Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Вільний вибр самознищення? Чи життя ?


..."Чому навіть жертви людей в ім'я свободи не зупиняють наступні покоління від помилок, від гріха, від божевілля, від крові? Та саме тому, що у свідомості людей сплутались два найбільших поняття, кожне з яких має цінність, але які необхідно розрізняти.

Людина повинна мати свободу вибору. Напевно, за цю свободу вибору і боролися люди, щоб ніякі зовнішні обставини, ніяка тиранія, ніяке панування багатих над бідними, одних станів над іншими не заважали людям вибирати те, що вони бажають обрати.

Але сам по собі вибір - це механізм. Забезпечити ним необхідно, але головним залишається питання: а що людина вибирає в результаті свободи? І ось у  уривку з Послання до Римлян,  апостол Павло і говорить нам, що найголовніше - це те, до чого веде свобода. Якщо людина в результаті здобуття свободи стає рабом гріха, то його кінець - смерть. Але якщо людина, знайшовши свободу, приймає Бога і стає рабом Божим, то тоді плід - святість, а кінець - життя вічне.

Як чудово ілюструє цю Божественну істину, передану апостолом, вся людська історія! Там, де після здобуття свободи обирається гріх, там смерть, там терор, там диктатура, незалежно від того, як ця диктатура оформляється, - диктатура особистості, партії, групи, диктатура фінансової потужності ... А там, де диктатура, там, де людина позбавляється свободи, людину дуже легко направити в будь-яку сторону, в тому числі до скоєння гріха, а де гріх, там смерть.

Може бути, не для всіх зрозуміло це вираження апостола Павла - «де гріх, там смерть», адже кожен знає, що грішачи, він тут же не вмирає; а іноді люди грішні, кощунники, які вкрай вороже відносяться до релігії, що ненавидять Бога і Церкву , живуть, і грім з неба не вражає їх, за рідкісним винятком ... Потрібно розуміти, що має на увазі апостол Павло, коли говорить про смерть. Йдеться про духовну смерть людської особистості. Там, де гріх, там смерть духу, там людина перетворюється на тварину, там вона позбавляється свободи вибору, тому що повністю керована своїми інстинктами, своїми потягами, своїм гріхом. І як просто управляти такою людиною!

Дайте такій людині де-небудь більше можливостей задовольняти свої інстинкти і грішити, і вона піде туди, вона відвернеться від усього, що ще вчора було для неї важливим, святим, заповітним, з чим зв'язувалися ідеали її батьків, її предків. Такий чоловік піде в те стійло, де ситно годують і де він може жити за законом інстинкту. Це і є смерть, тому що людина вмирає як вільна особистість, її розум перестає керувати почуттями і з'єднується з чуттєвим початком настільки, що працює на затвердження саме такого, а не іншого способу життя.

Історія дає нам безліч прикладів такої духовної смерті. На рівні особистості це, може бути не так помітно. Але коли гріх в результаті вільного вибору людини накопичується в масштабах суспільства, народу чи держави, тоді він стає зримим, видимим. У такого суспільства, у такої держави немає майбутнього - історія знову і знову показує, як моральне розтління, затьмарення свідомості, змішання добра і зла робило людське суспільство нежиттєздатним.

Ми живемо в той час, коли колосальні сили спрямовані на те, щоб переконати всіх нас у тому, що єдиною цінністю є свобода вибору і ніхто не має права зазіхати на цю цінність, навіть коли людина вибирає зло, навіть коли людина вибирає соціально небезпечну поведінку, - якщо тільки не порушуються норми цивільного закону. Але ми знаємо, як легко обійти всі ці норми. Ми знаємо, що ніякий, навіть найдосконаліший закон не може викорінити злочинність, корупцію, зло, неправди, конфронтації, - їх може викорінити тільки людина, яка зробила вільний вибір на користь добра.

Останнім часом ми стикаємося з величезними випробовуваннями, коли в ряді країн вибір на користь гріха затверджується і виправдовується законом, а ті, хто, ступаючи по совісті, борються з такими нав'язаними меншістю законами, піддаються репресіям. Це дуже небезпечний апокаліптичний симптом, і ми повинні робити все для того, щоб  гріх ніколи не затверджувався законом держави, тому що це означає, що народ вступає на шлях самознищення."...
10

Коментарі

Гість: R0mmel

122.07.13, 11:12

всі країни вже на тому шляху самознищення, і люди не бачать навіть явних наслідків. Тут вже нічого не виправити, абзац повний по всім фронтам. Чекаємо розв"язки...

    222.07.13, 12:12

    все вірно

      322.07.13, 15:31Відповідь на 1 від Гість: R0mmel

      всі країни вже на тому шляху самознищення, і люди не бачать навіть явних наслідків. Тут вже нічого не виправити, абзац повний по всім фронтам. Чекаємо розв"язки...Чого розв'язку ту чекати ? Живем своїм шляхом і все...

        Гість: R0mmel

        422.07.13, 15:40Відповідь на 3 від претендент

        всі країни вже на тому шляху самознищення, і люди не бачать навіть явних наслідків. Тут вже нічого не виправити, абзац повний по всім фронтам. Чекаємо розв"язки...Чого розв'язку ту чекати ? Живем своїм шляхом і все... я до того, що ми маємо величезний шанс її побачити

          522.07.13, 18:59

          Так, свобода о двох кінцях

            622.07.13, 19:20

            Час все розставить по своїх місцях, шкода, що не всім потрібна свобода... Складається таке враження, що живеш в якомусь там, суспільстві байдужих рабів

              722.07.13, 20:28Відповідь на 6 від UNSO Дніпро

              Час все розставить по своїх місцях, шкода, що не всім потрібна свобода... Складається таке враження, що живеш в якомусь там, суспільстві байдужих рабівНіби "совок" продовжується... Але і за "совка" якийсь душевний напряг був, сильніший, ніж сьогодні... Чи так здається просто ?

                822.07.13, 20:40Відповідь на 7 від претендент

                Все минеться, c'est la vie...Боротьба, це є природньо, а для нашої Української землі, ще й історично

                  анонім

                  923.07.13, 07:14

                  Якось на тренінгах дійшли думки, що найбільшим і нанебезпечнішим комплесом людини є відсутність будь-яких комплексів, тобто -- абсолютна свобода. Звідси -- абсолютна свобода є абсолютним рабством. Пояснення просте -- людина істота соціальна. Свобода від соціумум робить її рабом власних примх, бажань. А от традиція, мораль, обовязок, коли вони усвідомлені, начебто і обмежують людину, але саме вони роблять первісну істоту людиною. Тому відмова від обмежань і є найбільшим рабством -- істота стає рабом первиних потреб.

                    1023.07.13, 08:43Відповідь на 9 від анонім

                    Так, мабуть, і є...