Хто такі батяри

Пояснити не-галичанину, хто такий батяр, непросто. Найближчі синоніми – гульвіса, відчайдух. Однак вони не відображають змістового наповнення, а головне – духу цього культурного феномену львівської міської культури початку ХХ ст. Утім, дух батярства можна уповні відчути, побувавши на Святі Батяра у Львові.

Свято Дня Батяра у Львові – це відтворення тої історії міста, де панує справжній вир галицьких веселощів і забав. Адже львівський батяр – то ще той веселун, зірвиголова та справжній підкорювач жіночих сердець!

[ Читати далі ]

ЛЬВІВ: хроніки древнього міста

Львів... Сиве місто, оповите легендами... На його бруківці, на стінах старих будинків сама історія викарбувала свої письмена - кожна цеглина, кожна статуя розповідають нам якийсь епізод з його минулого. Маленький Париж - так називають Львів європейці з давніх давен - він манить туристів з усіх куточків світу. І його неповторна атмосфера, його аура зачаровують, назавжди лишаючи в серцях і душах пам'ять про місто Лева.

Завдяки фільму "Хроніки древнього міста" Ви маєте змогу здійснити заочну мандрівку вулицями Львова, почути багато нового і цікавого про це місто і ще раз закохатися в нього.

[ Дивитися далі ]

Музика Високого Духу

Якби мене спитали, чи є в Україні гурт, який може претендувати на статус культового, я відразу б назвала батьків української готики «КОМУ ВНИЗ». А найкультовішою постаттю на українській, як готичній, так і взагалі музичній сцені, я б назвала Андрія Середу.

Гурт «КОМУ ВНИЗ» і Андрій Середа є культовими, бо витримали перевірку часом, важкі часи нерозуміння, гоніння, славу. Гурт пройшов через усе це і залишився собою. 

Кожна пісня гурту має своє оригінальне коріння і зазвичай глибоко пов’язана з традиціями України, випромінює справжній український дух. Музика «КОМУ ВНИЗ» підіймає з колін, дає наснагу в час, коли вже нема кого слухати і не видно, куди йти...

«КОМУ ВНИЗ» - це гурт, який творить Музику Високого Духу!

Металіст, ТАК тримати!!!

Навіяно перемогою харківського "Металіста" над грецьким "Олімпіакосом"...

Харківський Металіст! Оле-оле-оле! Це краще із того, що у нас є. Гей, харків'яни, покажіть свій хист. Ось старт гри, вперед, Металіст!

Квітка на камені

Кам'янець-Подільський називають Квіткою на камені, перлиною Поділля і ключем до краю-раю, де «молочні та медові ріки». Усе це правда. Як правда й те, що про це місто не можна розповісти: його треба бачити, торкатися, дихати разом з ним...

Владислав Городецький - людина-легенда

 ВЛАДИСЛАВ ГОРОДЕЦЬКИЙ (1863 - 1930) 

Ще за життя ім'я архітектора Владислава Городецького було овіяне легендами, а його дивовижні витвори стали не лише відомими, але й улюбленими. Інтерес до його архітектурної спадщини з плином часу не згасає, бо в ній закладено те, що можна з повним правом віднести до мистецтва самого високого ґатунку.

Ім'я Владислава Городецького назавжди записане в золоту книгу української архітектури кінця XIX - початку XX століття. Особливо завдячує йому Київ, який Городецький прикрасив неповторними будівлями в стилі модерн.

Проходять десятиліття, а вони залишаються такими ж оригінальними, несхожими ні на які інші, бо кожна споруда ввібрала жагучий темперамент свого творця, його естетику, невситиму пристрасть дивувати і радувати світ. Архітектурне "обличчя" столиці було б не таким виразним Національного художнього музею, без стрімкого костелу святого Миколая, без легендарного "Будинку з химерами". [ Читати далі ]

КОЛИ ВИДНО ДУШУ…

Звук – це те, що відкриває мені сутність навколишнього світу…

Голос – це те, що прагне висловити мої почуття...

І коли почуття переповнюють – з’являється музика…(ILLARIA)

ILLARIA – це дівчина з надзвичайним голосом та унікальною виконавською манерою. Її ім’я з грецької мови перекладається як "Та, що несе світло", її життєве кредо – "Бути Вільною - означає бути собою!".

ILLARIA сама пише музику і тексти пісень, сама їх виконує. Через пісню дівчина намагається виразити свою душу і передати часточку натхненного піднесення слухачам. «Коли душу видно — це музика, коли не видно — це комерція», — вважає артистка. «Музика — як птах, за нею не встигаєш», — говорить ІLLARIA. Тож потрібно поспішати, щоб встигнути реалізувати задумане, головне — іти за покликом душі!

Сольний альбом ILLARIA "Вільна" по праву зайняв гідне місце в сучасній українській музичній культурі. Композиції з цієї платівки створюють особливу атмосферу польоту, що захоплює душу, дивує розум і зворушує серце. Ця музика вільна від будь-яких умовностей чи стереотипів, вона дарує відчуття свободи і щастя.

Концерт гурту ОКЕАН ЕЛЬЗИ в супроводі симфонічного оркестру

Концерт "Океану Ельзи" – це незмінно живий звук, живі емоції, океан драйву та енергії.  

Отже, слухайте - та насолоджуйтеся! 

Степан Бандера: людина і міф

Отже, хто ж усе-таки був Степан Бандера? Національний герой, який життя поклав на вівтар боротьби за волю і незалежність України? Чи честолюбна посередність, ладна пожертвувати власним життям, а ще більше життям інших людей, аби лише потрапити в історію? Кривавий злочинець і зрадник свого народу?  

[ Читати далі ]