Про співтовариство

Про все, що відбувається, відбувалося чи буде відбуватися у нашій країні. Про проблеми, з якими стикається у своєму розвитку Україна, про її історію, культуру і мистецтво. Про красу і розвиток її складових частин - областей, міст і селищ. Про все це тут - у співтоваристві "Велика Україна".
Вид:
короткий
повний

Велика Україна

модераторське

  • 15.10.10, 23:12
таваріші! хто впустив в наше затишне співтовариство оцього Цибульника http://blog.i.ua/user/3385011/ ? і головне - нащо?
виж подивіться чим він засмічує співтовариство!
на лінки цибулька не тисніть!!!

 видаляю його звідси

слава Героям!

судячи з великої кількості мусарні, яка супроводжувала сьогоднішній київський марш, правих влада таки боїться! :)
зі святом!

підрив дніпрогес в 1941 році

  • 17.08.10, 23:12
тривала друга світова війна.  в серпні 1941 року, коли німці підступали до Запоріжжя,  совєти взялись  обороняти місто "не гірше", ніж  пізніше обороняли київ http://blog.i.ua/community/1422/518578/

що вони вирішили зробити?
18 серпня 1941 року  червоні відступаючи, висадити греблю дніпрогесу. вибух був спланований заздалегіть і узгоджений з москвою.про висадження греблі ні населення міста, ні установи не були попереджені.  30 метрова хвиля накрила не лише 20 тисячну колону червоних,а й кількатисяч мирних жителів. лавина змітала все на своєму шляху.  загинуло близько ста тисяч людей.

на нюрнберзькому процесі червоні стверджували що дніпрогес підірвали нацисти.

Табачник: Голод - є актом геноциду (продовження теми)

  • 16.08.10, 23:11
Вперше Президент України, Верховна Рада, Кабінет Міністрів, одним  словом всі найвищі керівники держави і найвищі її органи відверто  заявили про штучних характер голодомору, про майже півсотлітнє приховування компартійним режимом правди про причини і небачений масштаб цього злочину проти українського народу, свідомо заподіяного  сталінізмом та місцевими виконавцями його вказівок. (...)

 ми, як і раніше, у величезному боргу перед людьми, котрі стали жертвою сталінських репресій. Таких людей особливо багато в Україні, тому що режим завжди боявся національно визвольного руху українського народу і завжди прагнув попередити назріваючу небезпеку превентивними репресіями
.
В руки міжнародних організацій, які розглядатимуть це питання за дорученням ООН, Держкомархів за дорученням уряду, Національна Академія наук може надати всю інформацію що нагромаджена за півтора десятиліття науково-дослідної роботи. Ця інформація підтверджує на нашу думку те, що  голодомор в Україні був не тільки злочином проти людяності, але й потрапляє під дію конвенції, як акт геноциду.


стенограма доповіді табачника д.в., 14 травня 2003 р.
http://www.rada.gov.ua/zakon/skl4/3session/STENOGR/14050303_42 -- гідна відповідь всім хто не "в темі",
(особливо добре б почитати голові інституту нац.пам"яті, який заперечує геноцид http://blog.i.ua/user/1217489/519775/ )

..ну а тепер табачнік  прибирає з підручників "брєдятіну" про Голодомор  http://ua.glavred.info/archive/2010/05/28/121245-13.html

ще прийде час, коли табачнік заспіває "лента за лентою" і буде розповідати ЗМІ про героїчні для українського народу подвиги бандери і шухевича. обов"язково прийде! ;)

комуніст Солдатенко про голодомор

На мою думку, голод був наслідком цілої низки об'єктивних і  суб'єктивних чинників, які, зрештою, аж ніяк не знімають  відповідальності з тодішнього керівництва СРСР. Те керівництво,  безумовно, є винним у смерті мільйонів українців. Але!

