БОРЩЕВИК

  • 29.03.15, 16:48


Щоб усі боялися і не насміхалися. (c)

Про будинки та їхні долі

Що може бути спільного між двома будинками по вул. Будівельників у Києві та двома будинками по вул. Некрасова у Вуглегірську Донецької області?

Справа в тому, що вони "однакові", тобто побудовані за одним проектом.


Київ


Будівельників, 23







Будівельників, 27








Вуглегірськ (Хацапетівка)


Некрасова, 26 (трохи не такий, без бічних балконів)









Некрасова, 24
































Висновок


Бережіть своїх людей і свої будинки. І фотографуйте на пам’ять.


P. S. Використано фото Ігора Іванова, фото зі сторінки ВКонтакте Это Углегорск, детка [Типичный Углегорск], фото з Panoramio, мапу з сайту Вуглегірська тощо.


P. P. S. За мотивами нового відео з’явилася стаття про Вуглегірськ.

Метро Дарниця, частина 2

  • 14.02.15, 00:05
Знову повертаюся до теми забудови біля метро "Дарниця". Точніше, до червоного 4-кутника на нижній фотографії звідти.

2006 року на станції метро з’явився новий вихід. Прилеглий до вул. Будівельників та вул. Попудренка сквер було трохи прочищено, однак збереглося багато дерев.

Поступово МАФи почали наступ на землю біля виходу з метро. Однак іще навесні 2008 року все виглядало так:





Поступово природа здавала позиції. Протягом 2009-2010 років навезли багато МАФів і заставили ними всі вільні місця між деревами:









Та сама верба:





Біля мосту залишалося багато зелені:









2011 року було отримано тимчасову перемогу: деякі кіоски знесли, однак асфальт на місці газону залишився.



2012 року все виглядало відносно симпатично:



Схожа на таксі чи міліцейську машина належить охоронному агентству Берег.

Із 2013 року на це місце прийшов потужний забудовник. Анонсувалося будівництво "закладу громадського харчування" Rainbow та "благоустрій навколишньої території". На паркані висіла картинка, де частину ділянки займала різнокольорова 2-поверхова будівля, а навколо були якісь газончики тощо.

Насправді все вилилося в щось більше.



У підсумку маємо великий трикутний ТЦ із "біллою" та парковку для автомобілів працівників ТЦ.



Праворуч від нового входу виростає схожа конструкція. Неподалік на кінцевій автобусу № 45 посеред кільця, де раніше відстоювалися численні маршрутки (там близько 7 маршрутів) побудували якийсь павільйон, і автобус ледве може під’їхати до зупинки й потім протиснутися між "Богданами".

Порівняно з тим, що коїться на Донбасі, все це, звичайно, дрібничка, однак таких речей по всій Україні під шумок війни робиться багато.

Хто такі УКРИ

  • 14.01.15, 23:55
Це не придумане слово. Такий слов’янський етнос насправді існував, але далеченько від нашої України. Зараз там район Uckermark землі Brandenburg, між Берліном і польським Щецином.




Укри, украни -- західнослов’янське (полабське) плем’я, що жило понад річкою Укра (Ucker). Плем’я входило до войовничого союзу лютичів.


Центральне місто -- Пренцлау, колись називалося приблизно Пржемислав -- за іменем.

Із 10 ст. німці почали тиснути на місцевих слов’ян, і з часом ті онімечились.

Деякі навколонаукові діячі почали розглядати укрів як предків українців. Насправді все може бути, але навряд чи. Подібних випадків схожих назв -- безліч. Наприклад, Сербська КрАїна. Або самоназви -- Slovenska republika (Словаччина) та
Republika Slovenija (Словенія).

Саме завдяки всім цим любителям помріяти про оріїв, трипільців та укрів наші недруги з РФ почали вживати це слово щодо нас. Як на мене, не образливо.

З Новим Роком!

  • 01.01.15, 01:10
З Новим Роком!

Міцного здоров’я, миру,
синьо-жовтого прапору
над Вашою місцевою Радою.



Русские скачут на майданах: КТО НЕ СКАЧЕТ, ТОТ...

КТО НЕ ПРЫГАЕТ (НЕ СКАЧЕТ, УХОДИТ), ТОТ...



С МЕНТАМИ (2007)




КОНЬ (2009)



МЯСО (2011)



ХАЧ (2011)




ЧУРКА (2012)




П**РИЛО (2012)





ПУТИН (2012)



ЧУРКА (2013)





ВИСНОВКИ:

1. Чия б мичала! Стрибати почали першими, скоріш за все, російські нацики та ультрас.

2. Руслана Лижичко знайшла що та в кого сплагіатити...



Новини звідтіля

Мав коротку розмову з людиною з Криму, що має родичів під Луганськом.

Каже, що в Криму спочатку стало фінансово набагато краще, коли бюджетникам і пенсіонерам почали більше платити. Але потім ціни також піднялися, й грошовий виграш став не дуже великим.

За словами людини, в тій частині ЛНР, де мешкають родичі, зараз рулять слабко зашифровані російські війська, донські казаки й чечени. Двом останнім категоріям точно платять, і вони готові воювати проти кого скажуть. На відміну від російських військ, казаки особливо войовничі й не дисципліновані, стріляють куди/коли попало.

Є там кафешка, що перебуває на нейтральній території між блокпостами ЗСУ та ЛНР. Вояки з обох сторін ходять туди випити й навіть спілкуються.

Місцеві мешканці страждають від обстрілів. Зрозуміти, хто стріляв, важко, бо снаряди можуть летіти здалеку й часто падають майже вертикально. На думку людини, сепаратисти провокують своїми обстрілами відповідь із боку української сторони.

За словами людини, мотиви до сепаратизму в Криму та на Донбасі були спричинені переважно не страшилками ОРТ про кривавих укропів, а якимись своїми економічними й геополітичними міркуваннями. Західняки, на думку людини, масово їздять на заробітки до Європи, помічають різницю між комфортом тут і там, а тому хочуть інтегруватися з ЄС. Так само східняки підробляють у Росії, до якої рукою подати. У себе в регіоні високе безробіття, а в РФ є більше робочих місць і краща фінансово-економічна ситуація. До того ж частина виробництв пов’язана з російськими клієнтами або власниками. Тому вони й обрали східний вектор.

Багато підприємств на підконтрольній ЛНР території зараз не працює, лише справно функціонують комунальні служби й магазинчики. Бюджетників добровільно-примусово схиляють до переходу під кришу ЛНР. При цьому якщо українську зарплату все ще якось можна отримувати в банкоматах, то ці таваріщі поки що не сильно й платять. Немає впевненості в майбутньому. Їм важко вирахувати, як краще вчинити. Тікати звідти готові не всі, бо жалько кидати нажите добро й боязко починати все з нуля.

Більшість людей там хоче миру, бо війна вже набридла. Якщо раніше значна частина їх була сильно за ЛНР, то зараз їм уже байдуже, під ким бути, аби тільки не стріляли й було за що жити.