Міністр оборони України відвідав Чернівецький гарнізон

  • 21.03.13, 16:04
21 березня 2013 року Міністр оборони України Павло Лебедєв з робочою поїздкою відвідав Чернівецький гарнізон.

Керівник оборонного відомства розпочав роботу на Буковині з візиту до 300-го окремого механізованого полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ, де командиром полковник Сергій Шаптала. У частині Павла Лебедєва зустрів командир 13 армійського корпусу генерал-майор Ігор Колесник.

Міністр оборони України Павло Лебедєв, Головний інспектор Міністерства оборони України Валерій Фролов та супроводжуючі його генерали та офіцери пройшли територією частини. Зокрема вони відвідали навчальні класи військової кафедри, що знаходяться на території полку, казармені приміщення, солдатську їдальню тощо.

У парку бойової техніки Міністр оборони спілкувався з командирами підрозділів, які доповідали про наявні зразки техніки та озброєння і їхній стан, недоліки та шляхи їх усунення.

Наступним місцем перебування Міністра оборони України Павла Лебедєва був район розгортання командного пункту 300-го окремого механізованого полку. Саме у полі керівник оборонного відомства заслухав командира полку полковника Сергія Шаптала, щодо вивчення питань відмобілізування та приведення в бойову готовність частини. Також він побачив дії як окремих військовослужбовців так і у складі відділень.

Головний інспектор Міністерства оборони України Валерій Фролов повідомив, що це вже третя частина у Західному регіоні, яка підлягає інспектуванню.

-          Відповідно до плану і завдань, які визначив Міністр оборони, головна інспекція МОУ на протязі лютого – березня проводила комплекс заходів, щодо визначення стану техніки та озброєння у військах, зокрема є багато питань по застарілій техніці - розповів Валерій Фролов. – Мета – сформувати проблеми і намітити шляхи їх вирішення. На сьогоднішній день вже прийнято цілий комплекс заходів щодо відновлення техніки, визначені перспективні завдання для ремонтних підрозділів.

300-ий окремий механізований полк був піднятий за сигналом тривоги, вся техніка була знята зі зберігання, а частина підрозділу була виведена у визначений район. Також був розгорнутий командний пункт і тиловий пункт управління. Паралельно зі здійсненням технічних заходів штаб полку приймав рішення по тактичній обстановці.

-          Це було для частини абсолютно раптово, - продовжує головний інспектор МОУ, - тому є багато проблем, є багато напрямків над якими потрібно працювати. Разом з представниками Генерального штабу бачимо проблеми і бачимо як їх вирішувати. Міністр оборони дав сьогодні оцінку, в тому числі і критичну по результатам роботи. Але це є основою для того, щоб розібратися з майбутніми рішеннями і приведенням Збройних Сил до того рівня , якого вимагає Президент України.

На Буковині відзначили День захисника Вітчизни

  • 22.02.13, 13:23
Сьогодні, 22 лютого, з нагоди Дня захисника Вітчизни за участю керівників крайової та міської влади, учасників Великої Вітчизняної війни, ветеранів Збройних Сил, військовослужбовців та громадськості, під музику військового оркестру 300-го окремого механізованого полку, відбулося покладання вінків та квітів до обеліска «Перемога», що на Соборній площі обласного центру, а також урочисті збори в Центральному палаці культури Чернівців.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв передав учасникам урочистостей поздоровлення від Президента України та зачитав його привітання з нагоди Дня захисника Вітчизни, вручив ветеранам грамоти обласної державної адміністрації та пам’ятні медалі.

-          Турбота про вас була, є і буде першочерговим завданням органів виконавчої влади краю, – відзначив Михайло Папієв, звертаючись до учасників Великої Вітчизняної війни, Збройних Сил України та бойових дій на території інших держав, воїнів-миротворців, солдатів та офіцерів. – Сьогодні ми добре розуміємо ваші проблеми і намагаємося їх вирішувати.

За словами голови облдержадміністрації, сьогодні найщиріші та найперші слова вдячності для ветеранів Великої Вітчизняної війни, без ратного подвигу, героїзму та самопожертви яких не було б ні соборної України, ні цього урочистого святкового дня.

