Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Як побороти сором'язливість і стати впевненим у собі

Изображение

Причини появи сором'язливості

Головна причина того, що люди стають сором'язливими - це неправильне виховання. Достаток обмежень, накладених в дитинстві, що геть придушували ваші бажання, прагнення і ініціативи.

Багато чого доводилося просто не робити через силу, слідуючи невсипущому батьківському контролю. Здавалося б, це дитинство, воно давно пройшло, але тільки звички і комплекси, вироблені в цьому віці, вкорінюються дуже глибоко, і впоратися з ними найскладніше. Зрозуміло, формується сором'язливість і під впливом інших зовнішніх і внутрішніх факторів. Наприклад, ряд обставин може призвести до того, що ми починаємо низько ставити себе, коли починаємо помічати навколо яскравих і харизматичних людей, наполегливо вважаючи, що ми в їх число не входимо і увійти ніяким чином не зможемо.

Сильно розвинене прагнення відповідати якимось нав'язаним собою ж нормам і стандартам - також причина сором'язливості. У підсумку ми починаємо надмірно зациклюватися на собі, а в будь-якому оточенні нам стає некомфортно. Важливо пам'ятати, що сором'язливість - це не якийсь природний інстинкт, а сформований набір стереотипів. А це означає, що ми цілком можемо від неї позбутися, якщо тільки захочемо.

Методи боротьби з сором'язливістю

Боротьбу з сором'язливістю необхідно почати з її прийняття. Ви повинні розуміти, що з вами все гаразд, що ви - абсолютно нормальна людина, що це не якесь відхилення і ви усвідомлено намагаєтеся побороти свій набір комплексів. Якщо ви звикнитесь з цією думкою, то можна сміливо вважати, що перший крок у боротьбі проти сором'язливості здійснений.

Спробуйте почати вибивати клин клином. Є дуже хороший прийом, який полягає в тому, щоб форсувати ситуації, які можна віднести до незграбних, щоб тренувати свою емоційну реакцію. Наприклад, ви можете вітатися на вулиці з незнайомими людьми.

Не обов'язково заводити подальшу розмову, просто привітайте людину і йдіть далі. Зрозуміло, що перший час робити це буде страшно, а тому доведеться діяти через силу. Але з часом, після доброї сотні повторень, вам стане простіше. Тоді пробуйте зупиняти людей на вулиці і задавати їм прості питання, наприклад, скільки зараз часу. Якщо вам буде просто підійти до незнайомої людини, то і зі знайомими ситуація також вирівняється.

Можна ускладнити завдання - публічно виконувати нескладні, але такі, що  вимагають певної розкутості завдання. Тут важливо, щоб у вас були однодумці, які могли б вас проконтролювати - а ви могли б проконтролювати їх.

Кожен раз, коли ви знаходитесь в громадському місці, постарайтеся переносити увагу з себе на інших. Не думайте про те, як виглядаєте ви, думайте, як виглядають інші. Не думайте про те, як поводитеся ви, думайте про поведінку інших людей. Але при цьому залиште спроби виглядати як усі. Сором'язливість починається в багатьох ситуаціях саме з того, що ви, замість прояву якихось індивідуальних рис, починаєте сліпо наслідувати, адаптуючись під той чи інший натовп. Але це невірно.

Ви - особистість, і ви нічим не гірше за всіх інших. Відмінності між людьми - це їх гідність, а зовсім не привід нервувати і вважати, що щось з кимось неправильно. Відкиньте перфекціонізм геть - може бути, в чомусь ми не вписуємося в потрібні рамки, але ж для кожної людини знайдуться рамки, в які і вона  не впишеться. Так що постарайтеся розуміти, що ви - такий же член будь-якої компанії, як і інші. І сором'язливість відступить.
0

Коментарі