Досі немає науково підтверджених даних (хай для мене, якого не якого, історикапро те, що винищення українців, чи українського селянства, було  справжньою метою радянської влади у 1932-1933 роках.

http://www.pravda.com.ua/columns/2010/08/16/5303963/

 

валерій солдатенко, голова іституту національної пам"яті (за призначенням януковича), член компартії з 1969, за переконаннями комуніст. колишній старший науковий співробітник Інституту партії при цк компартії України - філіалу інституту марксизму-ленінізму при цк кпрс

як в 1941 руйнували київ

не багато українців знають про руйнацію хрещатика в 1941 році комуністами  і дехто  може навіть здивується  - червоні ж вже тривалий час  були окупантами, а на київ скалив зуби інший ворог - нацистська  німеччина (руйнувати  вже загарбане своє??!)  завтикав сталін початок війни (а його ж попереджали  "провокатори"!), а отже стало значно складніше боронити свій ласий шматок...
 в цьому дописі я згадаю лише про злочинні діяння, які проводились в києві.
кияни в більшості
свого часу ж були байдужими до  УНР, муравйова запустили гостювати, отримали репресіями по лапам..шкода  що історія ні киян, а гірше - ні більшість українців нічому не навчила


коли німці почали наступати, було прийнято рішення створити для ворога нестерпні умови. якою ціною це робилось?

у війні радянський окупант з німецьким чхав на життя киян (очевидно що кияни вважались зрадниками, оскільки залищались на своїй території і не  тікали), на житло, історичні пам"ятки.
вибухи на хрещатику почались 24 вересня 1941р. - в час коли німці вже  підступили. центр нагадував пекло! навіть ті підпалювались будинки , які не мали жодного військового значення. (до речі, німці жодної бомби на центр не випустили , бо хотіли хоч тимчасово сподобатись киянам)  проводились розстріли випадкових перехожих, знищувались усі продовольчі  склади, близько 50 тис. киян лишилось без житла, води, світла, тепла,  транспорту..
хрещатик і прилеглі вулиці були в руїнах.
зі зруйнованого михайлівського златоверхого  монастиря всі цінності були вивезені до москви і ленінграда. теж саме стосувалось і лаври.
 більшовики націлились ще й на софію, але план не спрацював  водія замінованої машини переконали вивзти вибухівку за територію національної святині

[ картінкі. наслідки оборони ]

прихильник бахіні псіхує )) або бєспрєдєл у співтоваристві

  • 01.05.10, 19:10

тут http://blog.i.ua/community/1422/457818/ я наводила цитату, яку в 2005 році  Тимошенко дала журналу "профіль" щодо продовження перебування ЧФ на території України

"Які ж ви, юлефоби, підлі, брехливі і продажні, відмовляєтесь вірити фактам, натомість шукаєте те, чого нема, в кремлівських писюлюках" - гнівно зауважив oleg_kv

що ще очікувати від юлефанів, які не розлучаються з зомбоящиками, де лунає вся "правда" тимошенко (на сьогоднішній день. що було вчора, юлефани не пам"ятають. та й "брехня" то все))

але цим прихильник бахіні не обмежився. оскільки допис не відповідає інтересам oleg_kv (БЮТ за що бабло дає?), після цього комента, допис у "Великій Україні" зник. хоча дивилась  правила співтовариства (може тут не можна писати правду про Тимошенко?). не знайшла...

а ви нарікаєте на слуг народних, які чинять бєспрєдєл...

упд. кажуть, в 2005 році в севастополі були бігборди, з яких посміхалась тимошенко, а під нею надпис (російською) "не просто соседство, а тесная дружба" http://pics.livejournal.com/chumacky_shlyah/pic/00058xzz . фейк?

 

прихильникам бахіні

У 2005 році Тимошенко заявляла, що готова залишити російський флот в обмін на зниження цін на газ

"Звичайно, погоджуся. Чому? Тому що дуже важливо сьогодні зробити так, щоб люди жили заможно та щоб у них абсолютно не було ніяких економічних стресів", - заявила Тимошенко у відповідь на запитання, чи підтримує вона продовження перебування ЧФ РФ у Криму.

"Що стосується військ у Севастополі, то завжди можна домовитися про надання послуг однією країною іншій країні на нормальних комерційних умовах. Тут немає нічого поганого", - додала Тимошенко в інтерв'ю Профілю.  http://ua.korrespondent.net/ukraine/1072600

Обличя майбутнього...

