хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

З двох зол яке краще?



Відомий сатирик Михайло Жванецький ще в радянський час написав гарну інтермедію на тему ведення диспутів, коли головним є не слухати співрозмовника, а роздивлятись. І вести дискусію на ось таких тонах дослівно за Жванецьким «Що може розумного сказати чоловік, якщо він кривий? Ну якщо він кривий, то як його можна взагалі слухати?»
Справді, це найпростіший метод ведення дискусій, де логіку розуму підміняють агресією емоцій: – Тю, дурню! – Сам дурень! Ще й свиня! – Хто би ще рохкав...  Такою є класична бесіда людей різних політичних уподобань у нас по Україні, про що особливо наглядно видно з Інтернету. Вже скільки часу я намагаюся знайти бодай незначне коло людей, у яких особисті емоційні уподобання не перебивають тверезого розумового аналізу – і ніяк не можу знайти. Постійно натикаю на позицію дуалізму: або ти з нами за нашу правду – або ти дурень і гад. Іншого просто не дано. І я вже стомився опонувати людям, кажучи, та не лайтеся, а подивіться спокійно на дійсність і подумайте неупереджено про все  – нічого з того не виходить.
З широкого спектру подібних дискусій-сварок особисто мене що називається дістало оте проклинання дотепер електорату «проти всіх», до якого я і себе долучаю, хоча принципово не ходив голосувати у другому турі виборів Президента України у 2010. Принципово, про що докладно описав, тому не буду повторюватись, а подаю невеличку алегорію про ті вибори, щоб потім додати кілька зауважень з погляду більш сучасного.
Отже вибори назвемо весіллям, а Україну – нареченим, ну а претенденти будуть наречені. Отож зібралася у нареченого вся рідня різна і багацько, провели перший тур кастингу наречених, вибрали двох суджених і стали поміж них обирати, аж тут стає відомо, що одна дівчина горбата, але цнотлива, а друга хоч і гарніша, але гуляща як ну, вже аж два аборти зробила... І тут рідня нареченого поділилась на три табори: одні кричать, що вони проти всіх, бо нареченому треба обрати нормальну і порядну молодичку, другі кричать, що краще горбата, чим гуляща, ну а треті ревуть, як то можна за горбату – що то за жахіття, а не пара буде на весіллі. Б’ються- чубляться, розсварилася вся рідня, а за бенкет вже заплачено, кабанчика заколото, музикам завдаток дано – когось мусять вибрати. Тут і наречений натякнув, що воно якось з горбатою до ліжка не дуже кортить йти в шлюбну ніч...
І минуло по тому весіллі кілька років, а в рідні нареченого все ще й досі поміж собою чубляться: – А бачиш! Бачиш! Жіночка і за чоловіком все одно підгулює на стороні, а от наша вірна жона була б, ой вірна... Їх опоненти кажуть на те: – Звичайно, що вірна була б – хто ж бо до такої горбатої залицятись схоче? Та вона і в шлюбі свою цноту недоторканою зберегла б... А так хоч воно і не все так, як мало бути, але ж і чоловікові щось добре перепадає... Ну а третя частина родини мовчить, тужливо дивиться на нездалу подружню пару і на свою недолугу родину, що доводить і надалі свою правоту, хоча добре ясно, що вся родина гуртом велике паскудство вчинила.
Хтось може запитати, чому саме горбата? Можна і осучаснити, звичайно, бо наркоманка справді ближче до істини, але хіба це міняє змісту паскудства? Хіба не огидно всім від такого сватання? Від виборів без вибору? Від того, що не вихваляють принади, а виказують в кого більші вади! Бач інший претендент значно гірший від нашого... Убожество в абсолюті! І після цього ще хтось пробує осуджувати когось з людей, що обрали в Президенти України Віктора Януковича, а інші тому не перечили. Ви таки нарешті оберніться і на своє «добро» добре роздивіться! Змусили обирати з двох зол, от люди і обрали яке менше... Значить ваше зло більше – чому того не хочете визнати?
Навпаки постійно можна почути звідтам злорадне: – Насте! Маєте! А от би обрали тоді Юлю... І вся пісня, без жодних аргументів! Бо не можуть їх навести щодо того, а чому вони певні, що було б краще за Юлі, – не наводять. Жодного! Одна міфічна здогадка: от якби... Хоча всім відомо з практики, що за час свого прем’єрства з надширокими повноваженнями жодних успіхів економіка України не показала. Коли кажуть про світову кризу чи епідемію грипу тощо, то є проста і чітка відповідь: а справді видатну людину якраз по таких надскладних моментах і визнають. Чомусь за Меркель світова криза Німеччину не зачепила? Бо то жінка мудра і за державу дбає, а не за оновлення власного гардеробу...
Ще одна з важливих тем, коли йде звинувачення теперішньої влади в Україні як кримінальної і мафіозної. Зачекайте, а хіба туди до влади не перейшла провідна частина з команди БЮТ? Перейшла. І вона приймає активну співучасть у мародерській антинародній економічній політиці теперішньої влади в Україні. Список тих людей занадто довгий, щоб наводити... Та й питання в іншому: чи робили б вони щось інше, якби перемогла Тимошенко? Риторичне запитання.
Всі антиукраїнські та антинародні закони й інші акти у Верховній Раді України за минулий час включно й злочинний мовний  закон – ніколи б не стали дійсністю, якби не вирішальна участь в голосуванні депутатів-перекінчиків з БЮТ. Що це за кадрова політика була у пані Тимошенко, яка безпосередньо особисто затверджувала всі депутатські списки включно по областях?!  Хіба не з надр БЮТу вискочило оце новітнє проросійське угрупування Наталії Королевської? А наявність коло себе садиста-вбивці Лозинського навіщо було Юлії Тимошенко? Для самозахисту, чи щоб прибирати різних неугідних типу Євгена Щербаня? Знову риторичне запитання.
Можна продовжити спростування тези, що якби на виборах в президенти перемогла Юлія Тимошенко, то Україна б процвітала аж зацвітала, але чи потрібно? Для розумного сказано досить, а для опонентів, що люблять замість слухати – роздивляється і обдивлятися чим би це обгадити, то не боїмось – серед того живемо. Хоч і не хочеться, як і обирати не хочеться поміж двох зол. Як каже англійське прислів’я: «З двох зол не обирають жодного». Я з цим згоден, а ви? І це вже зовсім не риторичне запитання.

