Заява Асамблеї громадських організацій

Заява

Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України

Про неприйнятність законопроекту щодо внесення змін до ст. 296 Податкового кодексу України” як чергового антинародного кроку злочинних органів влади

 

Ми, члени Асамблеї, висловлюємо свою велику стурбованість щодо чергового кроку органів влади в напрямку знищення малого бізнесу в Україні.

Згідно з урядовим законопроектом «Про внесення змін до статті 296 Податкового кодексу України щодо посилення контролю за обігом товарів іноземного виробництва» передбачено, що підприємці, які здійснюють торгівлю імпортованими товарами, повинні вести облік не тільки доходів, а й витрат. Витрати повинні відображатись на підставі копії митної декларації або іншого документа, що її замінює, а розрахунки проводитись із використанням РРО.

У разі прийняття цього законопроекту значно збільшиться регуляторне навантаження на бізнес-середовище у зв'язку з великими затратами підприємців на виконання зазначених норм. У підсумку таких дій значна кількість підприємців буде змушена припинити свою діяльність чи перейти в “тінь” під “кришування” злочинців у погонах чи корупціонерів-чиновників.

Закликаємо підприємців об'єднати наші зусилля для недопущення внесення до Верховної Ради України та наступного прийняття цього законопроекту.

 

 

Звернення Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України до підприємців України

 

Шановні підприємці,

 

від 2010 р. - часу нашого з Вами Податкового майдану пройшло не так уже й багато часу. Майдан закінчився, як нам видавалось, невеличкою, але перемогою, адже спрощену систему оподаткування вдалося відстояти, але зрештою розчаруванням, бо усі його надбання злочинні органи влади поступово крок за кроком перекреслювали завуальованими “прогресивними та європейськими” змінами до окремих статей, окремими “уточнювальними” законами чи навіть підзаконними актами. Назовні все виглядало ніби гарно: електронна звітність та її вдосконалення, скорочення кількості дозвільних документів, тощо, а насправді недолугі технологічні рішення, далекі від своїх європейських стандартів, та вичавлювання останніх коштів з малого бізнесу в умовах стрімкого падіння купівельної спроможності населення, якому переважно ні з чим приходити на ринки та у магазини. Як наслідок, наявна на сьогодні жорстка фінансова криза у державі, багатомісячні невиплати зарплат, пограбування коштів місцевих бюджетів на рахунках казначейства, очікуваний крах пенсійних виплат. Це можна назвати одним словом — казнокрадство.

Ми з вами пробували боротись з цією системою, що вибудовувалась впродовж всього періоду незалежності України, а можливо й просто відбулася шляхом невеличкої трансформації радянської моделі чиновницької безвідповідальності і вседозволеності (не дивно, бо кадри залишились ті ж самі) через акції протесту щодо дій органів державної влади, перекривали дороги, іноді практично силою заставляли депутатів відміняти свої рішення, ... Але ж це не може тривати вічно. Бізнес, особливо малий, потребує стабільності, ресурси бізнесу не безмежні.

Ми спробували забезпечити хоча б незначній частині бізнесу більш — менш захищені нормальні умови роботи через створення мережі колективного самозахисту. Дійсно, 7-15 авто з групами юридично грамотних, впевнених у собі підприємців можуть багато. Заставити прокурора закрити сфальшовану справу, розігнати чиновників виконавчої служби, що зібрались вилучати майно підприємця без рішення суду, зняти з орієнтування ДАЇ незаконно внесене авто, заставити міліцію відмовитись від незаконного затримання ... Але це все інструменти захисту. Ми ж не можемо за них виконувати їхню роботу, причому безконечно ... За міліцію, за прокуратуру (особливо природоохоронну), за податкову, ... За усіх тих, хто закриває очі на “проплачений” мільйонний злочин, але ходять десятками на вилучення вживаного одягу на лавках секонд-хенду ... За усіх тих, кому ми фактично платимо заробітну плату.

Бюджетна система України — це розподіл коштів між громадянами та територіальними громадами. До 99% громадян гроші переважно не доходять, територіальних громад по країні лише кілька десятків. Кілька сімей фактично розподіляють величезну частину цих коштів між собою, інша частина розграбовується чиновниками різних ланок ... Ресурсів малого і середнього бізнесу явно недостатньо, щоб, віддаючи фактично все, намагатись протистояти цій системі та ще й виконувати за українське чиновництво його ж роботу ...

