Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Нація "русини"?

Якщо я чую десь, що хтось вважає себе русином, то зазвичай сприймаю це із надією, що людина говорить про етнографічну групу. На українському Закарпатті є така етнографічна група, представників якої заносить не в ту сторону. Вони дуже часто відкидають той факт, що вони етнічні українці та проголошують себе "русинами", у значенні окремої нації.

Манера зрадити Батьківщині присутня у кожному регіоні України, що правда у кожного свій сценарій. Не потрібно акцентувати увагу на тих фактах, що вже не раз русинів ловили на тому, що їх годують з московського корита, що вони мають тісні зв'язки з донбаськими самозванцями та окупантами. Власне потрібно враховувати, що на Донбасі серед числа зрадників багато було етнічних українців, які зараз пробують називати себе "донбасіти" чи "донбасянє". Але знаю точно, що "донбасянє" навіть на етнографічну групу не дотягують.

Вихована ворогами меншовартість українців багато на що впливає, зокрема у пошуках приналежності до іншої народності. Наприклад, ті хто плачуть за радянською окупацією, свідомо чи не свідомо, вважають себе частинкою "єдінова руськава народа". Для багатьох самоідентифікація власного "еґо" не задовольняється прекрасним словом "Українець", що і вносить роз'єднаність у ряди українців.

Було б добре, якби українці зайняли чітку позицію, що "русинської нації" не існує, а є етнографічна група, яка мешкає на Закарпатті, та потребує українізації. Саме тому на Закарпатті всі повинні вивчати українську мову, з неї все почнеться змінюватися на краще.



0

Коментарі