Холуя із п"ятої колони партія рецидивістів "злила"

Марков, ваш мандат! За що регіонали «злили» одеського русофіла
Затятий ненависник України нардеп Ігор Марков позбувся мандату через антиєвропейські погляди та конфлікт із впливовішими колегами по фракції. Вищий адмінсуд викинув з парламенту відвертого українофоба, що однак не робить судове рішення менш абсурдним

«Після економіки, після правоохоронної системи, після судової влади правлячий режим знищив український парламентаризм», - такі слова було б звично почути від будь-якого українського опозиціонера. Натомість це сказала людина, котра на офіційному сайті Верховної Ради досі значиться дійсним членом фракції Партії регіонів – Ігор Марков.

Після скандальних судових рішень про позбавлення мандатів Сергія Власенка, Павла Балоги та Олександра Домбровського подібна практика боротьби з «незручними» здавалась вже вичерпаною. Тим більше, нещодавно парламент консолідовано прийняв рішення про проведення повторних виборів лише у п’яти, а не у семи мажоритарних округах – отже, регіонали допускають, що Балога та Домбровський ще можуть в якийсь спосіб повернути собі депутатські мандати. Крім того, після кожного рішення про позбавлення мандату чергового нардепа представники європейських структур одразу ж висловлювали своє занепокоєння – а нинішня влада зараз затято (принаймні на словах) прагне євроінтеграції, тому зайве турбувати Брюссель виглядало б алогічно.

Втім, черговою жертвою вітчизняної Феміди став якраз запеклий ворог проєвропейського курсу та переконаний адепт Митного союзу, лідер партії «Родіна» Ігор Марков. Як і значна частина нардепів, фундамент своєї кар’єри одесит Марков заклав у буремні дев’яності, коли в певних колах був краще відомий як «Марадона» та «Челентано». Шлях у політиці Марков почав з партії «Трудова Україна», згодом балотувався в Одеську міськраду від блоку Наталії Вітренко, пізніше створив власну партію «Родіна». За часів президента Віктора Ющенка діяльність цієї відверто проросійської сили навіть викликала занепокоєння у досить інертної на той час СБУ, сам лідер партії звинувачувався у жорстокому побитті учасників акції проти встановлення пам’ятника Катерині ІІ. Маркову належить місцевий телеканал АТВ, який став відомим далеко за межами міста завдяки своїм феєрично українофобським програмам, котрі за градусом ненависті до «помаранчевих», «бандерівців» і всього українського подеколи перевершували аналогічний агітпроп російського виробництва.

Саме послідовна антиєвропейська позиція Маркова і стала однією з версій позбавлення його депутатського мандату, якої дотримується зокрема сам «постраждалий». Серед інших його називали потенційним учасником формування «За Митний союз!», котре могло би бути сформовано з числа проросійської опозиції всередині ПР. Паростки інакодумства у лавах регіоналів вдалося придушити лише завдяки залученню до переговорів самого Віктора Януковича, втім навіть після його зустрічі з фракцією ПР минулого тижня кільканадцять синьо-білих все одно не проголосували за євроінтеграційні законопроекти. Тож, певно, потрібна була якась чергова «жертва», яка б остаточно відбила у пересічних провладних нардепів бажання відхилятися від «генеральної лінії партії».

Втім, як раніше неодноразово підкреслював Тиждень.uaу подібних політико-юридичних спецопераціях влада ніколи не керується якоюсь одною метою, натомість вбиває кількох зайців одним пострілом. Так, за іншою популярною версією, Маркова позбавили мандата через конфлікт з впливовими одеськими регіоналами, насамперед Сергієм Ківаловим. На почату літа Марков кинув виклик Ківалову, публічно звинувативши того в крадіжці десяти гектарів землі в самому центрі Одеси – але не розрахував сили супротивника. Ківалов заручився підтримкою впливового місцевого митрополита Агафангела, і завдав контрудару по судовій лінії (варто зазначити, що Ківалов має величезний вплив на судову систему, його ставленик Володимир Колесніченко багато років є членом Вищої ради юстиції).

Так, Олексій Гончаренко, якого Марков переміг по своєму 133 мажоритарному округу, подав до Окружного адмінсуду Києва позов з вимогою забрати у Маркова мандат через скоєні ним на виборах масштабні фальсифікації (до речі, виборча кампанія по цьому округу, за оцінками політтехнологів, була однією з найбрудніших на всю Україну).  Нагадаємо, що Гончаренко є рідним сином і затятим ворогом мера Одеси Олексія Костусєва, який вважається близьким до Маркова. Натомість за позовом Гончаренка, судячи з усього, стояв саме Ківалов.