Наступний крок, який ми зробили — вивчили вітчизняне законодавство. І з подивом помітили, що, якщо його виконувати, ми зможемо нормально працювати, розвивати та захищати свій бізнес. Проблема у тому, що ті, хто згідно зі своїми обов'язками зобов'язаний контролювати виконання та дотримання цього законодавства, сам його постійно порушує. А досить часто, навіть ніколи і не намагався його прочитати та вивчити.

Виявилось, що є велика частина підприємців, що можуть працювати як мікропідприємці в рамках Господарського кодексу, уникнувши зарегульованості та безконечних перевірок, надмірного оподаткування. Податки та збори для таких підприємців встановлює територіальна громада. Що у державі Україна можна зрештою позбутись державного та іншого рейдерства шляхом чіткого дотримання прав власності конституційного власника комунального майна, землі, лісу, водних об'єктів, надр — територіальної громади. Що поділам і розподілам нашого майна членами представницького органу громади — радою депутатів можна покласти край, оскільки депутати мають право лише управляти (!) нашим з вами майном, але жодним чином не можуть передавати його у власність, тим більше собі самим та членам своїх сімей. Тим більше, що виконкоми міських рад всупереч законодавству стали засновниками юридичних осіб — міських рад і навпаки, а юридичні особи — сільські ради взагалі мають засновником фізичну особу, як правило колишнього голову. То що ж це за такі представницькі органи і чиї, якщо громада не є їх засновником?! До цього варто додати, що легітимно створених органів державної влади в Україні фактично немає. Зокрема, це стосується і так званої виконавчої служби, що без розпорядчого акту та без законного положення про виконавчу службу тероризує громадян України вже не один рік. І дуже мало хто замислився над тим, що ці структури — суб'єкти підприємницької діяльності по суті до держави Україна  не мають жодного відношення, а здійснюють власну підприємницьку діяльність ...

Що ж ми маємо сьогодні? Розкрадені через незаконні “малу” та “велику” приватизації українські підприємства, використання бюджету, що повністю суперечить бюджетному кодексу. Тепер дійшла черга і до надр. Причому хапати і використовувати нові “можливості” вони мають намір швидко і вже, не гребуючи нічим. Виснажена та сплюндрована земля Житомирщини видобутком титану підприємствами Фірташа, вкрита десятками величезних свиноферм Даноші та місцевого чиновництва земля Івано-Франківщини, застила в німому очікуванні знищення застосуванням недолугої технології гідророзриву при видобутку сланцевого газу земля п'яти областей України. Цікаво, що держава Україна (?) гарантує усунення будь-яких акцій громадського спротиву на відданій для цих цілей на 50 років величезній території. Ще залишилось додати очевидно плановану за таких псевдо - органів влади оренду на 50 років земель Центральної та Південної України Китаєм, що явно не дотримується навіть мінімальних екологічних стандартів. Це органи державної влади чи це окупаційний маріонетковий режим?

І це все за повного сприяння різноманітних партійних проектів, демократичних чи нібито демократичних, що не залишає жодного сподівання на суттєву зміну ситуації через вибори за любого результату для наявних на політичному бомонді політсил.

Тому ми звертаємося до підприємців України з закликом. Державу потрібно творити заново. Саме ви можете стати рушієм у цьому процесі.

У державі Україна у 1996 році після прийняття Конституції України мали були бути створені територіальні громади і все майно в межах адміністративно-територіальної одиниці мало було бути передано конкретній територіальній громаді. Відповідно до ст. 140 Конституції України визначено, що місцеве самоврядування є правом територіальної громади  самостійно вирішувати будь-яке питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. Згідно  зі статтею 143 Конституції України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності; встановлюють місцеві податки і збори відповідно до закону; забезпечують проведення місцевих референдумів та реалізацію їх результатів; утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю ... Згідно зі статтею №169 Цивільного кодексу України територіальні громади можуть створювати комунальні підприємства, навчальні заклади, підприємницькі товариства, брати участь в їх діяльності на загальних підставах. У тому ж Цивільному кодексі зазначено: у комунальній власності є майно, у тому числі грошові кошти, яке належить територіальній громаді; управління майном, що є у комунальній власності, здійснюють безпосередньо територіальна громада та утворені нею органи місцевого самоврядування.

