Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Весняні клопоти


  Жити в селі то особлива насолода. Всі думають, що весна, то весняні клопоти.. це так, але треба взяти до уваги час - зараз то лише початок березня, які там клопоти, листя вигребти поперед двору для краси, якесь з осені ще вітром нанесло? І ще часник прополоти, виключно тому, що сніга вже місяць немає, і земля пересихає, треба зробити гарно, бо власне прополювати немає що, на городі зеленіє тільки цей часник і клубника. 
  Зате турбот весняних - повно! Перша - лісники, друга ветеринари, третя - рибнадзор, але то більше проблеми бобрів, ніж мої lol Лісникам бобри теж не сподобалися lol
  В нас активізувалися лісники, запахло весною і грошимаlol . Вони за річкою, до речі якраз в тому селі, куди щороку їздить Лесь Подерв'янський з Миколою Вереснем , впіймали, не знаю як це назвати, крадія лісу мабуть, і з поліцією вписали йому 300 тисяч штрафу з конфіскацією трактора з причепом і бензопили. І на цій хвилі вирішили провести перевірку інших ділянок, куди зазвичай не доходить лісник, от біля мого будинку якраз така - лісника ми востаннє бачили років вісім-десять тому, і то лише через потребу заготівлі ділової осики, яка в нас є місцями основною культурою, а так ми далеко, і ліс в нас худий і довгий - ходити не переходити, тому лісник сидить вдома)). А зараз давай ліс шерстити, ніяк і прогулятися нормально. Хоча щодо прогулятися - теж війна, не дуже й вільно. Принаймні ппошники просили хоч під час повітряної тривоги гриби не збирати) , а їздити взагалі типу не можна, таблички на кожній дорозі в ліс, тільки хто на них зважає..на відміну від води, яка перетопила вже половину доріг в лісі і реально каже "сюди не можна". Річка дуже повна, наче початок паводку. Відповідно й рівень грунтових вод дуже високий, знаю багатьох, в кого картоплю з консевацією в погребах вже підтопило. Тому ось з водою в нас можуть бути весняні турботи - адже на болотах то сніг ще не тане, і навіть не думає танути, бо це в нас вже всім якби в шльопках ходити бо "весна ж", а там мороз і впевнені сугроби. Уявляю, що ж буде, коли прийде білоруська і московитська вода - ми живемо в низині річки, тут все в старих руслах і озерах -старицях, вода розливається лабіринтом, топить ліс , і звивистими рукавами тече пастівниками, в дитинстві нічого цікавішого за високу воду знайти, мабуть, неможливо. Дорослим сприймаєш вже трохи інакше, але частина дитячого захоплення є щоразу lol, як і розуміння дорослого геморою від цього розливу.
  Ще є така весняна турбота, як сказ. Теж чудова і цікава, особливо коли ти живеш під лісом і маєш десять котів з собаками. В нас ще до війни років два-три не проводилась вакцинація диких звірів від сказу ( для Вови і його ніяк не нажершоїся грошей голодної молодої команди то не є цікавим - державне фінансування на якому практично неможливо заробити на відкатах, то в останню чергу), ну і під час війни два роки теж, хоча минулого року були розмови про можливість, на наш Кременчуцький район треба 800 тисяч доз-брикетів, але ні, так і не профінансовано, тому прогнозований результат - третій рік фіксується активні випадки сказу, в цьому році вже хворий кіт покусав дві людини, за минулий рік було три випадки підтвердженого сказу домашніх тварин, через що проводиться поголовна вакцинація в п'ятикілометровій зоні, куди ми, і наші коти з собаками, стабільно потрапляємо. Тому сьогодні зранку до нас прийшли дві особи в синій формі і перекололи мені вісім котів і одного песика, а на одну кицю і ще одного песика я дозу тримаю в холодильнику, тільки прийдуть додому - так і вколю. 
  До речі ще про одну весняну турботу - гульки)) Пес мій завіявся десь на чергове собаче весілля, а молодший пес просто не зміг втекти)) , тому був вдома і отримав професійну вакцинацію)). Про котячі веселощі то окрема розмова. Мій пес, та власне обидва пси, дуже люблять коли котики ото стають один навпроти одного і починають качати права хто сильніший, тобто верещати. Такі котики добре бігають lol. В звичайному житті чхали мої коти на моїх псів з високої гори lol, не те щоб бігати з вереском, що пес обожнює. В нього в житті одна розвага - поганяти котів, причому не догнати і задавити, а саме щоб котик біг. Можна і не котик, можна, наприклад, кури щоб бігали чи літали, йому одинаково, мій пес просто любить екшн lol і з таким щастям в очах його влаштовує, що я навіть не сварю , тільки зітхаю.
  Оце, мабуть, всі наші суто сільські весняні турботи відповідно календаря lol. Ще там є десь рибнадзор, але то проблеми сусідів, мене риба мало цікавить, більше лісники, бо дрова, які мене більше цікавлять суто через подарованих тіткою 16-ти курчатам, яким є потреба тримати температуру, для чого треба досить багато дров, але тонких, гілля, що в принципі навіть лісники не забороняють брати.... але лісники то всерівно ненадовго, приблизно як і котячі веселощі, тому прийде квітень, прийде тепло, от тоді і подивимося...podmig
13

