Донецька іконописна традиція

  • 16.07.12, 14:48
У Донецьку започаткували нову іконописну традицію. Іконописне мистецтво – унікальне явище в історії вітчизняної культури. Його пам’ятки збагачують багатоманітну палітру українського живопису, є надбанням нашої духовної спадщини. [ Читати далі ]

Халява!

На одному тихому форумі, де роками зустрічається кілька старих друзів, я сьогодні прочитав відповідь в одній з "вічних тем": Хальва - це нібито арабською "солодке". Халва вона й є халва. Дехто каже інакше, що халяв - це "молоко" на івриті й мається на увазі безплатна роздача молока по суботах, коли їм не годилося торгувати. Але інші запевняють, що такого не було й в помині, суцільний наклеп.

[ Читати далі ]

Імпортна толерантність.

Випадково побачив цитату з Ельчіна Сафарлі: "Життя двох набагато щасливіше, коли бажання розуміти важливіше, ніж бути понятим; коли бажання зробити приємне не таїть в собі плани отримати щось натомість, навіть вдячність. Коли любов не міняється навіть на любов, а тільки дарується. /Эльчін Сафарлі/" http://blog.i.ua/user/4980307/991137/
[ Читати далі ]

Советский человек

Це зберігалось у мене на старенькому вінчестері ще з часів "Фідонет". Знаю що "Баян", знаю що московською мовою, але закортіло пригостити Rama 88 та інших представників молоді (не моє):

[ Читати далі ]

Генофонд України.

Це моя відповідь на коментар №№11 та 14 в повідомленні http://blog.i.ua/user/3218950/958032/#p1
Копія статті Роберта Стешенко (С)

[ Читати далі ]Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!

Два дома в Константиновке поставили крест на ПР

  • 14.04.12, 12:25

Журналисты из Донецка, когда увидели во дворе деревья, лавки, ряд окон с перечеркнутой эмблемой Партии регионов, услышали заявление о том, что жители этих домов объявляют территорию своего проживания без ПР, а затем и символическую могилу, в которой народ похоронил последние надежды на ПР, стали воротить носом и говорить о том, что лучше бы эти люди не говорили о партии, не трогали политику – тогда бы большего добились. Однако, узнав, что эти жильцы с 2003 года стояли буквально насмерть за свою землю, писали письма (только в прокуратуру 15), судились, обхаживали кабинеты, дрались с застройщиками, ложились под экскаватор и пр., а главное – ходили в городскую и областную организации ПР с предупреждением, что они сделают такую акцию, но депутаты горсовета (35 из 40 ПР) недавно таки проголосовали за строительство здесь магазина, согласились, что в данном случае людям ничего не оставалось делать. И люди вышли и сделали это.[ Читати далі ]

Українська Доба

  • 13.04.12, 23:05
Меморандум

От автора Serg Kondratuk в группе Українська Доба

Чому так сталося, що народ, котрий займає одну із найбільших територій проживання в географічному центрі світоутворення – Європі, на протязі сімох століть був розіп’ятий на хресті? Тільки в ХХ-ому сторіччі за роки революцій, війн, репресій та голодоморів він поніс людські втрати більше ніж 20 мільйонів чоловік. Сусіди далекі і близькі, кому дозволяла вовча вдача та сила, почитали за честь мати у власності чужі родючі землі та тримати у наймитах отих роботящих українців. Без кінця кроїли та рвали на шматки не тільки землю, але й людські душі. Будуючи імперію, кремлівський горець перед Другою світовою війною силою забрав Закарпаття в Угорщині, Буковину у Румунії, Галичину і Волинь у Польщі, підпорядкував Москві територію в кордонах теперішньої України. Та кожна імперія, досягши свого апогею розвалюється. Так сталося із СРСР, який в 1991 році розпався на окремі суб’єкти. Дуже довго російський чи то польський, або другого хазяїна батіг лупцював зігнуту спину, втовкмачуючи панське право на володіння безмежно всім, дуже довго нас наче худобу розводили по різним стійлам і понукали, що ми нація обслуги, що ми другорядні. Україна одержала в спадщину велику розбіжність поглядів, звичаїв, релігій. [ Читати далі ]

Мрійники :-)

  • 16.02.12, 09:42

Как Россия должна выглядеть в идеале: http://jurialhaz.livejournal.com/9942.html [ Читати далі ]

Вісті з Луганщини

Фюрери КПУ якось пов'язані з Аль-каидой - націоналіст

Керівник громадської організації "Луганцi" Сергій Коваленко звернувся до президента України Віктора Януковича і голови Ради РНБО Андрія Клюєва з проханням розслідувати зв'язок КПУ і Аль-каиды. «Полеміка» має в розпорядженні текст цього звернення.

У зверненні говориться: "Шанований пан Президент і керівники України, звертаюся до вас з вимогою перевірки діяльності КПУ у зв'язку з підозрою про їх можливу співпрацю з Аль-каидой і ісламістами, і іноземними урядами, зокрема Росії, і проведення антиукраїнської зовнішньої і внутрішньої пропаганди".
[ Читати далі ]
Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!

Донецькі реалії

  • 11.02.12, 11:47

За законами карми  Євген Шибалов «Дзеркало тижня. Україна» №5

На першому плані кандидат від влади Петро Єгоров, а в центрі заступник міністра Євген Сулима на зустрічі зі студентським активом Фото pauluskp.livejournal.com «Поварившись всего два месяца в котле „малого культа“, я обстоятельно и на всю жизнь понял эту механику…» Віктор Суворов. «Освободитель» У цьому житті трапляються речі, здатні похитнути стійкість переконань навіть невиправного циніка, матеріаліста та ідеаліста. Те, що відбувається в Донецькому національному університеті після того, як колектив вишу на виборах ректора в грудні 2010-го «прокотив» протеже Дмитра Табачника, у самому університеті інакше як «тридцять сьомим роком» не називають. Якщо згадати, що сам ДонНУ засновано саме в 1937-му, можна повірити, що закони карми існують, а дати визначають долю.

Нагадаємо, підтриманий Міністерством освіти і науки кандидат у ректори університету Петро Єгоров з тріском програв вибори, не набравши й третини голосів. Однак залишився керувати ВНЗ як виконуючий обов’язки. Його опонент професор Юрій Лисенко переміг, але добровільно відмовився від посади після того, як пережив судовий позов про визнання голосування недійсним і переслідування близьких. Його дружину Тетяну Лев, екс-проректора ДонНУ, міліція звинуватила в розкраданні. А невідомі хулігани побили Тетяну в під’їзді власного будинку, передавши «привіт чоловікові».

[ Читати далі ]

Счетчик посещений Counter.CO.KZ - бесплатный счетчик на любой вкус!