Відчувши, що програє, Марков почав відступати, і прилюдно начебто «помирився» з Ківаловим за посередництва того ж  митрополита Агафангела. Але це вже йому не допомогло. Цього вівторка суд залишив позов Гончаренка без розгляду, але на той час у Вищому адмінсуді вже слухався аналогічний позов Юрія Кармазіна, на «рахунку» якого вже значились позбавлення мандатів Балоги й Домбровського. Кармазін відсвяткував і третю перемогу, ВАСУ позбавив Маркова депутатства всупереч усім можливим правовим нормам.

Можна стверджувати, що позбавлення Маркова мандата – перший приклад розправи влади над «своїм», але це буде не зовсім коректно. Так, ще не встигла забутися епопея з ректором Петром Мельником, який був регіоналом «по нутру», але це не врятувало його від проблем (як Мельнику вдалося втекти – це вже окрема історія). Мельник був «своїм», але не депутатом, а Марков депутатом був, але все ж таки не «своїм». Будучи членом синьо-білої фракції, він так і не вступив до лав Партії регіонів і намагався грати окрему партію в одеському провладному політичному тераріумі, за що й постраждав. Ймовірно, наступною жертвою Вищого адмінсуду стане вже якийсь «уродзонний» нардеп-регіонал з багаторічним партійним стажем, який не захоче коливатися разом з лінією партії, або просто не поділить щось серйозне із соратниками. Принаймні логіка подій підказує саме такий сценарій, а невгамовний Юрій Кармазін обіцяє нові й нові позови.


Не думаю що межигірський ризикує...

Підписана асоціація з ЄС може відібрати у Януковича перемогу на виборах-2015, - соціологи
У Президента меншає прихильників
У разі підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом Президент Віктор Янукович розчарує частину своїх виборців.
Герман ван Ромпей, Віктор Янукович, Жозе Баррозу. Фото: ng-club.org.uaГерман ван Ромпей, Віктор Янукович, Жозе Баррозу. Фото: ng-club.org.ua


"Влада ризикує. Підписавши угоду, Янукович втратить частину виборців, орієнтованих на зближення з Росією та інтеграцію в МС", - зазначає директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна. На сході України, електорально рідному регіоні нинішнього Президента, вступ України в ЄСпідтримували всього 20,7% жителів, тоді як у Митний союз - 50,4%, свідчать дані соцопитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, проведеного в травні 2013 року, пише Forbes.ua.

Віктор Янукович вже почав президентську кампанію. Свідоцтво тому - велике відеоінтерв'ю чотирьом провідним українським телеканалам, яке він дав напередодні початку активного політичного сезону - 30 серпня. 

Аналітики українського політикуму кажуть, що гарант постав в образі молодого лідера з непоганими меседжами.

Але такий образ доведеться не до душі проросійському електорату півдня та сходу країни. У другому турі президентських виборів у лютому 2010 року в східних областях Янукович набрав від 71 % до 90 % голосів, у південних - від 60 % до 78 %.

Є контингент виборців, який підтримає чинного Президента за будь-яких обставин. Це так зване "ядро" електорату. За решту доведеться поборотися

У травні 2013 року, згідно з даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, віддати свій голос за чинного Президента готові були 26% українців - на сході країни і 21% - на півдні.

Причини падіння рейтингу - за три роки свого президентства Янукович:

  • зіпсував відносини з Росією,
  • не зробив російську мову другою державною,
  • не домовився про нижчою ціною на газ.

А після того як Президент відкрито почав агітувати за підписання угоди про асоціацію з ЄС, у регіонах, де позиції Януковича були традиційно сильні, прихильників у нього ще поменшає.

Але є контингент виборців, який підтримає чинного Президента за будь-яких обставин. Це так зване "ядро" електорату, зараз воно становить близько 10-12 %, наголосив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко. За решту доведеться поборотися.



