хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Порошенко хоче знищити твою зарплату та заощадження

Порошенко хоче зниження облікової ставки НБУ, можливо до 0.5—1%. Така облікова ставка неодмінно призведе до здешевлення гривні та посилення інфляції в Україні, що, в свою чергу, призведе до ще більших перекосів в економіці, ще потужнішої інфляції, нищення зарплат та заощаджень, а разом — зубожіння населення та руйнування економіки.

http://www.epravda.com.ua/news/4a2fcdf592269/
3

Коментарі

111.06.09, 11:02

А обґрунтування "знищення" можна?

    211.06.09, 11:17Відповідь на 1 від Тарас Токар

    Подальше зниження облікової ставки аж до 0.5—1% призведе до зниження вартості гривні, зростання грошової маси (через вздуття маси кредитів), себто — до інфляції.

    Зменшення вартості гривні означає зменшення купівельної спроможності фіксованої кількості грошей. Тобто, за ту саму зарплату можна буде купити менше товарів.

    Номінально, зарплата може залишатись незмінною, але реально вона буде "з'їдена інфляцією". Те саме стосується заощаджень — за відкладені рік тому 100 гривень можна буде придбати помітно менше.

    Все це призводить до перекосів в економіці, оскільки заощадження втрачають сенс, а разом з заощадженнями втрачається можливість купувати дорогі товари, втрачається можливість адекватно планувати свої доходи та видатки.

    У підсумку: Веймар 20-их, Україна 90-их, Зімбабве 2008

      311.06.09, 11:25Відповідь на 1 від Тарас Токар

      І ще одне: кредити від НБУ отримують банки, банкіри першими матимуть "нові" гроші ще зі "старою" купівельною спроможністю. Ті, хто мають такий доступ виграють від інфляції найбільше, оскільки отримують "нові" гроші і "стару" купівельну спроможність а повертають вже знецінені гроші з меншою вартістю.

      На укр. Вікі більш-менш про це написано, з посиланнями на літ-ру (див. "Інфляція", "гіперінфляція" та "Австрійська школа"