хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Азербайджан просить допомоги в України



Азербайджан просить допомоги в України через ескалацію в Нагірному Карабаху: офіційну заяву
Чого хоче Азербайджан від України
5 жовтня, 16:43
читать по-русски
Азербайджан просить допомоги в України через ескалацію в Нагірному Карабаху: офіційну заяву
Азербайджан надіслав листа до України через війну в Нагірному Карабасі

Зокрема, глава Генпрокуратури Азербайджану Камран Алієв звернувся по допомогу до України через Нагірний Карабах.

У прес-службі Генпрокуратури  повідомляється, що він відправив лист Генпрокурору України Ірині Венедиктової і генпрокурора іншим країн, ще повідомлення отримали міністри юстиції деяких держав.


Зокрема, Алієв просить, щоб генпрокурори і міністри не допустили виїзду етнічних вірмен з території тих країн, де вони знаходяться, а закрили для них кордону. Він побоюється, що ті поїдуть добровольцями в Нагорний Карабах і братимуть участь у військових діях.

Як запевнив Алієв, Азербайджан звернувся до України і ряду інших країн через те, що саме в цих державах знаходиться значне число вірменської діаспори.

Популярні статті зараз
37-річний Комаров з "Світ навиворіт" приголомшив заявою з лікарні: "Шкодую, що ..."
Стрибок тарифів на комуналку, українців попередили, до чого готуватися: "До 25 жовтня ніхто ..."
"Він називав нас мама і тато": Алла Пугачова біля труни ледь стримувала сльози
Гарік Харламов переживає через свою "пишногрудої нареченої" Кошкіній: "Ми з нею ..."
показати ще
Варто уточнити, що відповідне прохання було спрямовано до Генпрокурора та міністра юстиції США, Канади, Німеччини, Росії, України, Білорусі, Бразилії, Франції, Польщі, Болгарії, Австралії, Узбекистану, Лівану, Греції, Сирії, Іраку, Ірану, Уругваю і Грузії .



Як відомо, повномасштабні бойові дії між Вірменією і Азербайджаном на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху поновились - в ніч на 27 вересня.

Обидві країни ввели військовий стан і оголосили мобілізацію резерву. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в ескалації конфлікту і заявляють про бойові втрати і жертви серед мирних жителів. 


Нагадаємо,  експерт пояснив, як ескалація в Нагірному Карабасі відіб'ється на Донбасі.

Як повідомляла Politeka,  Туреччина і Азербайджан завдали колосального збитку економіці РФ, деталі.
2

Коментарі

17.10.20, 10:44

Він багато хоче.

З одного боку, нам шкурно вигідніше підтримувати Азербайджан. Із іншого — чмирити Вірменію дуже сильно буде теж не вигідно, оскільки вірменська громада в Україні є досить великою. Ну а якщо брати "по понятіях", то там обидві сторони винні в чомусь. Занадто далеко зайшли обидва народи — аж до погромів і етнічних "чисток". Варіанту Нагірного Карабаху у складі Азербайджану як етнічної автономії бути не може на даному етапі: там у кожному конкретному населено пункті можуть жити або лише вірмени, або лише азербайджанці — залежно від того, хто контролює територію.

    27.10.20, 10:47

    З одного боку, Вірменію постійно гнобили як тюрки, так і мусульмани взагалі. Особливо їм перепало 100 років тому, коли турки влаштували геноцид вірменів. Курди тоді, до речі, допомагали туркам бити християн, а потім відгребли й самі від турків.

    Із іншого боку, вірмени самі не є янголами й роблять аналогічні дії щодо опонентів, як тільки отримують ресурси або російську кришу.

      37.10.20, 10:53

      Тобто я глобально за те, щоб Вірменія як держава існувала, там розвивалося християнство (навіть у тому вигляді, як воно в них є).

      Але локально розумію, що Вірменія — союзниця Росії (в силу майже безвихідної для них ситуації, але тим не менш).

      Тому в ідеалі нехай би той конфлікт був у замороженому стані, а люди з обох боків жили й добра наживали. І нам би не довелося визначатися, з ким ми.

        47.10.20, 12:58

        Там з самого початку була задіяна "блатота", місцеві "януковичі"
        А нам і власних кримінальників вистачає, це ж саме оті смотрящіе за "общаками" і розкрадали всі попередні роки і армію і флот і різні галузи важкої промисловості...
        І російських урок завезли в Донецьк та Луганськ під виглядом "казаків" саме кримінальні "авторитети", а згадайте отіх "афганців", що проходили виховання та вишкіл по різнобарвних "охоронних фірмах" Сходу України.