31%, 4 голоси

69%, 9 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Так усі вважають

Янукович та європейські цінності - непоєднувані, як дві несумісні групи крові, - Тимошенко
"Для "європеїзації" України у 2015-му потрібно міняти первісного вождя"
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко висловила сумніви щодо щирості європейських намірів Президнента Віктора Януковича.
Юлія Тимошенко, Віктор Янукович. Фото: AFPЮлія Тимошенко, Віктор Янукович. Фото: AFP


"Учора в Україні був День Політичного Бабака. Увесь політикум України в останні тижні чекав цього Дня, щоб зрозуміти: витягне Віктор Федорович свого непокірного депутата Ігоря Маркова із Верховної Ради чи ні", - зазначає вона.Про це вона написала у відкритому листі до Віктора Януковича.

"Учора стало зрозумілим: Віктор Федорович Ігоря Маркова із парламенту витягнув. Грубо та вкрай антиконституційно. Тепер є можливість зробити цілий ряд прогнозів", - уточнює вона.

Тимошенко пише, що "такі самі непоєднувальні речі, як дві несумісні між собою групи крові".

"Усі так звані європейські закони, які зараз з таким напруженням приймаються, на жаль, нічого не змінять у житті українців та будуть носити виключно фасадний характер. Нічого в Україні відносно європейських цінностей не зміниться і після підписання Угоди про асоціацію, бо Віктор Федорович буде продовжувати будувати первіснообщинний лад, не зважаючи на угоду", - зазначає вона.

"Якщо ми хочемо приживити в Україні європейські цінності, а не просто підписати ритуальні документи, в 2015 році треба міняти первісного вождя", - вважає екс-прем'єр.

Тимошенко також пише, що "парламенту в Україні вже не було до 12 вересня, тепер його не буде ще більше".

Вона вважає, що "членам політичної команди Партії регіонів 12 вересня прищепили смертельний вірус страху".

"Тепер усі вони будуть боятися свого лідера більше, ніж опозицію, і, як наслідок, не будуть з повною віддачею працювати на перемогу Януковича в 2015 році ні на Сході, ні на Заході. З цього моменту кожен з них почне таємно шукати собі місце в інших політичних групах", - заявила Тимошенко.

Екс-прем'єр вважає, що "Марков зробить життя Партії регіонів чесним, прозорим та зрозумілим для суспільства".

"Тепер уся їх тіньова корупція та політична ницість більше не будуть таємницею для України та світу. У правлячій партії з моменту наруги над своїм соратником розпочнуться достатньо інтенсивні процеси розпаду. Ігор Марков- це початок кінця партії Януковича", - пише Тимошенко.

Вона вважає, що "12 вересня на Сході та Півдні України народився новий молодий, енергійний, харизматичний, ідеологічний лідер проросійськи налаштованих громадян України, який гарантовано буде балотуватися в президенти, а це вже початок кінця самого Януковича".

Вищий адміністративний суд 12 вересня зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію Маркова як депутата Верховної Ради. Суд визнав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах на окрузі №133 в Одесі.

Адвокати Маркова планують оскаржити в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) рішення Вищого адмінсуду про позбавлення мандата депутата.

Марков вважає, що його депутатські повноваження можуть бути відновлені шляхом оскарження в ЄСПЛ.

За матеріалами: Українська правда


Англійці коментують гру власної збірної проти українців

ЗМІ: хто врятував збірну Англії?


Україна-Англія

Матч Україна-Англія, який відбувся у вівторок у Києві, закінчився з рахунком 0:0

Хто врятував збірну Англії, які висновки англійцям слід зробити після матчу з Україною та яке чудо врятує збірну Польщі - британська та польська преса 11 вересня.

Тренер збірної Англії є або геніальним майстром футбольної тактики, або йому просто час від часу щастить, пише британська Guardianпро матч Україна-Англія. Після нічиєї Англія покращила свої шанси на участь у чемпіонаті світу наступного року, пише видання.


Здавалося, що участь у чемпіонаті світу не повинна стати для англійців надважким завданням. Однак невдачі команди спочатку спричинили розмови про кваліфікацію її тренера, а згодом і про брак майстерності футболістів. У цьому матчі збірна Англії могла реабілітуватися за попередні невдачі, його треба було виграти, або хоча б з гідністю не програти, пише газета."Це була вже знайома нам серія недоліків. Така наша Англія - стоїчна, несхитна команда, яка постійно втрачає м'яч. Тепер до цього додалася імпотенція в атаці, про яку свідчить єдиний за всю гру удар по воротах українців Стівена Джерарда на третій хвилині матчу", - пише газета.

