Класифікація лохів

Лохи, як такі, є всього лиш підвидом Homo Sapiens, проте за довгий час існування вони, в свою чергу, розділились на велику кількість підвидів. Тим не менше, це не мішає лохам спілкуватись між собою, більше того, лохи в першу чергу вибирають спілкування із собі подібними. Іншими словами: лох лоха бачить здалеку. Я правило, лохи збираються в невеликі групи. Подібні "колективи" інколи бувають стабільними і деколи можуть протистояти одному і навіть двом (о, жах!) людям. Чим займаються "згуповані" лохи, я не знаю, проте частенько заставав їх за обговоренням побаченого напередодні фільму чи ставшого з одним із них випадку. Звичайно все багаторазового обговорення найбільш цікавого (з їх точки зору) моменту і представленню себе з точки зору героя, а також щоб він (лох) зробив на його (героя) місці. Все вижесказане звичайно супроводжеється посиленою жестикуляцією, посиленим слюновиділенням і частим зривом голосів на визг (до 15kHz).

Проте лохи в групі не представляють ніякого інтересу для дослідників, тобто в колі собі подібних індивідуальність кожного лоха окремо як би стирається, і буває досить важко зрозуміти, до якого підвиду належить даний індивид. Тому всі нижчеперечислені класи описують "лоха ізольованого", тобто позбавленого спілкування із собі подібними.

Як вже було сказано вище, лохи бувают різні. І тому достатньо важко дати визначення такому, цікавому явищу, як лохонутість (или лоховість?). Я не буду старатися вивести яке-небудь визначення для лохів в цілому, так як моею ціллю першочергово було класифікувати лохів і розбити їх на певні групи із думкою, що читач вже хоча б коротко знайомий з цим підвидом живих істот. Скажу тільки, що лох - це давньоруське слово (а не абревіатура), і називали так людей, позбавлених воїнського духу. Звичайно, це визначення застаріле і потребує суттєвих доповнень, проте, як я вже говорив, хай цим займаються другі. Ну що ж, приступимо!

Почнемо, напевне, з лоха звичайного (не буду приводити латинські назви, так як мовою не володію =). На самомо ділі, говорити про нього нема чого. Тут, як раз, спрацьовує правило: "Лох - він і в Афріце лох". Це, напевне, один із найбільш розповсюджених видів лохів. Нічим не замітний чоловічок, непомітний з виду, в поношеному одязі, проте завжди чистий і доглянутий(сказується вплив мами). Такі, як вони, позбавлені індивідуальності і волі (не говорячи вже про силу). Я навіть підозрюю, що в сексі (хто не знає, що це таке, прийміть моє співчуття) вони справжні мозахісти (рідше садомазохісти). Такі особи легко піддаються впливу зовні і легко приручаються (про це детальніше чуть нижче). В екстремальних ситуаціях впадають в тиху паніку, замикаються в собі і в подальшому ідуть в в глибоку депресію, проте легко відходять від пережитого. І через деякий час стають простими сірими мишами з обережною походкою в вічно вставленим вниз поглядом.

Лох агресивний. Цей вид - швидше виключення із правил. Є повною протилежністю лоха звичайного. Постійно находиться в (пере)збудженому стані. Деколи навіть може постаратися нанести зло навколишнім, но, як правило, все це не заходить дальше замахування і демонстрації сили. Тут варто сказати, що тільки лохи з добрими фізичними даними ладні трансформуватися в лохів агресивних. Розбушовавшийся лох усмиряється в основному легко за допомогою декількох різких зауважень в його адресу або одного-двох коротких ударів в область лиця або корпуса, проте бити треба швидко і без попередження (потім рекомендується втікати, так як в декількох випадках на бойовий вой агресивного лоха збігається ще пара (десятків) його сородичів). Взагалі-то, я не рекомендую лізти до особей даного виду. Куди ефективніше на них діє моральна давка, так як лох агресивний не відрізняється наявністю інтелекту (сила есть - ума не надо). Також варто сказати, що даний домінує серед лохів: появившись серед лохів іншого виду, лох агресивний стає лідером групи.

