хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Чого очікувати від гривні?

За останні дні гривню лихоманило, і курс 9,4грн./дол., міг бути цілком реальним вже сьогодні, якби НБУ на кінець не розворушився, і курс трохи опустився.

Причини різкого падіння курсу гривні можна виділити дві, перша це політична ситуація в країні, друга це бажання заробити на стрибках валюти високопоставлених зацікавлених осіб, третє, паніка серед олігархів, що вони можуть втратити свої кошти,і термінове їх виведення(як наслідок перших двох причин).

Перша причина, це досить радикальні дії опозиції, коли відбуваються заклики бойкот продукції ПР, забирати гроші з банків ПР, не заходити на сайти ПР(навіть інструкції розписуються, як це зробити). Але чомусь ніхто не задумується, що такий відтік коштів з банків призводить, до того, що іноземні інвестори, які є в засновниках банків на території України, оцінюють ситуацію, як вкрай негативну, і починають виводити свою валюту, тобто, долари за кордон додому, і цим створюють штучний попит на долари.


На інвесторів також впливають новини ЗМІ, які підігрівають ситуацію в Україні готуючи сюжети, наче в нас дійсно третя Світова почалася в масштабах Києва.  А це в свою чергу негативно впливає на настрій людей, які хочуть, або мають гроші в Україні вкладати їх у економіку.

Тепер, долари йдуть за кордон, а чим покривати виниклий тимчасовий дефіцит? НБУ має викидати на ринок долари, які є в резерві, і до речі РФ нам дала 3 млрд. через купівлю облігацій… Але й тут не все в порядку, як видно з таких запізнілих дій НБУ хтось вирішив «під шумок» запастися доларами, і зірвати трохи грошей на курсовій різниці. Оскільки «лихоманка гривні» йде вже місяць, а курс за весь період долар знижувався тільки двічі, то можна робити висновок про те, що комусь було дуже вигідно щоб курс піднімався, бо державний банк продавав до 7 лютого(постанова №49), долари по ціні 7,99, а банки по 9,1.


Тепер, НБУ починає свою роботу, начебто і нічого не сталося, хоча мені здається що за кадром залишилося зменшення золотовалютних резервів України,( http://www.epravda.com.ua/news/2014/02/7/418817/ моя стаття написана приблизно в 10:00) а також витік досить великої кількості валюти через чутки, які спричиняє євро майдан, і підігрівають ЗМІ, вигідно це звичайно тільки один людям. Також варто відмітити те що ставки по депозитах ростуть, а це значить, що рано чи пізно, депозити не можна буде забрати(через те що зараз грошей у КБ немає).

Стабілізація ринку, якщо буде, то буде досить раптовою, оскільки, витік валюти був зумовлений чутками,і політичними міжусобицями,і як тільки затвердять новий склад кабміну, і когось призначать на пост прем’єр-міністра, то гривня зміцнить свої очікування, і ті хто скуповував валюту в січні в наступних місяцях можуть втратити на різниці курсів.

Також варто зазначити, що для опозиції варіант з розвитком подій коли гривня знецінюється, дуже вигідний, оскільки, це показує не професіоналізм нинішньої влади, і друге, дефолт, це шанс для опозиції почати все з «нуля», і таким чином показати, які вони вправні управлінці(з т. зору управління набагато легше розвалити, і створити нове, ніж переробити старе, і віддати всі борги, яких до речі у нас дуже багато).

0

Коментарі

17.02.14, 17:57

курс долго держали по политмотивам.
сейчас всё валят на Майдан.

    Гість: реал

    27.02.14, 18:05Відповідь на 1 від Casper*

    курс долго держали по политмотивам.
    сейчас всё валят на Майдан.
    Во во, бандюки скупали валюту заробитчан по заниженной цене теперь спешат продать по завішеному курсу.Бог не фраер все видит.

      37.02.14, 19:37Відповідь на 1 від Casper*

      я вовремя сдал свободные баксы теперь нужно играть на понижении