хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Найлютіші пси світу....


Собака людині – вірний друг, добрий помічник та надійний захист. Однак, не слід забувати, що ця тварина є найближчим родичем вовка, тому інстинкти в неї закладені на підсвідомості. Навіть при регулярному дресируванні деякі породи собак поводять себе агресивно, наражаючи на небезпеку незнайомих людей і навіть своїх же господарів. Яких тварин потрібно остерігатися, а кого із собак взагалі краще обходити десятою дорогою?

 

Американський пітбультер’єр

Не будемо тягнути кота (чи то пак, собаку) за хвіст, а одразу почнемо розповідати про найстрашніших братів наших менших. Хоча, судячи з габаритів та фізичної сили пітбуля – не такий він уже і маленький. Довжина корпусу дорослої особини сягає 53 см, вага – 30 кг.

Пітбуль – бійцівська собака, яку певний час було заборонено розводити у США та деяких інших країнах. Цей пес вольовий, розумний і безстрашний. Однак, на жаль, у світі зареєстрована велика кількість випадків нападу пітбуля на людину. Лише у США за останні 20 років 66 осіб загинуло від агресії та укусів пітбуля. Саме тому американський пітбультер’єр – очолює наш рейтинг як найбільш небезпечна собака у світі.

Варто зазначити, що при лагідному поводженні та регулярному вишколі ця сильна і красива тварина може стати вашим вірним другом і надійним захисником.

2 місце – Бриндізька бійцівська собака
Бриндізька бійцівська собака

Найагресивнішими і найлютішими є схрещені породи собак. Принаймні, так стверджують кінологи. Бриндізьку бійцівську собаку вивели представники італійської мафії, схрестивши пітбуля, ротвейлера і мастино неаполітано. Головною метою цього експерименту було виховання справжнього пса-вбивці.

Звучить жорстоко, однак і «гримучий коктейль», який вирує у крові цього пса, змушує майбутніх господарів тричі подумати, перш ніж завести вдома такого «улюбленця». Бриндізька бійцівська собака не підходить для квартири чи приватного будинку. Цього пса варто тримати лише у вольєрі та навчити виконувати чіткі команди. Це досить рідкісна порода, тому ймовірність зустрічі з нею – мінімальна.

3 місце – Ротвейлер
Ротвейлер

Від бійцівських порід перейдемо до службових. 3 місце нашого «лютого» топу займає ротвейлер. Ця велика собака часто несе варту у прикордонній службі або в поліції. Також її використовують в якості охоронця на промислових об’єктах або тримають як сторожа у приватних будинках. Ця порода була виведена у Німеччині й використовувалася для охорони та перегону свійських тварин. А от її прародичів натравлювали свого часу на биків, левів і навіть на слонів.

Завдяки своїм розмірам (зріст до 69 см, вага до 60 кг) і запальному характеру, собака отримала статус однієї з найбільш небезпечних порід у світі, й зокрема, у Європі. Ротвейлер дуже прив’язаний до господаря і до приналежної йому території, тому ця собака, при достойному вихованні, буде вірним захисником і надійним другом вашої родини.

4 місце – Німецька Вівчарка
Німецька Вівчарка

Ця порода має розвинений інтелект і, водночас, вольовий характер. Німецьку вівчарку часто використовують на службі в органах внутрішніх справ або залучають до пошукових операцій. Ця тварина вірна, надійна, здатна виконувати різноманітні команди. Однак, до виховання та соціалізації німецької вівчарки потрібно прикладати багато зусиль. Тому при неправильному поводженні ця собака може проявляти агресію і жорстокість до інших тварин і людей.

5 місце – Доберман Пінчер
Доберман Пінчер

Благородний, красивий і… небезпечний. Доберман дуже енергійний, допитливий та уважний. Своєю появою ця собака зобов’язана Карлу Фрідріху Луїсу Доберману, який спробував поєднати породи старонімецького пінчера, ротвейлера, босерона, веймаранера і деяких мисливських порід.

Це універсальна службова собака з відмінним нюхом, яка з великою підозрою ставиться до сторонніх осіб. Саме тому цей пес опинився посередині нашого «собачого» рейтингу. Порівняно зі своїми родичами, які жили ще 50 років тому, сучасний доберман – досить стримана і слухняна собака. Однак, для ефективного виховання цю породу потрібно зацікавити і прихилити до себе.

6 місце – Сибірський хаскі
Сибірський хаскі

Хаскі – одна із найдавніших порід собак і одна з найближчих до вовка. Якщо дивитися на фото цієї милої тварини, просто неможливо втриматися від посмішки. Такий симпатичний і кумедний вигляд має цей песик. Однак, окрім привабливої зовнішності і шаленої витривалості, ця собака володіє незалежним, навіть бунтарським характером.

