хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Румунія продовжує сунути носа в українську політику

У Чернівцях прорумунські активісти влаштували пікет ОДА. Причиною, як у кращих манерах Кремля, стало мовне питання. Мітингувальники, серед яких були і активісти Опоблоку, виступають проти мовної дискримінації, якої по суті не існує, а так і залишається міфом антиукраїнських сил. 

Справжня мовна дискримінація відбувається на Південній Буковині та Марморощині, де на українських землях, що у складі Румунії, немає україномовних шкіл, за виключенням міста Сигіт, де функціонує Український ліцей імені Т.Г.Шевченка. 

Питання сепаратизму на Буковині є не далеким від сьогоднішнього часу. Тисячі українців вже є румунізованими, отримали румунські паспорти та свої "30 срібняків". Місцева влада та спецслужби дозволяють роздмухувати вогонь сепаратизму, навіть тим, що адекватно не реагують на подібні мітинги. 

Ще зовсім недавно в Угорщині відбувся шовіністичний мітинг, на який влада, зокрема МЗС, гідним чином не відреагували. У Чернівцях вже українці вийшли на противагу румунам та закликали не забувати, що вони є громадянами України. Наша нація вкотре повинна розраховувати на власні сили, не чекати рішень та дій від влади, адже на територіальну цілісність України презирливо дивиться не одна Московія.


0

Коментарі