Тепер щодо бюджету територіальної громади.  Згідно зі ст. 7, ч. 1, п. 9 Бюджетного кодексу бюджетна система України будується на засадах справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства між громадянами і територіальними громадами.

Взагалі незрозуміло, як можна було стільки років обходити повноваження та права територіальної громади. І це все з нашого мовчазного дозволу.

Лише територіальні громади — власники держави здатні сьогодні повернути громадянам України їх державу.

Будь-яку юридичну та організаційну консультаційну допомогу у творенні громад ми готові надавати. В іншому випадку ми всього лиш актори чи глядачі чергового шоу Шустера, поза яким майбутнього у народу України немає.

 

Голова Асамблеї ГО МСБУ                                                                       Ігор Гурняк

 

Контакти: [email protected]; [email protected]; [email protected]


До підприємців не маю жодного відношення, але спостерігаю як їх пресують податківці, пожежники і санстанція, тому розміщую цей текст для ознайомлення.

Рожеве небо(про сланцевий газ)

http://www.youtube.c

Джош Фокс — талантливый американский режиссер, которого жизнь заставила разобраться в том, что же такое есть добыча сланцевого газа методом гидроразрыва пласта (фрекинга). Пробившись сквозь завесы лжи, не побоявшись угроз, в том числе и физической расправы, он снял фильм, который «разбудил» все человечество. Но мультимиллиардеры из газовых гигантов вложили несколько миллионов долларов в фильм «Трусленд» (или Земля Трусов, как его сразу же назвали русскоязычные зрители). Снятый в самом лживом ключе, этот фильм должен был сбить с толку людей, забывших школьный курс химии, физики, геологии и географии… То есть, большинство жителей планеты Земля. На днях Джош снял миниролик, полностью разоблачающий лжецов из «Земли Трусов»!

Джош Фокс — неординарная фигура в современном кинематографе и современной журналистике. Собственно говоря, существует два Джоша Фокса: один — обычный, хотя и талантливый остался «до», другой — фигура планетарного масштаба — возник «после». Точкой водораздела в творчестве этого замечательного мастера стало письмо. Письмо, пришедшее в его почтовый ящик в 2006 году. Однако, обо всем по порядку.

Джош Фокс родился в 1972 году в семье хиппи. Его родители владели довольно большим домом и землей вокруг него в замечательном, почти не тронутом цивилизацией уголке штата Нью-Йорк. Просто рядом с его домом простирается девственный лес, неподалеку несет свои воды река. В 1995 году Джош заканчивает Университет штата Колумбия. В 1996 году принимает участие в сериале «Ежедневное шоу», где выступает в качестве актера и играет самого себя. Он сразу же попадает в окружение легенд американского кинематографа. Стоит сказать, что режиссерами фильма выступили Чак О’Нил («Доброе утро, Америка», «Миссия «Серенити»», ряд других), Джон Стюарт («Робоцып», «Убить Смучи», «Джей и молчаливый Боб наносят ответный удар», множество других) и успешный телепродюсер Энди Барш. Сериал — нечто среднее между сатирической передачей, ток-шоу и выпуском новостей. Еще один сериал — «Democracy Now!» — с Джошем в качестве актера стартует в 2001 году. Это — уникальный выпуск новостей, финансируемый зрителями и не зависящий от причуд рекламодателей. 2002 год — сериал «Последний звонок с Карсоном Дейли». 2003 год — Фокс приступает к работе над сериалом «В настоящее время с Биллом Мейером». Вот как характеризуют этот продукт его авторы: «Формат «В настоящее время с Биллом Мейером» представляет собой разговорное ток-шоу, поднимающее наиболее актуальные новости, вопросы и проблемы, имевшие место за неделю в мире американской политики. Наиболее примечательным фактом, отличающим проект Билла Маара от себе подобных, можно назвать сатирический и иронический подход к происходящему».

Но наиболее полно таланты Джоша Фокса раскрылись в драме «День памяти» («Memorial Day»), вышедшей в свет в 2008 году. В этой картине Джош выполняет функции сценариста, режиссера, оператора, монтажера и даже актера! Кроме него в этом фильме снимались Патрисия Кастело Бранко (фильмы «Голодный», 2011, сериалы «Случаи жизни», «Дитя моря»»), Дэвид Скейст («Вероника решает умереть», «Закон и порядок», «Все мои дети»), Патрик МакКэффри («Заклятые друзья», «Фелиция и большой Квебек»).