"Однак Англію від збірної України врятувала сама збірна України, якій забракло наполегливості та вміння, щоб перевести своє домінування на полі у щось більше, ніж кілька гострих моментів біля воріт англійців. Україна не змогла зробити того, що минулого року на цьому стадіоні зробили італійці. Під час гри з ними англійці, здавалося, говорили якимось старомодним спортивним діалектом. Натомість українці спромоглися лише на більш-менш чіткий контроль м'яча та створили певну гостроту біля воріт суперника", - пише Guardian.

Англії потрібен Руні

Британська Independent пропонує своїм читачам висновки, які збірна Англії повинна зробити після гри з українцями.

Між іншим, газета пише, що помилка воротаря англійців Джо Гарта могла дуже дорого коштувати його команді вже на перших хвилинах гри.

"Гарт повинен позбутися своєї легковажності. Добре, що у нього буде місяць часу, щоб покращити форму перед останніми матчами в групі з Чорногорією та Польщею. Усе могло бути набагато гірше. На першій хвилині матчу він запізно вийшов із воріт і завалив нападника Романа Зозулю. Мав бути пенальті, але арбітр пошкодував Англію", - пише газета.

"Незалежно від того, пройде збірна України на Чемпіонат світу чи ні, Євген Коноплянка має всі шанси стати одним із найкращих вінгерів наступного десятиліття"

Independent

Іншим уроком, хоча і очікуваним, стали флангові проходи Коноплянки. "Такого вінгера як Коноплянка хотіла би мати будь-яка команда. Незалежно від того, пройде збірна України на Чемпіонат світу чи ні, Євген Коноплянка має всі шанси стати одним із найкращих вінгерів наступного десятиліття. У цій грі він геть замордував Кайла Вокера. Його би радо взяла до себе будь-яка команда Прем'єр Ліги, але очевидно, що охочих придбати Коноплянку не бракуватиме", - пише Indpendent.

Головний же висновок також очевидний - Англії потрібен Руні, який пропустив матч через травму.

"Незважаючи на проблеми, які Руні має у своєму клубі, він незамінний. У більшості ігор за збірну Англії він демонструє набагато вищий рівень футбольного мислення та гольового чуття порівняно з іншими гравцями", - пише Independent.

Шанси Польщі

Що мало б трапитись, аби збірна Польщі потрапила на Чемпіонат світу, розмірковує після матчу Україна-Англія польська Gazeta. Теоретичні шанси все ще залишаються, однак вони дуже примарні.

"Якщо припустити, що Сан-Маріно і далі програватиме, а Молдова не здобуде очок у Чорногорії, то полякам для виходу з групи потрібно виграти і в України, і в Англії. Але й це не дасть стопроцентної гарантії. Збірна Англії може посісти перше місце в групі, якщо виграє у жовтні у поляків і Чорногорії. Якщо ні, то їм доведеться розраховувати на невдачу українців", - пише Gazeta.

"З Фоменком Україна надолужила цього року все, що втратила минулої осені. "

Gazeta

Однак розраховувати на невдачу збірної України за її теперішньої гри проблематично. Команда невдало розпочала виступи в групі, однак потім все змінилося, пише видання.

"Рятувати Україну взявся Фоменко (тренер збірної - Ред.). З ним Україна надолужила цього року все, що втратила минулої осені. Мало того, жодна команда у нашій групі не зіграла стільки хороших матчів, як співорганізатор Євро-2012. У червні Україна виграла у Чорногорії 4:0, завдавши їй найгіршої домашньої поразки в історії", - пише газета.

Тобто для того, щоб поляки продовжили боротьбу на Чемпіонаті світу, має статися сенсація, робить висновок Gazeta.

Радість у Сан-Маріно

Гол, забитий футболістами Сан-Маріно у домашньому матчі проти поляків, став причиною ейфорії у невеликій країні, незважаючи на загальний програш із рахунком 1:5, пише польська Rzeczpospolita.

"Гол на 22-й хвилині спричинив вибух радості кількасот уболівальників, які приходять на матчі своєї збірної головним чином для того, щоб подивитися, як їхні колеги виглядають на тлі професіональних футболістів. Гол, який головою забив Алессандро Делла Валлє, став першим для команди у цій відбірковій групі. До матчу з поляками збірна Сан-Маріно вже пропустила 38 м'ячів", - пише газета.

Проблеми з польською обороною визнав тренер збірної Вальдемар Форналік. Він вважає, що якби не голи пропущені у кожному матчі, поляки набрали би більше очок, адже забивали вони також у кожному матчі.

