Профіль

Natalyl

Natalyl

Україна, Черкаси

Рейтинг в розділі:

Чому був вимкнений мій телефон

  • 24.02.17, 00:07
Друзі, вибачайте, коли сьогодні вдень ви мені телефонували, а телефон був вимкнений. 
Якраз мене вперше за ці три дні впустили в реанімацію до мами, а там розмовляти по телефону не можна. Вона дихає через кисневу маску, і живлення внутрішноьвенне. Стан важкий, але лікар сказав, що краще ніж вчора, і мене впізнала. Дякую всім, я вас люблюheart rose

Потрібна допомога

Друзі, хто є в Черкасах, потрібна кров любої групи для моєї мами (на плазму, в лікарні її розподіляють і надають потрібну). ЇЇ терміново прооперували і вона в критичному стані, на штучній вентиляції легенів. Лікар сказав шукати донорів. 
Кожного дня, з 8.30 до 11.00 годин у 3 міську лікарню, 2-й поверх, пункт забору крові.
 Сказати: "для Лавлєнцевої Лідії з реанімації". 
 Буду вдячна за фінансову допомогу.  Приватбанк 5168 7423 1075 7988 Лавленцева Наталія. Дякуюheart  

Вітаю всіх з Різдвом!

  • 07.01.17, 00:28
Друзі мої дорогенькі! 
Вітаю вас зі світлим Різдвом Христовим! Нехай цей рік принесе нашій любій Україні мир і добробут! 
Нехай у серці кожного оселиться любов, і щастя прийде  в кожну оселю! 
Дякую вам щиро за вашу підтримку! Нехай оминають вас біди. Всіх люблю!
kiss kiss kiss







Сто кілограмів надійності

Вона йшла, поволі пересуваючи неслухняні ноги, обхопивши лівою рукою за шию міцного кремезного хлопця. Він крокував неквапно, підтримуючи її за талію надійною рукою з прокачаними біцепсами-тріцепсами, що безсоромно випиналися з-під темно-синьої футболки. Дівчина щось весело лопотіла, сміялася сама собі голосно. Широко відкритими очима вглядалася у весняне небо, на якому щойно спалахнув біло-рожевий яблуневий цвіт - на тонких вітах, що тяглися до першого лагідного сонця.

-          Така молода, а вже зранку набралася. Сором який.

Баба Стеша якраз вийшла, аби полити під вікнами гостроверхі кущики нарцисів, і з лійкою в руці всілася на лавці коло під’їзду, де вже вигрівалася на першому сонечку сусідка Люба зі своєю кицькою Мурашкою.

-                     Та хіба в цієї молодьожі совість є? – відказала Люба, скрушно хитаючи головою.

Сиві коси вибилися з-під барвистої хустки, і старенька звично заправила їх назад.

-                     Нічого нема. Ні совісті, ні понятій про жизнь, геть нічого. Ото аби набратись зрання, і ходить гиготати. Дівчина називається. Тьху.

Наталка занадто нависала на Сашкові, бо вже була несила йти.


ДАЛІ ЗА ПОСИЛАННЯМ 


http://andronum.com/product/lavlntseva-nataliya-koli-rozum-spit/


Усім і кожному, хто підтримував мене у важкі часи, присвячується це маленьке оповідання. Люблю вас, друзі! druzhba spasibo kiss 


 

Дніпро у стані екологічної катастрофи!

Шановне товариство. Наразі маю намір повідомити українську спільноту про екологічну катастрофу державного масштабу, без перебільшення. Те, що про цей факт  замовчують вищі чиновники й центральні ЗМІ - нічого не змінює. 
Останніми днями головна артерія країни, наша ріка Дніпро, переживає найкретичніші моменти свого річкового життя, перебуваючи в стані екологічної катастрофи. Ні, не на межі, а саме в цьому трагічному стані, який погіршується щодня. Судіть самі. 

