ВО „Батькивщина“ и людьми, занявшими Донецкую ОГА. Юлия Тимошенко сообщила, что она передала свое видение разрешения кризиса, сложившееся у нее в результате переговоров с лидерами „Донецкой народной республики“. Она пообещала через фракцию провести в Верховной Раде закон о повышении статуса русского языка до регионального, сохраняя украинский язык единственным государственным, внести изменения в Конституцию с целью децентрализации власти, упразднение областных и районных администраций. Взамен освобождения захваченных органов власти и сдачи оружия Тимошенко пообещала провести закон об амнистии всем, кроме лиц совершивших тяжкие преступления».

Вказані заяви Тимошенко чітко вказують на те, що Юлія Володимирівна Тимошенко розуміє (і підтверджує це своєю заявою), що люди, які захопили ОДА в Донецьку, є терористами, якими керує керівництво Російської Федерації, що сепаратистські настрої у Донецьку є імітацією, натомість Юлія Тимошенко веде перемовини, підписує меморандуми та бере на себе зобов’язання провести у парламенті закони на користь інтересам іноземної держави (Російської Федерації за її ж твердженням), прийняття яких загрожує цілісності держави Україна, посилює розбрат у суспільстві, але підписанням меморандумів Ю. Тимошенко фактично зриває проведення антитерористичної операції, що становить загрозу життю та здоров’ю мешканців Донецької області.

У такий спосіб, діючи умисно, свідомо, громадянка Тимошенко Юлія Володимирівна вчинила діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, а саме — надання іноземній державі (Російської Федерації) допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, що кваліфікується за Кримінальним Кодексом України як кримінальне правопорушення за ст 111.

Враховуючи вищевикладене, просимо, керуючись ст. 214 ч 1 КПКУ, внести відомості за цією нашою заявою щодо вчинення кримінального правопорушення громадянкою Тимошенко Юлією Володимирівною за ст. 111 Кримінального кодексу України до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.
Зі ст. 383 ККУ ознайомлені.