Сама ж Rzeczpospolita вважає, що справи у збірної кепські.

"Якщо сказати правду, поляки не мають проблем лише у півзахисті. Оборона ж просто дірява. Навіть на тлі набагато слабшого суперника постійно дратував Себастьян Беніш. Бракує також нападників, окрім хіба що Роберта Левандовського", - пише газета.

Взагалі ж у цьому відбірковому турнірі поляки виграли тільки у Сан-Маріно і Молдови. Залишається єдина надія - якось перемогти Україну та Англію, пише Rzeczpospolita.

Огляд підготував Ярослав Карп'юк, Служба моніторингу ВВС

Хоча б щось приємне...

У рейтингу ФІФА Україна виросла, а Англія впала


Збірна України піднялася на 26-е місце в щомісячному рейтингу ФІФА, опублікованому на саайті Міжнародної федерації футболу в четвер.

За місяць українці піднялися на два місця і випередили свого суперника у відбірковій групі Чемпіонату світу-2014 Чорногорію, яка піднялася на одну позицію і посіла 27-е місце.


На четверту сходинку перемістилася Італія, яка втратила дві позиції. Колумбія тепер п'ята. Далі в списку Бельгія, Уругвай, Бразилія, Нідерланди і Хорватія.Лідером рейтингу як і раніше залишається чинний чемпіон світу та Європи Іспанія, за нею йде Аргентина, яка витіснила на третє місце Німеччину.

Ще один конкурент України в боротьбі за вихід у фінальну частину Чемпіонату світу-2014 - Англія - опустилася в рейтингу ФІФА на 3 позиції, опинившись на 17 місці.

Рейтинг ФІФА оприлюднено через два дні після відбіркового матчу між збірними України та Англії в Києві, який завершився нульовою нічиєю.

Ворог мого ворога, мій друг

Росія-США: нове "перезавантаження"?

Наталка Хижняк

Вашингтон, для ВВС Україна

Обама і Путін

Так виглядали президенти США і Росії ще тиждень тому під час саміту G20. Їх посварив Сноуден. Але Асад може примирити?

Останнє неочікуване зближення США та Росії на тлі сирійської кризи порушило питання, а чи можлива нова хвиля "перезавантаження" у двосторонніх відносинах між цими державами. Відповідь на це може з'явитися вже після зустрічі російського міністра закордонних справ Сергія лаврова із американським Державним секретарем Джоном Керрі у Женеві.

Менш ніж місяць тому президент США Барак Обама заявив, що не буде зустрічатися з російським президентом Владіміром Путіним під час саміту Великої Двадцятки у Санкт-Петербурзі, який відбувся минулого тижня.



      Білий Дім наголосив, що у двосторонніх відносинах немає прогресу. США були розгублені через надання політичного притулку Сноудену, а Барак Обама по дорозі на саміт Великої Двадцятки, заявив у Швеції, що "перезавантаження" наштовхнулося на стіну. І хоча посадовці і коментатори практично назвали "перезавантаження" мертвим, США висловили бажання продовжувати відносини з Росією, хоч і не найвищому рівні.

      Сирійська криза змусила сторони знов повернутися до діалогу на найвищому рівні.

      Тон Обами, який говорив про російські ініціативи, не можна вважати роздратованим або ворожим, - так американські експерти коментували промову президента до нації у вівторок.

      Проте в коментарях американським ЗМІ представники як консерваторів, так і демократів стверджують, що "змушену" розмову між Росією і США не можна буде назвати новим "перезавантаженням" відносин, оскільки сторонам важко працюється і вони рідко погоджуються з багатьох питань, на які дивляться протилежно, приміром, таких як ПРО.

      Cенатор-республіканець Джон Маккейн в коментарі Wall Street Journal назвав російсько-американські консультації щодо Сирії "перетягуванням канату". Він зауважив, що хоча Росія вчасно надала Обамі можливість виходу з кута, у який він себе загнав, говорячи про удар по Сирії, "слабкість" Обами як президента очевидна всім, і самим американцям.

      Слабкість Обами і "своя гра" Путіна

      Американська преса в цілому позитивно чи нейтрально оцінює російські ініціативи, і твердить, що Путін має довести серйозність висунутої пропозиції щодо Сирії. Водночас в коментарях на телебаченні американські експерти висловлюють набагато більш критичну думку.