-          Сьогодні ми вітаємо і тих, хто перейняв героїчну естафету від попередніх поколінь, хто стоїть на сторожі мирної праці нашого народу сьогодні – військовиків української держави, – зазначив Михайло Папієв. – У нас завжди була повага до людей у військовій формі, які символізують  патріотизм і гідність, дисципліну і благородство. Коли трапляється лихо, скажімо, природні стихії, військовики першими приходять на допомогу населенню. Так було і цієї зими, коли мешканці багатьох сіл області опинилися у сніговому полоні.

Усім буковинцям - захисникам Вітчизни у військовому одязі чи цивільному мундирі – керівники області та міста побажали здоров’я, довгих років мирного життя, благополуччя, успіхів у всіх починаннях в ім’я добробуту своїх родин і процвітання України.

У Чернівцях відбувся Офіцерський бал

  • 28.01.13, 10:35
У готельно-ресторанному комплексі «Георг-палац»  відбувся другий за ліком Офіцерський бал. Його організаторами виступили Чернівецька міська рада спільно з обласним військовим комісаріатом, Управлінням СБУ в області та Чернівецьким прикордонним загоном.

-        - Місто Чернівці, в усі часи було гарнізонним містом із великою кількістю військовослужбовців та офіцерів, які завжди брали активну участь у громадському та культурному житті міста й краю, -  звернувся до всіх присутніх під час відкриття балу, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. -  І сьогодні, український офіцер викликає повагу, шану й захоплення у більшості сучасників, для яких поняття честі, гідності й служби Вітчизні – є життєвими принципами.

На бал були запрошені та завітали більше двохсот офіцерів із дружинами. Майже всі присутні були вдягнені відповідно запропонованому дрес-коду: офіцери на службі – парадний мундир, дами – довга вечірня сукня.

Гостей зустрічав особисто секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин з дружиною Тетяною. Кожна запрошена дама отримала вишуканий подарунок.

Після привітальних слів, від організаторів та офіційних осіб, під звуки «Віденського вальсу» Йогана Штрауса у виконанні малого академічного симфонічного оркестру обласної філармонії під керівництвом головного диригента Заслуженого діяча мистецтв України Йосипа Созанського, офіцери запросили на вальс своїх супутниць.

Неймовірне задоволення та емоційне піднесення всім учасникам балу додали музичні привітання від військового оркестру 300-полку, камерного хору Чернівецької обласної філармоніїта викладача кафедри музики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича співака Георгія Постевки. Особливим подарунком для всіх присутніх став феєричний виступ хору «Чернівці».

Усі бажаючі могли сфотографуватися на пам’ять про світську подію в житті міста біля банера з логотипом балу та отримати фотознімок у подарунок. Незалежне медіа-журі на чоліз офіційним представником телеканалу «1+1»  у Чернівецькій області Аллою Спрінчінат визначило найкращу танцювальну пару балу – лейтенанта Служби безпеки України в Чернівецькій області Андрія Мельника та його дружину Ірину. Вони отримали у подарунок кришталевий сервіз.

На Буковині триває приписна кампанія

  • 22.01.13, 10:08
У військових комісаріатах Чернівецької області триває приписна кампанія щодо взяття на військовий облік юнаків 1996 року народження.

Приписка проводиться районними військовими комісаріатами за місцем проживання юнаків. Для її якісного проведення у військових комісаріатах області утворено комісії, до складу яких увійшли представники військкоматів, органів внутрішніх справ, лікарі, психологи та інші фахівці.

Станом на 22 січня до військових комісаріатів Буковини для припису вже прибув 2 тисячі 351 юнак, що складає 44% від кількості осіб, які підлягають приписці.

За результатами медичного обстеження у районних військових комісаріатах Буковини придатними для проходження військової служби визнано 1 тисячу 108 юнаків з тих, хто з початку приписної кампанії прибув для постановки на облік. 

Як зазначив начальник відділу обліково-призовної роботи - заступник Чернівецького обласного військового комісара з (призову) підполковник Вадим Петляк, головним завданням під час проведення приписної кампанії є ретельний відбір майбутніх захисників Вітчизни з області з метою якісного комплектування Збройних Сил та інших військових формувань України військовослужбовцями строкової служби.