Лох хитроватий, в народі іменуємий "шестьорка". Чисто я не люблю даний вид, проте це не помішало його проаналізувати. Взагалі-то, особі лоха хитроватого достатньо поширені. В основному це пов'язано з надзвичайною функціональністю хитроватих. Типічні представники мають крисоподібну мордочку, вони невисокого росту і, як правило, трохи повноваті. По своїй натурі лох хитроватий дуже прислужливий, а тому не прислуговувати не може. І якщо ви побачите хитроватих, то пошукайте поблизу хазяїна. Без хазяїна хитроваті бувают надзвичайно рідко. Не маючи такого, дані субєкти переносять відчуття дискомфорту, а в подальшому впадають в глибоку депресію , почувають себе непотрібними, що в рідких випадках приводить до самогубства (частіше - до маніакально-депресивного синдрому з ускладненням на різні внутрішні органи). Проте це стається дуже рідко, так як хитроваті дуже легко находять і пристосовуються до хазяїна. В цілому, відношення "хазяїн - хитроватий" досить цікаві і розглядання їх можна растягнути на цілу книгу, проте це заняття не по мені. Скажу тільки, що хитроватий ні за що не буде прислуговувати, якщо йому це не вигідно (хоча поняття "вигідно/не вигідно" достатньо розтяжимо в розумінні лохів хитроватих). Даний вид мстивий, майже завжди діє із-за спини, робить тільки те, в чому він зацікавлений особисто, або зацікавлений його хазяїн. В заключення хочу сказати, що всі хитроваті достойні неповаги, проте потрібно признатись - жити без них важкувато.

Лох розумний (він же "ботанік", рідше - "ботанічний лох"). На самому ділі, це як би продвинута версія лоха звичайного. Виглядає майже так само я і лох звичайний, хіба, що більш "прилизаний" і практично завжди в окулярах (звичайно в роговій оправі і, як правило, на +14). Від інших відрізняється наявністю великОго інтелекту, а тому крайньо корисний для навколишніх. Більшість людей впевнені, що лохи цього виду призначені виключно для написання домашніх, курсових, дипломних и ін. робіт. Ось би мати таких лохів карманного розміру! Тоді їх можна було б брати із собою на екзамен, захист і т.д. Проте чого нема - того нема. Проте не потрібно перегружати лохів-розумників (хоча це практично неможливо) так як вони починають псіхувати, виділяти із себе величезну кількість сльоз, соплів, інших рідин і, що саме жахливе, перестають функціонувати. Правда через деякий час все проходить само собою, і вони знову готові до роботи.

Тепер поговоримо про роль лохів в нашому житті. Без питань, лохи крайньо корисні істоти для людства. Взяти хоча б лоха розумного чи, в крайньому випадку, лоха хитроватого. Бо всі лохи десь в глубині душі - майже нормальні люди, і ніщо людське їм не чуже. В цьому плані цікава процедура привчання лохів і подальша їх експлуатація. Вся суть в тому, що потрібно переконати лоха, що ви його самий кращий і єдиний друг (в доброму розумінні цього слова ). Тоді він для вас готовий іти хоч на край світа, хоч гори звертай. Проте тут важливо не перегнути палку, або навколишні неправильно вас зрозуміють і приймуть за лоха. Це, кстати, один из найбільш поширених в народі способів визначення лохів. Таким чином ви можете мати в упорядкуванні зразу декілька таких "друзів", проте потрібно пам'ятати, що ні один із лохів не повинен догадуватись про "колегу", бо ризикуєте залишитися взагалі без лохів. В якійсь степені все це подібно на історію з покемонами. Лохів також потрібно відловлювати, виховувати (тренувати) і навіть, при певному навику, зтравлювати їх між собою, кстаті кажучи, це дуже веселе заняття.

Гопніки

Не дивлячись на гумористичний підтекст - в ній багато вірного.Читайте і насолоджуйтесь=))))

Давно відмічено, що ті (якщо модно так виразитися) люди, які напружують своєю присутністю нормальних людей, рідко можуть оцінювати реальність що адекватно відбувається. У просторіччі такі представники фауни звуться гопарями, гопотой, биками і іншими презирливими позначеннями. У нашій статті зроблена спроба класифікувати даний вид істот, що мають обширні ареали проживання на території різних міст і областей. Отже :

Гопус обикновенус. По суті найпоширеніший вид гопусов в Росії. Відмінними рисами є: спортивний костюм (найчастіше - китайський Адідас), кепка величезних розмірів і кульок сємачек. Варто сказати, що сємачки, дуже улюблені гопусамі, всіх видів, що мешкають в Росії. У цьому й полягає їх основна відмінність, скажімо, від Європи ( і тим більше Америки) - тамтешні гопуси віддають перевагу попкорну, гамбургерам і чіпсам. Стандартний устрій життя обикновенусов полягає в роботі на заводі, вживанню горілки, пацанськіх базарів і кидку понтів на наїжджих фанатів, скінів, неформалів і взагалі на хлопчаків. Збиваючись в зграї, гопус обикновенус стає агресивним. Необхідно відзначити, що при вивченні обикновенусов, не було виявлено ні натяку на розумову діяльність. Популяції обикновенусов поширені по всій території колишнього СРСР.