одразу кажу  це не моє, просто побачила і ще раз різануло "переможці....жах"

 

У лиху годину прийде світлий час, Щоб нам нагадати хто вбиває нас, Хто руйнує волю під слова штиків І не поважає власних земляків. Розтоптали правду – підлі вороги, На цукерку манять наче на віки. І пройдуть повільно коли ми живі, А народ страждає. А народ – не ми!

І використовують нас як дикунів: Почнуть з інтелігенції, а потім з бідняків. Зґвалтують як повію. Та як завжди дарма... То наша Україна, але чомусь не та! Про неї всі читали і бачили кіно. Ну а тепер говорять: "Куди нас занесло?!" Розірвана, пом'ята і наче в смітнику. І всемогутні вівці ведуть свою війну.

Фото УНІАН

Про що засвідчили вибори

По-перше, українські виборці досі не навчилися голосувати розумом. Серцем, шлунком - чим завгодно, але тільки не розумом. Суспільство продовжує перебувати в стані соціальної шизофренії. А популізм дотепер залишається основним методом виборчої кампанії, що означає: у пересічного виборця бажання отримати "все і зараз" є ключовим.

Клянучи на чому світ стоїть олігархію, говорячи про її двох головних провідників у політиці як про представників "зла" для України, в першому турі вперто голосують саме за це "зло", щоб у другому вибирати з меншого.

Наскільки простішим був би вибір, якби до другого туру потрапили, наприклад, Тігіпко та Яценюк. Тоді обирали б найкращого, а не голосували проти найгіршого. Якщо суспільство не навчиться взагалі не робити вибору "з двох бід", то українська приказка "про бідних і дурних" буде актуальною ще дуже довго.

По-друге, результат кампанії в основному визначають фінансові ресурси. А оскільки громадяни досі не готові до ідеї, що саме вони через партійні внески, бюджетне фінансування та пожертви на виборчу кампанію мають фінансувати своїх політиків і політичні партії, це й далі означає беззаперечність впливу великого капіталу на хід кампанії, результати виборів і, відповідно, державну політику.

Саме фінанси та адміністративний ресурс визначали обсяг часу кандидатів у медіа-просторі.

Саме фінанси та адміністративний ресурс визначали обсяги наочної реклами та рекламної продукції в кандидатів.

Саме ті кандидати, кампанії яких були найзатратнішими, здобули перші місця.

Суспільство не в змозі проконтролювати витрати на такі кампанії, а ще краще - контролювати та обмежувати фінансове наповнення передвиборчих фондів. Одночасно використання адміністративних і бюджетних ресурсів під час проведення кампанії кандидатами, які перебувають при владі, збільшилося.

Виборча кампанія ще раз засвідчила: такі кандидати, незважаючи на свою партійну належність, потребують жорсткого і суворого контролю щодо використання суспільних ресурсів у власних політичних інтересах. Наразі таких механізмів не існує.

Спроба Анатолія Гриценка провести кампанію на гроші виборців дала позитивний результат тільки в тому сенсі, що він зробив це першим. Однак достатнього фінансування для кампанії не принесла.

По-третє, хоч би хто з двох претендентів, що залишилися, став президентом України, він буде змушений визнати реальний стан справ. А цим реальним станом є наявність системних політико- правової та соціально-економічної кризи.

Неефективні державні та соціальні інститути призводять до колапсу держави. І виходом з цих криз вже не можуть бути косметичні латання законодавчих прогалин або подальший соціальний популізм.

Виходом можуть бути тільки реальні глибинні комплексні реформи в усіх сферах суспільного життя. Конституційна, адміністративна, судова, реформа правоохоронної сфери, місцевого самоврядування, антикорупційна - це ті реформи, без здійснення яких під загрозою опиняється сама українська державність.

Відсутність реформ в освіті, медицині, ЖКГ ставлять під загрозу саму фізичну можливість життя українців.

Біда в тому, що такі реформи потребують жорстких і непопулярних заходів, про які кандидати виборцям нічого не говорили і які не були предметом виборчих програм.

Чи вистачить кандидатам волі, сили, мужності зрозуміти, що вони "тимчасові", а їхні діла можуть пам'ятати вічно? Чи вистачить їм мужності розпочати реформи, розуміючи, що результати їхніх зусиль можна буде побачити вже на політичній пенсії?

УП, повністю тут: http://www.pravda.com.ua/articles/4b5591cc02aab/