Профіль

Руде диво

Руде диво

Україна, Миколаїв

Рейтинг в розділі:

Квітка та вітер


Одного дня Вітер та Квітка полюбили одне одного. Влітку, під час сильної спеки Вітерець ніжно обдував Квітку своїм диханням, і їй ставало прохолодно та добре, навіть під літнім палким сонцем. Квітка ж, дарувала Вітру свій неповторний аромат, який він міг забирати з собою і ще довго насолоджуватись ним.

Так у коханні та злагоді прожили Вітер із Квітка всю весну та все літо. Оточуючі дивувались, та іноді навіть тихесенько заздрили їхньому щастю.

Але, одного дня, Вітру здалось цього замало. Йому захотілось такої любові якої ще ніхто не мав. Він подумав "Якщо я віддам Квітці всю свою пристрасть, всю свою любов, на яку я тільки здатен, то і вона подарує мені ще більше кохання натомість!"

І Вітер дунув на Квітку з усієї сили. Але Квітка не витримала такого пориву Вітру і зламалась під його тиском.

Вітер намагався оживити Квітку. Він ніжно огортав її своїм диханням кохання. Але все було марно.

Тоді вітер збожеволів і закричав

- Я подарував тобі всю свою любов, на яку тільки був здатен! Такого кохання ще ніхто не знав. А ти не відповіла мені взаємністю! Ти мене не любиш і ніколи не любила!

Вітер кружив і завивав навколо квітки, що мирно лежала на землі. На поляні піднявся справжній ураган. Але квітка вже не могла нічого відповісти.

 

Ніжність та терпіння допомагають коханню жити довше. Краще тисячу разів стриматись, аніж один раз зламати.

 

"Сказати "Я тебе люблю" займе декілька секунд, показати як - все життя."

Среди бесчисленных светил

Згадалось...

Н.Гумилев

Среди бесчисленных светил
Я вольно выбрал мир наш строгий
И в этом мире полюбил
Одни веселые дороги.

Когда тревога и тоска
Зачем-то в сердце закрадется,
Я посмотрю на облака,
И сердце сразу засмеется.

И если мне порою сон
О милой родине приснится,
Я так безмерно удивлен,
Что сердце начинает биться.

Ведь это было так давно
И где-то там, за небесами...
Куда мне плыть, не все ль равно,
И под какими парусами.

Человек человеку воздух

Мара Маланова

человек человеку воздух
земля и цветок
дерево и огонь
от голоса твоего идет ток
прямо в мою ладонь
почему-то правую
а левая горяча
и я как воздух плаваю
у твоего плеча

Вправа "Сонечко"

Примітка: сама в права, про яку йде мова - трохи ничже.

 

Зізнаюсь вам чесно, колись я була дуже депресивною людиною з якою поряд знаходитись було, мяко кажучи – важко.  Тому в мене було мало друзів, люди здебільшого обходили мене стороною. І правильно робили.

Та просто депресивний період життя пов’язаний з підлітковим періодом досить швидко змінився періодом важким. Виявилось я встигла нажити собі недругів. А тут ще й іншою мовою заговорила. Та саме в цей не простий час я отримала шанс. Одного дня, коли я їхала в маршрутці в свій ліцей, до групи людей яких бачити ну зовсім не хотілось (точніше хотілось нікого не бачити, сховатись в нірку і сидіти там), я відчула тепло в середині, в районі серця – тепло і любов до всіх всіх всіх. Той день напевно сильно перевернув і мене і моє життя, бо я й досі часто його згадую і дуже люблю розповідати про нього, адже це був день своєрідного просвітлення та початком нового етапу життя.

Після того дня я часто відчувала себе великим шаром який світиться з середини теплом і дарує його всім навколо. Тоді в мене з’явилось багато компаній людей з якими я із задоволенням проводила час. Та одного дня я зустріла свою другу половинку і все своє тепло спрямувала в одне русло. І все знову почалось. Звісно мені пощастило і поряд зі мною близька людина, та оточення якось віддалилось, мене перестали запрошувати та сумувати за мною, колись близькі друзі стали рідко дзвонити, а знайомі напевно зовсім забули.