Богдан Гордасевич
м. Львів
30

Коментарі

18.10.12, 20:42

я не обиратиму з двох зол.

    28.10.12, 20:50Відповідь на 1 від uraha

    Для цього я і написав цей матеріал: тільки гідні кандидати до обговорення і геть брудні політтехнології обирати з можливого.
    Я давно кажу, що вибори - це коли є спектр різного, а не поміж двома олігархами чи двома дебілами.

      38.10.12, 21:01

      І я не ходив, принципово. Тепер винен в усьому я, вже чув таке. Причому й досі пишуть і клянуть тих, хто не підтримав Юлю. А якщо я не хочу і МАЮ НА ЦЕ ПРАВО? Ніколи в нас не буде демократії з таким розумінням. Не обираючи нікого є в кожній країні і це цілком нормально.

        48.10.12, 21:07Відповідь на 3 від Пробіотик

        Кажу саме про це: моє право обирати, кого хочу, або не йти на вибори. Право скористатись як вважаю або не скористатись маю право. Звичайно, що у нас проблеми з цим, як і дотримання чистоти виборів без підступу, і шахрайства при підрахунках.

          анонім

          58.10.12, 21:07

          Звісно, за зло не можна голосувати за будь-яких умов. Як не можна обирати зраду і брехню. Ними точно справедливість не встановиш. Але. Болить інше -- як ми, ну вже точно не самий дурний народ у світі, дожилися, що маємо вибір між злом більши і меншим (я особисто не знаю хто з поміж ПРіБЮТу яке зло)? І як з тцієї халепи вибратися? Вірніше, шлях знаю, а от як вийти на нього та вивести розхрістаний загал?

            68.10.12, 21:11Відповідь на 4 від Богдан Бо

            Кажу саме про це: моє право обирати, кого хочу, або не йти на вибори. Право скористатись як вважаю або не скористатись маю право. Звичайно, що у нас проблеми з цим, як і дотримання чистоти виборів без підступу, і шахрайства при підрахунках.Всі в нас не порядні: і обранці і народ. Обранці теж з народу...колись були

              78.10.12, 23:00

              А я не згодний !

                88.10.12, 23:39

                Треба було горбатій нареченій зробити пластичну операцію, і все було б добре.
                Кожен має право на свій вибір. Марна справа розмірковувати, що було б... Але тепер треба якось вибиратися з цієї халепи, бо попереду світить катастрофа. Перш за все для цього нам, громадянам цієї країни, неохідно перестати бачити ворогів один в одному, незважаючи на деякі розбіжності в поглядах, треба визначити, яка головна мета на даний момент. Якщо нас не влаштовує курс, яким нас веде влада, то треба змінити владу. Зараз все настільки далеко зайшло, настільки великі ставки, що передача влади без потрясінь можлива тільки при беззаперечній і явно переважаючій підтримці народу. Кожен глолос зараз важливий. Сьогодні Демініціативи дали Свободі 5,1%.

                  98.10.12, 23:46

                  Це дуже хитке становище, особливо з огляду на те, що намалювати 4,9% шулеру нічого не коштує. Тому всім потрібно голосувати за Свободу. Все інше - другорядне.

                    Гість: burtka

                    109.10.12, 01:23

                    умничка.
                    теперь еще больше будет видно непотребство украинства.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      12
                      попередня
                      наступна