Профіль

Титіла

Титіла

Німеччина, Готтінген

Рейтинг в розділі:

війна в транспорті

  • 13.05.13, 12:22

о так розпочалось. найдивніше це те, що заходить людина в пустий автобус - відкрите вікно - дує (тільки йому, бо зараза знає де сідати) - закриває вікно. 
А пересісти слабо, щоб не дуло?????? чи хоча б посунутись до вікна ближче. де точно не дує


14%, 3 голоси

86%, 18 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

які вони, ваші начальники?

  • 18.04.13, 16:40
цікаво, які люди вами керують цікаво почути ваші відповіді та думки.
так як у мене дві роботи, то і начальників (начальниць) маю дві:
1. жінка розумна, досить не погана коли має хороший настрій, і біжи далеко - коли поганий. Ніколи не визнає своїх серйозних помилок, якщо спершу сказала по одному, на наступний раз по іншому... то ніколи не признає, що спочатку казала не так. 
один випадок на все життя запамятаю, коли вона до мене підходить 7 березня (скорочений день) і каже:
- Я надіюсь твоя мама здогадається, що треба вийти не на 11, а на 10, бо ж сьогодні на час раніше додому.
а далі німа сцена.... моя німа сцена.
а вона розвернулась і пішла.
ну і №2
2. це мама моєї кращої подруги, власне тому і я там тримаюсь. не знаю якби відносилась до мене, якби ми не були "майже" родичками... але до інших ставиться досить справедливо.... хоча до мене напевно ні, бо коли туплю то вона говорить, а не кричить, а на інших може крикнути..... а як вона кричить..... ммммммммммммммммм

патріотично!

  • 12.04.13, 15:32

Не полишає мене думка, про те, чи могла бути наша країна кращою для життя усіх українців, якби тоді до влади прийшли не бізнесмени, які тоді так поділили промисловість, землі та регіони, як дикі  звірі тушку здобичі, а люди, які дійсно прагнули незалежності нашої країни і вірили в кращу її  долю.
а ви любите Україну?


100%, 6 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

атестат за 9 клас... дуже потрібна допомога

  • 02.04.13, 11:05
1. скажіть, може хто знає, чи виписуються в атестат за 9 клас оцінки предметів, які були, наприклад, лише в 5 класі? 
2.  Коли я поступила в коледж, подавала оригінал атестату, через три роки вони мені видали диплом та атестат за 11 клас... а ось атестат за 9 клас залишили в особовій справі, можу я його забрати? (бо тоді нам сказали, що вони не мають права його нам віддавати)... може є якийсь закон чи інший правовий акт, що регулює це питання. дякую!

Вартові легенд / Rise of the Guardians (2012)

Відмінний мультик, з дуже гарним сюжетом, з чудовою анімацією, та кумедними героями. Мультик для всіх - і дорослих і детей. Головна мета мультика, як  на мене, то це донести до людей важливість дитячих мрій і надій.. 
Особисто я люблю мультики з українським дубляжем, набагато веселіше та приємніше...але думаю це не принципово ) рекомендую!

про віру, та поверення з неї

  • 27.03.13, 14:00
в мене в сусідів появилась одна проблема. у них син - інвалід не чує і не говорить... так ось при одній сварці, він зібрав речі і з своєю нареченою подались кудись. куди стало відомо от тепер. живуть в євангеліста на квартирі. чоловік не працює. і сусіди так розуміють користується грошима мого сусіда, поки вони в нього є...
Мати хлопця, каже що він ніби, як зомбований. нічого знати про повернення додому не хоче. написав мені декілька днів тому, нісенітницю (як на мене), вчора за щось просив пробачення. за що не сказав.
ось мені цікаво - чи можна людину повернути назад.? він постійно торочить по своєму про те, що не хоче мирського. хоче в рай. як той дядько не вміючи говорити мовою жестів втовк йому в голову це - не розумію. 
шкода хлопця.

