Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Єдина Помісна Православна Церква в Україні буде скоро!

president.gov.ua
ПРЕЗИДЕНТ ПРО АВТОКЕФАЛІЮ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ: "ЙДЕТЬСЯ ПРО НАШЕ ОСТАТОЧНЕ УНЕЗАЛЕЖНЕННЯ ВІД МОСКВИ" 
19.04.2018 12:56
Верховна Рада проголосувала за звернення про створення в Україні єдиної помісної церкви. Створення її зміцнить незалежність України, вважає Президент

Президент Петро Порошенко заявляє, що питання надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві виходить за межі суто церковних справ. Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді.

ЗА ТЕМОЮ

"Йдеться про наше остаточне унезалежнення від Москви. Тут не лише релігія, тут – геополітика. А для мене справа утвердження незалежної помісної церкви – такої ж ваги, як вже здобуті безвіз та Угода про асоціацію з Євросоюзом", – сказав Президент.

Він додав: "Усі помісні церкви нового та новітнього часу були визнані лише шляхом активного залучення держави до цього процесу. Такими є традиція і вимога Вселенського Патріаршого Престолу. По суті, автокефалію надають не стільки конкретній Церкві, скільки країні".

Петро Порошенко підкреслив, що саме тому для нього, як Президента, для народних депутатів, залишатися осторонь значило би підтримати статус-кво, який вигідний Москві. 

Президент також наголосив, що об'єднана Українська православна церква може стати найбільшою з-поміж існуючих нині: "Наша об'єднана Українська православна церква може стати найбільшою в усьому православному світі. І про цю перспективу я говорив поточного тижня з предстоятелями усіх трьох православних церков України".

Порошенко також висловив переконання, що надання Томосу про автокефалію Єдиної Української Православної Церкви Вселенським Патріархом зміцнить незалежність нашої держави.

"Такий Томос, дорогі мої, зміцнить нашу незалежність. Він видалить рудименти того політичного проекту, який називається "Русским миром" і який придумали, до речі, саме ієрархи РПЦ. То вже потім цю небезпечну для України політичну єресь взяла на озброєння влада Російської Федерації", – також наголосив він.

Як повідомляв 5.UA, сьогодні раніше 19 квітня Верховна Рада проголосувала за звернення про створення в Україні єдиної помісної церкви. 

4

Коментарі

120.04.18, 08:30

    220.04.18, 21:31

    Загалом було б непогано, аби прихожани УПЦ КП та УАПЦ стали офіційно визнаними православними. Але якщо УПЦ (МП) не приєднається (а вона найближчим часом не приєднається), то все одно буде розкол.

    Узагалі-то церковні справи — це не компетенція держави. Але, якщо чесно, цим грішать майже всі керівники держав. Чи це був просто піар, чи дійсно щось вийде, побачимо.

      320.04.18, 21:35

      Щодо Новинського та деяких інших спонсорів УПЦ (МП) в мене двояке ставлення. З одного боку, він дає гроші на церкву, це плюс. Із іншого, він дуже категоричний у своєму негативному ставленні до УПЦ КП і має можливість як крупний жертводавець нав'язувати свої деструктивні думки єпископату УПЦ (МП).

        420.04.18, 21:37

        Оскільки Новинський є росіянином (не лише етнічним, а й громадянським) за походженням, то є підстави розглядати версію про зв'язок його з керівництвом РФ.

          520.04.18, 23:35Відповідь на 2 від Nech sa paci

          Церква є складовою суспільства, отже і держави.

            621.04.18, 00:18Відповідь на 5 від Богдан Бо

            Для мене скоріше держава є частиною суспільства, а не навпаки.

              724.04.18, 13:33

              Asinus asino et sus sui pulcher! Переклад знайди сам.

                824.04.18, 13:54Відповідь на 6 від Nech sa paci

                Для мене скоріше держава є частиною суспільства, а не навпаки.
                Кожна держава є частиною Світового Суспільства!

                  924.04.18, 13:55Відповідь на 7 від Мольфар

                  Asinus asino et sus sui pulcher! Переклад знайди сам.
                  А що тут римо-католики про себе оповідають?