Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Нам знову брешуть, брешуть, брешуть...

Через п'ять днів батальйон «Донбас» повернеться в Широкине - Семенченко
Оля Гузенко 28 липня 2015, 09:36
 485
Через п'ять днів батальйон «Донбас» повернеться в Широкине - Семенченко


Новину повідомляє «Преса України».Командир НГУ «Донбас» Семен Семенченко наполягає на тому, що вихід батальйону з Широкиного є не виведенням як таким, а звичайною ротацією, яка носить тимчасових характер. Якщо не послідує офіційного наказу про виведення, якого ще немає, бійці «Донбасу» повернутися на свої позиції в районі населеного пункту через п'ять днів.

«Нічний вихід батальйону «Донбас» з Широкиного про який зараз повідомляють ЗМІ - якраз звичайна ротація. Так відбувається вже півроку. Донбас змінив Азов, а потім через п'ять днів-навпаки. На цей раз замість «Азова» добровольців змінили морські піхотинці, про що і написали журналісти. За ідеєю, через п'ять днів «Донбас» мав би заступати назад. Письмового наказу на виконання іншого завдання - досі немає», - пояснив Семенченко.

Що стосується того, що морпіхи є мало досвідченими бійцями, вперше кинутими на передову, до Семенченко запевняє, що до 3 серпня «їм нічого не загрожує». Оскільки до цього часу і міжнародне співтовариство, і Путін, і вітчизняні генерали говорять про те, що повинна бути знайдена форма виведення військ України з Широкиного.

«А пояснювати чому за іншими ЗМІ і в соцмережах факт підготовлюваноъ «демілітаризації» агресивно спростовують і Генштаб і штаб АТО ніхто не буде. Звичайне роздвоєння особистості», - зазначає командир «Донбасу». 

Нагадаємо, батальйон «Донбас» покинув свої позиції в Широкиному відповідно до демілітаризації та ротації. Захищати маріупольців прибули морські піхотинці - молоді хлопці, більшість з яких жодного разу не бували в бою. Більше того - у них немає достатньо комплектів зброї і техніки, щоб вчасно помітити і відбити атаку ворога

Дуже не хочеться бути Касандрою

На зміну батальйону «Донбас» в Широкине прибули «необстріляні» морпіхи
Оля Гузенко 28 липня 2015, 07:22
 1060
На зміну батальйону «Донбас» в Широкине прибули «необстріляні» морпіхи


Новину повідомляє «Преса України».
Батальйон «Донбас» покинув свої позиції в Широкиному відповідно до демілітаризації та ротації. Захищати маріупольців прибули морські піхотинці - молоді хлопці, більшість з яких жодного разу не бували в бою. Більше того - у них немає достатньо комплектів зброї і техніки, щоб вчасно помітити і відбити атаку ворога.

«... Добровольці, які в лютому вибили бойовиків з Широкиного і кілька місяців поспіль тримали оборону на приморських висотах, повністю вийшли з селища. Змінюючи один одного на «Маяку», на «Будиночку», на флангах, «Донбас» з ротою правосеків і «Азов» утримували війну на підступах до Маріуполя і не пускали її в місто. А сьогодні, вперше з лютого, «Азов» не перемінив «Донбас», - повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

На зміну добровольцям прибули морпіхи, відправлені Президентом з Миколаївського полігону. Але більшість з цих молодих хлопців ніколи не опинялися під артобстрілом. Журналіст вважає, що добровольці повинні були залишитися на деякий час на своїх позиціях, щоб підучити молодих бійців і показати їм, як воювати. Однак такої можливості в командуванні їм не надали, поспішаючи виконати «таємничі Мінські угоди».

Але і це на найгірше, адже бійці, згідно гучним заявам військового керівництва, повинні були прибути повністю укомплектованими. Однак на ділі все виявилося інакше.

 «А я поки розповім громадськості, як і чим укомплектовано підрозділ, що прибув на лінію вогню для нашої зміни в Широкино:

- жодного (!) тепловізора;

- на позицію одна (!) рація;

- по чотири (!) ріжка на бійця;

- хлопці молоді і необстріляні, більшість з яких вперше опинилися на передовій.

І це ще далеко не весь перелік "повністю укомплектованого" підрозділу - виходячи з певних міркувань я багато про що промовчав ... Звичайно, ми поділилися з хлопцями і ситуація під контролем - ми поки поруч, але це поки що, а де ми будемо завтра «відновлювати нашу боєздатність»? - обурений начальник КШМ в НГУ «Донбас» Євген Шевченко. 

Нагадаємо, Андрій Цаплієнко в прямому ефірі кількома годинами раніше заявив, що батальйон«Донбас» залишає Широкино, виводячи всю свою військову техніку.

Так, хто є ху?

Семенченко: з Широкиного виводять українську армію, попри заяви Генштабу
Денис Марценко 27 липня 2015, 19:04
 933
Семенченко: з Широкиного виводять українську армію, попри заяви Генштабу


Про це нардеп написав у соцмережі, передає новину «Преса України». 
Народний депутат України Семен Семенченко стверджує, що Генштаб таки має намір вивести підрозділи ЗСУ з Широкиного, попри протилежні заяви. Доказом свого переконання Семенченко вважає комюніке останнього засідання «нормандської четвірки» у Парижі, у якому йдеться про те, що українські війська повинні бути виведені з селища до 3 серпня. Там мають встановити пост ОБСЄ.

«Широкине. Знайдені «провокатори», про яких заявляв Генштаб», - зазначив військовий і навів текст комюніке Єлисейського палацу від 24 липня.

«Що стосується Широкиного, чотири лідери взяли до відома відведення сепаратистських сил і попросили СММ і СЦКК знайти до 3 серпня практичні рішення про виведення українських військ і встановлення СММ ОБСЄ», - йдеться у повідомленні.

У Генштабі назвали «провокаціями» заяви про відведення сил АТО з Широкиного, проте Семен Семенченко з цим не згоден.

«Таким чином в історії з «провокацією», заяви про те, що «війська з Широкиного відводиться не будуть», а просто «виходять на ротацію», змінюються на суперпідготовлену морську піхоту, можна поставити крапку. Як і в завиваннях ботів і «лідерів думок» про «істерики», «розкачування» та інших перлах пропагандистського балабольства», - додав парламентар.

Нагадаємо, Генеральний штаб стверджує, що українських військових у Широкиному замінять підрозділи морської піхоти Військово-морських сил Збройних Сил України. «Чорні берети» нібито повністю укомплектовані особовим складом та озброєнням, також пройшли бойове злагодження.

Читайте також:


13%, 1 голос

75%, 6 голосів

13%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про "молодців" і, довбаків що їх вихваляють

Кабмін блокує антикорупційну реформу – громадські організації ПорошенкуПонеділок, 27 липня 2015, 17:37

Низка громадських організацій звинувачують Кабінет міністрів у блокуванні антикорупційної реформи і просять президента негайно втрутитися в ситуацію.

У своєму відкритому листі до Петра Порошенка вони просять його сприяти нормальному запуску Національного агентства з питань запобігання корупції.

Лист підписали: ВО "Автомайдан", "Електронна демократія", Інститут медіа-права, "Наші гроші" на каналі ZIK, "Пацієнти України", "Реанімаційний пакет реформ", рух "Ні хабарництву!", рух "Чесно", Transparency International Україна, Український інститут публічної політики, Центр UA, Центр політико-правових реформ, Центр політичних студій та аналітики і Центр протидії корупції.

"Впровадження закону "Про запобігання корупції", який передбачає контроль за майновими деклараціями та способом життя чиновників, захист викривачів корупції, запобігання конфлікту інтересів протягом більш ніж 9-ти місяців блокується урядом", - заявляють громадські організації.

"Яскравим прикладом цього є маніпуляції Кабінету міністрів навколо створення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) як органу, покликаного контролювати майнові декларації посадовців країни та відслідковувати їх спосіб життя", - уточнюють вони.

"Внаслідок дій уповноваженого представника Кабінету міністрів громадська частина конкурсної комісії НАЗК, яка складає половину від її складу, була вибрана з порушенням цього закону", - йдеться у відкритому листі.

На думку експертів від громадськості, відбір громадських представників у конкурсній комісії організували так, щоб Кабмін мав у ній підконтрольних собі членів. Таким чином, уряд не дотримується вимоги Євросоюзу щодо формування НАЗК як незалежного органу.

Організації зазначають, що спробу Кабміну замінити свого скомпрометованого представника у конкурсній комісії НАЗК Романа Гребу на кандидата від громадськості шляхом онлайн-виборів провалили.

"Через технічні маніпуляції онлайн-голосування було провалене. Система голосування не була захищена належним чином, і за кожного кандидата можна було голосувати нескінченну кількість разів. Показово, що Кабінет міністрів самоусунувся від цієї проблеми, хоча був організатором онлайн-голосування", - заявляють громадські організації.

Затвердження Кабміном переможця технічно провалених виборів буде свідчити про бажання виконавчої влади зберегти контроль над членами конкурсної комісії НАЗК, заявляють вони.

