У Табачника відмовляються називати вартість поїздок за кордон.

  • 20.07.13, 17:11
 
 

 
 

Андрушко: «Куди летіли делегати МОНу, може, у Париж у своїх цілях?». Фото: Юлія РУДЕНКО

У Міністерстві освіти і науки України відмовляються надавати інформацію ЗМІ про вартість робочих поїздок. Зокрема про переліт та проживання міністра Дмитра Табачника на офіційну церемонію відкриття літніх Олімпійських ігор у Лондоні.

Про це на прес-конференції в Києві розповів активіст і журналіст Сергій Андрушко.

"Я помітив, що наші урядовці почали мислити креативно і творчо. Замість того, щоб надавати пряму відповідь на запит про надання інформації, вони генерують ідеї, придумуючи причину, як не надати відповідь. У мене є низка запитів, коли мені декілька разів надавали різні відписки", – зазначив  активіст.

Він розповів, що Міносвіти приховує інформацію про робочу поїздку міністра Табачника до Лондона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриту інформацію в Україні не можна отримати навіть через суди - правозахисники

"Я хотів дізнатися, хто був у складі української делегації на Олімпійських іграх у Лондоні та інформацію про загальний кошторис поїздок, – говорить журналіст. – Спочатку мені написали, що для розгляду справи необхідно додаткові 20 днів. Потім вимагали заплатити за надану інформацію. Зрештою написали, що помилились і оплачувати не потрібно. Останній лист від МОНу був такого змісту: "У зв'язку з початком проведення фінансової ревізії надати відповіді найближчі два місяці неможливо".  У вказаний час я знову написав до них листа, але відповіді так і не отримав".

За словами Андрушка, подавши до суду, у першій інстанції йому частково було задоволено у позові.

"Суд зобов'язав МОН інформувати про поїздку. Але вони подали апеляцію, щоб не виконувати закон. Однак хочу підкреслити, що суд не зобов'язав надавати інформацію про склад делегації. Тобто ми не можемо дізнатися, чи були серед українців члени сімей працівників Міносвіти. І куди  летіли делегати: до Лондона чи, може, у Париж у своїх цілях?..", – додав він.

 Юлія РУДЕНКО

Українців з мінімальною зарплатою перевірять податківці

  • 18.07.13, 22:35
Королевська вважає офіційний середній оклад в країні необ'єктивним.

 
Коментарі
Роботодавців і українців, які отримують мінімальну зарплату, перевірять. 
 Міністерство соцполітики і Міністерство доходів і зборів України планують провести моніторинг громадян, які отримують мінімальну зарплату, а також їхніх роботодавців. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, пише "Сегодня".


"Зараз ми об'єднуємо зусилля служби зайнятості, Пенсійного фонду та інспекції з праці, тісно співпрацюємо з Міністерством доходів і моніторимо кожну вакансію і людей, які отримують мінімальну зарплату. Всі структури отримали завдання йти і знайомитися з цими людьми, розмовляти з роботодавцем, чому у людини мінімальна зарплата", - повідомила Королевська.

За її даними, мінімальну зарплату в Україні отримують 1,8 млн осіб. Міністр вважає, що більшості з них платять "мінімалку", а решту видають у "конвертах" для мінімізації податків.

 Читайте також: "Білі" зарплати українців можуть зрости на 5% 


"Середня зарплата - 3 253 гривні на травень... Середня заробітна плата, я вважаю, сьогодні необ'єктивна, бо трохи менше 15% людей отримують у нас мінімальну зарплату", - додала Королевська.

Вона зазначила, що з такими роботодавцями буде проводитися робота для того, щоб лояльними методами стимулювати їх підняти зарплату.

Нагадаємо, середня зарплата українців у травні зросла на 20 гривень і становила 3 тис. 253 гривень.

Фастівський райвідділ міліції надалі залишається в облозі

Відео кореспондентів ТВі з місця подій

Фастівський РВВС і надалі перебуває у облозі пікетувальників. 

Учасники "врадіївської ходи" зайшли на перший поверх райвідділу міліції і вимагають від керівництва міліції показати їм усі кімнати, серед яких, як твердять пікетувальники, є і кімната для катувань. Про неї, зокрема, заявив екс-мер Фастова Володимир Тимофіїв, який також перебуває нині у приміщенні РВВС. Однак представники райвідділу відмовляються пускати у приміщення пікетувальників.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 липня, активісти взяли в облогу Фастівський райвідділ міліції. Вимога - показати кімнату, де, за словами пікетувальників, міліціонери катують затриманих.

