хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Найвливовіші люди в Україні з точки зору москалів-експертів

На чолі списку найвпливовіших в Україні бізнесменів традиційно превалюють олігархи. Однак цього разу винятком став Джодж Сорос, якого газета "Вести" поставила в рейтингу "Топ-100 найвпливовіших в Україні людей і явищ" на 2-е місце.



Серед потрапили в рейтинг підприємців, що мають в нашій країні велику вагу, чимало і людей, які пересічним українцям відомі не настільки широко.

У світі нарахували понад 2,1 тис. Мільярдерів, 7 з них - українці

Нижче представлені ввійшли в топ-100 бізнесмени:

Джордж Сорос (2 місце у всьому рейтингу). Американський підприємець і філантроп має настільки великий вплив на українську політику, що опитані виданням експерти віддали йому одне з ключових місць у рейтингу. Експертне журі відзначило надзвичайний вплив за допомогою десятків спонсорованих їм організацій на процеси, що відбуваються в країні.
Віктор Пінчук (3 місце). Званий "святою людиною" за меценатську та філантропічної діяльність один з "великої четвірки" українських олігархів Віктор Пінчук по праву займає таку високу сходинку рейтингу.
Ігор Коломойський (5 місце). Званий позаочі enfant terrible ( "нестерпний дитина" - фр.) Української політики отримав хороші дивіденди від вкладення в кампанію Володимира Зеленського. До парламенту пройшли більше 30 лояльних до нього депутатів. Він також має контакт з рядом членів уряду.

Ринат Ахметов (7 місце). "Олігарх номер один" за кількістю активів дещо здав позиції. По-перше, з програшем на виборах підтримуваних їм "Опозиційного блоку" і "Радикальної партії". По-друге, втратив свій "золотий" актив - тарифну формулу "Роттердам +", яка дозволяла генерувати прибуток для ТЕС, що мають відношення до олігарха.
Петро Порошенко (9 місце). Колишній президент зберігає досить високий рівень впливовості: він має повноцінну парламентську фракцію (депутатом від якої сам і є), користується знайомством з високопоставленими американськими функціонерами як від Демократичної партії, так і від правлячої - Республіканської.
Вадим Новинський (20 місце). Один з найближчих соратників Рината Ахметова. Його компанія "Смарт-Холдинг", що володіє 25% металургійної групи "Метінвест" (все інше належить Ахметову), прямо залежить від роботи цієї групи. А вона останнім часом знизила прибуток через падіння світових цін на металопродукцію. Що, втім, компенсується активами Новинського в сільському господарстві.
Дмитро Фірташ (38 місце). Поки в Україні кон'юнктура складається негативно для хімічної промисловості (т. Е. Основного бізнесу олігарха), йому вдалося уникнути екстрадиції з Австрії в США - його адвокати почали перегляд процедури. ФБР розслідувало "справа Фірташа" дев'ять років.
В'ячеслав Клімов (49 місце). Співвласник найбільшої української служби доставки "Нова Пошта". За два роки кількість відправлених з її допомогою посилок зросла на 50%, досягнувши цифри в 47 млн тільки за перший квартал цього року.
Юрій Косюк (52 місце). Екс-заступник голови АП Порошенко, засновник холдингу "Миронівський хлібопродукт", що займається виробництвом курятини. Один з найбільших землевласників в Україні.
Олександр Ярославський (53 місце). Раніше - співвласник Укрсиббанку і президент харківського ФК "Металіст", а нині - власник групи DCH. У числі її активів: Дніпровський металургійний завод, страхова компанія "ІНГО Україна", Міжнародний аеропорт "Харків", готель Kharkiv Palace Hotel 5 та ін.
Василь Хмельницький (56 місце). Бізнесмен, засновник UFuture Investment Group. Сюди входять аеропорт "Київ" ім. І. Сікорського ( "Жуляни"), девелопер UDP, частина бізнесу фармкомпанії "Біофарма" і ряд IT-компаній.
Євген Черняк (64 місце). Глава наглядової ради холдингу Global Spirits, який займається виробництвом алкоголю. Але останнім часом Черняк став також відомим влогером - на його YouTube-каналі Big Money, де він обговорює бізнес-стратегії з відомими бізнесменами, підписані вже 418 тисяч осіб.
Леонід Юрушев (67 місце). Бізнесмен, власник ПАТ "Дніпровагонрембуд", готелів InterContinental Kiev і Fairmont Grand Hotel Kyiv, а також девелоперської компанії "Ярославів Вал". Раніше Юрушев був співвласником банку "Форум" і бізнес-центру "Леонардо".
Владислав Чечоткін (71 місце). Засновник і власник інтернет-магазину "Розетка". Його частка ринку, за оцінками аналітиків, в цьому році склала 40%. Магазин, який спочатку торгував лише побутовою технікою і гаджетами, розширив асортимент: тут є взуття, одяг, книги, канцелярія і деякі послуги.
Олег Бахматюк (73 місце). Засновник агрохолдингу Ukrlandfarming, який управляє земельним банком в Україні в 570 тис. Га. У минулому Бахматюк - власник збанкрутілого VAB банку. Зараз НАБУ відкрило на нього справу про нібито нецільове використання стабілізаційного кредиту від НБУ.
Вадим Столар (77 місце). Народний депутат від ОТЗЖ, співвласник CityCommerce Bank і київського бізнес-центру 101 Tower. Його прізвище найчастіше останнім часом звучала в зв'язці з мером Києва Віталієм Кличком.
Сергій Тарута (78 місце). Співвласник металургійної компанії "Індустріальний союз Донбасу", колишній губернатор Донецької області, а нині народний депутат від фракції "Батьківщина". В цьому році Тарута висувався кандидатом в президенти, але зняв свою кандидатуру на користь Юлії Тимошенко.
Сергій Тігіпко (84 місце). Давно пішовши з політики (Сергій Тігіпко був главою НБУ, віце-прем'єром, лідером партії), він занурився в бізнес. Засновник і основний акціонер фінансово-промислової групи ТАС, куди входять, зокрема, однойменна страхова група, Універсал Банк, "Дніпровагонмаш", Кременчуцький сталеливарний завод.
Володимир Костельман (91 місце). Співзасновник і президент компанії Fozzy Group, в яку входять мережі супермаркетів "Сільпо" і "Фора", а крім того, Ніжинський консервний завод, птахофабрика «Варто», «Богуславський завод продтоварів" та ресторани "У Хромого Пола", "Старомак", Positano, мережа хлібних майстерень "Буланжери».

https://ubr.ua/ukraine-and-world/society/nazvany-samye-vlijatelnye-v-ukraine-biznesmeny-3889121.html

0

Коментарі

114.12.19, 19:11

Яким чином Сорос такий впливовий саме в Україні може тільки хворобливий мозок визначити. Бо тоді він мав би обирати Президента України і чому це Зе-кодло Коломойського при владі?