Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

98 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

ОУНівець з Черкас

Коли вдома завжди намагаюся почитати місцеву пресу. Зазвичай газети насичені "жовтим" матеріалом, або звичайнісіньким гнилим піаром, проте зараз не про це. У газеті "Вечірні Черкаси" була опублікована стаття Олександра Бравади про українців у еміграції, у якій був згаданий Макар Кушнір. Останній був ОУНівцем з Черкас, що на жаль було рідкістю. У статті коротко згадані його біографічні відомості, які дійсно показали його світлою особистістю. 

Я розумію, що цю статтю уважно прочитають у кращому випадку пару сотень українців. Насправді інформація про Кушніра, який був ще відомий під псевдонімами "Дуб", "Богун", "Дніпровський", "Якименко" та "Мак", є тим списом, що може наскрізь пробити міфологію комуністів. Ми боремося за те, щоб наші Герої витіснили комуністичних виродків з ідеологічного простору. Портрети Бандери та Шухевича є першою сходинкою до повернення націоналізму на Черкащину. Власне потрібно пам'ятати, що буквально перед ОУН на Наддніпрянській Україні були борці Холодного Яру, які своє насіння посіяли - воно дасть свої плоди. 

Про Макара Кушніра я знав набагато раніше, а статтю у газеті запримітив саме завдяки портрету. Його діяльність та участь у розбудові України гарно описується у книзі "Воєнно-політична діяльність ОУН у 1929-1939 роках" (автор Микола Посівнич, на фото книга видніється під газетою). Не забуваймо, що ОУН боролася за всі етнічні території України, а не тільки за Західну Україну, як це описується у совєтській історіографії(хоч і важко назвати її історіографією).


0

Коментарі