Пожалуй, на этом период «до» заканчивается.

Итак, в 2006 году Джошу по почте приходит письмо с предложением согласиться на получение 100000 долларов за разрешение добывать сланцевый газ на его земле. Сто тысяч долларов — это немалая сумма. Но Джош любит свой родной край больше, чем деньги. И он стал разбираться, нет ли подвоха в этом предложении. А параллельно — снимать все, что происходит, на видео. Так получился фильм «ГазЛэнд», вышедший в свет в 2010 году. Шок — вот что испытали американцы после выхода этого фильма. Оказывается, за их спиной в их стране разыгрывалась кровавая драма: в угоду сверхобогащения транснациональных корпораций власти закрывали глаза на уничтожение природы, болезни и смерти людей, загрязнение водоносных горизонтов и многое другое.

Джош практически в одиночку снял фильм, в котором сумел разоблачить одну из богатейших отраслей экономики, отрасль, погрязшую в коррупции, бросившую вызов самой американской демократии. Надо сказать, что снять в одиночку фильм такого уровня может только сверходаренный человек — и Джош Фокс оказался именно таким профессионалом. В своем фильме он и режиссер, и актер, и сценарист, и оператор и даже композитор и исполнитель. Но фильм вышел больше, чем просто кино. Фильм стал основой движения американцев за восстановление своих конституционных прав, попранных газодобытчиками, а сам Джош превратился в лидера природоохранного движения, одного из самых мощных сегодня «зеленых движений» мира. Готовя свой фильм, американец объездил всю свою страну в поисках правды о том, что происходит. Он заснял неопровержимые доказательства бездействия чиновников, бездушия бюрократов, взяточничества и негативного влияния отходов газовой отрасли: заражение токсичными отходами водоемов, гибель скота у фермеров, по соседству с которыми протянулись щупальца газовых монстров, легко воспламеняющуюся водопроводную воду, страдания людей, испытывающих нестерпимую боль по всему телу из-за отравления выбросами скважин. У автора получился глубокий и тяжелый документальный фильм о роли денег в нашем мире, истощаемости ресурсов и о том, как легко власть имущим стать марионетками в руках людей, обладающих колоссальными деньгами.

Сегодня Джош является общепризнанным общественным лидером, он — частый гость международных экологических конференций, конгрессов и семинаров. Его миссия не ограничивается только лишь защитой прав американцев, европейское антифрекинговое движение тоже интересует этого общественного деятеля.

Фильм «Газовая страна» был номинирован на Оскар в 2011 году в категории «Лучший документальный фильм» и получил специальный приз жюри на фестивале независимого кино «Санденс». Он получил множество других призов, премий и дипломов.

Стоит сказать, что газовые монстры не оставили без внимания ни фильм Джоша Фокса, ни его деятельность. Так как спорить с привлеченными к подготовке картины экспертами было бессмысленно (против фактов не попрешь), газовики пошли по привычной для транснациональных корпораций дороге: оболгать, очернить, запутать. И задумали снять фильм-опровержение, для чего не поскупились на миллионы (при этом скупердяйничая над каждой копейкой, когда речь идет о средствах обеспечения безопасности добычи сланцевого гага или газа уплотненных песчаников). Но, как говорится, «Бог шельму метит», от их фильма даже за версту несет фальшивкой. Переборщили господа миллионщики со своими зелеными долларами. Слишком дороги купленные ими декорации, слишком талантливы нанятые актеры. Ну. Не бывает таких огромных бессейнов у скромных сельских школьных учительниц, ну, не бегают так по своему двору собаки, а съемки, выполненные с применением специального дорогостоящего оборудования, и вовсе наводят на мысль, что все это — одна инсценировка. При этом нанятые газодобытчиками «эксперты» путаются в терминах (например, почему-то не знают, что «метан» и «природный газ» — это практически одно и то же, а сам по себе «метан» — это органическое соединение).