Коментарі

анонім

114.03.24, 14:56

Перша
Прочитаю трішки пізніше

    214.03.24, 14:59Відповідь на 1 від анонім

    Перша
    Прочитаю трішки пізніше
    Та да, сьогодні щось многа букав, довго читати

      314.03.24, 15:11

      У тёщи ревень был среди первых и я им крошил галивье, по картошки и огурцов квашеных было полно. Как и остального. Всё таки Колхоз имени Ленина был)

        414.03.24, 15:28

        когда работы нет, её можно найти и тогда попрёт.. от рассвета до заката)

          514.03.24, 16:39

          Ранні курчата - то добре під осінь, коли курочки починають нестися і півники підростають. А зараз тобі з ними ще тижнів зо три возитися, поки надворі потепліє.
          А чого тільки про котиків-песиків, а де про конячок? Як вони перезимували?
          І вода снігова білоруська певно вже пішла, бо морозів давно не було.

            614.03.24, 18:29Відповідь на 5 від nasinynka

            Ранні курчата - то добре під осінь, коли курочки починають нестися і півники підростають. А зараз тобі з ними ще тижнів зо три возитися, поки надворі потепліє.
            А чого тільки про котиків-песиків, а де про конячок? Як вони перезимували?
            І вода снігова білоруська певно вже пішла, бо морозів давно не було.
            Ви не з Чернігівщини часом?

              714.03.24, 18:40Відповідь на 6 від Дормідонт

              Ні.

                814.03.24, 19:51Відповідь на 3 від The Martian

                У тёщи ревень был среди первых и я им крошил галивье, по картошки и огурцов квашеных было полно. Как и остального. Всё таки Колхоз имени Ленина был)Я ревінь вивела, було 12 шикарнючих кущів, але я зрозуміла, що моя сім'я відноситься до тих, хто ревінь ненавидить , от взагалі не зрозуміло де він там смачний. Домашня худоба теж чомусь листя ревеня не любить, тільки свині їли, але ми не тримаємо.
                Я коли посадила ревінь і він в мене ріс розкішними кущами по пояс, то стара сусідка навіть запитувала мою маму, що то я на городі за лопухи розвела і нащо їх прополюю та доглядаю , вона подумала, що то в мене кінський щавель такий вимахав

                  914.03.24, 19:56Відповідь на 4 від _ vs_

                  когда работы нет, её можно найти и тогда попрёт.. от рассвета до заката)Погода гидка, холодно що капець і вітер сильний, а яка зараз робота? Вся на свіжому повітрі - чи листя гребти, чи от треба трохи на пастівнику кущі підрубати, але на такому вітрі шанс простудитися вищий за потребу тут і зараз щось робити. Березень місяць для прогулянок)) , ходимо в ліс, там краса, вже зелень з'являється, дійдемо до річки, полюбуємося на боброві протипіхотні ряди кілків на березі, і додому
                  От в квітні то точно попре

                    1014.03.24, 20:06Відповідь на 5 від nasinynka


                    А чого тільки про котиків-песиків, а де про конячок? Як вони перезимували?
                    І вода снігова білоруська певно вже пішла, бо морозів давно не було.
                    Про конячок, то не весняні клопоти, то весняна ненависть , зараз сезон ШЕРСТІ. Ми ж по гілля їздили саме Дюнкою, і без різниці, що я її пів години шкребком і віником - все, ВСЕ було обліплене шерстю, перчатки такі, наче я вовкулак, куртка, шапка, светр, обличчя... і ще ж вона, ця шерсть, електризується, її неможливо струсити чи рукою зняти , наприклад, з щоки. Я вже мовчу про очі, чи рот...я весь одяг кинула надворі, щоб оце все в будинок не нести І так буде з місяць..а потім линятиме вже коротка шерсть аж до осені, а восени линятиме ще раз, вже на довгу В мене враження, що коні линяють перманентно

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна