хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Частіше міняйте роботу!

Изображение

Західні дослідники і економісти виявили дивовижну тенденцію - той, хто частіше змінює роботу, більше заробляє. Наскільки ця залежність актуальна для нашого ринку праці, особливо враховуючи сучасні реалії?

Схильні частіше міняти роботу співробітники молодого покоління на початку кар'єрного шляху. Це цілком зрозуміло - відбувається пошук роботи мрії і свого покликання. Надмірні зарплатні та кар'єрні амбіції молодого покоління підкріплюються знаннями та вміннями, якими не завжди володіють більш досвідчені співробітники. Якщо молодий фахівець готовий докладати зусиль для виконання робочих завдань і досягнення високих результатів роботи, його чекає велике майбутнє.

Найбільш імовірно зробити, так звану, швидку кар'єру у великих містах, де більше кар'єрних можливостей та пропозицій роботи, або при релокації в інше місто або країну.

Важливо пам'ятати, що кар'єрні літуни (ті, хто не утримується на робочому місці більше півроку) викликають велику недовіру у рекрутерів. Їх неохоче беруть на роботу.

Що ж робити фахівцям, у яких за плечима три і більше роки робочого досвіду? Для них також діє правило «частіше міняєш роботу - більше заробляєш». Правда, варто враховувати кілька факторів

Нова робота - це не тільки зміна офісу, керівництва та колег. Для того, щоб претендувати на кращі умови і більший заробіток, необхідно з кожною новою роботою отримувати нові навички, розвиватися як фахівець.

Постійно потрібно підвищувати кваліфікацію. Навіть якщо в найближчий рік-півтора не збираєтеся звільнятися.

Велика проблема на шляху до високих заробітків - недооцінка себе, як фахівця, і страх не знайти роботу. Криза на ринку праці, яка поки ще триває в Україні, показала, що більшість співробітників готові терпіти ненависну роботу і не вірять у те, що можна знайти кращі умови в своїй галузі.

Це переконання вірно лише частково. Кваліфіковані співробітники - дефіцит на ринку праці. Їх не тільки охоче беруть на роботу в кризу, але і намагаються всіляко утримувати та мотивувати.
0

Коментарі