На Буковині навчаються викладачі предмету захист Вітчизни

  • 18.01.13, 14:56
Цього дня на базі 300-го окремого механізованого полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних СилУкраїни, де командиром полковник Віктор Заболотний, відбулись заняття з викладачами предмету захист Вітчизни, які приїхали до частини з районів Чернівецької області.

Як повідомив методист предмету захист Вітчизни Чернівецького інституту післядипломної педагогічної освіти підполковник запасу Юрій Коноплянко, відповідно до програми курсів підвищення кваліфікації даних вчителів були передбачені у військовій частині практичні заняття та лекції зі стройової, вогневої, тактичної підготовки та захисту від зброї масового ураження.

Окрім занять дану категорію викладачів офіцери 1-го механізованого батальйону ознайомили із побутом  та повсякденною життєдіяльністю військовослужбовців підрозділу. Окремо було обладнано навчальне місце, де присутні мали змогу ознайомитись зі зразками стрілецької зброї та її тактико-технічними характеристиками.

-     Користь від цих занять велика, адже викладачі побачили як зараз живе та чим займається військовий підрозділ, - підсумував Юрій Борисович. – І саме вони мають, у першу чергу ознайомити допризовну молодь та розповісти про життя у військовому колективі. А при нагоді разом зі своїми школярами побувати в гостях увійськових.

У полку подарували дітям свято

  • 29.12.12, 14:50
Напередодні Нового Року у 300-му окремому механізованому полку 13-го Армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, де командиром полковник ВікторЗаболотний, підтримуючи добрі традиції відбувся Новорічний ранок для діточок військовослужбовців та працівників Збройних Сил України частини.

За підтримки командування полку та заступника командира частини з виховної роботи майора Ярослава Коновала  у клубі військової частини була встановлена пухнаста лісова красуня, прикрашена кольоровими електричними гірляндами, дощиком й новорічними іграшками.

За сприяннямЧернівецької обласної державної адміністрації та спонсорів міста 164 дитини військовослужбовців та працівників ЗСУ були забезпечені святковими подарунками.

Звичайно,кульмінацією свята стала поява Діда Мороза та Снігуроньки, роль яких виконали запрошені студенти Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу,відповідно Юрій Цурик та Христина Гільчук, під керівництвом викладача Вікторії Коваленко. Дітвора активно виступала у різноманітних конкурсах новорічних пісень та віршів за що отримувала заохочувальні призи, водила навколо красуні ялинки хороводи, гралася із казковими героями, і, звісно, ніхто не залишився без подарунку.

На свято до малечі завітали також і казкові герої,серед яких – Червона Шапочка, чорний кіт та навіть зелені інопланетяни. А Баба Яга та «нечиста сила»  весь час намагались зірвати веселе свято,перешкоджаючи Діду Морозу і Снігуроньці. Звичайно, що це їм не вдалося.

Дід Мороз із Снігуркою щедро нагородили малят, чиї новорічні костюми їм сподобались.

– Студенти коледжу та всі хто допомагав нам вклали частинку свого серця в це новорічне свято. Адже у всіх нас є діти, які вірять уноворічне диво. І це диво було з нами,  – розповіла згодом  викладач Вікторія Коваленко . – Ми раді,що свято сподобалось дітям та батькам.

Як зазначив заступник командира полку з виховної роботи майор Ярослав Коновал, свято вдалося на славу. Обличчя дітей сяяли усмішками, а подарунки й іграшки залишатьу хлопчиків та дівчаток згадку про цей Новорічний ранок.

Після закінчення свята  дітлахи ще довго не відпускали казкових персонажів – всі хотіли розказати новорічні віршики та сфотографуватись з ними.

На Буковині військовослужбовці продовжують прибирати сніг

  • 20.12.12, 18:37
20 грудня 2012 року ускладненим залишається проїзд до 16 населених пунктів краю. Вже п’ятий день поспіль військовослужбовці 300-го окремого механізованого полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, де командиром полковник Віктор Заболотний, допомагають розчищати вулиці, площі та зупинки громадського транспорту міста від снігу.