"Просимо Петра Порошенка вжити термінових та рішучих заходів і розблокувати процес незалежного створення НАЗК", - закликають експерти й активісти президента.

Вони просять його сприяти невідкладному ухваленню в парламенті законопроекту №2344а від 14.07.2015, яким встановлюються чіткі вимоги до членів конкурсної комісії НАЗК та запроваджується швидке переформатування конкурсної комісії.

"Окрім того, ми наполягаємо на скасуванні Кабміном власного розпорядження про склад конкурсної комісії НАЗК, а також на проведенні  нових виборів громадської частини конкурсної комісії НАЗК виключно з осіб, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, як цього вимагає законодавство і міжнародні зобов’язання України", - говориться у листі до президента.

Щодо створення міжнародного трибуналу

В России 57% граждан одобрили создание международного трибунала по крушению «Боинга»
ZN.UA

боинг 777 mh17_3

Данные опроса «Левада-Центра» свидетельствуют о том, что большинство россиян уверены, что в падении малазийского «Боинга» под Донецком виновата украинская сторона: 44% винят в катастрофе украинских военных, 41% — руководство Украины.

По мнению 17% респондентов, ответственность несут США, сообщает ZN.UA

Россию считают виновной в катастрофе рейса MH-17 только 2% жителей России, «ополченцев» – 3%. Более половины россиян (57%) одобрили создание международного трибунала по крушению «Боинга», пятая часть населения (19%) – против.

Однако представления о том, кого трибунал признает виновным в катастрофе, у большинства отсутствуют – 37% затруднились ответить. 22% считают, что ответственность признают за украинскими военными.

Каждый пятый (19) уверен, что виновной признают Россию, каждый десятый (9%) – «ополченцев». 14% опрошенных полагают, что привлекут к ответственности украинское руководство. Причем среди тех россиян, которые считают, что трибунал нужен, практически в три раза выше доля респондентов, уверенных в признании виной за украинской стороной, чем среди тех, кто отрицательно относится к идее создания трибунала. Среди россиян, выступающих против трибунала, большинство считает, что в гибели могут признать виновной Россию.

Опрос проведен 17 – 20 июля 2015 года среди 1600 россиян. Статистическая погрешность данных не превышает 3,4%.

За создание международного трибунала для судебного преследования лиц, виновных в гибели малазийского «Боинга» в Донбассе в июле 2014 года, выступают шесть стран — Нидерланды, Малайзия, Австралия, Бельгия, Великобритания и Украина. При этом Россия на данный момент последовательно протестует против этого и, вероятно, заблокирует эту инициативу в Совбезе ООН.

Думка патріота із ОУН

Порошенко - не просто ворог, це ворог проклятущій! Ще 4 місяці тому він закрив фабрику "Рошен" в Маріуполі. Місцеві патріоти вже тоді все зрозуміли. І ось час настав: Порошенко хоче здати Широкіне і Маріуполь, бо торгувати цукерками в Росії для нього важливіше ("Рошен" в Липецьку досі працює). Українська нація, українська земля - це для нього ніщо! Ні до першого, ні до другого він відношення не має. 
Друзі, насправді зараз надскладна ситуація: у нас є три вороги. Це Путін, це Порошенко і це ЄС. Хто з них небезпечніший, важко сказати. 
Розумію, що багато хто спитає: "Чому ЄС?" Тому, що ЄС з часів Майдана постійно "стурбовані", й всі рішення приймались або на користь Януковича, або тепер Путіна. Всім трьом нашим ворогам не потрібна УССД - їм потрібна мультикультурна збочена колонія. Тому я не погоджуюсь з Олексієм Гриценком в тій частині, де він пише: "...я не закликаю до третього майдану". Я, Микола Коханівський, твердо знаю, що лише третій майдан вирішить Українське питання, і я до нього закликаю! Бо саме Майдан вже став Ідеєю Нації в боротьбі за своє визволення!