Мешканець Запоріжжя роздушив яйце на плечі Президента Польщі

  • 14.07.13, 16:51
 
 

 
 

Фото: fakty.ictv.ua 

У Луцьку після молебню за душі загиблих під час Волинскої трагедії мешканець Запоріжжі роздушив яйце на плечі Президента Польщі Броніслава Коморовського. Про це повідомили в прес-службі УМВС у Волинській області.

"Після богослужіння за душі загиблих під час Волинскої трагедії Президент Польщі Броніслав Коморовський вийшов поспілкуватися із людьми. До нього підійшов хлопчина і роздушив яйце у нього на плечі. Правоохоронці затримали порушника. З його слів йому 21 рік і приїхав із Запорізької області. Наразі хлопця повезли на освідування. Буде дана оцінка його діям і прийняте рішення", - повідомила Оксана Блищик, начальник сектору зв'язків із громадськістю УМВС у Волинській області.

Нагадаємо, політолог Кость Бондаренко на своїй сторінці в мережі Facebook написав, що у Луцьку опісля молебню за душі загиблих під час Волинскої трагедії у Президента Польщі Броніслава Коморовського влучили яйцем.

"Інцидент стався приблизно о 13.40-13.45, коли глава Польщі вийшов з костелу та прямував замковою площею — повідомляє власкор В цей час із юрби юнак на вигляд 15-17 років влучив у Президента Польщі яйцем. Винуватця інциденту затримали миттєво. Наразі правоохоронці не коментують цієї події.

Зараз знайдуться ті, хто із цього юного дебіла (інші слова важко підібрати) будуть робити нового героя", — написав політолог.

Звільнений Пшонкою прокурор з Врадіївки отримав нову посаду

  • 11.07.13, 22:14
Коментувати 4 
Друкована версія
Поділитись 
 
 

 
 

Фото: zn.ua

Екс-прокурор Врадіївського району Миколаївщини Сергій Мочалко, якого звільнили на минулому тижні через справу про зґвалтування 29-річної дівчини, отримав нову посаду. Тепер він — рядовий працівник прокуратури Кривоозерського району.

Про це повідомила керівник прес-служби Миколаївської обласної прокуратури Наталія Абрамова, повідомляє "Укрінформ".

"Сергій Мочалко переведений у прокуратуру Кривоозерського району на рядову посаду", - сказала Абрамова.

Вона також зазначила, що потерпіла у "врадіївській справі" Ірина Крашкова бере активну участь у слідчих діях.

Раніше народний депутат Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook поширив інформацію, що Мочалка начебто призначили на посаду заступника прокурора Кривоозерського району.

У середу прокуратура Миколаївської області спростувала цю інформацію.

Як відомо, Генпрокурор Віктор Пшонка звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка 2 липня за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю під час проведення слідства органами внутрішніх справ.

27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

У Врадіївці почали викликати на допити в прокуратуру.

  • 11.07.13, 21:50
У другій половині дня у четвер, 11 липня учасники акцій протесту біля Врадіївського райвідділу міліції почали масово викликати на допит до прокуратури.



Про це «Новинам-N» повідомив один з організаторів акції протесту Анатолій Бурлак.



За його словами, з другої половини дня до учасників акції протесту приїжджає автомобіль «Жигулі». Водій - місцевий міліціонер на прізвище Бреус. Пасажир - чоловік у цивільному - за наявним у нього списку повідомляє людей про необхідність з'явитися на допит в прокуратуру. Всім говорять одне і те ж: «Ви були зафіксовані на відео під час акцій протесту у міліції. Вас будуть допитувати. Вам необхідно з'явитися під Врадіївський райвідділ міліції, в 16 і 17 кабінет де вас допитають слідчі прокуратури ». Говориться все це людям в дуже жорсткій, безапеляційною тональності. При цьому, жодних повісток «чоловік у цивільному» нікому не вручає.



Як розповіла одна з жінок, яку також викликали на допит, список, наявні у пасажира «Жигулів» складає дві сторінки.



Нагадаємо, що кілька днів тому Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що «ніяких репресій у Врадіївці не буде».


Приморські партизани проти ментів.

