Про співтовариство

Граємо, співаємо, танцюємо... як і всі попередні покоління проживаючих в Україні!
Вид:
короткий
повний

етномузика

Дай Бо - Аби МС

Ой, як не було неба і землі,
Ой, дай Бо...
А тільки було синєє море,
Ой, дай Бо...

Ой, як не було неба і землі,
А тільки було синєє море.
На цьому морі горіли огні
І коло тих огнів сиділи святі
І радились, кого в море послать...

Коло тих огнів сиділи святі,
Ой, дай Бо...
Радили радоньку, кого в море послать,
Ой, дай Бо...

Ой, пойди Петро у море на дно
Ой, дай Бо...
Та й достань Петро жовтого піску,
Ой, дай Бо...

Ой, пойди, Петро, у море на дно
Та достань, Петро, жовтого піску
Та посіємо по всьому світу,
Щоб уродило і небо і земля,
Небо - зорями, а земля - квітами.

Та й достань, Петро, жовтого піску,
Ой, дай Бо...
Та й посіємо по всьому світу,
Ой, дай Бо...

Щоб уродило і небо і земля,
Ой, дай Бо...
Небо - зорями, і земля - квітами,
Ой, дай Бо...

letsrock послухати letsrock

Гей,пливе кача по Тисині

Гей, пливе кача по Тисині, Пливе кача по Тисині. Мамко ж моя, не лай мені, Мамко ж моя, не лай мені. Гей, залаєш ми в злу годину, Залаєш ми в злу годину. Сам не знаю де погину, Сам не знаю де погину. Гей, погину я в чужім краю, Погину я в чужім краю. Хто ж ми буде брати яму? Хто ж ми буде брати яму?                Гей, виберут ми чужі люди, Виберут ми чужі люди. Ци не жаль ти, мамко, буде? Ци не жаль ти, мамко, буде? Гей, якби ж мені, синку, не жаль? Якби ж мені, синку, не жаль? Ти ж на моїм серцю лежав, Ти ж на моїм серцю лежав. Гей, пливе кача по Тисині, Пливе кача в по Тисині.
          

Решето

Прислухайтеся до цього чудесного голосу і співу Оксани Мухи !  boyanletsrock 2 квітня 2011 р. у Львові відбувся Міжнародний конкурс українського романсу ім. Квітки Цісик. Конкурс відбувся у рамках українсько-американського проекту «Незабутня Квітка», що має на меті проведення концертів та вечорів пам’яті, присвячених видатній американській співачці українського походження Квітці Цісик. Тринадцять конкурсантів з України, Латвії, Естонії, Польщі, США, Росії, Молдови, Румунії, Угорщини боролись за звання найкращого виконавця пісень з репертуару Квітки.

Гран-прі конкурсу здобула Оксана Муха, виконавши пісню із доробку Квітки Цісик "Тече річка невеличка" та пісню із власного дебютного альбому RE:SHETO "За річкою, за Дунаєм".

(http://www.resheto.com/uk/news.html)

"Моя історія – історія дівчини, що знайшла скарб. Вже і не замислююсь, як воно сталось, оте моє пісенне благовіщення. Зростала у снах і мріях батька і матері, що мене як пташа вигодовували. Вони і подарували мені отой пісенний всесвіт, що лиш тепер його скарбом назву. Люди і наставники, добродії, мов хмари мене водою орошували - проростай, учись. Проросла – а довкола рай розвивсь, повен пісень край мій буя, ступила ближче – а то лиш відблиск у змокрілих очах матері і батька. Поле стерням коле - вижате вщент, що й на посів не буде, лиш де-не-де колосок залишивсь. Люд добро розтяга. Така моя вітчизна. Заболіло. Аж тут зірниця засвітила – Ніна Матвієнко, Квітка Цісик, Дударик... Дивлюсь на них, мов у звечоріле небо зорями застелене, і серце тихне, і жалю нема, лиш радість зостається. А скарб мій є у тім, що в жилах кров тече землі цієї, українська. Отак живу, співаю і учусь."                     Запрошую послухати letsrock    Альбом "РЕШЕТО"

Верховино , Світку Ти Наш....