      "Росія для Обами в ситуації з Сирією виявилась менш ворожою, ніж американський Конгрес, який ще невідомо як проголосує щодо Сирії. Але це лише так виглядає. Насправді Кремль веде свою гру"

      Чарльз Краузхемер, аналітик телеканалу Fox

      Аналітик телеканалу Fox Чарльз Краузхемер вважає, що Обама заковтнув "наживку" Кремля:

      "Росія для Обами в ситуації з Сирією виявилась менш ворожою, ніж американський Конгрес, який ще невідомо як проголосує щодо Сирії. Але це лише так виглядає. Насправді Кремль веде свою гру, не може дозволити, щоб Асада змістили, а сама Росія виявилася поза справ в цій геополітичній кризі".

      Анна Борщевська з Європейська фундації Демократії у Вашингтоні в інтерв'ю ВВС Україна теж висловила думку, що Росія бачить Обаму слабким і вміло маніпулює ним.

      "Пропозиція Путіна відносно Сирії - це вигравання часу, аби відкласти дії щодо Асада, а також зберегти роль Росії як невід'ємного гравця на міжнародній арені"

      Анна Борщевська, Європейська фундація демократії, Вашингтон

      "Дуже сумнівно, що російські пропозиції справді націлена на те, щоб роззброїти Асада, а отже складно уявити справжнє покращення російсько-американських відносин в цьому контексті. Швидше за все, пропозиція Путіна відносно Сирії - це вигравання часу, аби відкласти дії щодо Асада, а також зберегти роль Росії як невід'ємного гравця на міжнародній арені."

      За словами пані Борщевської, іронічним є те, що Держдепартамент не міг залучити саму Росію до конвенції з невикористання хімічної зброї (СWC).

      Деякі американські політичні телепрограми відверто наголосили, що не знають , що очікувати від перемовин Керрі і Лаврова у Женеві.

      "Ми будемо тримати очі відкритими", - сказали в інтерв'ю телеканалу Fox представники делегації, які разом з Держсекретарем Керрі вирушили до Женеви.

      Поставлено крапку...

      Керівництво Національної опери ставить крапку у кар'єрі співачки, яка назвала учнів українських шкіл "бидлом" 5

      У керівництва театру накопичилося безліч питань до Катерини Абдулліної з приводу її скандальної поведінки і вокальних даних.

      Екатерина Абдуллина
      Катерина Абдулліна

      Солістка Національної опери Катерина Абдулліна, яка відразу стала відомою всій країні завдяки скандальному і обурливому коментарю у Facebook (про те, що учні українських шкіл для неї - "бидло"), за твердженням керівництва театру, продовжує свою суперечну творчість в соціальних мережах.

      Як стало відомо, чергове її одкровення, зафіксоване керівництвом Нацопери, стосувалося безпосередньо того самого керівництва - з переходом на особистості і непорядними натяками. Нібито один з керівників Національного театру "пропонував їй руку і серце, але отримав відмову", і через це співачку супроводжують "проблеми" у театрі.

      Як повідомив ZN.UA головний режисер театру Анатолій Солов'яненко, "я з сумом прийняв інформацію про чергові моторошні коментарі співачки, із ще більшим сумом - зміщення акцентів навколо того, що діється останнім часом. Адже мова йде не тільки про мову спілкування, але і те, що принижує мільйони українських людей".

      Директор театру Петро Чуприна у свою чергу підкреслює, що колектив Національної опери - інтернаціональний, артисти спілкуються різними мовами, включаючи японську, ніколи раніше в колективі не виникало навіть подоби таких скандалів. У той же час, керівництво театру вважає, що співачка увійшла в азарт і найближчим часом має намір створювати "інформприводи", доти, поки у неї не буде величезної медійної підтримки, якій можуть позаздрити навіть зірки шоу-бізнесу".

      Чергове напруження в театрі нещодавно виникло навколо претензій керівництва театру до вокальної форми співачки Катерини Абдулліної. І ось що з цього приводу заявив ZN.UA Солов'яненко: "Як головний режисер театру, я не бачу можливості подальшого виконання Абдулліною провідних партій у спектаклях театру. З таких причин. Перша. Її незадовільна вокальна форма. Друга. Відмова колег брати участь із співачкою в одних виставах. І третя (причина). Можлива непередбачувана і агресивна реакція на її появу з боку глядацької аудиторії, що може поставити під загрозу той чи інший спектакль".

