хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

А чи була різниця між Сталіним та Гітлером?

Світлина від Павла Бойка.
Павло БойкоСтежити

А чи була різниця між Сталіним та Гітлером?

Практично усі знають що у 1939 році Гітлер разом зі Сталіним, занурили світ у криваву темряву та безодню Другої світової війни. Але багатьом не відомо, що вони були практично братами близнюками. Повна схожість навіть у дрібних деталях біографії та політичного життя.

Вони обидва ненавиділи демократію та усе життя боролися з нею. Кожен з них завзято будував соціалізм, плюючи на людське життя. Але в знищенні власного народу, Сталін зміг легко перевершити Гітлера. Не говорячи вже про те, яке лихо Джугашвілі приніс в поневолену Україну. Тому не дивно, що багато наших предків нічого не знаючи про фашистський режим, спочатку зустрічали Німеччину як визволителя від красного терору. А вже через деякий час, воювали на два фронти проти двох людожерних режимів. Але повернемося до порівняння.

Гітлер та Сталін побудували тоталітарну диктатуру прикриваючись ім’ям робочого класу. У кожного з них існувала усього лише одна правляча партія та єдиний шлях. Усі інші гнили в тюрмі або були знищені.

Гітлер ввів чотирирічні плани. Сталін п’ятирічні.

Гітлер створив Гитлерюгенд - молоді гітлерівці. Сталін комсомол – молоді сталінці.

Гітлер був вождем (фюрер німецькою). Сталін також був вождем.

Гітлер створив гестапо. Сталіна НКВС.

Гітлер гноїв та вбивав людей в Освенциму та Дахау. Сталін робив це у ГУЛАГу.

Обидва будували найвеличніші споруди у світі, та планували знести столиці своїх держав. Мріючи на їхньому місці побудувати нові казкові міста.

Обидва були чужинцями. Австрієць Гітлер для німців. Грузин Сталін для росіян.

Обидва ходили без бороди, але з фірмовими вусами.

Обидва мали коханих жінок на 20 років молодше. Гітлер – Гелі Раубал. Сталін – Надію Алілуеву.

Обидві жінки закінчили життя самогубством застрелившись з пістолета своїх вождів.

Ці дві потвори понівечили усе до чого торкалися. Сталін допомагав Гітлеру ресурсами та людьми. Вони разом розпочали другу світову війну. Разом завоювали Польшу та проводили спільні поради.

Україна опинилася між цими двома жорнами. Спочатку СРСР окупував нашу батьківщину. Розкуркулення, голодомор, розстріляне відродження, знищення усього українського. Прийшов Гітлер та приніс нові страждання. Потім Сталін переміг і ми знову потрапили під окупацію Радянського союзу. Ми так звиклися до свого положення, що до сьогодення багато хто вважає Совок своєю вітчизною. Але ми українці та 70 років були під окупацією Радянського союзу.

Для мене порівняння Сталіна та Гітлера, це як порівняння Чуми та Віспи.
Але Гітлер перетворився в історичний попіл. А Сталін досі живе в сучасній Росії та продовжує вбивати українців вже руками Путіна.

Тому так важливо знати хто такий Сталін та Гітлер. Що війна розпочалася в 1939 році та закінчилася з капітуляцію Японії. І не 9 травня день перемоги та «можемо повторити». А тільки 8 травня. День пам’яті та примирення.






2

Коментарі

110.05.20, 11:49

З одного боку, різниця невелика. З іншого — я би сказав, що Сталін був меншим злом. Хоча ця оцінка може варіюватися залежно від регіону, сімейної історії та поглядів.

    210.05.20, 11:52Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Яким злом був Сталін ми знаємо, а яким був би Гітлер у випадку його перемоги - не знаємо, тому ваше припущення вам не личить - воно безглузде відпочатку.

      310.05.20, 12:20Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Я знаю, скільки цивільного населення було вбито під час так званих "відплатних акцій" у регіонах із лісовим покривом. Наприклад, у основному селі моїх предків було вбито понад 100 чоловік: родичів партизанів і т. д. Розстріляно, спалено живцем у хатах. Одне село неподалік, у якому народився Павло Тичина, було спалено — понад 800 жертв. У Корюківці (далі на північ) загинуло близько 8000, у Козарах (сусідній район) — близько 4000. У Бабиному Яру лежать тисяч 100 євреїв, ромів, українців (у т. ч. з ОУН-М). У Дарницькому концтаборі для військовополонених також загинули десятки тисяч.

        410.05.20, 13:08Відповідь на 2 від Богдан Бо

        Відкрив переклад на російську книжки Гітлера (1926):

        Наша задача - не в колониальных завоеваниях. Разрешение стоящих перед нами проблем мы видим только и исключительно в завоевании новых земель, которые мы могли бы заселить немцами. При этом нам нужны такие земли, которые непосредственно примыкают к коренным землям нашей родины. Лишь в этом случае наши переселенцы смогут сохранить тесную связь с коренным населением Германии. Лишь такой прирост земли обеспечивает нам тот прирост сил, который обусловливается большой сплошной территорией.

          510.05.20, 13:10Відповідь на 2 від Богдан Бо

          Мы, национал-социалисты, совершенно сознательно ставим крест на всей немецкой иностранной политике довоенного времени. Мы хотим вернуться к тому пункту, на котором прервалось наше старое развитие 600 лет назад. Мы хотим приостановить вечное германское стремление на юг и на запад Европы и определенно указываем пальцем в сторону территорий, расположенных на востоке. Мы окончательно рвем с колониальной и торговой политикой довоенного времени и сознательно переходим к политике завоевания новых земель в Европе.

          Когда мы говорим о завоевании новых земель в Европе, мы, конечно, можем иметь в виду в первую очередь только Россию и те окраинные государства, которые ей подчинены.

            610.05.20, 14:18Відповідь на 2 від Богдан Бо

            http://history.org.ua/LiberUA/978-966-00-1063-5/23.pdf

            Почитайте про політику німецьких нацистів у сфері освіти й науки, культури та спорту. Українцям було уготовано долю тубільців-хліборобів на службі у вищої раси.

              711.05.20, 09:41Відповідь на 1 від Nech sa paci

              Вважати йосипа джугашвілі меншим злом порівняно із адольфом шікельгрубером може тільки той МУДАК якому не болить смерть 10 000 000 українців убитих кремлядським виродком голодомором.

                811.05.20, 13:03Відповідь на 7 від Мольфар

                На батьківщині моїх предків у конкретному селі від Голодомору 1933–1934 загинуло близько 50 цивільних жителів, а від німців за 2 роки окупації — близько 100 (бойові втрати — ще майже 200). Я тому й написав обережно, що оцінки можуть варіюватися. Тобто не претендую на глобальну правду. І не заперечую, що Сталін був мудаком. Просто констатую факт, що для жителів тієї місцевості на той час більшовики бачилися меншими мудаками. Зокрема, через те, що Червона Армія, на відміну від Абверу, вважала їх скоріше своїми. До того ж, до ЧА було мобілізовано багато чоловіків (понад 500), тому ситуативно було вигідно, аби саме ця армія перемогла.

                На відміну від Вас, намагаюся не розкидатися обрАзами.