Слід пам’ятати, що хаскі – це їздова і мисливська собака в одній особі. Тому вона дуже активна, може проявляти силу і агресію, якщо не давати їй можливості багато рухатись. У хаскі немає інстинкту захисту господаря, у її вихованні слід зайняти позицію лідера і тоді вона буде слухати команди і підкорятися.

7 місце – Туркменський алабай
Туркменський алабай

Нащадок тібетського мастіфа – туркменський алабай вважається ідеальним вартовим псом. Як і сибірські хаскі, алабаї – одна із найдавніших порід. Його історія налічує близько 4000 років. Собаку залучали до захисту свійського скоту від нападів диких звірів, тому алабая також називають вовкодавом.

Сьогодні ці великі тварини є надійними захисниками будинку і домашнього господарства. Якщо алабая розізлити, він перетворюється на лютого звіра, який не зупиниться перед жодною перешкодою. Він готовий до останнього захищати свого господаря і не пустить на довірену йому територію підозрілих сторонніх осіб. При вихованні такого пса повинна домінувати жорстка лідерська позиція господаря, щоб алабай усвідомив своє місце у домі.

8 місце – Бультер’єр
Бультер’єр

Цей пес – результат багаторічних експериментів і схрещувань різних порід. Він розумний, сильний і витривалий. Про хоробрість буля ходять легенди, як і про його нечутливість до больових відчуттів. Бультер’єр має сильний темперамент, різкий, упертий характер, схильний до невмотивованої агресії.

Оскільки він має досить комічний вигляд, у юному віці собаку можуть розпестити лагідні та невідповідальні господарі. Коли така собака виростає, вона здатна на жорстоку поведінку і злість по відношенню до людей та інших тварин.

Цікаво знати

  • Бультер’єр на ім’я Вілла, за період своєї служби у поліції, врятував 32 людини і 29 собак, три коня і одну кішку.
  • А інший пес на ім’я Дебой, свого часу захистив від бандита цілу родину. Героїчний буль отримав 3 кулі, однак, не випустив зі своїх щелепів горло злочинця.
9 місце – Кане-Корсо
Кане-Корсо

Італійська порода собак, відома ще з часів Римської Імперії. В середині минулого століття популяція кане-корсо майже зникла, однак сьогодні ці собаки знову «в тренді». Зовні собака справляє страхітливе враження, однак за цією жахливою оболонкою ховається непересічний інтелект і врівноважений темперамент. До свого господаря собака ставиться уважно, з певним трепетом і любов’ю.

Найбільша небезпека собаки кане-корсо ховається у її зовнішній спокійній, навіть флегматичній поведінці. Однак, до незнайомців пес може проявляти агресію, оскільки переконаний, що має неодмінно захистити господаря.

При вихованні кане-корсо важлива рання психологічна адаптація та соціалізація молодої особини. Господар має стати для собаки вожаком і допомогти їй влитися у людське середовище без обмеження спілкування з іншими собаками.

10 місце – Чихуахуа
чихуахуа

Попри всі переконання, що лише великі собаки можуть бути агресивними і небезпечними, серед маленьких порід також трапляється чимало «злюк».Так, найлютішою дрібнотою серед собак вважається чихуахуа. Це пояснюється нестабільною психікою і слабкою нервовою системою песика.

Чихуахуа дуже чутливі, тому одразу відчувають агресію в свою сторону і поводять себе відповідно. Ці милі песики також дуже ревниві, вони не витримують, коли господар приділяє увагу іншим тваринам і зчиняють багато шуму, коли в будинок приходять гості.

Великі, пухнасті, маленькі й короткошерсті. А ще – безстрашні, сильні й самовпевнені. А яка порода собак для вас найстрашніша?

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями!

Джерело: joy-pup.com


13

Коментарі

130.09.20, 17:56

і найдобрейшіє заїбатири

    230.09.20, 17:57

    уже боюсь

      330.09.20, 20:55

      Не чекав побачити у цьому списку побачити Хаскі. У товариша такий є. Наймиліша тварина))

        430.09.20, 21:11

        Цікаво

          530.09.20, 21:30

          голодные

            630.09.20, 21:50

            ..Після "зустрічи" з алабаєм завжди беру ніж до рук, коли поруч оті тварини... Німці по інтелекту нормальні)

              71.10.20, 08:01

              Не собака родственник волка, а волк из отряда собачьих

                81.10.20, 08:16Відповідь на 3 від Геннадий М

                Тут именно про сибирскую хаски, а их очень много

                  91.10.20, 11:06

                  8 Бультер’єр так гарно посміхається

                    101.10.20, 12:22

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна