Водитель трамвая переехал старушку

17 ноября 20** года, водитель трамвая Хоменко Мыкола, едучи с работы на мопеде, переехал самую старую улицу города Крюковскую, известную своими историческими дореволюционными зданиями.

Дещо з минулого

Посвящается сообществу "Ми любимо тебе, Україно!"

Хиросюи (Хиросуи) Макаяси (позднее взявший себе псевдоним Укрояма) (1911 —1937) — украинский поэт японского происхождения.

Еще в юном возрасте вынужден был бежать из милитаристской Японии, попросив политического убежища в СССР. Жил в Киеве на ул. Лютеранской, 8. В его бесхитростных украинских стихах (Хиросюи быстро выучил язык) звучат плохо скрытые мотивы любви к Японии, за что в 37-м году лично Сталиным был приглашен в Кремль на завтрак и там же был съеден сталинскими сатрапами.

В своем творчестве использовал японские стихотворные традиции, в частности, трехстрочный стих хокку, наполненный украинскими реалиями 30-х годов минувшего столетия и авторскими переживаниями, которые не могут оставить нас равнодушными и сегодня.


ГРАЖДАНСКАЯ ЛИРИКА
***
Сонце в небо жбурляє днiв ясних оксамить.
Чи люблю я Вкраїну?
Чи за неї болить?

***

Твого волосся симпатичнiсть зверта увагу до себе. Якби я не любив країну, То певно би кохав тебе.

***

Не зволiкай менi нiколи — жертовнiсть серце лоскотить, Люблю сьогоднi я Вкраїну, Що аж всерединi болить.

***

Холодну воду вiдключили — дзвiнкiше стане майбуття. За те люблю я Україну, Що вщент покращалось життя.

***

Не заважай любити Україну, вона — Говерла свiтовiдчуття Любити буду її, навiть Якщо у домi внеможливлено лiфта.

***

Учора вийшов на Майдан: спiвочо звiдкись гiмн долинув I я доречно пригадав Свою любов до України.

Мобiльне питання

на правах рерайта (обязательно прочесть сначала)

Шановна громадо!

Вільна людина має право розмовляти по будь-якій мобiлці. Те, що свідомий громадянин України і взагалі кожен громадянин своєї держави повинен шанувати традиції, вільно розмовляти по ріднiй мобiлцi, знати історію мобiльного зв'язку, володіти вiтчизняними тарифами та інше — це вже зовсім інша розмова. Після насильницької вiдсутностi мобiльного зв'язку протягом сотен років, і контраст цього явища особливо видно в наші дні, заставляти людину любити ту чи іншу мобiлку — це абсурд. Все залежить від виховання, батьки повинні пояснювати підростаючому поколінню, що таке Нокiа, Самсунг і що таке вітчизняна мобiлка, і взагалі значення цього всього в житті людини.  "Насильно мил не будешь" собачою мовою каже нам iноземне прислiв'я. Це стосується й мобiлок. Особисто я вільно розмовляю по мобiлцi Нокiа, по Сонi-Ерiксон і навiть по Эппл Айфон і це для мене тільки плюс. Незважаючи на те, що я свідомий шанувальник компанії Моторола, і смію розмовляти (і вживаю дуже часто) по мобiлцi Моторола, я понад усе люблю свою Нокiа 2710. Шановні, щоб привити хоча б більшості любов до певної мобiлки, ми не повині змінювати інших, хто цього не розуміє.... ми повині зібратися і виховати наступне наше покоління, яке стане взірцем у мобiльному користуваннi (якого між іншим теж в недавні часи ще зовсiм не було), любитиме виробника мобiлок Самсунг, але не слід під цим розуміти, що обовязково треба ненавидіти виробника мобiлок Сонi чи якогось іншого.

Настав час зробити історичний крок вперед. Проблема в тому, що люди свідомо не люблять Самсунг..... коли виховаємо наших дітей самсунгiвцями, ми станемо незламними!

Слава Самсунгу!

Если бы президентом Америки был...





Если бы президентом Америки был... сами угадайте кто :-)
Итак, люби друзи. То есть, фрэндз ин лав.

НОВА ДЕКЛЯРАЦИЯ НЭЗАЛЭЖНОСТИ

1. По-пэрше й головнэ. Ворогами крайины на наступни п'ять рокив оголошуються:
а) Англия, що нав'язала Амэрыци свою собачу мову.
b) Португалия, за тэ, що взагали видкрыла Амэрыку.
c) зокрэма Крыстофора Колумба оголосыты зрадныком амэрыканського народу.

2. Прапор. Дещо пэрэмальовуемо амерыканського флага. Бо блакитнэ - це в нас нэбо, а жовте - то вэлика амэрыканська пустэля.