про мову, націоналістів та весну

  • 20.03.13, 13:59
турбує мене питання розподілу України на мовні зони, а особливо висміювання та обзивання українців націоналістами, (читати хохлами, які всюди всувають свою мову, не дають нікому розмовляти мовою, яка іншимблизька по душі, носяться зі своїми обрядами,  та ображають нац меншин) , а мову телячою, і ущімлення інших мов.
шо я хотіла сказати.
 1. я проти націоналізму в формі фашистів - тобто одна нація над іншою не може бути кращою. однак, якщо ми живемо в Україні... то хочте не хочте, а мова повина бути, культура, обряди, історія... навіть в усіх двомовних країнах ( а я вважаю, що в нас вона двомовна, так склалось історично), є мова рідна, а є мова завойовників, або переселенців, тут мається на увазі тих в кого батьки діди та прадіди народились в Україні, але знову ж таки історія так склалась, що розмовляють вони російською. 
а якщо говорити про націоналістів -  то що поганого в тому, що українець прагне, та хоче читати українською, дивитись українське телебачення, і слухати навколо українську мову? (в мене подруга змінила країну проживання на Росію. в Москві коли їхала в метро і розмовляла з мамою по телефону українською, на неї її чоловік "шшшикав":
- Алинка, разговаривай тише... - а навколо багато косих поглядів... хто ж тепер націоналіст? 
2. якщо почнеться про культуру мовлення, та вживання діалектів різного походження, то скажу... що не потрібно плутати літературну мову з повсякденною. я 5 хвилин розмовляла виключно літературною мовою вживаючи чудові українські слова, і чоловік не витримав... на курсах німецької мови ми вчили німецьку літературну, нам викладач дав послухати одне і те саме речення в різних землях Німеччини - є різниця...
3. ну третє останнє - напевно важко жити в країні, бути її часткою, і постійно чути що ти не українець, і не достойний жити на цій землі, лише того, що не розмовляєш українською. (читала статтю, про перевід гімну на російську мову, і як серце гріли слова східномовних жителів нашої країни, про те, що це дико і не правильно, що гімн України має бути українською.), можливо тому російськомовна і більша частина нашої  країни, такі інколи грубі в своїх висловах... їм просто образливо. 
тому не сваріться, будьте мудрими та розуміючими. spasibo

P.S. Прочитала щойно вислів про березень - Березень - не весна, а передвесіння... що так гарно нам доводить наш березень) 

зі святом! будьте щасливими!

  • 08.03.13, 11:49

-Куме, а ти в горящуу хату зайдеш?

- Ти шо здурів?

- А коня на скаку зупинеш?

- Нє, кум, ти вобше думаєш я хворий?

- Ну так випйем за те шо ми мужики а не баби! )

***************

а взагалі скажу так ще.

свято нещодавно, гарно підвипивший знайомий на тему дівчаток, які полюбляють дівчаток....smutili

- знаєте, "задумано" якби я був дівкою... то з такими мужиками, був би тоже лезбіянкою (не викениш слів з пісні, вибачайте...angel ) - на ранок запевняв що то він такого не казав

але це я сьогодні така, свято певно впливає на такі слова та заяви.

зі святом дівчатка, любіть себе, і не дозволяйте ображити....і взагалі то, будьте завжди щиро коханими і завжди бажаними...

і хай ми з космосу - але уявіть яки це гарний та квітучий космос   "замріяно" і як там прекрасно!

 

ЖЕК мать його

  • 21.02.13, 17:33

слів нормальних не маю вже... тільки-но дізналась, що мають включити додатково в оплату за квартиру прибирання "лєснічної"  площадки - по 30 коп за квадратний метр твоєї квартири. це капець якийсь в мами все життя вони власноруч прибирають. в себе вдома є жіночка, якій платимо по 5 грн в місяць. причому вже тут ЖЕК? 

кажуть що можна написати заяву  до 26.02 2013 р., що будинок відмовляється від оплати, та щоб не включали ці кошти в кварплату. 

Хтось чув може шось на цю тему?

ЗІ (не по темі, кажуть, що вже почали діток в садочки  в групи записувати на 2013 рік, так тіхо ша, навіть наша завідуюча не знала... - кажу, може комусь треба дитинку відправити в садік)

В погоне за счастьем


Мій найулюбленіший фільм-історія. Напевно, багато хто бачив його. Дивилась його три дні підряд (сама, з братом, з чоловіком) і три дні плакала. Фільм з яким хочеться ділитись, і про який хочеться говорити. Чудова гра, чудовий сюжет. Фільм про мрію, про любов батька до дитини, про віру, про хвилинни зневіри, і про щасливий випадок. Якби мене запитали, який уровок з будь якого фільму  я назвала кращим, то знаю, що це останні 5-7 хв. цього фільму. 

Єдине, що можу порадити, тим, хто не бачив - це дивитись виключно російською мовою - переклад більш  якісніший.