В межах Черкас і нижче за течією на 50 км (може й далі, поки що не маю інформації) Дніпро вкрите зловонною піною з водоростями, на берег виносить мертву рибу, її ж рибалки витягують з сіток. На відстань 5-30 метрів від берега (!) - води немає, є  лише гниючий бруд! І не треба слухати оповідки чиновників, що це - "сезонне цвітіння води". Сезонне цвітіння - це зелень в 1 метр смуги наприкінці серпня. Те, що відбувається зараз - це екологічна катастрофа, за "розгрібання" якої ніхто не хоче братися. Не в пляжах діло. Гине екосистема Дніпра, і протягом днів 7-10 задихнеться величезна кількість риби. Тому що дощів і похолодання не передбачається, отже - буде ще гірше. 

Фото взяті з відкритих джерел, соціальних мереж, від очевидців ситуації. 

Також додаю посилання на інформаційні ресурси, на підтвердження достовірності інформації. Є тут і висновки спеціалістів - вони, як і очікувалося, не вбачають у ситуації загрози, адже усе "у межах норми". 
Далі фото від меж міста Черкаси і вниз за течією.

м. Черкаси, пірс (річковий порт)


м. Черкаси, р-н цукрового заводу


с. Червона Слобода






с. Леськи


с. Сагунівка


с. Боровиця




Як бачите, у Боровиці ріка взагалі всохла на кількадесят метрів, залишивши брудно-зелений слід на піску. 

Ось вам мапа місцевості для розуміння ситуації.


За моїми спостереженнями, вода в районі дамби та мосту в Черкасах візуально в межах норми. Далі починається апокаліпсис, що нижче за течією - те гірше.





Судячи з усього, бажання займатися проблемами Дніпра у можновладців немає. 

Все ж маю надію, що інформація про катастрофічний стан головної водної артерії України дійде до людей, яким не байдуже, і які (це головне!) мають реальну можливість вплинути на ситуацію та розпочати порятунок Дніпра без вагань. 
Не всі ж зараз у Ніцці та на Карибах, правда?

Тому прохаю якнайширше розповсюдити цю інформацію.

Власне, алгоритм дій можна окреслити вже зараз. Із моїх спостережень протягом багатьох років, можу окреслити такі напрямки роботи:

1. Збільшити швидкість течії шляхом розчистки русла. Шановні, не вірте чиновникам, що "нічого не можна зробити", в усю їхню лірику про потепління, фосфати і прибережні забудови! Є таке чарівне слово - ЗЕМСНАРЯД! Він заглиблює і розчищує русло, прискорюється течія, водорості не розмножуються в шкідливих кількостях, вода холоднішає, зменшується цвітіння. Але земснаряди у нас використовують (ахаха!) тільки для намивання піску під сумнівні забудови. Виводьте земснаряди! Розчищення водойм - це АБЕТКА водного господарства! Ліниві, брехливі, жадібні чинуші!Розчистка Дніпра просто нікого не хвилює, бо на цьому не заробиш!

2. Вичистити бруд на узбережжі, утилізувавши гниючі рослини і рештки мертвих риб.

3. Зарибити Дніпро сортами риб, що харчуються зеленню, зокрема  - білим амуром. Хто цікавиться - погугліть, як ця "річкова корівка" розправляється із зеленню.

4. Обладнати, нарешті, всі пляжі в межах міста туалетами з каналізацією та водопостачанням. Сьогодні я порахувала - 2 000 відпочивальників на добу лише в Черкасах. Приблизно стільки ж літрів, вибачайте, специфічного рідкого продукту на добу у майже стоячу воду. Уявляєте?

5. Безперечно, перевірити можливість скидання стоків та хімічних речовин підприємствами. Наразі не маю такої інформації і нікого не хочу безпідставно звинувачувати, це - на совісті компетентних органів.

6. Очисти притоки Дніпра. Звідусіль до мене надходить інформація, що річки-притоки в такому ж жахливому стані. Річки Сула, Удай -  масова загибель риби.

Власне, йдеться не про загублені пляжі і невдалий відпочинок. Дніпро - головна водна артерія нашої країни, звідки проводиться водозабір для населення, підприємств, потреб сільського господарства тощо. Уявіть, що Дніпра немає. 
Уявили?

Давайте щось робити, шановні. Наразі хоча б розповісти про  цю біду всій Україні. 
Ми маємо його врятувати. 

А ви знали?

  • 22.07.16, 02:19
А ви знали? Що, коли людина   не має доходу - то наші чиновники "в умі" вважають, що вона десь "вжарює" на майже 3 тисячі гривень. Тобто, коли ви приходите оформлювати субсидію, і не маєте ЖОДНОГО доходу (оце як я, наприклад - ще не повністю оформлений інвалід) - то вам зараховується віртуальнна сума доходу у 2900 гривень. Тобто, десь ви її теоретично видобуваєте - наче гном у казкових золотих копальнях - і від цієї чудернацької цифри ведуться розрахунки. 
Дуже смішно.
А чому тільки два прожиткові мінімуми? А давайте чотири одразу зарахуємо. Бо якось несолідно. Лежиш такий вдома, хворієш. Нікому не потрібний. А держава тебе оцінює так високо. Та це просто свято якесь.boyan stena

Однолапик

Лежу на піску, ледь не зануривши голову в хвилі. За два метри від носа – хлюп, хлюп. Пляж коло дому, п’ять хвилин ходи. Ні, людей не знаю – хоч усі, напевне, сусіди з нашого району. Та я на Дніпро хіба побалакати приходжу?

А ні. Таки побалакати.

– Однолапику! Це ти?


ДАЛІ ЗА ПОСИЛАННЯМ 

http://andronum.com/product/lavlntseva-nataliya-koli-rozum-spit/




А це  він, невигаданий маленький герой оповіданняsmile

Дякую вам, друзі!

  • 24.03.16, 19:49

Друзі мої дорогі!

Насамперед хочу висловити кожному з вас величезну та щиру подяку за таку необхідну в цей час підтримку і допомогу. Важко навіть передати, якою важливою є для мене зараз ця підтримка. Скажімо так: не дали людині спокійно померти :-)

Хай доля дарує вам здоров’я і добробут!cvetok cvetok cvetok

Справді, дуже важливо відчувати, що хтось-таки за тебе хвилюється, бажає одужати і не розкисати. Не просто бачити третій місяць лише стелю. Часом сльози ллються самі собою. Та все ж маю надію, що це мине.

За ті безкінечні дні і ночі, що минули з початку січня, потроху вже звикаю до розпорядку хворого з переломом хребта. Аби відволікатися, дивлюся фільми, здебільшого документальні, пізнавальні, про природу, подорожі і загадки Всесвіту. Писати поки що не можу, немає внутрішніх ресурсів, натхнення не приходить – лиш біль і  спустошення, на жаль. Часом просто не можу вийти з якогось постійного депресивного стану unsmile

Майже щодня приходять друзі. Допомагають в елементарних питаннях по господарству – трошки прибрати, винести сміття, купити продукти. Власне, зараз я цілком залежу від друзів – і тих, що близько, і тих, що далеко. По-справжньому розумію, як важливо людині мати справжніх друзів… Цінуйте всіх! Адже ніколи не знаєш, хто підставить плече у скрутну хвилину. Часом той, на кого сподівався, «розчиняється у повітрі», коли тобі зле. А той, від кого не очікував – бере на себе твої проблеми і тягне їх, коли ти сам не можеш... Життя – дивна річ…

Приходив травматолог. Сказав, що буду я інвалідом. Але – ходячим. Судячи з чутливості та координації, це можливо. Доводиться радіти і цьому. Все у світі відносно…dance

З приємних новин – нарешті можу рухати ногами без того, щоб це відстрілювало нестерпним болем у спині, що довго не минав і не давав спати. Тож намагаюся ноги розробляти простими рухами та масажем. Завдяки вашій допомозі вдалося вирішити питання з масажем і ліками, і здоров’я потроху повертається. В усякому разі, ноги мене триматимуть надалі. Спина поки що ні. Не хоче триматися і болить при спробах рухатися і вставати. Вдалося також придбати і спеціальний корсет після переломів хребта, за допомогою якого, сподіваюся, зможу якось пересуватися, через місяць або два. Дякую вам! На підтвердження розміщую, так би мовити, звіт про витрати. Замовляла через Інтернет, жодних проблем з якістю і доставкою.

Мрію помилуватися квітучими яблунями хоча б у травні, якщо пощастить. Лікар сказав не форсувати події та додавати рухів обережно. Але дуже хочеться cat rose

З потреб отаке. Лікар сказав, що бажано зробити МРТ-діагностику хребта і крижа (крестець). На додачу до  рентгену, вона показує не лише кістки, але й пошкодження навколишніх тканин. Якщо зможу назбирати близько 3 тисяч гривень, то зроблю. Розцінки тут. http://scanlife.com.ua/prices/cherkassy Якщо ні, то якось обійдуся)

За допомогу, навіть малесеньку, буду вдячна.

 

Моя картка Приватбанка 5168 7423 1075 7988

 

Вибачте, якщо комусь набридаю. За якість фото теж вибачайте, клацаю як можуsmile






Зі мною трапилася біда...

  • 13.02.16, 23:45
Друзі, сталося так, що зі мною трапилася біда. Вже місяць лежу з переломом хребта і тріщинами в крижі. На жаль, зимова ожеледиця не завжди минає без наслідків. Зима цього року не дала мені насолодитися таким прекрасним, білим, чарівним, пухнастим снігом. Вже місяць бачу лише білу стелю. І ще лежати до весни.

Навіщо я це пишу? 

Якось так відбувалося, що час від часу на моєму блозі звучав заклик про допомогу людям, яким вона потрібна. А зараз, на жаль, допомога потрібна мені...

За минулий місяць мої власні ресурси вичерпалися на лікарів, обстеження, комп’ютерну діагностику, ліки і все інше. Зараз маю придбати спеціальний медичний корсет Л-4М-3В, який коштує до 1 000 грн., такого типу: http://med-magazin.com.ua/item_N3466.htm.  Корсет носити протягом 6 місяців, сидіти не можна 2 місяці. За два тижні провести обстеження за результатами лікування (сподіваюся, все зростається як треба), продовжувати приймати препарати з кальцієм, вітаміном D, гідролізованим колагеном, розпочати масаж кінцівок, які практично не рухалися весь цей час. Прогноз лікарів втішний: ходити буду. Але не скоро...

 Власне, спонсорів у мене немає. Живу з хворою старенькою мамою, яка давно вже сама не виходить з дому. Ось і всі ресурси.

Тому буду вдячна за будь-яку допомогу, навіть невеличку.



Моя картка Приватбанку  5168 7423 1075 7988



Розміщувати на огляд усієї інтернет-спільноти рентген і висновки лікаря вважаю не дуже етичним, та без вагань можу надіслати відповідні медичні документи на електронну пошту на підтвердження, якщо потрібно. 

Вибачте, якщо когось дарма потурбувала чи зіпсувала настрій.

Сподіваюся на розуміння.

Дякую.

З повагою, Наталія Лавлєнцева, маленький поет і прозаїк,  і така собі наче нормальна людина J


Від тюрьми і суми не зарікайся?

Що це таке? Коли я подивилася цей сюжет, то виникло відчуття, що всі ми - потенціальні бомжі. Це лише питання часу і деяких несприятливих обставин. Можливо, я помиляюся. І в такому разі  з готовністю вислухаю думку експертів, юристів тощо. А наразі маю якесь зовсім недобре передчуття... 
Для лінивих, кому забракне терпіння дивитися сюжет: коротко - судові органи віднині мають право вилучати ваше майно з будь-якого приводу. Велкам ту бомж-сіті.

Переходьте за посиланнями, аби переглянути відео.


https://tsn.ua/groshi/vlada-vigadala-speckonfiskaciyu-yakscho-zakon-uhvalyat-to-mayno-zmozhut-zabirati-navit-u-svidkiv-zlochiniv-515527.html