хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Чому дратує робота та чому одні лінивіші за інших....

Відповідаємо на питання : «Що вас дратує в роботі?»  Можна подумати, що це питання було взято з анкети на сайті знайомств. Але вас можуть запитати  про те, що дратує вас в інших людях, наскільки легко вас роздратувати, щоб зрозуміти, чи зможете спокійно ставитися до звичок наявних співробітників і влитися в корпоративну культуру.
 Основний напрямок відповіді - не критикувати з критикою на кожну звичку, яка вас дратує, а вибрати щось одне і постаратися при цьому не відлякати потенційного роботодавця.

Чесно розкажіть про те, що вас турбує
У кожного з нас знайдуться приводи для роздратування, і коли робоча напруга досягає межі, це почуття починає заважати нам ефективно працювати в команді. Не розказуйте співрозмовнику про те, що все навколо вас дратує.
Наприклад, про те, що вважається дратівливим за замовчуванням - про спробу колеги залишити за собою результати вашої праці.
«Це відбувається нечасто, проте мене сильно дратує, коли люди видають результати колективної роботи за свої власні. Мені хочеться, щоб кожен співробітник, який зробив свій внесок у загальну справу, отримував по заслугах ».

Покажіть байдужість до дрібниць
У той же час, роботодавці не хочуть наймати співробітників, які знаходять привід для роздратування в найдрібніших деталях, тому вам слід підкреслити в своїй відповіді той факт, що дрібниці вас не турбують.
Постарайтеся сформулювати відповідь так, щоб співрозмовник не подумав, ніби ви не здатні взаємодіяти з людьми, які вважають за краще інший стиль роботи. Відповідаючи на це питання, багато претендентів мимоволі демонструють брак розуміння і нетерпимість до оточуючих, в чому і програють.
«Мене турбують великі помилки і проблеми, які впливають на команду в цілому. Наприклад, я був би сильно засмучений, якби один з колег не зміг укластися в терміни, відведені на виконання колективного проекту. Це було б несправедливо по відношенню до інших членів колективу ».

Продемонструйте терпимість до подразників
І, нарешті, ви повинні довести свою здатність спокійно ставитися до того, що вас дратує. Не варто кидатися в крайності - наприклад, надмірно когось критикувати або намагатися догодити.
Розкажіть про те, як ви залагоджуєте непорозуміння, спілкуючись з людьми. Підкресліть, що вам дуже важливо прийти до єдиної думки, вирішити проблему, а не упиватися нею.
«Я знаю, як сильно мене дратує недотримання термінів, тому я завжди прагну переконатися в тому, що всі колеги чітко розуміють спільні цілі. Якщо накладки все ж трапляються, я намагаюся з'ясувати, що можна зробити інакше, щоб ситуація не повторилася ».
Фотография
Автори науково-популярного відеоблогу  Asapscience в одному зі своїх відео розповіли, що може стояти за людською лінню. Як виявилося, відповідь може лежати в сфері генетики і лінь фактично може передаватися у спадок.
Експерименти, проведені на мишах, показали, що потомство мишей, які часто використовували колесо для бігу в своїй клітці, було набагато активніше потомства тих мишей, які не бігали. Так, через 16 поколінь «активні» миші пробігали майже в два рази більше  в день, ніж потомство «пасивних».
Як відзначають автори блогу, наше тіло і мозок влаштовані так, щоб позитивно реагувати на такі природні винагороди як їжа, секс і фізичні вправи. За це в організмі відповідає дофамінова система. Дослідження показало, що дофамінова система і зони, що відповідають за мотивацію, у активних мишей були більш розвинені. Тобто нащадки активних мишей були «генетично залежні» від бігу. Ще одне пояснення - можлива мутація одного з генів, відповідального за дофамінові рецептори, які і пов'язані з тим, що саме за краще людині - зайнятися чимось або сидіти, нічого не роблячи.
Проте, як відзначають автори Asap Science, хоча наша лінь частково може і не залежати від нас самих, але оточуючі фактори теж мають велике значення. «Хоча змінити щось у своєму житті для декого може бути складніше, знання - наша основна сила. Так що якщо ви думаєте, що ви генетично ліниві - вставайте з дивана і кидайте виклик своїм генам. Зрештою, ваш мозок винагородить вас за це », - стверджують вони.
0

Коментарі