А сьогодні я наштовхнулась на одну вправу, яка нагадала мені про все що я розповіла. І я з впевненістю можу сказати, що ця вправа точно діє і вона дуже корисна для кожної людини.

 

Отже, вправа:

Для початку, займіть зручне положення. Сядьте в крісло, або ляжте на диван. Головне, аби ви почувались затишно.  Після цього згадайте найприємніші моменти зі свого життя, це може бути перше побачення, перший поцілунок, враження від поїздки на природу, чи почуття задоволення після завершення якоїсь справи. Словом – будь що.

На другому етапі потрібно задіяти всі ваші вміння уявляти образи та відчуття. Уявіть в районі серця, сонячного сплетіння – маленьке золоте тепле сонечко – це ваша Любов.

Сонечко заховано в сундучок, де воно знаходиться під кришкою, яку треба обовязково підняти та випустити сонечко назовні.

Воно починає освітлювати все в середині вас, ви починаєте світитись наповнюючись світлом, всі клітинки вашого тіла знаходяться у променях Сонця, ви стаєте суцільним світлом. Ви – світло, і світло яскраве, тепле, любляче.

Тепер уявіть того, кому ви думаєте дуже потрібна ваша Любов (загальні контури, без конкретних рис обличчя та фігури), і надсилаєте промінець свого сонечка йому. Цей промінчик прокладає місток між вашим серцем та його.

Цим світлом ви можете наповнити не одну людину, а  свій дім, свою роботу, будь яке місце, будь яку людину.

 

Роблячи цю вправу не поспішайте, нехай це завмає 15-20 хв. кожного дня, чи через день. І ви помітите результат. Жити стане трохи легше, ви будете менше дратуватись та злитись, вас менше чіплятимуть чужі уколи, а людям поряд із вами ставатиме все тепліше і приємніше. І вони обовязково підуть на ваше світло аби зігрітись.

 

(Вправа взята в журналі "Психология для всех" перекладена та трохи вкорочена мною)

"Вещи в теле"

  • 14.07.09, 19:54

"Два пациента разговаривают в хирургической палате в присутствии третьего, только что пришедшего в себя после операции: “Наш хирург постоянно что-то оставляет в телах своих пациентов. Вот у меня, например, оставил перчатку”. — “А у меня — свою шапку”. Вновь прооперированный смотрит на них с беспокойством. Тут входит хирург: “Пальто мое никто не видел?”"

Читаю книжку і отримую море задоволення :)

"Обычно человек описывает свои ощущения при переживаниях: “на сердце кошки скребут”, “башню рвет” и т.д. — и на этом останавливается. Врач-психиатр, услышавший это, начинает думать, какую таблетку пациенту назначить. Психолог пускается в исследование конфликта в отношениях, который породил такое состояние. “Бабка” сразу определяет, что “сделали на смерть” и надо “порчу снимать”. Но редко или вовсе никогда страдалец не слышит уточняющих вопросов: “Сколько кошек? Цвет? Размеры? Начали рвать сердце одновременно или постепенно подключились? Стены башни толстые, тонкие? В ней собралось что-то газообразное, жидкое? Это похожее на массу, на твердое тело? Еще на что-нибудь?”"

lol 

Диспут (притча)

