хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Вони захищали свою Батьківщину! -2 тексти

Вони захищали свою Батьківщину!



1

Коментарі

110.05.20, 12:06

Коли стаєш на бік "меншого зла", особливо зовнішнього, то зазвичай потім із цього нічого хорошого не виходить. Це стосується й солдатів Червоної армії. Не стало жити спокійно в Україні, прийшов новий голодомор 1946–1947 років. Якщо б Сталін протягнув іще років 10, могло бути набагато більше бід.

    210.05.20, 12:09

    Мені цікаво: невже не було відчуття гидування, коли вступали до німців на службу, після того, як їхніх сусідів-євреїв було вбито? Не було відчуття, що потім німці те саме можуть зробити з українцями?

      315.05.20, 09:15Відповідь на 2 від Nech sa paci

      Мені цікаво: невже не було відчуття гидування, коли вступали до німців на службу, після того, як їхніх сусідів-євреїв було вбито? Не було відчуття, що потім німці те саме можуть зробити з українцями?
      А ви зараз ким більше гидуєте: німцями з ЄС чи росіянами? І вся відповідь.
      Також 99% німців не знали нічого про концтабори і масове нищення жидів, хоча однозначно вони жидів ненавиділи і не безпідставно. Не бачу також причини до якоїсь любові українців щодо жидів чи поляків, щоб через те гидувати німцями.

        415.05.20, 11:32Відповідь на 3 від Богдан Бо

        Можливо, раніше було якось не так: люди жили ізольовано у своїх етнічних-релігійних гетто-громадах і чхали на всіх інших. Зараз сегрегація вже не така, і в одному дворі граються діти різних етносів, віросповідання тощо. Якби зараз якась влада особисто мені організувала чудові умови життя, але всіх не-українців (у т. ч. сусідів) почала вбивати, я був би проти такої влади.

          515.05.20, 11:38Відповідь на 3 від Богдан Бо

          Теперішні німці — результат денацифікації, проведеної зовні після повної розгромної поразки у війні їхньої держави-режиму. Якби німці тоді не програли й денацифікацію ніхто проводив, німці були б нацистами поголовно або наполовину, як ми досі наполовину совки. Щодо того, що не знали про концтабори. Це все одно, що наші не знали про гулаги, розстріли, голодомор тощо. Все вони знали — але мовчали собі у шмату або і схвалювали. Щодо євреїв-ашкеназі — вони настільки перемішалися з німцями культурно та генетично, що давно собі взяли фактично їхню мову — ідиш, а також досить міцно інтегрувалися в німецьке суспільство. Сам Гітлер мав єврейські корені. Звичайно ж, була якась побутова неприязнь, але не думаю, що хтось комусь масово бажав смерті, поки не знайшлися паскуди, що надрочили обивателів.

            615.05.20, 11:49Відповідь на 3 від Богдан Бо

            Тепер щодо наших поляків. Я читав, що, наприклад, на Галичині значна частина поляків була генетичними нащадками русинів-праукраїнців, які просто асимілювалися. Тому коли Шухевич почав ставити ультиматуми (забирайтесь геть або помріть), їм не було куди їхати. На Волині поляки здебільшого були завезені недавно, тому їм було куди втікати — хоча б до родичів.

            До речі, наші євреї місцями теж частково асимілювалися. Були цілі села з наполовину єврейським населенням, де люди розмовляли місцевим українським діалектом і мали прізвища типу Мельниченко.

              716.05.20, 20:53Відповідь на 3 від Богдан Бо

              В цьому світі нічого не буває просто так. І це головна істина. Усі події і їх наслідки спричинені певною сукупністю причин та обставин. До виборів у перемогу Зеленського ніхто не вірив, але. Ніхто не вірив, що більшовики утримають владу, але. З Гітлером те саме.

                816.05.20, 20:56Відповідь на 5 від Nech sa paci

                Я вам скажу більше: знайти етнічного щирого українця буде найбільшою проблемою. Мусить десь бути еталон, але його не існує.

                  916.05.20, 21:32Відповідь на 8 від Богдан Бо

                  Так, бо було кілька слов'янських племен різного походження. Загарбники й колонізатори також перекинули нам свого генетичного й культурного матеріалу.

                    1017.05.20, 10:02Відповідь на 9 від Nech sa paci

                    Пояснювати легко - знайти важко.