Смузі по українські ;)
- 29.09.14, 00:17
https://www.facebook.com/vitalii.chepynoga?fref=photo
Смузі це така гарна вешч на сніданок. В потужний блендер (як правило, це Blendtec, виробництва США, або Kitchenaid) кидається, що попало: ягоди, фрукти, зелень, трави, вівсяні хлоп’я і тд. Додається мед, або якийсь, прости господи, кленовий сироп… І потім це все взлохмачується в блендері до форми густого напою. І випивається… Ідея в тому, що важко зранку їсти заморожені ягоди, або жувать брокколі, як корова. А після блендерної обробки – цілком нормально.
Саму ідею смузі придумали американські серфери, яким треба повноцінний, але комфортний і не важкий для шлунку обід… Потім почали відкриваться спеціальні смузі-бари – в Нью-Йорку, Лондоні, Парижі і тд. Зараз вони вже є скрізь, в тому числі у нас. Ну вдома якось комфортніше…
До чого це все я кажу?... – А! Є в мене один знайомий, який після кількох розмов на тему здорого харчування, придбав цей блендер і навіть пару разів робив собі смузі з кольрабі, дайкону і сельдерею… Мучився, короче, як потом оказалось… А потім раз дзвонить і каже: херня це все, я таку вешч сьогодні придумав для смузі, афігєть… - Яку? – питаю… Короче, каже, кладеш в блендер три сосіськи, помідор, два зубчика часнику, півцибулини і чотири яйця… Вжжжик! … І на сковородку… Получається афігенна тіпа піцца… - Да, заєбісь кажу, юкрейн крезі смузі… Я б ще ковбаси добавив, півмішка картоплі і двісті грам водки… Все включено… - О! А це ідея, - каже… Ну і як з такими людьми в Європу йти?
Ну вообще-то смузі, гарна вешч. На фотографії моя сьогоднішня нес’єдобна на вид зелень. Яка після блендера перетворюється майже на десерт. Смачного! І гарного дня… Шашлик-башлик також можна… Але трохи пізніше…