Пише Олексій Гриценко:
"Ситуация с Широкино, где у наших ребят прочные позиции( инфа от Азова), реально выглядит как предательство.
1. Были публичные Минские соглашения. Не буду сейчас их критиковать, но и там нет пунктов о сдаче Широкино
2. Это еще раз подтверждает факт тайных договоренностей, за что Президент должен будет ответить рано или поздно
3. Уход войск нельзя избежать только в случае письменного приказа( пока такого нет) и командиры на местах имеют право его требовать. В случае, если такой будет, то будет персональная ответственность, но тогда его должны будут выполнять. 
4. Закрытие фабрики Рошен где то месяца 4 назад в Мариуполе уже тогда для многих стало сигналом сдачи Мариуполя.. Просто как то сложно в это верилось. 
5. Если Порошенко так выполняет требование Путина и это будет по все линии разграничения, то нафига мы строили фортификационные сооружения?
У нас отсутсвует реальная процедура импичмента и поэтому все действия безнаказанные, кроме политической отвественности на следующих выборах или потенциально физической в случае майдан 3.0.
Я ни в коем случае не призываю к майдану.. Но к этому придет и последствия будут катастрофичными.
Что надо сделать, чтобы этого не было?
1. Перестать врать и начать говорить правду, какой бы она ни была, себе и людям. 
2. Начать советоваться с обществом в доленостных решениях для страны. На самом деле украинцы в своей массе мудрые, хоть многие и за гречку продаются.. 
3. Привлекать экспертов и профессионалов в стратегических вопросах и на ключевые должности, а не тех, кто поддакивает и в рот заглядывает
4. Не забывать о том, что:
"Если между безопасностью и свободой, выбираешь первое, то рано или поздно лишишься и одного и второго"..
P.S. После таких действий армия и добровольцы потеряют еще больше мотивацию - а это вообще не шутки.."

Ще б тупих і зрадливих генералів із війська похерити

Как новобранцы "Азова" превратились в спартанцевПавел Шеремет, Артем Жавроцкий, УП _ Среда, 22 апреля 2015, 12:55
Версия для печатиКомментарии6

В минувшие выходные в тренировочном лагере полка "Азов" в Киеве, что находится на территории бывшего завода "Красный экскаватор", новобранцы после двух недель подготовки сдавали экзамен "Спартан", что означает спартанец, а также - "суровый".

Сначала бойцы должны были пробежать 10 км кроссом. Бежали вокруг корпусов разгромленного рейдерами старого завода.

 

Новобранцы начинали кросс дружно, одной колонной: она редела с каждым новым кругом.

 

 После 10 км необходимо было забросить на спину мешок с песком весом 70 килограмм и пройти с ним еще 2 км.

 
 
 

Взвалить на спину тяжелый мешок оказалось самым сложным испытанием, у некоторых бойцов на это уходило до получаса. Многие сломались именно на этом испытании.

 

Один новобранец боролся с мешком до самого конца, не сдавался, кряхлет, ругался, кричал сам, кричали инструкторы на него, пытаясь разбудить скрытые резервы организма, но подняться за положенное время он так и не смог.

 

Пройдя с мешком вокруг завода, затем нужно было тащить его лежа метров 70 и назад ползти по-пластунски.

 
 
 
 

После этого – сложная полоса препятствий с бревнами, канатными дорогами и траншеями. Чтобы максимально создать условия, напоминающие боевые, в траншеи бросают взрывпакеты и дымовые шашки. Инструкторы посмеиваются, бросая дым в закрытую яму, но стоит бойцу чуть задержаться в тренировочном блиндаже, как все начинают кричать и тащить его наверх, чтобы он там не задохнулся.

 

Есть на экзамене и альпийская подготовка. Претенденту необходимо на тросе спуститься с 4-го этажа заводского корпуса. Здесь помогают волонтеры. Каждые выходные киевляне, которые занимаются скалолазанием, приезжают в лагерь обучать солдат.

 
 
 

Полоса препятствий только на первый взгляд кажется не сложной. Но надо учитывать, что бойцы карабкаются по бревнам и лезут по веревочным лестницам после тяжелых физических нагрузок. Часто съезжая по канату с дерева, они срывают кожу на ладонях. Или ломают ребра, когда прыгают на бревна.

 
 

Заключительное испытание – 6-минутный рукопашный бой с одним из инструкторов "Азова". Борьба идет на самодельном песчаном ринге. Его выкопали сами новобранцы и засыпали белым песком за две ночи в качестве наказания за какие-то проступки.

На сдачу экзамена было отведено ровно 2 часа 45 минут.

Вышли на дистанцию около 50 человек, прошли испытания и получили специальный значок только 23.  

 
 

В лагере с новобранцами работает 6 молодых инструкторов из Беларуси. Они воют в "Азове" с лета прошлого года. Поэтому над лагерем развевается два флага - "Азова" и бело-красно-белый белорусский флаг.

 

Есть среди инструкторов и снайпер из Швеции Майкл. Он опекал новобранцев и старался их подбадривать во время испытаний. Особенно поддерживал самого взрослого бойца, 36-летнего Александра из Кременчуга с позывным Отец. Под конец экзамена Александр травмировал колено, но все-таки добился заветного значка.