У храмі дзен міг зупинитися кожний мандрівний чернець, кому вдавалося виграти диспут про буддизм у ченців, що вже жили там. В одному храмі жили разом два брати-ченці. Старший був розумним, а молодший - дурним і кривим на одне око. Одного разу мандрівний чернець попросив притулку. Втомившись за день, старший брат наказав молодшому піти замість себе. "Іди і запропонуй дискутувати мовчки", - попередив він його. Незабаром прибулець повернувся до старшого брата і сказав: - Твій молодший брат - чудова людина. Він виграв диспут. - Розкажи мені, як це сталось, - попросив старший. - Так от, - почав мандрівник, - спершу я підняв один палець, представляючи Будду, Проясненого. Він же підняв два пальці, позначаючи Будду і його навчання. Тоді я підняв три пальці, символізуючи Будду, його навчання і його послідовників, що живуть у гармонії. На це він потряс перед моїм носом стислим кулаком, показуючи, що всі вони походять із усвідомлення. Тому він переміг мене, і я не можу тут більше залишатися. Сказавши так, подорожній пішов. - Де він? - запитав, вбігаючи, молодший брат. - Я зрозумів, що ти переміг його. - Я не переміг, але зараз я йому покажу! - Розкажи-но мені про диспут. - Ледь угледівши мене, він відразу підняв один палець, нахабно натякаючи на те, що в мене лише одне око. Оскільки він людина поважна, то я вирішив бути з ним ввічливим і підняв два пальці, вітаючи його з тим, що в нього є обидва ока. Тоді цей безсоромний негідник підняв три пальці, показуючи, що в нас усього троє очей на двох. Отут я розлютився, показав йому кулак і тільки-но зібрався його побити, як він утік.

 

Не все умеют падать

Тоон Теллеген

Не все умеют падать

 "Рано утром, когда белка еще лежала в постели, в дверь постучали

- Кто там? - спросила она.
- Это я, - ответил голос. - Слон.
- Ты в гости? - спросила белка.
Несколько минут было тихо, а потом слон попросил:
- Давай потанцуем?
- Потанцуем? - переспросила белка. - Сейчас?
- А что тут такого?
- Да как тебе сказать, - ответила белка. - Вообще-то еще так рано.
- То есть ты не хочешь? - спросил слон.
Белка слегка задумалась и сказала:
- И где ты хочешь танцевать?
- Да хоть здесь, на ветке, прямо у двери, - ответил слон.
- Но там же совсем нет места!
- Значит, прижмемся друг к дружке, - решил слон.
- Да ведь тогда мы упадем вниз!
- Ох, - сказал слон. - Значит, ты не хочешь танцевать.
Белка вылезла из постели.
Потом она положила одну руку слону на плечо, а другую - на талию. Слон предупредил,
что сосчитает до трех, почесал в затылке и сосчитал до трех. Они сделали только
одно движение, оступились и полетели вниз. Опешив от удара, они лежали в мокрой
траве под буком.
- Дурацкая была затея, да? - спросил слон.
- Да что ты, - сказала белка. Она потерла шишку на затылке и подумала, что танцевали
они здорово."

Рыцари и Принцессы

Рыцари и Принцессы

Порой нам кажется, что не осталось на земле ни одного дракона. Ни одного храброго рыцаря, ни единой принцессы, пробирающейся тайными лесными тропами, очаровывая своей улыбкой бабочек и оленей.
Нам кажется, что наш век отделяет от тех сказочных времен какая-то граница, и в нем нет места приключениям. Судьба,.. эта дорога, простирающаяся за горизонт… призраки пронеслись по ней в далеком прошлом и скрылись из виду…
Как замечательно, что это не так! Принцессы, рыцари, драконы, очарованность, тайны и приключения… они не просто рядом с нами, здесь и сейчас, - ничего другого и не было никогда на земле!
В наше время их облик, конечно, изменился. Драконы носят сегодня официальные костюмы, прячутся за масками инспекций и служб. Демоны общества с пронзительным криком бросаются на нас, стоит лишь нам
поднять глаза от земли, стоит повернуть направо там, где нам было сказано идти налево. Внешний вид нынче стал так обманчив, что рыцарям и принцессам трудно узнать друг друга, трудно узнать даже самих себя.
Но в наших снах мы все еще встречаемся с Мастерами Реальности. Они напоминают нам, что мы никогда не теряли защиты против драконов, что синее пламя струится в нас, позволяя изменять наш мир, как мы захотим. Интуиция нашептывает истину: мы не пыль, мы - волшебство!


Ричард Бах “Мост через вечность”

Казковий кіт :)

а хотіла написати не кіт а квіт:)