хочу сюда!
 

Наталья

38 лет, весы, познакомится с парнем в возрасте 37-43 лет

Чому хліб черствіє?



Чому хліб черствіє?
Хліб складається з білків (клейковини), які містяться в борошні, і крохмалю. Є два види молекул крохмалю: амілоза і амілопектин, вони з’єднуються один з одним, утворюючи гранули. У печі при високій температурі крохмаль зв’язує молекули води і робиться аморфним, гранули м’якнуть, а під кіркою утворюється еластичний м’якуш. Однак через деякий час крохмаль переходить в кристалічний стан, в якому він знаходився в борошні, при цьому з нього виділяється поглинена волога. Зерна його ущільнюються і зменшуються, між ними утворюються повітряні прошарки, в хлібі з’являються тріщини. Черствіючий м’якуш легко кришиться.

Отож, хліб черствіє тому, що крохмаль в ньому переходить з аморфного стану в кристалічний.

12

Комментарии

17.02.18, 16:43

Как с этим бороться?


Засунить хлеб в микроволновку.

    27.02.18, 16:46Ответ на 1 от Мимоход

    Как с этим бороться?


    Засунить хлеб в микроволновку.

    Точно, хоча,я люблю робити грінки з такого хліба...

      38.02.18, 09:02