Недавно Джош Фокс снял микрометражку, в которой окончательно разоблачил «Землю трусов», она представляется вашему вниманию. Посмотрите ее! Это очень поучительно: оказывается, те же люди, которые пытались одурачить человечество и скрыть от миллионов людей, что курение вызывает рак, сейчас обслуживают фрекеров, пытаясь обмануть нас с вами и внедрить нам выгодные их нанимателям сомнения, а действительно ли фрекинг так опасен. Но сейчас «пи-арщики дьявола» явно перегибают палку: сложно убедить нормального человека, у которого все в порядке с психикой, что вода может гореть сама собой, благодаря обычным природным явлениям. Больше того, Джош показал всю лживость сланцевой пропаганды: сфабрикованные под давлением фрекеров заключения о том, что якобы газ, горящий в доме одного из героев фильма «ГазЛэнд» при пуске воды из крана на кухне, имеет поверхностное происхождение. При анализе воды у соседки этого жителя штата Колорадо, ученые пришли к однозначному выводу: это горит газ из недр земли, тот самый газ, который и добывали заказчики фильма-фальшивки!

Напоминаем, что завтра, 19 октября в 16.00, в Харькове в клубе «Инди» состоится премьерный показ нового шедевра Джоша Фокса — фильма «ГазЛэнд ІІ». Эта картина вышла в свет в 2013 году. Вход — свободный. Приглашаются все желающие!

Олег Перегон, «Зеленый фронт»


Автомайдан, Мирогоща

ДУЖЕ рекомендую передивитися це відео. Як потрібно встановлювати конституційний лад.

ЗАЯВА Координаційної Ради «ВРАДІЇВСЬКОГО РУХУ»

(УНІАН, 30 вересня 2013 року)


1

ЗАЯВА

Координаційної Ради «ВРАДІЇВСЬКОГО РУХУ»

(УНІАН, 30 вересня 2013 року)


       Що найменше 100 000-на ВСЕУКРАЇНСЬКА ХОДА-МАЙДАН «Від Врадіївки до «КРАЇНИ ЛЮБОВІ» нависла над МАЙДАНОМ.

 

 

               «Всі РАЗОМ і в ОДИН ЧАС!» то є ШЛЯХ до не відворотної ПЕРЕМОГИ. 

  

       Політичні партії України під час ВРАДІЇВСЬКОЇ ХОДИ звинуватили нас в тому, що ми йшли без їхньої участі.Враховуючи це зауваження, ми 9 серпня офіційно закликали «Свободу», «Батьківщину», «Удар» та інші партії до АКТИВНИХ УПЕРЕДЖУВАЛЬНИХ ДІЙ.      На цю годину «Всі РАЗОМ і в ОДИН ЧАС!» не склалося, жодна з політичних партій України не готова діяти спільно й в ОДИН ЧАС.  Ми готові рушити 2 жовтня на Київ, готові до нової зустрічі з БЕРКУТОМ, арештами та штрафами…, але нам це не потрібно - ми будемо йти не за піаром, а за ПЕРЕМОГОЮ.


      «Врадіївська ХОДА», приводом для якої став брутальний злочин двох офіцерів міліції (слово «ОФІЦЕР» буквально означає – ОФІЦІЙНИЙ ПРЕДСТАВНИК ДЕРЖАВИ), які зґвалтували і ледве не вбили ПРЕДСТАВНИКА НАРОДУ – громадянку…, висунула вимоги:

Відставка Міністра Внутрішніх Справ Віталія Захарченка;

Тотальна переатестація особового складу МВС за участю громадськості…, і з останнім словом за нею…,

   ХОДА, зробила своєрідний зріз суспільства, який показав, що ідемо в тупик:

 

  

     «Врадіївка» не випадок, а вся Україна – бо практика ВЗАЄМОВІДНОШЕНЬ між Державними Органами (один із них МІЛІЦІЯ – правоохоронний орган), і НАРОДОМ, який є ВЛАДОЮ по ПРИРОДНОМУ ЗАКОНУ і Конституції України. З одного боку НАРОД, доведений до відчаю, а з другого Президент Янукович і, так звана, його «команда», яка не здатна, в апріорі, на адекватні оцінки і реакції.

     Ми бачимо, що СВАВІЛЛЯ після Врадівки не зупинилося, а навпаки набирає оберти, це й справа Павлюченків, «запорізьких понамарів», «дніпропетровських терористів», луганського  Кравченка,Вінницькій СПИСОК ГРОЙСМАНА, смілянська «правозахисна перестрілка», «самогубство» співробітника сєвєродонецької міліції, катування в Ленінському райвідділку Дніпропетровська, фальсифікація кримінальних справ в Інгулецькому райвідділку Кривого Рогу( справи Шульги, Лапина, Король), закриття кримінального впровадження за перешкоджання мирних зборів громадян в Кривому Розі, кримінальне переслідування учасниці автомайдану Білоцерківської Рими , кримінальне переслідування голови територіальної громади с.Недайводи Криворізького району Дьякова Миколи, черепно мозкова травма відвідувачки Генпрокуратури Екатерини Мориной, справа Давида Шородок з Чернівців і це далеко не все. В усіх куточках України за два місяця понад 60 справ. Так ми ж, ще всього й не знаємо… й не згадуємо про справи самих врадіївських ходоків, що також не вирішуються.


