хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Опа для ФОПа

Cкільки ФОПи заплатять державі у 2020 році
Cкільки ФОПи заплатять державі у 2020 році
Cкільки ФОПи заплатять державі у 2020 році
БІЗНЕС
16/12/2019

Зміни у розмірах ЄСВ та єдиного податку для ФОПів пов’язані із набуттям чинності бюджету на 2020 рік, у якому депутати та уряд переглянули розмір мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, повідомляє прес служба ДПС.

  • Так, ФОПам на першій групі спрощеної системи оподаткування з 1 січня 2020 року доведеться заплатити 1249,26 гривні на місяць (1039,06 гривні ЄСВ та 210,2 гривні єдиного податку).
  • ФОПам на другій групі спрощеної системи — 1983,66 гривні на місяць (1039,06 гривні ЄСВ та 944,6 гривні єдиного податку).
  • Для третьої групи спрощеної системи оподаткування розмір єдиного податку залежатиме від розміру доходу та системи, яку обере платник: 3% від доходу за місяць для тих ФОПів, які сплачують податок на додану вартість (ПДВ) та 5% від доходу для тих, хто ПДВ не платить. Розмір ЄСВ складе 1039,06 гривень на місяць.

Також у Податковій повідомили, що з 1 січня зміниться розмір туристичного збору (його сплачують готелі та хостели). Він зросте до 23,62 гривні за 1 ніч перебування туриста в готелі для внутрішніх туристів з України. За іноземного туриста готелю доведеться заплатити до 236,15 гривні за 1 ніч перебування. Остаточний розмір туристичного збору визначають місцеві ради.

Податок на нерухомість у 2020 році складе не більше 70,85 гривні за 1 квадратний метр.

Напередодні голова Мінфіну повідомила, що виступає за зменшення податків на зарплату та проти використання схеми з використання ФОПів замість найму працівників на роботу.

Зазначимо, що ставка податку на доходи фізичних осіб в Україні складає 18%. Крім цього, із зарплати вираховують 1,5% військового збору, а роботодавець зобов’язаний платити ще 22% єдиного соціального внеску з фонду заробітної плати працівника до Пенсійного фонду.

Таким чином, з кожної 1000 грн ставки, роботодавець платить 1220 гривень зарплати та податків, а працівник отримує 805 гривень.

Через високу ставку ЄСВ, багато роботодавців оформлюють свої відносини з працівниками як з ФОПами. Тоді всі податкові зобов’язання падають на працівників (5% від доходу та 22% ЄСВ з мінімальної зарплати), а сам такий роботодавець не має жодних зобов’язань перед бюджетом.

Читайте також:

Депутати планують послабити податковий тиск на ФОПів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України створює Координаційну раду з питань розвитку мікропідприємництва. Вона буде розробляти закони для спрощення ведення бізнесу ФОПами.

Раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв зміну умов перебування ФОП на першій групі, зокрема, пом’якшення відповідальності всіх груп ФОПів за подання звітності по РРО. До цього президент Володимир Зеленський ініціював введення дворічного мораторію на перевірки ФОП, крім «ризикових» категорій.

10 вересня Верховна Рада ухвалила пакет законопроектів, які передбачають впровадження реєстраторів розрахункових апаратів (РРО) у сфері торгівлі. Згідно з нововведеннями, з 1 січня 2020 року всіх фізичних осіб-підприємців (ФОП) 2-4 груп з оборотом до 1 мільйона гривень на рік (зокрема інтернет-магазини), зобов’язані будуть видавати покупцеві чек за кожну операцію купівлі-продажу.

Експерти вважають, що тотальне встановлення касових апаратів призведе до зростання цін, корупції та легалізує «тіньові» операції великих компаній.

У податковій розповіли про необхідність касових апаратів для ФОП, які працюють безготівково.

1

Коментарі