хочу сюди!
 

Анастасія

38 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 20-50 років

Як мокшанє готують "щьчі"

  • 09.06.19, 18:34

Світлина від Vindur Guðannar.

Ну, мабуть настав час для оприлюднення рецепту національної мокшанської хавки, що її називають "щьчі". Одразу хочу попередити читача, що все те, де присутні картопля та спеції (окрім цибулі та часнику) - то є не "щьчі", а капусняк.

Для приготування щьчєй перш за все потрібна "русская пєчь", бо щьчі не стільки варяться, скільки томляться в печі.
До великого чугунку кидається кілька шматків солонини (рецепт її було оприлюднено вище), закидуються кілька жмень кислої капусти. Капуста зазвичай дуже смердюча та брудна, бо дуже часто її квасять не в барилах, але в глиняних ямах.

Після того додається великими шматками нарізана репа з кожурою, частіше за все - просто трохи відмита від землі, з якої її виколупали. Цибулина чиститься та ріжеться великими шматками і теж кидається до чугунка. Якщо є часник, то поступають з ним так саме.

Естети можуть додати до цього якусь кількість шавлії, петрушки та зеленої цибулі.

Заливши все те водою (якщо є криниця - то криничною, якщо криниці нема - то річковою або навіть болотяною), чугунка закривають кришкою та ставлять на дві - дві з половиною години у піч.

Щьчі готові.

Опаришів, що потрапили до щьчєй з солонини та хробачків з капусти, кожен з їдунів чи то викидає самостійно, чи то їсть щьчі не зважаючи на протеїнові біологічні добавки.

Попередження: якщо хтось з читачів схоче скуштувати смачних та корисних расєскіх щьчєй, то перш за все хай потурбується про заповіт та засоби для термінового лікування шлунку..

На фото - щьчі, оброблені спеціяльною шумовкою для вибирання опаришів.

СМАЧНОГО!

8

Коментарі

19.06.19, 18:59

Мммм... смакота

    29.06.19, 20:57Відповідь на 1 від Дождь!

    Мммм... смакотаа шо - їм подобається

      39.06.19, 21:17

        49.06.19, 21:18

        ..Пса навіть шкода таким годувати.. ..О! Двох рабів можна оцим пригощати - їм не звикати до національної кухні)

          59.06.19, 22:04

          щи наше усё

            69.06.19, 23:16Відповідь на 4 від Merovingian

            ..Пса навіть шкода таким годувати.. ..О! Двох рабів можна оцим пригощати - їм не звикати до національної кухні)та я ж для рабовласників і скинув псто... щоби не парилися чим рабів годувати. трохи пізніше напишу про кашу та квас.

              79.06.19, 23:17Відповідь на 5 від Тарас Музичук

              щи наше усёфкусниє і пітатєльниє!