 

После сдачи экзамена новобранцы пройдут в течении недели медкомиссию, оформят все документы и потом их отправят в другой военный лагерь, где будут еще месяц-два обучать военному делу. Но теперь они не просто солдаты полка Национальной гвардии "Азов". Они теперь – спартанцы.

охендовський відробив нагороду пороха

Охендовський: Голосування у Чернігові відбулося без суттєвих порушеньНеділя, 26 липня 2015, 22:56
Голосування на всіх 83 виборчих дільницях 205-го округу у Чернігові пройшло у


 відповідності з вимогами закону про вибори та без суттєвих порушень, які могли б


 вплинути на результат виборів.

Про це увечері 26 липня за підсумком голосування в Чернігові заявив глава ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, "тепер головне, щоб так само спокійно відбулися підрахунок голосів на виборчих дільницях, транспортування документації до ОВК та встановлення підсумків голосування".

При цьому Охендовський закликав усіх членів дільничних комісій, ОВК, зареєстрованих в окрузі кандидатів у нардепи, їх довірених осіб та спостерігачів забезпечити порядок та дотримання вимог закону під час встановлення підсумків голосування.

Також глава ЦВК зазначив:  у ЦВК очікують, оригінальні примірники протоколів будуть доставлені до ЦВК  "у понеділок, або, що більш вірогідно, у вівторок".

"Паралельний підрахунок голосів у штабах кандидатів розпочнеться одразу після завершення підрахунку на першій виборчій дільниці і буде тривати до завершення підрахунку на останній. Хотілося б, щоб одразу після завершення паралельного підрахунку переможені кандидати знайшли у собі сили привітати переможця, як це прийнято робити в усіх цивілізованих країнах світу", - додав Охендовський. 

Як відомо, за даними екзит-полу соцгрупи "SOCIS", на довиборах у Чернігові кандидат від БПП Сергій Березенко набрав 31,4% голосів, кандидат від партії "Укроп" Геннадій Корбан - 17,1%.

Разом з тим два інших центри, які провели екзит-поли - центр "Доброчин" та центр соціології "New Image Marketing Group" (Харків)  - віддали перемогу Корбану, а Березенко посів друге місце.

Українська правда

Порох, легітимує цю мразь через Конституцію

Штаб: обстановка в зоні АТО загострилася, бойовики збільшили число обстрілівПонеділок, 27 липня 2015, 07:22

Обстановка на сході України загострилася - 26 липня бойовики здійснили 86 обстрілів позицій сил АТО і мирних населених пунктів. Більше 50 з них відбулося з 18:00 до опівночі.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

Так, з 20:20, протягом півгодини терористи вели обстріл з 152-мм артилерії по житлових кварталах Авдіївки з боку Спартака. Одночасно з обстрілом самого міста, бойовики били з 152-мм гаубиць по позиціях сил АТО поблизу Авдіївки.

Відразу з трьох напрямків - Зайцеве, Гольмовський і Горлівка бойовики протягом трьох годин з 21:00 до опівночі вели масований обстріл українських позицій поблизу Миколаївки з 152-мм артилерії, 120-мм мінометів, танків, стрілецької зброї.

Крім цього з 122-мм гаубиць обстріляні позиції захисників України в районі Водяного.

З 152-мм артилерії і 120-мм мінометів бойовики вели вогонь з Горлівки по українських позиціях поблизу Майорська та Першого травня. З Веселої Гори - поблизу Щастя.

"Турбуючий вогонь" бойовиків неодноразово зафіксовано в районах н.п. Мар'їнка, Широкино, Авдіївка, Луганське, Майорськ, Кірове, Перше травня, Станиця Луганська, Піски, Опитне, Щастя.

"Сьогодні, 27 липня, з опівночі до 6 ранку зафіксовано рекордну кількість порушень всіх Мінських домовленостей та угод з боку бойовиків", - зазначили в штабі.

З 152-мм артилерії бойовики обстріляли Світлодарськ. З танка було обстріляно Щастя. По Опитному терористи цілилися з "Градів", 120-мм мінометів і танків.

Також з "Градів" були обстріляні українські позиції поблизу н.п. Водяне.

Крім того, більше години з "Градів", танків, 122-мм гаубиць і 120-мм мінометів бойовики обстрілювали позиції сил АТО поблизу н.п. Опитного.

З 152-х та 122-мм артилерії, 120-мм мінометів бойовики били по н.п. Станиця Луганська, Майорськ, Щастя, Первомайське, Миколаївка, Опитне, Піски, Водяне, Гранітне, Старогнатівка. З танків - поблизу н.п. Опитне і Красногорівка.