хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Франція опублікувала доповідь про злочини в Сирії

14.04.18 16:32
 Влада Франції опублікувала доповідь про розробку та застосування хімічної зброї в Сирії

Влада Франції опублікувала доповідь, у якій представлено розсекречені дані з повідомлень французьких спецслужб про застосування хімічної зброї в місті Дума.

 Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на портал TYT.by, документ розміщено 14 квітня на офіційномусайті МЗС Франції.

У доповіді наголошується, що французькі служби проаналізували свідчення, фотографії та відеоролики, які з'явилися на спеціалізованих сайтах, у пресі і в соціальних мережах у перші години і дні після атаки в Думі. Зазначається, що "з високим ступенем впевненості" медіафайли не піддавалися фото- або відеомонтажу.

"Французькі експерти проаналізували виявлені симптоми (ознаки задухи, рясне слиновиділення, ціаноз, опіки шкіри і рогівки) на фотографіях і відео. Всі вони характерні для смерті унаслідок застосування хімічної зброї (отруєння фосфорорганічними агентами або синильною кислотою)", - йдеться в доповіді.

У висновках доповіді зазначено, що свідоцтва експертів і надійні розвіддані вказують, що сирійські воєначальники координували використанням хімічної зброї, яка містить хлор, у Думі 7 квітня 2018 року.

Читайте також: Удари по хімоб'єктах у Сирії - зважена та пропорційна відповідь режиму Асада, РФ та Ірану, - МЗС Австралії

Також зазначається, що використання хімічної зброї відповідало військовим і стратегічним цілям сирійської армії.

Французькі спецслужби вважають, що влада Сирії всупереч узятим на себе зобов'язанням перед Організацією із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) приховувала програму розробки і зберігання хімзброї. Також у доповіді наводяться приклади застосування хімзброї в Сирії та вказується, що французькі спецслужби підозрюють армію Сирії в 11 таких атаках.

Читайте також: "Червону лінію перетнули", - Макрон про участь Франції в авіаударах по об'єктах у Сирії

"Франція вважає, що, без сумніву, хімічну атаку було здійснено проти цивільних осіб у Думі 7 квітня 2018 року. Немає іншого ймовірного сценарію, крім того, що атаку здійснила сирійська армія. Сирійські збройні сили і сили безпеки також вважаються відповідальними за подібні атаки в регіоні в 2017 і 2018 роках", - йдеться в доповіді. Її автори також зазначили, що Росія політично покриває режим Башара Асада та використання ним хімічної зброї проти мирних жителів.

Водночас у доповіді наголошується, що у Франції немає лабораторних висновків через відсутність хімічних зразків із Думи.

Нагадаємо, 12 квітня президент Франції Емманюель Макрон заявив, що Париж має докази використання владою Сирії хімічної зброї. У Росії вважають, що хіматака в Думі 7 квітня - це постановка.

США, Велика Британія та Франція в ніч на 14 квітня завдали ударів по сирійських об'єктах. Атаковано, за словами американських військових, "науковий центр у Дамаску, склад хімічної зброї в західному Хомсі, сховище хімікатів і командний пункт неподалік від Хомса"

4

Коментарі