3. Мова. Мова в Амэрыци повинна бути едыною. И мова ця повынна буты мовою амерыканських индианцив.

4. Кино. Уси голивудськи кина повынни дублюватыся мовою амэрыканських индианцив.

5. Обов'язковий голодомор. З 1492 року и до сьогодення оголосити таймом гэноцыду амэрыканського народу усима иншымы народами. Спорудыты видповидный на тэ пам'ятнык.

6. Заходы по покращэнню жыття амэрыканцив:
a) за выдатни заслугы пэрэд крайиною прысвоиты звання Гэроя Амэрыкы Моници Лэвынськы.
b) познайомытыся з нею особысто. Запросыты до Овального кабинэту на бэсиду.
c) за выдатни заслугы прысвоиты звання Гэроя Амэрыкы Моници Лэвынськы щэ раз.
d) знов запросыты до Овального кабинэту.
e) потим прызначыты М.Лэвынськы прэмйер-министром Амэрыкы.
f) негайно видрядыты означену особу до Ираку на перемовини щодо цин на нафту. Домогтыся пидвыщення цин якнаймэншэ втрычи.
g) вулыцю, що вэдэ до зруйнованих у 2001-му хмарочосив, назвати ймэнням Бэн-Ладена.

7. Кабмин. На дэржавни посады позначыты выключно индианцив. Едынэ выключэння зробыты для Бритни Спирс, що будэ министром культуры и видпочынку Амэрыкы. Та вона, мабуть, теж трохы индианка.

8. Пидвыщэння квалификации. Обов'язково навчыты М.Лэвынськы высмоктуваты нафту у дуже вэликих килькостях. Щоб нэ соромно було за Амэрыку пэрэд якоюсь там Украйиною.

9. Озброення.
а) уси танкы, литакы й корабели обминяты в Сомали, Гондураси та Грузии на банани.
b) бажано на свижи.

10. Школи. В усих школах потрибно ввэсты таки прэдмэты вывчення:
а) вузэлкове письмо
b) йизда на коняках
с) стрильба з лука
d) споруджэння вигвамив
e) виготовлення розбытых глэчыкив для майбутних поколинь.

11. Инши пам'ятныкы та братання.
а) встановыты в Хиросими та Нагасакы пам'ятники льотчикам, що бомбардувалы ци миста атомними бомбами для блага японцив.
b) видислаты до В'етнаму дэлэгацию вэтэранив вийны для щирого братання з в'етнамцямы, що йих полывали напалмом з славэтних амэрыканськых литакив для блага в'етнамцив.

12. Навука. Усих амэрыканськых гэнэтикив, що зараз працюють над розшифруванням гэнэтичного коду людыны, пэрэориентуваты на вивчення гэнэтичного коду бджил. Заснуваты нове министэрство бджолярства и мэду. Спорудыты пам'ятник амэрыканський бджоли.

13. Будивныцтво.
a) зруйнуваты вси пам'ятныкы попередньому прэзыденту Амэрыкы.
b) оголосыты збир пожертв на спорудження вэлыкои амэриканськои ликарни на Мисяци. Чи краще на Марси. Щоб для всих амэрыканцив вона була доступна однаково.

14. Трохы особисте. Виднайты гэнэтычный зв'язок мэнэ, В.Ющенка, з гэтьманом плэмэни гуронив Метакомета-Звонкэ-Вухо.

Покы що досыть. И так вжэ дужэ гарно. Трэба дещо видпочиты.

Україна ім. С.Бандери

Виходячи з ініціятиви усім відомого свідомого блогера Олега КВ (отуточки) , що передумовлює та уможливлює всесвітньовідомість майбутнього львівського стейдіуму (чи, простіше б речнути, атлетичного фільду) назвою його йменням найсвідомішого у світі свідомого С. А. Бандери.




Любі друзі!

Зробивши детальну аналізу такого явища як наше з вами скрутне сьогодення, я дійшов до висновку, що всі ці негаразди спіткають нас з однієї єдиної на те причини.
Ні, ні, це не мова. Чи як її деякі (не будемо вказувати фінгером) уперто називають "язик". Хоча, про мову пізніше. Все набагато глибше. Й вельми ширше. Ніж довше.

Звичайно, це назви. Звичайнісінькі назвиськи всього, що ми бачимо перед собою, чим користуємось, чим маємо спілкування, тобто, простіше кажучи, звичайний верстандігунг, якщо хтось не зрозумів. І не треба окозамилюватись - так воно й є.

Ото ж звідси випливає дуже серьйозний вопріс, чи так би мовити, питання: що робити і як нам жити далі у ці непрості брутальні часи?

А жити у непрості брутальні часи нам просто: треба всього лише зробити деякі незначні перейменування назв, що негативно впливають на позитивність становища наявного суспільства, тобто укрогенетичного розвитку укр... (але ж будемо послідовні)

1.
Отож, почнемо з головного. Перш за все треба правильно йменувати країну. Треба визнати, що архаїчна назва "Україна" вже цілком не відповідає дійсності й нашим з вами взагалі нагальним потребам. Саме тому що знаходиться вона не з якогось-там краю, а саме в центрі усієї світобудови, тобто, Всесвіту. І саме тому треба не квапитись і щойно негайно назвати її славним йменням всесвітньо-найпатрийотнішого патрийота - нашого з вами галичанина Степана Бандери (Stepan Bandera) - просто, гучно і цнотливо - Бандерлянд.

Звичайно, все населення, що мешкає у цій славетній країні, автоматично стає бандерляндівцями, що не може не викликати задоволення в тому числі й навіть на генетичному рівні.

Крім того, це більш не дасть змоги усіляким москальським істотам, які чомусь називають себе "чєловєк", гидливо казати "на Украінє", най їх трафить отой шляк. І нехай вони вдусяться від злості - це буде правильно, тобто, зер гут і в добрім, зрозуміло, керунку.

2.
Далі треба зайнятися дещо другорядними питаннями - назви деяких міст теж потребують нашої пильної до них уваги. Наприклад, Львів. Ми повинні якнайшвидше  виправити цю вкрай прикру історичну помилку, бо левів в Украйні вже давно нема. Може десь і є трішечки в зоопарках, але ж це не є добре, коли назва славетнього міста асоціюється тільки із звірюгою, що сидить у клітці та безкоштовно жере наше українське м'ясо... Саме тому, вшановуючи пам'ять ще одного славетного галичанина Романа Шухевича (Roman Schuchewytsch), треба негайно перейменувати Львів в місто Шухер. Це також буде дуже добже.

3.
Також конче необхідно звернути увагу на таке місто, як Івано-Франківськ. Звичайно, можна погодитись з другою половиною назви - вона цілком українська, але ж перша є гидотнішим москальським йменням і повинна буди викресленою назавжди. Тому це місто треба називати дещо інакше - Бандеро-Котовськ. Тому що згідно новітнім вченим дослідженням було остаточно з'ясовано, що декілька котів, помилково задушених Бандерою, були справжніми українськими патрійотами, а один, навіть, цілком свідомо не розумів москальське "кіс-кіс", відкликаючись тільки на правильне "кис-кис". Тому їх пам'ять теж треба історично вшанувати як тих, що поклали своїх голів та хвостів за майбутню незалежність.

4. Й нарешті, дійшла черга до славного міста Києва. Чи як його ще називають деякі "Кієв" (Степан Бандера повбивав би...). Ви здивуєтесь, але ця назва повинна бути залишеною. Тому що в новій країні з оновленою назвою столицею вже буде місто Тернопіль, перейменоване в Степобандопіль. Єдине, що конче необхідно зробити: переназвати в ньому райони Канада і Аляска на щось інше. А то щось воно зараз взагалі якось не по-укра... пробачте, не по бандерляндівськи.

5. Й наприкінець - мовне питання. Тут все дуже просто. На кшталт, так би мовити. Звичайно, ми повинні поважати всілякі там різні діяспори та інші гидотні нашарування на славетньому тілі нашої неньки Бандерляндії. Тому в країні треба прийняти дво-, чи навіть тримовність. Першою державною мовою безумовно повинна бути українська мова. А другою - українська мова. А вже аж третьою треба зробити українську мову. Як бачите, мовна проблема вирішується остаточно. З подальшою потребою можна буде розбудувати чотиримовність, а може й п'ятимовність.

-------------
Але ж це тільки початок, браття козацького роду. Бо надалі треба буде зробити ще дуже багато перейменувань. Методично це дуже нескладно - треба лише першу літеру в слові замінити на "Б". Бо Степан Бандера вельми багато напрацював для нашого Бандерлянду. Треба вшанувати та пишатися. Наприклад, хліб буде називатися бліб, пиво - биво, комп'ютер - бомп'ютер, пляшка - бляшка. Блог - так і буде, це вже добре переназване.

І ось коли ми все це зробимо, тоді вже запануєм. Вороги, одразу повиздихають від заздрощів, і все в нас буде гаразд. Отакот.

Якщо я забув згадати ще про щось вкрай важливе, вельми препрашам. Тобто, ентшульдіген, якщо хтось не зрозумів. Беріть ваші пензлики і мейк йор комментс єнд обсервейшнз плиз.

І нарешті, авторське право: Усі права збережено в схроні та знедоступлено. Усілякі посилання чи копіювання матеріялу можуть бути уможливленими з посиланням на цю оригіналю.
-------------
Post Scriptum: Опс, ледве не забув: героям, звісно, слава. А як же інакше.