Верховино, світку ти наш! Гей, як у тебе тут мило! Як ігри вод, плине ту час,  Свобідно, шумно, весело...

Ой немає краю, краю Над ту Верховину!  Коби мені погуляти Хоч одну годину!

Гей, що ми там , Поділля край! Нам полонина — Поділля, А бори — степ, ялиця — май,  А звіра голос — весілля!

Черемоше, Черемоше, Бистра твоя вода!  Дівчинонько з Верховини, Гарна твоя врода!

З верха на верх, а з бору в бір  З легкою в серці думою,  В чересі кріс, в руках топір, Буяє леґінь тобою.

Єсть у мене топір, топір, Ще й кована бляшка, Не боюся того німця, Ані того ляшка!

Народжені в любові

Етно-Рок Фундація «ТаРута» — це гармонійне звучання автентичного співу, акустичної музики та етно-року. Саме поєднання українських народних мелодій з сучасними гітарними ритмами створює абсолютно нове, унікальне музично-сценічне дійство, основним завданням якого є донесення до сучасного слухача української пісенної спадщини. 

Репертуар колективу побудовано на основі авторських пісень лідера Фундації Євгена Романенка, гармонійно поєднаних з автентичними мелодіями Київщини, Полісся та Полтавщини. 

Традиційну рок-основу забезпечують такі інструменти, як барабани, бас-гітара, акустична та електрогітара. Автентичності колективу надають сопілка, скрипка та ксилофон, а також професійний «народний» спів.

СЛУХАЙМО УКРАЇНСЬКЕ — МУЗИКУ, ЗРОБЛЕНУ З ЛЮБОВ’Ю!!!

http://video.i.ua/user/1849879/55746/

Під облачком

Під облачком явір похилений, Сидит на нім пташок премилений. Слухай, мила, як той пташок співа, Же з любови нич добра не бива. Же з любови, же з любови нич добра не бива.  rose Ци та любов є од Бога дана? Ци лем може д'яблом підшептана? Хоч би-с не хтів, то мусиш любити, Хоч би-с не хтів, прото маш терпіти. Хоч би-с не хтів, хоч би-с не хтів, прото маш терпіти. rose   Мила, мила, ти покусо єдна, Любив я тя не рік і не два. Ци ми дала зілля си напити? Не мож, мила, ніяк без тя жити. Не мож, мила, не мож, мила, ніяк без тя жити. rose   Ми ворожка давно ворожила, Же мя здурит дівка чорнобрива. Же не буду видів за ньов світа, Аж проминут мої млади літа. Аж проминут, аж проминут мої млади літа. rose   Під облачком явір зеленіє. Посмотр, мила, як той вітер віє. Може, вирве єго з корінями. Мила моя, што то буде з нами? Мила моя, мила моя, што то буде з нами?

Мантра

Запрошую  знову послухати цих чарівних дівчат! letsrock dance dancedanceboyanboyan VRODA Солістки  : Аня Заклецька-Бурак і Оля Нестеренко
http://blog.i.ua/user/587508/738494/

На Івана, на Купала...

В гаю зелененькім соловейко щебече,

         Соловейко щебече;

Там дівчина мила віночок пустила

         З барвіночку, з барвіночку.

Плинь, плинь, віночку, гарний з барвіночку,

         За миленьким, за миленьким...

Сестра Марена, слуга Купала,

Білов ногою на роси стала,

На роси стала, в вінок си вбрала,

Правов ручинов звізду подала.

Туди, де розцвітає рута,
Де п’янка отрута, Де любов над нами цар і бог, Туди, де в нічку темну Ми любов таємно пили вдвох, Ми пили разом удвох. ( Ірина Зінковська" На Івана  Купала")