хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Каїн — не мужик!

Будь-хто із нинішніх читачів-слухачів може натрапити на рядки четвертого розділу книги Буття в Перекладі нового світу, чи в подібному перекладі іспанською чи турецькою мовами, та взнати дослівно, що: «...Єва народила Каїна і сказала: «Я народила (створила) хлопчика з допомогою Єгови...». Що слухачі чують від Єви? «...Народила (створила) хлопчика...» Ніби-то немає до чого присіпатися, та каверзна похибка перекладачів ставить з ніг «на вуха» читачів-слухачів. В чому полягає підвох? Будь ласка, нагадуємо, що Єва завжди говорила, що народила людину, аж раптом мовить про хлопчика. В слово «людина» вкладено сенс суб'єкта зціленого двома розвинутими різностатевими людськими особами (особою чоловічої та особою жіночої статі), а в слово «хлопчик» вкладено сенс однієї окремої нерозвинутої людської особи чоловічої статі. Банальне порівняння двох термінів класично вважається в Одесі за дві великі різниці, хоча пересічним читачем-слухачем хлопчик мимохідь сприймається за людину. З якого дива одне поняття мимохідь сприймається за інше? Дивовижа спричинена самообманом читача. Алюр, яким читач намагається подолати Біблію є безрозсудним. Так! Біблія чітко визначила поняття людина. Проте, першим читачем є перекладач і його скорий суд. Далі більше, бо скорий читацький суд, і суд слухачів являє таку ж недбалу байдужість до головного філософського поняття Біблії. Байдужість полягає в хибному, легковажному, поверхневому сприйнятті головного суб'єкта, головної фігури біблейських оповідань - людини. Справа в тім, що донині читачі-слухачі і тлумачі безпечно бачать в Каїнові самця, мужика, чолов'ягу, окрему людську особу чоловічої статі, тільки не того, ким є Каїн по-сказаному. Каїн - людина. Каїн - людина, а це значить, що ми мусимо бачити його суб'єктом, складеним з двох цілющих частин, хоч і під одним іменем. Наголошуємо на тому, що в житті ми звично сприймаємо подружжя, чету, сім під одним прізвищем, під одним ніком так би мовити. Так і є насправді з Каїном. Читай вірш 17 четвертого розділу книги Генезис: «4:17. Після того Каїн мав зі своєю дружиною інтимні стосунки, і вона завагітніла та народила Еноха...». Звертаємо увагу на те, що тільки недолугі тлумачі та убогі читачі-слухачі при першій же зустрічі дійсно вбили Каїна як людину. Донині гадають вбивці: "Звідки у Каїна з'явилась дружина?" Вони мимохідь перетворили фігуру людини-Каїна з цілісної по плоті в напівлюдську, одностатеву, чоловічу особу. Збагни, сучаснику, як тільки перекладач, читач-слухач та тлумач втратив сенс слова людина у відношені до Каїна, миттєво отримав помсту. Кожен легковажний слухач приречено наражається на другу із семи помст за невігластво. Людина — це колектив, а не особа. При чесному сприйнятті сенсу слова людина є зрозумілим, що Каїн — не мужик, Єва — не баба, Адам — не перший чоловік.

1

Останні статті

Коментарі

12.11.19, 10:03

В Біблії такого багатозначного повно. На третий книзі з П'ятикнижжя перестала читати, думала, що голова вибухне або в дурдом повезуть. Як люди то читають?

    22.11.19, 14:04

    Почни з того, що чоловік плодить, і весь Старий заповіт повіствує про народження і розвиток органів у плоді. Тому Каїн - це насіння що попало в чуже середовище, бо Єва була Адамова, а Адам був перший чоловік у Єви, змінивши її нервову систему під свою, відповідно зміна статусу дів(чина) на жінку Свою, а також розширив свій статус, Хлоп(чина) на Муж(чина), що має Свою жінку по образу й подобі своєї нервової системи -тільки разом це ЛЮ(Дина). Тому Каїн не названий сином ні Адама, ні Єви, вона народила Фахівця, не Мій, а ЗМій, хорошого працівника, та ущербного в своїх плодах, бо розвинувся у боротьбі з насінням Адамовим. Відповідно і Авель народжений у боротьбі з чужим насінням, свого живого насіння вже не мав. Тільки в чистоті відносин народила СИНА Сиф-функція Адама.

      35.11.19, 19:03Відповідь на 2 від CJIABIK

      Перший мужчина в Біблії імені не має. Перша жінка в Біблії - безіменна. Перший мужчина в парі з першою жінкою звуться Адам. Адам, значить людина. Першого мужчину в парі з першою жінкою Біблія називає людиною. Первенець біблейської людини - Сиф. Не Каїн. Не Авель.

        46.11.19, 03:21Відповідь на 1 від RedDina

        Ви є не перший читач Біблії. Біблія попереджає через діалог Господа з Каїном про помсту кожному хто вб'є Каїна. Впевнений, що кожен читач на цьому місці вже забув, що Каїн - людина. Впевнений, що кожен читач ігнорує різницю між людськими різностатевими особами і людиною. Будь-хто, для кого Каїн мужчина, самець, пацан, мужлан, хлопець, чоловік є вбивцею людини під ім'ям Каїн. Читач збиває з пантелику сам себе. З кого спитати: "Як то люди читають?"