Гопус алкус. Досить часто являє собою, просто відмочену форму обикновенуса, не розлучного з пляшкою, який - або спіртовмістної рідини незалежно від якості останньої. Зграя алкусов, є бездумна і безконтрольна зграя особин, що створює проблеми для таких же чисто хлопчаків, як вони самі. Досліди доводять, що при позбавленні послідовно їх алкоголю і сємачек перестають розмножуватися і гинуть. Найбільшої чисельності популяції алкусов досягають в північних областях і Сибіру.

Гопус полнус кретінус. Відмінні риси: через повну відсутність діяльності головного мозку, останній, як правило має незвичайно малі розміри. Екстер'єр полнуса кретінуса може повторювати собою одяг ващеуса крутуса (див. нижчий), або бути немислимою сумішшю "того, що є", зустрічаються наприклад поєднання спортивного костюма з солдатськими чобітьми. Цей вигляд не дуже улюблений рештою гопусамі. Ділитися на два підвиди: бикуси і шакалуси. Перші мають величезні габарити, обернено пропорційні наявності сірої речовини в цого голові(назвемо це так). Нездібні ні на яку роботу, окрім застосування грубої фізичної сили. Використовуються ващеус крутусамі для залякування, залякування або як відбійні молотки. Наприклад: "Ваня, нах, цей пацан - не пацан. Не хоче в натурі, бля, дати грошей. Вань, дай йому пізди". Гопус шакалус якщо не є наближеним до ващеус крутусу, існує, як шестірка - порожнє місце. Якщо ж вони завойовують право лизати зад крутусам, то гавкають на всіх підряд без розбору і іноді отримують за це від бикусов. Найпомітнішим пізнавальним знаком шакалусов служить тупа, нічого не виражаюча моська з ще тупішою усмішкою на половину " тій, частини людського тіла, де у нормальних людей знаходитися обличчя ''. Сліпо копіюють у всьому головного хлопчака зграї. І бикуси, і шакалуси, пропорційно в малих кількостях, мешкають по всій території Росії.

Гопус ващеус крутус. На ці особини, можна сказати, моліться всі решта гопобітателі нашої країни. Цей хлопчак в натурі, що має найкрутішу барсетку і найвеличезнішу кепку. Всі кращі бляді і семачки дістаються йому, а якщо хто - те не згоден, лунає характерний гавкіт "Ваня. Бля, розберися!". Найбільш рідкісний вид зустрічається в одиничних екземплярах на зграю. У зв'язку з величезною чисельністю цих особин на території нашої країни, а також з їх повною даремністю, дозволено полювання на всі види гопусов. Це є досить інтригуючим процесом, яким ми вам і радимо зайнятися, наші дорогі юні любителі природи.

Винаходи українського зброяра губляться в архівах.

У Дніпропетровську майстер-зброяр Анатолій Лобов створив унікальну зброю: ніж, що стріляє, з інтегрованою системою для виживання в екстремальних умовах.




За кордоном майстер уже б став мільйонером. У нас – про нього мало хто чув. У бойових і побутових якостях ножа, що стріляє, пересвідчилися наші кореспонденти.

Свою першу шаблю Анатолій Лобов викував у шість років у дідівській кузні. Відтоді й захопився зброєю, навіть працював у Київському збройному Конструкторському Бюро, там і створив свій диво-ніж.

Анатолій Лобов, майстер-зброяр: “Это оружие последнего шанса, если в боевом исполнении делать Т.е. задача в чем, как говорят американцы, лучше иметь лишний ствол и не воспользоваться им, чем не иметь и нуждаться в нем.”

Зазвичай ножі, що стріляють, потребують додаткового зведення затвору і можуть пошкодити стрільцеві пальці. Ніж Лобова таких недоліків не має, у бойову готовність його можна привести одним рухом.