    Гнів народу може вилитися на вулиці якої-завгодно миті…


     З огляду на це, «ВРАДІЇВСЬКИЙ РУХ» проголосив ХОДУ-МАЙДАН «Від Врадіївки до «КРАЇНИ ЛЮБОВІ», як ШАНС мирного виходу із скрути через ВИМОГИ-ПРОГРАМУ:

 

 

1. ВСТАНОВИТИ КОНСТИТУЦІЙНИЙ ЛАД в Україні відродженням справжнього ВЛАСНИКА народного скарбу – Територіальну Громаду, яка забезпечить щосекундний нагляд за можновладцями та правоохоронцями;

2. ВІДПРАВИТИ у відставку Президента Януковича…,ЗВІЛЬНИТИвсіх несправедливо засуджених…,ВИЗНАЧИТИСЯоднозначно з євро інтеграційним напрямком розвитку України…, і покласти, нарешті, край всяким спекуляціям що до продажу землі – ЗЕМЛЯ в Україніє всенародним скарбом і продаватися ніколи не буде!

3. ПРОВЕСТИНАРОДНУ ЛЮСТРАЦІЮ комуністів і, їх спадкоємців, регіоналів, що не чують стогін власного народу.

4.СТВОРИТИ органи постійного ГРОМАДЯНСЬКОГО КОНТРОЛЮнад органами влади на всіх рівнях від ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ до «ГОЛОС НАРОДУ» на національному рівні.


    Ми,«ВРАДІЇВСЬКИЙ РУХ»знаємо із живого спілкування з людьми, а не із кабінетів, що ХОДА-МАЙДАН«Від Врадіївки до «КРАЇНИ ЛЮБОВІ» готова до рішучої дії, тому що до цього готовий народ. Людям потрібен тільки жертовний приклад, до якого готові ми.


   І не дивлячись на те, що політичні сили не бажають чути наш заклик «Всі РАЗОМ і в один ЧАС!», ми впевнені, що всі, кому не байдуже майбутнє України, встануть разом з нами єдиним НАРОДНИМ ФРОНТОМ НА ЗАХИСТ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ.


    З другого боку, «команда Януковича» робить вигляд, що щиро прагне в Європу і, очевидно, хоче використати «ВРАДІЇВСЬКИЙ РУХ», як «ЦАПА ВІДБУВАЙЛА» для скасування, нею ж самою, цього доленосного для України історичного процесу.


    Враховуючи особливості поточного моменту, ми продовжуємо добиватися справедливості в справах ВРАДІЇВСЬКИХ ХОДАКІВ та всіх, хто звертається до нас, через ВИМОГИ-ПРОГРАМУ, викладені вище…, а ХОДУ-МАЙДАН, як наш останній і вирішальний аргумент, переносимо на той ЧАС, коли всі побачать, що аргументи вичерпані і ситуація вимагає рішучих ДІЙ по встановленню в Україні КОНСТИТУЦІЙНОГО ЛАДУ.



Листопад покаже все!

 

 

«Всі РАЗОМ і в ОДИН ЧАС!»

 

 

Міліцейська окупація бунтівної недайводи





    Як повідомили активісти Ліги підприємців Кривого Рогу, у "бунтівному" селі Криворізького району Недайводі, мешканці якої надумали створювати територіальну громаду, вже третій день поспіль повно міліції.

 

 

    За їх словами, правоохоронці ходять по хатах і проводять бесіди з селянами, наголошуючи на незаконності їх дій у створенні сільської громади, хоча всі зібрання і прийняті на них рішення з цього питання жодним чином не суперечать діючій Конституції й чинному законодавству.

