Чому їх так не люблять?
- 16.11.18, 10:06
Чомусь так не заслужено віддвигають гарбузи? Або готують так мало страв з них.
Свого часу, в дитинстві, я не любила їсти кабак (так у нас звуться гарбузи). Єдине блюдо, яке я могла з нього їсти - це проварений (чи пропарений) кабак шматочками. Особливо коли він вже охолов і витягаєш його з холодильника, а він наче морозивко, таке особливе. Що саме мені в ньому подобалось? Оті волокна, коли їх їси і відчуваєш їх структуру в роті . Його любила їсти і готувати наша бабуся, вона мене ним і частувала
Отже, раз я сама не любила кабакові страви, то звичайно ж і не готувала його своїм дітям. Пройшло багато часу з мого дитинства і мій син, приїхавши з Франції, розповів, що їв тАААку смачну страву і "уявляєш, мама, з гарбуза " сказав він мені . Я розпитала, що саме він їв, з"ясувалось - гарбузовий суп-пюре. Ну звичайно ж, це ж храньцюзи супи-пюре їх коньок . Я передивилась рецепти, але приготувати таки не наважилась, здалось, що воно буде не дуже...
На цей час я вже розширила свої блюда з гарбуза і зрозуміла, що кабакова каша може бути смачною, а ще з кабака виходить чудова запіканка, також цікаве варення з кабака з додаванням апельсинів і лимону. Знову пройшов час і я рєшилась зварити суп-пюре. Цікава вийшла страва. Можливо вона на любителя, але нам сподобалось. Після першого разу отримала заявку павтаріть
Отже на вихідних у нас були кабакові страви
Це перша спроба супу-пюре
Це вже друга
Можливо комусь цікаво, ось рецептик:
2-3 картоплини відварити,
500 гр гарбуза відварити з додаванням масла 30 грам,води (лише на дно)
1 цибулю і 1 не велику моркву злегка обсмажити
Зсипати всі інгредієнти і перебити блендером, додавши сіль, перець, приправи за смаком. Смачного!
Кабакова запіканка
Рецепт, за яким готувала:
100 гр рису - відварити з додаванням дрібки соли
500 гр. гарбуза відварити з додаванням масла 50 грам, цукру за смаком і води на дно
Збити 3-4 яйця
В рецепті було написано, що рис і гарбуз перебити блендером, але я просто змішую, добре роздавлюючи кабак виделкою.
До рисово-кабакової суміші додати яйця, ваніл цукор і відрегулювати на солодкість.
Запекти
А що ви готуєте з гарбуза? Які цікаві страви?
28
Коментарі
ranok_v_misti
116.11.18, 10:13
яблучно-морковно-гарбузовий фрешик
Neon@
216.11.18, 10:19
Люблю кашу з нього з пшономще плацинди з витяжного тіста, а начинка-кабак з цукром
NoTaRь
316.11.18, 10:24
Все просто- поширені були кормові кабаки, вони були невибагливі і перезапилювались в обійстях. Тому виходили погані несмачні
ahead
416.11.18, 10:25
ну почему не любят. 31.10 даже гарбузовый спас отмечают
Гість: Х_
516.11.18, 10:26Відповідь на 1 від ranok_v_misti
А я взагалі не уявляю, як це можна їсти, пити і т.д.
ranok_v_misti
616.11.18, 10:29Відповідь на 5 від Гість: Х_
драстевкусно
а некоторые еще и бурАчок туды
Гість: Nahibator
716.11.18, 10:32
Каре
816.11.18, 10:33Відповідь на 2 від Neon@
у мене мама з пшоном робила, але я тоді ще не їла таке треба буде зварити теперО, чудово, треба зробити плацинди Дякую за наводочку!
Каре
916.11.18, 10:34Відповідь на 3 від NoTaRь
точно, точно, рідко коли попадались відверто смачні, в більшості якісь з трав"яним присмаком. Але ж тепер є смачні сорти
Каре
1016.11.18, 10:35Відповідь на 1 від ranok_v_misti
але я чомусь на сирий гарбуз ще не наважуюсь