У піхвах для ножа зберігають також компас, марганець, голки з нитками, сірники, риболовну волосінь із гачками, точило для ножа і змінна пилка. Усе тримається без жодного гвинта чи шурупа. У військовому варіанті до ножа додається нарізний ствол із лазерним прицілом.

Анатолій Лобов, майстер-зброяр: “Мой нож стреляет любым штатным боеприпасом. В два раза мощнее он российского… и стреляет, у них упражнение на 25 метров, а этот может стрелять до километра.”

Бойовий екземпляр зберігають у Києві, так само, як і документацію нового надсучасного тактичного карабіна Лобова з лазерним прицілом і радіозв’язком. Він робить близько 400 пострілів на хвилину.

Анатолій Лобов, майстер-зброяр: “Прямой выстрел до 350 метров. На этой дистанции преодолевает любую практически защиту, а далее – резко теряет свою кинетическую энергию.”

На Заході Анатолій Лобов уже став би мільйонером – бо на створення такої зброї американці уже витратили купу грошей. А в Україні, щоб заробити на хліб, чоловік розробляє милиці. Його військові винаходи - в архівах, а наша армія купує застарілу російську зброю.

Нова бойова броньована машина “Козак"

Вперше презентований громадськості під час параду на честь Дня Незалежності України новий бронеавтомобіль розроблений київським НПО "Практика" наразі проходить військові випробовування. Створений в першу чергу для миротворців та військ спеціального призначення, ББМ "Козак" має модульну конструкцію що дозволяє використовувати його базу як універсальне шасі, формуючи на ньому широкий спектр броньованих автомобілів. На разі створено ходовий прототип базової конструкції для проходження випробувань, та макети пікапу та універсалу на базі ББМ "Козак".


У формі пікапу, ББМ "Козак" може використовуватися як ремонтна та вантажна машина, або машина техобслуговування. В формі універсалу може виступати як командно-штабний автомобіль, автомобіль швидкої допомоги чи зв'язку або транспортер десанту. В базовій формі, яку мали змогу побачити на Майдані Незалежності, в залежності від комплектації, може використовуватись як командирська або патрульна машина, автомобіль для спецоперацій чи розвідки.


Модульна конструкція, окрім можливості створювати різні машини на базі однієї конструкції, дозволяє швидко змінювати рівень захисту автомобіля простою заміною броньованих листів, та ізолювати екіпаж від можливого вибуху міни у окремій захисній капсулі яку розробники назвали "цитадель".


Так, у базовій конструкції ББМ "Козак", передбачені три основні секції - багажна, екіпажу (т.з. "цитадель"), та відділення двигуну. Під час наїзду на міну будь-яким з коліс ударна хвиля спрямовується в обхід відділення екіпажу бойової машини по лініям з'єднання секцій автомобіля.




Дно ББМ "Козак" броньоване, та виконано у V-образній формі для захисту від мін. Для підвищення захисту екіпажу від осколків під передніми сидіннями екіпажу розміщені по запасному акумулятору для бортових систем, а під задніми сидіннями, - бак з пальним. І бак і акумулятори служать додатковим захистом екіпажу. Під полом модуля екіпажу встановлюється додатковий шар кевлару в 30-60мм. Кевлар, за бажанням замовника, може бути встановлений і в дверці ББМ "Козак".


Крім того капсула екіпажу має жорстку внутрішню раму для захисту пасажирів при можливому перевертанні автомобіля.


Броня корпусу - 5 мм (можлива зміна бронювання), скла - 56мм. Цього достатньо щоб витримати кулю з АК-74 пущену з відстані в 10 метрів. Передбачено встановлення систем електронної протидії, наприклад вітчизняної системи "Гарант", для протидії радіокерованим мінам. Машину оснащено системою автоматичного захисту від радіації та хімічної зброї - вона автоматично подає сигнал та створю за допомогою фільтровентиляційної установки підпираючий тиск повітря всередині автомобіля перешкоджаючи проникненню отруйних речовин.


ББМ "Козак" створений на базі ходової IVECO з колісною формулою 4х4, трилітровим дизельним двигуном з турбонаддувом що має потужність 176 к.с., що дозволяє 5,5-тоній машині рухатися з максимальною швидкістю 120 км/год, долати водні перешкоди до 1,5 метрів глибиною, та тягнути за собою причеп масою 4 тони. Максимальний запас ходи сягає 1000 км. Кермове керування з гідропідсилювачем.