      "Було б природно, якби людина, яка має честь, гордість і власну позицію, після всього, що сталося, подала заяву про звільнення. Але наша солістка цього не робить. Чому? Відповідь проста. Жоден серйозний театр у такій вокальній формі не візьме її на постійну роботу. Нехай прослуховується у Віденській опері, у Ла Скала або у Варшавському театрі - ми всі оцінимо ці результати. Певні надії на поліпшення її вокальної форми покладалися на приватні стажування Катерини в Італії, на які вона неодноразово виїжджала протягом останніх років. Однак кілька виступів в торішніх виставах нашого театру свідчили про марність надій, про що я неодноразово говорив їй особисто. Професійна форма творчих працівників театру, а у зв'язку з цим і можливість їхньої участі в тих чи інших партіях (ролях) протягом сезону планували обговорювати під час наради головних спеціалістів театру. Це традиційно відбувається у перші дні нового театрального сезону. Допускаю, що і це могло стати однією з причин для подібної піар-кампанії солістки", - сказав головний режисер Національної опери. За матеріалами: ZN.UA

      пУЦЬКІН знахабнів

      Бій Кличко - Повєткін хотіли перенести на день народження Путіна
      На 7 жовтня
      Організатори поєдинку хотіли, аби дата бою збіглась із днем народження президента Росії Володимира Путіна.
      Володимир Кличко і Олександр Повєткін. Фото:picabu.ruВолодимир Кличко і Олександр Повєткін. Фото:picabu.ru


      Про це пише з посиланням на німецьке видання Bild "ТСН".

      Проте, представники телеканалу RTL, який транслює поєдинки в Німеччині, не погодилися на цей крок. Крім того, як зазначає видання, Путін особисто підтримає Російського Витязя на "Олімпійському".

      ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льюїс про бій Кличко vs Повєткін: це буде протистояння досвіду і ентузіазму

      Нагадаємо, що обидва боксери активно готуються до поєдинку. Повєткіну у цьому допомагають троє габаритних спаринг-партнерів.

      Бій Кличко - Повєткін відбудеться 5 жовтня в Москві у спорткомплексі "Олімпійський". 


      москалі втягують Україну у війну

      Росія втягує Україну до військового конфлікту, перевозячи зброю Асаду на кораблях Чорноморського флоту?



        Севастополь – Росія концентрує біля узбережжя Сирії угруповання бойових кораблів, до якого входять плавзасоби, що базуються на території України. Про це повідомили військові джерела Радіо Свобода у Севастополі. Водночас народний депутат України Едуард Леонов стверджує, що російські кораблі перевозять до Сирії зброю. 
         
        Уповноважений представник парламентської фракції «Свободи» в Криму і Севастополі, депутатЕдуард Леонов звернувся до президента та уряду України із запитом про можливе використання Російською Федерацією військової бази Чорноморського флоту у Севастополі «для ескалації напруги в Сирії і транспортування до цієї країни зброї», повідомила прес-служба партії.
         
        Едуард ЛеоновЕдуард Леонов
        В інтерв’ю Радіо Свобода Едуард Леонов розповів, що до нього звертаються севастопольці, родичі яких працюють на російській базі у Севастополі, зокрема, на суднах Чорноморського флоту Росії. За їхньою інформацією, російські кораблі, що базуються на українській території, використовуються для перекидання зброї у зону сирійського конфлікту.
         
        Політик каже, що завдяки севастопольцям на прикладі пересувань десантного корабля «Саратов», який базується у Севастополі, і плавучої майстерні ПМ-56, що перебуває на постійній основі в сирійському порту Тартус, стала відома схема таких поставок. Зокрема, російські плавзасоби направлялися для маневрів до Егейського моря, потім під приводом ліквідації несправності, що виникла, наприклад, на десантному кораблі «Саратов», переходили у східне Середземномор’я, до угруповання з Тартусу виходила плавуча майстерня, на яку перевантажували військовий вантаж для сирійського режиму.
         
        «За нашою інформацією, саме «Саратов» виявився перевізником якогось неофіційного військового вантажу на територію Сирії. Звичайно ж, цю інформацію не можна було залишити без уваги. Я одразу ж спрямував запит до президента і прем’єр-міністра України, щоб вони звернулися до російської сторони з вимогою не втягувати Україну до військового конфлікту, який нас жодним чином не стосується. Якщо на території України базуються кораблі флоту, що бере безпосередню участь у військовому конфлікті, то ми не можемо бути застраховані від удару у відповідь. Виникає також загроза терористичних актів стосовно України», – зазначає Едуард Леонов.
         
        Народний депутат України також припускає, що публікація в американській газеті The Washington Postпро один з українських портів як про ключовий пункт транзиту російської зброї сирійському режимові Башара Асада, насправді виглядає спробою відвести увагу західного суспільства і політиків від справжніх маршрутів перекидання зброї до Сирії.

        Схема доставки зброї до Сирії через Чорне море (@ Joby Warrick and Laris Karklis/The Washington Post)
        Схема доставки зброї до Сирії через Чорне море (@ Joby Warrick and Laris Karklis/The Washington Post)

         
        Зброю Асаду росіяни перевозили військовими кораблями з Новоросійська – експерт
         
        Кримський експерт і засновник інформаційного порталу BlackSeaNewsАндрій Клименко скептичніше оцінює публікацію в американському виданні і каже, що фахівцям було відомо, що насправді перекидання зброї російськими військовими кораблями до Сирії розпочалося 8-9 місяців тому, але не з української території, а з Новоросійська.
         
        «Було створене угруповання десантних кораблів, здатних брати на борт колісну і гусеничну техніку, спеціально для того, щоб поставляти до Сирії частини різних бойових ракетних комплексів. І ці кораблі, справді, здійснювали човникові рейси. Цю, фактично, поромну лінію між Новоросійськом і Тартусом, на якій ходив майже десяток великих десантних кораблів трьох флотів Росії не прикриєш однією якоюсь «лівою» публікацією в газеті «Вашингтон пост», – вважає Андрій Клименко.
         
        У прес-центрі Чорноморського флоту Росії відмовилися коментувати звернення українського депутата. Начальник прес-центру капітан першого рангу В’ячеслав Трухачов сказав Радіо Свобода, що це компетенція МЗС Росії.
         
        Водночас, він підтвердив, що на 12 вересня запланований вихід із севастопольської бази сторожового корабля ВМФ Росії «Смєтлівий». За даними військових джерел Радіо Свобода у Севастополі, російський сторожовик не заходитиме до Новоросійська, а одразу візьме курс на східну частину Середземного моря і приєднається до міжфлотського угруповання ВМФ Росії.
         
        Зараз у складі цього з’єднання перебуває близько 10 бойових кораблів і низка суден супроводження. За повідомленням російської преси, тепер угруповання посилюють флагманом Чорноморського флоту Росії, великим ракетним крейсером «Москва», який був раптово відкликаний із Атлантики  і вже пройшов Гібралтарську протоку, а також ракетним крейсером «Варяг», що йде з Тихого океану, великим протичовневим кораблем із Північного флоту, кількома великими десантними кораблями з Чорноморського і Балтійського флотів, а також низкою розвідувальних і ракетних катерів, що вже вийшли з Чорного моря.

        53%, 9 голосів

        24%, 4 голоси

        24%, 4 голоси
        Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

        Москалям по зубах

        Проект резолюції Європарламенту у справі тиску на країни Східного Партнерства з боку Росії містить гостру критику дій Москви і закликає Європейську Комісію захистити Україну та інші держави цієї програми від російського тиску, надавши "конкретні та дієві заходи на підтримку партнерів".

        Проект резолюції подали спільно всі групи Європарламенту. Його розглянуть і затверджуватимуть голосуванням у четвер.


        Європейський парламент "засуджує той факт, що з наближенням Вільнюського саміту Східного партнерства на країни Східного партнерства, які перебувають на останньому етапі переговорів про підписання чи парафування їхніх Угод про асоціацію, збільшують різні види тиску; вважає цей тиск неприпустимим", - сказано в проекті резолюції.У преамбулі до резолюції згадано надані Україні гарантії безпеки в обмін на ядерне роззброєння, відповідно до Будапештського меморандуму 1994 року, одна з яких передбачає підтримку у разі тиску економічними методами.

        Автори резолюції висловлюють також рішучу підтримку парафуванню чи підписанню на Вільнюському саміті Угод про асоціацію з тими країнами-партнерами, "які цього хочуть і до цього готові, за умови виконання необхідних вимог".

        Минулого тижня Верховна Рада злагодженим голосуванням ухвалила низку законів з так званого "євроінтеграційного пакету", що мають бути прийняті до саміту в листопаді.

        Спікер українського парламенту також натякнув на можливість відпустити ув'язнену Юлію Тимошенко на лікування за кордон уже в жовтні.