    На думку громадських активістів, які надають консультативну допомогу недайводцям у створенні та офіційній реєстрації територіальної громади, саме проти цього й спрямовані дії міліції та місцевої влади, щоби унеможливити прийняття відповідного рішення на сесії сільської ради. 
    Ось так представники діючого режиму встають горою проти реального народовладдя, щоби в жодному разі не допустити прецеденту, коли сільська територіальна громада як офіційно зареєстрована юридична особа стане справжнім власником і розпорядником майна та головним джерелом влади на самоврядній території.

    Отже, совдепія не здається, й незважаючи на чинне законодавство незалежної України як демократичної держави прагне за всяку ціну зберегти старі совкові порядки, які вже давно треба поламати.

Володимир Стецюк


Фото: Біля Недайводської сільської ради

 

 

 

 

Дьякову Миколі Миколайовичу, голові комітету громадських представників тергромади Недайвода інкримінують
Стаття 353. Самовільне присвоєння владних повноважень або
звання службової особи
1. Самовільне присвоєння владних повноважень або звання
службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно
небезпечних діянь, -
карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів
громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням
волі на строк до трьох років.


Кримінальне впровадження №  12013040450001028





Коментарі з ФБ:

Валентина Устюгова

І сміх і слоьхи...Сама влада присвоїла собі неіснуючи повноваження,
міліція по суті є приватним підприємством чиновників, а вони перекладують
відповідальність с больної голови на здорову...


В Конституции Украины написано, что это закон прямого действия!
Соответственно действия милиционеров имеют
признаки антиконституционного переворота!

19 вересня Автомайдан буде в Недайводі!


Одним з чергових пунктів зупинки Автомайдану є село Недайвода на Дніпропетровщині. Нещодавно там було створено територіальну громаду на загальних зборах села. Невдовзі громада виникла і по сусідству у селі Терноватка та готується ще одна. Сьогодні ж "група захвата" на чолі з головою РДА та у супроводі щонайменше десятка міліціонерів приїхала у село проводити позачергову сесію, на якій зокрема мало розглядатися питання затвердження сесією статуту, прийнятого громадою. Депутатам з неприхованою радістю оголосили про відкриті кримінальні справи проти голови громади та людини, що підняла питання правомірності використання ставка на території громади. До того цілий день міліція бігала по селу і збирала покази з селян, що брали участь у зборах. У декого з'явився вихований радянщиною переляк. Але активістів громади злякати не вдалося. Вони спокійно запросили усю цю нешановну братію на зустріч з Автомайданом. А Автомайдан зі свого боку з нетерпінням чекає зустрічі з чиновниками - порушниками закону та Конституції, але найбільше з мужніми недайводцями, що обрали для своїх дітей майбутнє з діючим законодавством та конституційними правами. Геть 37 рік з Дніпропетровщини! Автомайдан у Недайводі 19 вересня. До зустрічі!

Другий день автомайдану

Назар Олексевич 
Другий день Автомайдану

День розпочався з зустрічі на Мирогощанському державному іподромі на Рівненщині. У Мирогощі, Молодаво та сусідніх селах створено територіальні громади. Тому розмова виходила цікавою, практично корисною, наповненою практичним матеріалом. Проте прихід призначеного міністерством АПК “директора” в супроводі представника міліції, що прийшов на підприємство “для ведення слідчих дій” в зв'язку зі злочином самоправство та перевищенням повноважень не надто посприяв подальшій розмові. Водночас, подальші події набули практичної корисності: як спілкуватись з міліцією, що служить рейдерам. Особливо, коли рейдерство прикривається міністерською мантією. 

По цьому по дорозі у Хмельницький Автомайдан зупинився для спілкування з жителями Смиги, що вийшли протестувати проти рейдерства ДП “Смигаторф”, проти корпоратизації. Одним словом, громада ще не знала своїх можливостей чи прав, водночас здатна протестувати проти незаконного позбавлення себе власності. Тому наша зупинка біля колони протестуючих була для останніх мабуть чи не найсуттєвішим результатом акції. Але час покаже. 

Зовнішнє втручання у справи мирогощан спричинило значне запізнення групи Автомайдану на зустріч у Хмельницькому. Але зустріч у Хмельницькому все-одно відбулась, була цікавою і насиченою. Спілкувались переважно з головами громадських організацій. Питання землі, водних ресурсів отримали чи не найбільшу увагу, але, дякуючи попереднім нашим зустрічам, говорили фактично про майбутнє громад. Про громаду і державу, громаду і людину, людину і людину.