Щодня залучається від 80 до 100 солдат. Від полку також залучається ітехніка: МАЗ 537 – 2 одиниці – для перевезення важкої інженерної техніки підрозділів МНС в м.Чернівці та ПЗМ-2 – 1 одиниця для прибирання снігу та очищення автомобільних доріг від снігових заметів.

Силами зведеного підрозділу від Факультету військової підготовки м.Камянець-Подільський (ІМР, Грейдер, КАМАЗ) продовжується розчищення доріг від смт Кельменці до населених пунктів Чернівецької області Вартиківці – Зелена –Подвір’ївка – Перківці – Берново – Мошанець (приблизно 45 кілометрів дороги).

Усі комунальні служби краю, дорожники, рятувальники та військовослужбовці Чернівецького гарнізону продовжують працювати позмінно та безперервно,цілодобовим залишається і чергування членів обласного штабу з координації таліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області.

На Буковині військовослужбовці продовжують боротися зі снігом

  • 17.12.12, 14:59
Сьогодні, 17грудня, у Чернівцях продовжують прибирати сніг військовослужбовці 300-го окремого механізованого полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, де командиром полковник Віктор Заболотний. 100 військовослужбовців частини працюють на вулицях міста, де допомагають розчищати зупинки громадського транспорту та вулиці міста від снігу, також було залучено і військову техніку, ПЗМ-2 та тягач МАЗ 537, ще один тягач готовий у разі потреби вийти з парку військової частини.

Усі комунальні служби краю, дорожники, рятувальники та військовослужбовці Чернівецького гарнізону продовжують працювати безперервно, цілодобовим залишається і чергування членів обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області.

На Буковині військовослужбовці приєднались до боротьби з негодою

  • 17.12.12, 08:25
16 грудня, в Чернівецькій обласній державній адміністрації під головуванням керівника крайової виконавчої влади Михайла Папієва відбулось засідання обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області у селекторному режимі з усіма районними центрами краю.

До боротьби з негодою долучились і військовослужбовці 300-го окремого механізованого полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, де командиром полковник Віктор Заболотний. 60 військовослужбовців частини протягом дня працювали на вулицях міста, де допомагали розчищати вулиці від снігу, також було залучено і військову техніку.

Усі комунальні служби краю, дорожники, рятувальники та військовослужбовці Чернівецького гарнізону продовжують працювати безперервно, цілодобовим залишається ічергування членів обласного штабу з координації та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області.

«Ніхтоне має залишатись на одинці з негодою. Усі, кого хуртовина застала на трасі,повинні знати, що у найближчій лікарні Чернівецької області створені спеціальніпункти обігріву, де можна отримати допомогу, похарчуватись та розміститись допоки не можна буде продовжити подорож», - повідомив голова Чернівецької ОДА.

На Буковині відправлена остання партія призовників

  • 23.11.12, 10:29

Зі збірного пункту Чернівецького обласного військового комісаріату, що знаходиться в райцентрі Кіцмань, для проходження строкової військової служби до лав Збройних Сил та інших військових формувань України, у ході призовної кампанії «Осінь –2012», направлено останню партію новобранців у кількості 33 осіб. 

-        В останній день призову відправлено дві команди, -повідомив заступник обласного військового комісара з виховної роботи підполковник Валерій Мовченюк. – 17 та 16 юнаків з Буковини скеровано у міста Донецьк та Луганськ, відповідно,  для проходження військової служби у підрозділах  МВС України.

Як зазначив офіцер, виконання  державного замовлення щодо комплектування строковиками Збройних Сил та інших силових структур України проводилося організовано, відповідно до плану. Отже у Збройних Силах України служитимуть 360 осіб, Внутрішніх військах МВС України – 110, а у Державній спеціальній службі транспорту 30 призовників.

Отже 33 буковинці представлятимуть Буковину у Військово-морських силах Збройних Сил України, а 11 юнакам випала честь проходити службу в полку Президента України.

Також потрібно відзначити  високу явку юнаків до призовних дільниць, їх відповідальність, а головне,  бажання служити.

Загалом протягом двох місяців призовної кампанії «Осінь – 2012» до лав Збройних Сил та інших військових формувань України з Чернівецької області відправлено 500 призовників.