Про співтовариство

Історично-розважальне співтовариство

Статті і цікавинки про український націоналізм і культуру, українську боротьбу і незалежність, про наших героїв, і ворогів, сучасне та минуле

Важливі замітки

Вид:
короткий
повний

Бандерівці

13 хвилин позитиву для гарного настрою!

Доброго ранку!
Беремо смачну каву cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full cup_full
і сідаємо у глядацьку залу і сміємося разом з "бандерівцем" Павлом Волею! zombobox
Гарного дня!


з вірша слів не викинеш!

Два воїна із руцкого спецназа
Втекли тайком у самоволку з часті
Пішли подалі від людського глаза
Щоб в лісі темному наєдінє предатись страсті

Коли кохання переповнює до краю
І тіло пестощів жадає знову й знову
Закохані часов не наблюдають
І в просторі орієнтуються херово

Коли знесилені вони заснули в травах
Серед волошок й маків в полі чистім
Біда двох руских вітязів спіткала
Їх в плєн взяли укробандерівські фашисти

Не помогли їм ні мольби ні сльози
Ні послуг пропозиції інтимних
Ні ядєрною бомбою угрози
Укрокарателі були неумолимі

Закінчення історії ми знаєм -
Таких солдатів не окажецця в той часті
Бо в Україні руских воїнів немає
А рускі є (в поганім смислі (с)) підараси

На Львівщині виявлене велике поховання вояків УПА

  • 13.05.15, 13:40
На Львівщині виявлене найбільше за багато років поховання вояків УПА



На Сколівщині, що у Львівській області, в урочищі «Альтана» виявлено близько 30 людських останків. За інформацією комунального підприємства «Доля» Львівської облради, більшість належить воякам УПА.

Дослідники зняли верхній шар землі у восьми місцях і в ямах виявили два тризуби, один на кашкеті, залишки військової форми упівців, також німецької і радянської, ґудзики.

«Навіть виявили форму німецького морського вояка, прострілений кулею годинник. Нам про людські кістки на цій території повідомили місцеві активісти. Як виявилось кілька тижнів тому, чорні археологи розкопали місце і, вочевидь, забрали якісь предмети, а половину людських кісток кинули збоку. Їх і побачили селяни. Також у похованнях ми знайшли радянські монети 1946 року», – розповів керівник пошукового підприємства «Доля», депутат Львівської облради Святослав Шеремета.



Місцеві мешканці ще на початку 90-х розповідали про те, що урочище «Альтана» було місцем поховання у період руху опору, з другої половини 40-х років і до 1952-го.

У районі дуже активно працював відділ НКВС, який нищив повстанців. Енкаведисти після бою звозили тіла упівців на упізнання, потім арештовували і допитували рідних загиблих. Відтак на місці виявленого поховання можуть бути також тіла і закатованих вояків УПА та їхніх близьких, вважають дослідники. Як стверджували старожили, людей вивозили на фірах в урочище й там скидали у потік, а не закопували. Але, як виявилось, тіла таки скидали в ями.



Дослідники припускають, що виявлять десятки людських останків. Зараз розпочали проводити їх ексгумацію.

Скільки саме людей спочиває в урочищі «Альтана», невідомо. На меморіальній таблиці, встановленій кілька років тому в урочищі, викарбовані імена 200 людей.