Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

12 ознак радянської людини

Радянська людина твердо впевнена, що про її особистий добробут має дбати держава. Це саме її, держави, святий обов'язок. Надати високооплачувану роботу, безкоштовно навчити, безкоштовно вилікувати, дати безкоштовне житло. А інакше - навіщо ця держава потрібна?

Працювати радянська людина не дуже любить. Вона завжди вважає, що їй платять несправедливо мало. Улюблена приказка радянської людини: «Вони роблять вигляд, що нам платять, а ми робимо вигляд, що працюємо».

Зразкова радянська людина має обов'язково курити тютюн і пити горілку. Якщо радянська людина цього не робить - це виглядає вкрай підозріло. У інших складається враження, що це не справжня радянська людина, а якась профанація. Можливо, навіть диверсант.

Радянська людина, м'яко кажучи, нечиста на руку. Все тягне в дім. При цьому зовсім не вважає, що робить щось недобре. Громадянин совітів упевнений, що все навколо - народне, а значить - його. Якщо радянський робітник вийшов з фабрики і нічого з собою звідти не прихопив - значить, день пропав даремно.

Радянська людина в Бога не вірить, постів не дотримується, про заповіді нічого не чула. Але до церкви після 1991 року ходить. Так, на всякий випадок. А раптом Він все-таки є? Хоча раєм на землі справедливо вважає СРСР. Єдина ікона в домі радянської людини - портрет Сталіна.

Радянська людина вважає принцип справедливості - головним. У мене хатинка крижана, а в сусіда - луб'яна. Несправедливо. Чим він кращий за мене? Тому: відібрати і поділити. Сусіду - крижану, мені - луб'яну. А краще - обидві мені. І, бажано, цю операцію з відновлення справедливості проводити частіше, хоча б раз на тиждень. Щоб не накопичувалася зайве майно. А щоб надалі не кортіло - розкуркулювати і засилати до Сибіру.

Радянська людина політикою не цікавиться: «Не про наш розум. Начальству видніше. За нас все давно вирішили. Від мене нічого не залежить». Але на вибори біжить рано вранці і мерщій кидає в урну бюлетень з прізвищем одного єдиного кандидата. Вважає, що тільки так і має бути, і що це - єдино правильна демократія. А все інше - від Держдепу. А будеш пхати носа, куди не годиться - ще й посадять. А що? - наша хата скраю.

Профспілки - потрібні, вважає радянська людина. Не буде їх, хто стане давати путівки? А в іншому вони, профспілки ці, повинні сидіти, мовчати і піддакувати начальству. Як начальник сказав - так і правильно.

Радянська людина любить халяву, тому завжди купує лотерейні та інші халявні квитки. Сміливо кидається брати участь у всіляких сумнівних заходах, які обіцяють неймовірні виграші. Вірить у фінансові піраміди і підкидні листи щастя.

Радянська людина знає, що закони - законами, а життя - життям. Не завжди законів і правил треба дотримуватися, а іноді - коли вони суперечать здоровому глузду - навіть необхідно порушувати, в ім'я справедливості. Або зручності.

Навіщо обходити і шукати перехід, коли можна перебігти через дорогу?

Дав хабар - пройшов без черги.

Або ДАІшнику: «Чуєш, командире, може, домовимося?»

Радянську людини легко впізнати в будь-якій черзі за її схильністю впритул притискатися до того, хто стоїть попереду. Це для того, щоб яка-небудь нахаба (інша радянська людина) не змогла вклинитися між ними.

Радянська людина знає з власного досвіду, що в будь-якому радянському магазині її неодмінно обважать і обрахують, але перевірити названу суму лінується, а скористатися контрольними вагами - соромиться.

У конфліктах, якщо стоїть у черзі, завжди стає на бік продавця, касира, адміністратора. Кричить будь-якому покупцеві, який взявся «качати права»: «Не заважай торгувати, відійди!» Хоча працівників торгівлі й не любить. Називає їх торгашами і спекулянтами. Він упевнений, що ця професія - типово злодійська, а гроші, нею зароблені - крадені.

Радянська людина рідко відстоює свою зневажену гідність в квиткових касах, агентствах і конторах. Віддає перевагу тому, щоб утертися і відійти. Щоб гірше не було. І має рацію. Якщо з'являться радянські ж «менти»... Краще вже від гріха подалі.

Якщо все перелічене наявне у вашій поведінці, можете сміливо пишатися тим, що ви - людина радянська!
За матеріалами: lj lvoropaeva
38

Коментарі

124.04.12, 19:39

100%

    224.04.12, 19:43

    Клас! Впізнаю совіЦьку людину ще за метрів 50! І не наближаюсь!!!

      324.04.12, 19:54

      Homo soveticus одним словом. Це відчувається навіть зараз серед людей, які гіпотетично мають не памятати СРСР. Молодші інфікуються, чи що?

        анонім

        424.04.12, 19:58

        1.На державу не сподіваюсь.
        2.Платять мені згідно посади і добре.
        3.Не курю не пю.
        4.Все що треба для дому купую на базарі.
        5.До церкви не ходжу -- шаную Рідних Богів.
        6.Справедливим вважаю коли кожен живе в своїй хаті і в чужу не пхнеться.
        7.Політикою цікавлюся і т.д.
        8.У нас профспілка захищає наші права. Ніяких путівок.
        9.Халяви не люблю. Іноді купую Суперлото.
        10.Дорогу переходжу в дозволеному місці.
        11.Черги не любив ще в радянські часи -- завжди стояв збоку.
        12.Міг сам затіяти зясування стосунків з продавцем. Аж до вимоги надати книгу скарг. Ментів боюся, але не тікаю, при потребі качаю права. Страшно, але як інакше? Зїдять же шакали.
        Слава Богам, що я не совок!

          524.04.12, 20:34

            624.04.12, 21:02

            Есть маненько и у меня этих черт. Когда совок прекратился мне было 39, а в такие годы формирование личности уже давно завершено Не все так плохо там было (полениться можно было от души и деньги большие были ни к чему, больше решалось на уровне личных отношений). Так что, кое-что из прошлого оставил и в этой жизни - зачем отказываться от хорошего...

              724.04.12, 21:05

              Щось подібне я читав ще у часи Фідонет, повинно десь зберігатись, якщо сетьєво відрізнятиметься, то викладу у себе в блозі!

              А поки що, безумовно, "плюс" і "всім друзям" (крім присутніх)!!!

                824.04.12, 21:58

                  924.04.12, 22:06

                    1024.04.12, 22:27

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      7
                      попередня
                      наступна