Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

про мову, націоналістів та весну

  • 20.03.13, 13:59
турбує мене питання розподілу України на мовні зони, а особливо висміювання та обзивання українців націоналістами, (читати хохлами, які всюди всувають свою мову, не дають нікому розмовляти мовою, яка іншимблизька по душі, носяться зі своїми обрядами,  та ображають нац меншин) , а мову телячою, і ущімлення інших мов.
шо я хотіла сказати.
 1. я проти націоналізму в формі фашистів - тобто одна нація над іншою не може бути кращою. однак, якщо ми живемо в Україні... то хочте не хочте, а мова повина бути, культура, обряди, історія... навіть в усіх двомовних країнах ( а я вважаю, що в нас вона двомовна, так склалось історично), є мова рідна, а є мова завойовників, або переселенців, тут мається на увазі тих в кого батьки діди та прадіди народились в Україні, але знову ж таки історія так склалась, що розмовляють вони російською. 
а якщо говорити про націоналістів -  то що поганого в тому, що українець прагне, та хоче читати українською, дивитись українське телебачення, і слухати навколо українську мову? (в мене подруга змінила країну проживання на Росію. в Москві коли їхала в метро і розмовляла з мамою по телефону українською, на неї її чоловік "шшшикав":
- Алинка, разговаривай тише... - а навколо багато косих поглядів... хто ж тепер націоналіст? 
2. якщо почнеться про культуру мовлення, та вживання діалектів різного походження, то скажу... що не потрібно плутати літературну мову з повсякденною. я 5 хвилин розмовляла виключно літературною мовою вживаючи чудові українські слова, і чоловік не витримав... на курсах німецької мови ми вчили німецьку літературну, нам викладач дав послухати одне і те саме речення в різних землях Німеччини - є різниця...
3. ну третє останнє - напевно важко жити в країні, бути її часткою, і постійно чути що ти не українець, і не достойний жити на цій землі, лише того, що не розмовляєш українською. (читала статтю, про перевід гімну на російську мову, і як серце гріли слова східномовних жителів нашої країни, про те, що це дико і не правильно, що гімн України має бути українською.), можливо тому російськомовна і більша частина нашої  країни, такі інколи грубі в своїх висловах... їм просто образливо. 
тому не сваріться, будьте мудрими та розуміючими. spasibo

P.S. Прочитала щойно вислів про березень - Березень - не весна, а передвесіння... що так гарно нам доводить наш березень) 
12

Коментарі

Гість: Бентіна

120.03.13, 14:10

не берите дурного в голову. все буде добре!

    Гість: Семен Палій

    220.03.13, 14:26

    1. Націоналізму в формі фашизму не буває. Це найкраще і найлагідніше слово в оцінці представника будь-якого народу. Воно означає - любов до власного народу і повага до інших. Дуже просто - подивися Вікіпедію!
    2. Кожний з нас має намагатися розмовляти українською літературною! Звичайно досягнути 100% результату не вдасться.
    3. Більшість російськомовних українців (думаю більше 95%) є патріотами України! Воду каламутять виключно політики! Їм так вигідно, а про державу насправді не думають! Але цій більшості потрібно знати і поважати мову, культуру та історію своєї держави - України! В своїй сімї, зі своїми друзями їхня воля розмовляти російською!

    P.S. А є ще провокатори, які на українському сайті розказують байки "О величии русскаго духа". Цих потрібно ставити на місце!

      Гість: ZlaTitka

      320.03.13, 14:27

      в нас не є двомовна країна. і хамство російських послужників слухати ніхто не буде.
      гарного настрою тобі

        Гість: InnaFL

        420.03.13, 14:39

        Підтримую!

          520.03.13, 14:39Відповідь на 3 від Гість: ZlaTitka

          У нас так раз. Двух язычная страна. Ибо на востоке, часть центра и крым в основном говорили/говорят на русском, западная часть и часть центральной украины говорят на украинском. И тому есть посылке еще с периода Богдана Хмельницкого.
          И в целом наша страна в современых границах искуствено созданая.
          P. S
          На кубане в некоторых станицах люди и сейчас свободо владеют украинским языком.

            620.03.13, 14:39

            гонево
            и согласен с первым коментатором

              Гість: ZlaTitka

              720.03.13, 14:43Відповідь на 5 від punk-Kuzya

              Сонечко, почитай історію Київської Русі, там про Кубань теж пишуть

                820.03.13, 14:49Відповідь на 7 від Гість: ZlaTitka

                Русь это вообще отдельный разговор. Так как там был достаточно сложный язык. И его нельзя отнести а не к русскому, а не к ураинскому или белорускому. Хочу еще заметить такой момент. Что во время Руси кубань не принадлижала ей. Вот честно запамятовал в каком году, на кубань были переселены реестровые козаки из Запорожья для защиты границ от набегов Турков с територии Грузии.

                  920.03.13, 14:59

                  Дуже цікаво. Хочу додати кілька слів, не коментую.
                  Націоналізм - це проява інстинкту самозбереження нації.
                  А також поняття Київська Русь та Кубань мають різний історичний період. На Кубані розмовляють української після розгону Запорізької Сечі, а це було при Каті другой.

                    Гість: darrr

                    1020.03.13, 15:04Відповідь на 2 від Гість: Семен Палій

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна