хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Асертивність замість "білих труселів"


  Сьогодні в мене день відкритих вух, тобто є бажання в які то віки не дивитися, а слухати, а головне вникати в зміст слів, що рідко буває, тому з самого ранку я в навушниках, слухаю різні корисні і цікаві штуки. Взагалі вже другий день є бажання написати одну замітку, стримує тільки те, що ніяк не сформулюю питання  в опросник. Тому тут мала бути заміточка про Білосніжні Труселя.
  А буде ось що. Я багато часу свого життя витратила на те, щоб розвинути трішки егоїзму і перестати відчувати почуття провини щоразу, коли щось хочу таке, егоїстичне. Здоровий егоїзм це здорово насправді. Нещасна людина не здатна зробити когось щасливим. Той, хто все життя свої інтереси ставить в кінець списку, до якого зазвичай ще й ніколи не доходить - не може бути щасливим. Як максимум може відчувати задоволення, від своїх зусиль, хто б мене як не переконував, я це знаю по собі так, що в цьому питанні проти мене більшість просто дилетанти.
  Але в нашій культурі слово "егоїзм" має настільки негативне забарвлення, що варто мені десь про нього згадати, як всі починають фукати і розповідати, що Я остання літера в алфавіті. Що егоїзм це не про стосунки. Що то я взагалі не знаю, що таке почуття, а просто шукаю вигоду. Чого я тільки не чула lol
  Егоїзм слово коротке і ємне. А пояснювати щоразу, що таке здоровий егоїзм і що він невід'ємна частина здорових стосунків, і що таке взагалі отой здоровий егоїзм... Набридає. Ну немає в нас якогось такого короткого визначення чи означення саме того, здорового, егоїзму, все треба через довжелезні пояснення і описи... Думала я.
  А ні, є!
  Асертивність. Вміння в будь-якій ситуації врахувати свій інтерес і  поставити його трішки інтересів інших , але так, щоб не завдати незручностей оточуючим. "Дайте мені бути щасливим, і я зроблю все, щоб зробити щасливими вас". Ось він, здоровий егоїзм взагалі , і конкретно в стосунках. 
  А кому не доходить, той просто дуб зелений podmig lol і мої йому співчуття. 
  А про білі труселя я ще напишу burumburum podmig

П.С На створення цієї  графоманської цидулки надихнулась ось цим інтерв"ю:

https://youtu.be/o2owGZhcRdA

Рекомендую послухати, особисто я хоч і дуже ціную свій час - точно не жалкую про витрачений на прослуховування bravo
8

Останні статті

Коментарі

116.07.21, 16:25

Чё там писАть. Лучше фотку с труселями на *опе

    216.07.21, 16:27Відповідь на 1 від selavi

    Чё там писАть. Лучше фотку с труселями на *опеЕ ні... ось прочитаєте... подивимось, чи теж скажете щось як зараз

      316.07.21, 16:34

      "здоровий егоїзм" - це оксюморон. Ставити на перше місце власні інтереси - це не егоїзм. Егоїзм - це бажання, щоб інші ставили на перше місце мої інтереси.

        416.07.21, 16:37Відповідь на 3 від Phaeton

        "здоровий егоїзм" - це оксюморон. Ставити на перше місце власні інтереси - це не егоїзм. Егоїзм - це бажання, щоб інші ставили на перше місце мої інтереси.Це дуже науково, і ніхто крім знавців, знімаю кепочку такого значення цим словам не надає. А жаль!!
        Тепер ще для всіх напишіть, як зветься моє бажання в стосунках ставити мої інтереси все ж трохи попереду.. одним словом тільки бажано

          516.07.21, 16:41Відповідь на 4 від Акварель

          Тепер ще для всіх напишіть, як зветься моє бажання в стосунках ставити мої інтереси все ж трохи попереду.. одним словом тільки бажаноце називається здорова життєва позиція. хто ж окрім вас буде захищати ваші власні інтереси?

            616.07.21, 16:48Відповідь на 5 від Phaeton

            Тепер ще для всіх напишіть, як зветься моє бажання в стосунках ставити мої інтереси все ж трохи попереду.. одним словом тільки бажаноце називається здорова життєва позиція. хто ж окрім вас буде захищати ваші власні інтереси?Офіційно - це зветься "розумний егоїзм" , мені розумний не подобається, я кажу здоровий... Бо коли кажеш розумний - пишуть гидоту вже заодно й про мозги
            В розмові про стосунки буде дуже важко вживати вислів "здорова життєва позиція", тут треба ще більше пояснень, ніж якщо скажеш егоїзм

              716.07.21, 16:59Відповідь на 6 від Акварель

              ні, "розумний егоїзм" - це маніпуляція, щось на зразок "добра війна".

                816.07.21, 17:05Відповідь на 7 від Phaeton

                ні, "розумний егоїзм" - це маніпуляція, щось на зразок "добра війна".Нічого не можу тут сказати...саме так визначається вміння ставити свої інтереси на перше місце одночасно не заважаючи іншим спокійно жити практично у всіх статтях на цю тему, до мені довелося читати. Навіть, здається, Вікіпедія має статтю з такою назвою

                  916.07.21, 17:07Відповідь на 6 від Акварель

                  можливо, "незалежність" є найбільш близьким за змістом і не несе такого негативу, як "егоїзм" з різними добавками)

                    1016.07.21, 17:09Відповідь на 7 від Phaeton

                    ні, "розумний егоїзм" - це маніпуляція, щось на зразок "добра війна".Мені так здається, що Ви наводите неспівставні порівняння.
                    Війна - це річ теж нестримна і безглузда, як і справжній егоїзм. Але розумна війна вже має зовсім інший зміст..

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      11
                      попередня
                      наступна