В НПО "Практика" стверджують що можуть створити подібний автомобіль на базі і вітчизняного шасі, наприклад, застарілого Газ-66, яких багато у військах.




Також ББМ "Козак" оснащено сучасною радіостанцією та GPS-навігатором українського виробництва, парктроніком, камерою заднього виду, кондиціонером з клімат-контролем, переговорним пристроєм "водій-вулиця".






На вимогу замовника може встановлюватися наступне озброєння:

-Кулемет НСВТ калібру 12,7 мм, з боєкомплектом в 500 набоїв;
-Кулет ПКМС калібру 7,62 мм. з боєкомплектом в 2500 набоїв;
-Автоматичний гранатомет АГ-17 з боєкомплектом у 100 гранат.

Зброя встановлюється у люка на даху автомобіля. Для зручності стрілка передбачена м'яка спинка у люка.
Також передбачено встановлення бійниць у скло дверцят автомобіля, для ведення вогню зсередини автомобіля.


На даний час розробники бачать ББМ "Козак" у ролі універсального шасі для заміни великого, проте безнадійно застарілого парку транспорту що знаходиться на службі Збройних Сил України.





Будучи створений в результаті співпраці між Збройними Силами України та НПО "Практика" ця бойова броньована машина відповідає всім вимогам, що висунули до неї українські військові. Прийняття на озброєння подібної машини дозволило б значно спростити технічне обслуговування автомобільного парку (який би, за виключенням, вантажівок) фактично прийшов би до однієї, єдиної номенклатури запчастин, та отримати високозахищений автомобіль для спецоперацій і миротворчих місій. Так як такого у військах України на даний час, фактично немає.


Крім того, цілком можливе використання автомобілів ББМ "Козак" і в цілях відмінних від військових, - наприклад, у якості інкасаторських автомобілів, або автомобілів для спеціальних підрозділів міліції.

Українська зброя стала поперек горла британцям.

Британські посередники, можливо, перепродавали зброю, придбану в Україні, до країн, на які поширюється ембарго.

Про це йдеться у звіті британського парламентського комітету з контролю за експортом зброї, повідомляють "Німецька хвиля" та "Бі-Бі-Сі".

У ньому перераховані британські фірми-посередники, які нібито отримали від української Державної служби контролю за експортом ліцензію на експорт легкої зброї з радянських запасів.

За словами членів комітету, вони легко отримали список фірм у травні у Києві від заступника міністра закордонних справ України Олександра Горіна.

У списку не вказано, чи зброю експортували безпосередньо з України до замовників, чи її перевозили через Велику Британію. Також не вказується вартість оборудок та тип зброї.

Голова комітету Роджер Беррі каже, що британські депутати ні в чому не звинувачують Україну, а радше звертають увагу британського уряду на потребу кращого контролю.

Пістолет Форт 14 (Україна)

УСМ -  подвійної дії 
Калібр -  9х18 мм ПМ 
Вага без патронів -  920 г 
Довжина -  222 мм 
Довжина ствола - 135 мм 
Ємність магазина - 14 патронів 


На початку 21 століття на НВО «Форт» як більш потужної і точної альтернативи пістолета Форт 12 був розроблений пістолет Форт 14, що відрізнявся більшою ємністю магазину та іншим пристроєм. Спочатку пістолет Форт 14 розроблявся під патрон 9х19 Parabellum, і мав схему автоматики з рухомим стволом по типу FN Browning High Power; однак в подальшому було прийнято рішення про переведення цього пістолета на патрон 9х18ПМ, для якого схема з жорстким замиканням ствола не потрібна. Тому пістолет Форт 14 отримав нерухомий стовбур, що кріпиться до рамки за допомогою осі затворної затримки і що знімається при розбиранні зброї. З 2003 року пістолети Форт 14 почали надходити на озброєння правоохоронних органів України. На базі пістолета Форт 14 розроблено "тактичний комплекс" Форт 14ТР, що складається з модифікованого пістолета Форт 14 з подовженим стовбуром і рамкою з інтегральними направляючими під стовбуром. У передній частині ствола пістолета Форт 14ТР, яка виступає вперед з затвора, виконана різьба для встановлення фірмового глушника, на напрямні на рамці може ставиться ліхтар або лазерний ціле вказівник . 