Ось приклад як потрібно боротись проти мінтовського свавілля,якщоб люди в Врадіївці пішли б шляхом цих хлопців в Україні і за її кордоном пішов би більший резонанс по цій справі яка відбулась в Врадіївці.

Україна закриває східний кордон для нелегалів

  • 09.07.13, 20:26
Україна і Росія тепер будуть передавати один одному громадян, яких спіймали при нелегальному перетині кордону, а також затриманих на всій території обох держав.

 
dpsu.gov.ua


Між Україною і Росією 9 липня набуває чинності угода про реадмісію, що передбачає повернення осіб, які нелегально перетнули міждержавний кордон.

Більше десяти років Київ домагався від Москви укладення угоди про реадмісію. У жовтні 2012 року у присутності українського і російського президентів - Віктора Януковича і Володимира Путіна - угоду було нарешті було підписано. 5 червня 2013 цю угоду ратифікувала Верховна Рада.

Згідно з новими правилами, держави будуть передавати один одному не тільки осіб, яких спіймали безпосередньо при нелегальному перетині кордону, але і тих, кого затримали на всій території обох держав.

За даними Державної прикордонної служби, тільки у 2010 році в Україні налічувалося 30 тис. нелегалів. Це ті, кого вдалося виявити.

В угоді про реадмісію врегульовано більшість механізмів прийому-передачі нелегальних мігрантів, через яких не працювала попередня угода від 2006 року. Дана угода важлива для Києва через те, що "більшість нелегальних мігрантів з третіх країн потрапляють в Україну саме з території Росії".

Відзначимо, що влада Польщі має намір посилити охорону свого східного кордону, найбільша ділянка якого припадає на Україну, через зростання обсягів контрабанди та кількості нелегальних мігрантів.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ України назвало пріоритетним питання захисту українських трудових мігрантів.

"Улыбнись, придурок"

на Харьковщине задержали в стельку пьяного гаишника после ДТП. ВИДЕО 
Благодаря очевидцам пьяного водителя - инспектора ГАИ задержали на месте ДТП. Внимание! Ненормативная лексика!

Инспектор всячески пытался, насколько ему позволяло его нетрезвое состояние, избежать наказания, но очевидцы не позволили ему этого, сообщает "Цензор.НЕТ" со ссылкой на сюжет пользователя YouTube - Romaha Kharkov.
youtube.com/watch?v=kjHar6KaY-o

Російська ідея!



Гиблая пустыня - ни конца, ни кpая.
Общая святыня - мать-земля сыpая.
Топи да болота, степи да чащобы,
Хpамов позолота, а вокpуг - тpущобы,
Завывает вьюга, гонит снег по кpугу...
Коpотка кольчуга на спине у дpуга!
Глушь да буеpаки, воpовство да дpаки,
Да сpамные вpаки вечеpом в баpаке.

Пpём с мольбой о чуде пpямиком в тpясину.
Каждому Иуде - личную осину!
Каждому кумиpу возжигаем свечки,
Да гpозимся миpу встать с холодной печки:
Вот подымем знамя да пpойдем с боями,
Тем же, кто не с нами, гнить в зловонной яме!
Вытопчем доpогу к вашему поpогу,
Пусть идем не в ногу, но зато нас много.

Пыл наш не умерить, рвемся в бой отважно,
Главное - чтоб верить, а во что, неважно.
Не считаем трупы, не боимся мести,
Ничего, что глупо, главное, что вместе!
Пить - так до упаду, мордой в грязь с размаху,
Нету с нами сладу, во нагнали страху!
Все кругом поруша, перед образами
Изливаем душу пьяными слезами.

Нас видать по pоже, выpосших без нянек,
Нам свой кнут доpоже, чем замоpский пpяник.
Мы в гробу видали ихние конфетки!
Будем жить и дале в клетке, как и предки.
Нам все пеpемены - как седло коpове,
Гpязи по колено, да по пояс кpови.
Завывает вьюга, свиpипеет стужа,
Ничего, что туго - может быть и хуже.

На таком морозе к черту все приличья!
По уши в навозе веруем в величье.
Кто кого замучит на лесоповале?
Нас ничто не учит, мы на всех плевали.
Нас любая гадость может распотешить,
В нас - добро и святость! Тех, кто спорит - вешать!
Нищая лачуга стынет под сугробом,
Завывает вьюга, как вдова над гробом...
Юрий Леонидович Нестеренко
1995