Пістолет Форт 14 побудований на основі автоматики з вільним затвором. Через те, що спочатку в ньому планувалося використовувати схему автоматики з коротким ходом ствола і його жорстким замиканням в момент пострілу, пістолет зберіг типові для такої схеми розташування поворотної пружини під стволом і легко знімний ствол. У порівнянні з пістолетом Форт 12 новий пістолет отримав більш довгий стовбур і магазин більшої ємності, що позитивно позначилося на ефективності бойової зброї. Також як і попередник, Форт 14 виконано цілком із сталі. Запобіжні пристрої включають автоматичне блокування ударника при не натиснутому спусковому гачку, а також розташований на затворі ручний запобіжник, що дозволяє заблокувати ударно-спусковий механізм як з зведеним, так і з спущеним курком. Як і у пістолета Форт 12, пристрою для безпечного спуска курка з бойового взводу в конструкції не передбачено. Магазини дворядні, засувка магазину розташована в підставі спусковий скоби. Штатні прицільні пристосування нерегульовані, цілина встановлений в поперечному пазу типу "хвіст ластівки".

Український автомат "ВЕПР"



Автомат Вепр (Вепр) був уперше представлений у 2003 році як новітня розробка Українського Науково-технічного центра точного машинобудування. Вепр є заміною стоячому на озброєнні ВР України автоматам Калашникова АКМ і АК-74, що остались ще з часів СРСР. Крім того, творцями автомат Вепр є "значно переважаючий АК-74 по всіх параметрах", у що важкоповірити. Автомат Вепр цілком успадкував стовбурну коробку і стовбур автомата АК-74 із усіма механізмами. Затильник приклада кріпитися безпосередньо до стовбурної коробки, до кришки стовбурної коробки кріпиться пластиковий упор для щоки. Рукоятка заряджання перенесена вперед, на ліву сторону цівки. Запобіжник - перекладач режимів вогню залишився на колишнім місці, і в результаті виявився далеко за щодо пістолетної рукоятки керування вогнем. Автомат оснащений відкритими регульованими прицільними пристосуваннями, а також стандартною бічною планкою для кріплення денних і нічних прицілів.
Останній варіант автомата Вепр, показаний у середині 2004 року, оснащений під ствольним гранатометом калібру 40мм
Ось вам технічні характеристики
Калібр: 5.45x39 мм
Тип автоматики: газовідвідний, запирання поворотом затвора
Довжина: 702 мм
Довжина стовбура: 415 мм
Вага: 3.45 кг
Темп стрілянини: 600-650 пострілів у хвилину
Магазин: 30 патронів

«Вепр» - українська зброя

Декілька десятків тисяч нових українських автоматів «Вепр» має намір закупити до 2010 року Міністерство оборони України.

Про це повідомив директор Наукового центру точного машинобудування Національного космічного агентства України (Київ) - розробника "Вепра" Олександр СЕЛЮКОВ у ході прес-конференції, присвяченій презентації нової стрілецької зброї.

О.СЕЛЮКОВ зазначив, що автомат має бути поставлений на озброєння, перш за все, українським прикордонникам та миротворцям.

У свою чергу, експерт-випробувальник зброї Сергій ГАЛУШКО заявив, що силові відомства приймуть рішення щодо взяття автомата на озброєння лише після завершення всіх типів випробувань. За його словами, щоб зброя була більш конкурентоспроможною, силові відомства радять розробникам приєднати до "Вепра" лазерні цілевказники, оптичні приціли і т.п. Водночас, С.ГАЛУШКО сказав, що “ми не можемо не відзначити наявності таких позитивних показників у автомата, як зменшення віддачі під час стрільби, і у зв'язку з цим підвищення точності попадання у ціль”.

Від імені силових відомств С.ГАЛУШКО загалом позитивно оцінив новий автомат і висловив сподівання, що державні випробування "Вепра" пройдуть без суттєвих зауважень.

На прес-конференції повідомлялося, що розробка автомата тривала два роки. Державні випробування, за оцінками розробників, мають завершитися за 9 місяців. О.СЕЛЮКОВ висловив сподівання, що у 2004 році в Україні буде налагоджено серійне виробництво власного автомата. Підприємство, яке займатиметься серійним виробництвом "Вепра", поки що не визначено. (УНІАН: В Україні існує єдине підприємство, яке займається серійним виготовленням стрілецької зброї, - Науково-виробниче підприємство МВСУ "Форт" (м. Вінниця). Воно виготовляє пістолети "Форт".)