хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Україна закриває східний кордон для нелегалів

  • 09.07.13, 20:26
Україна і Росія тепер будуть передавати один одному громадян, яких спіймали при нелегальному перетині кордону, а також затриманих на всій території обох держав.

 
dpsu.gov.ua


Між Україною і Росією 9 липня набуває чинності угода про реадмісію, що передбачає повернення осіб, які нелегально перетнули міждержавний кордон.

Більше десяти років Київ домагався від Москви укладення угоди про реадмісію. У жовтні 2012 року у присутності українського і російського президентів - Віктора Януковича і Володимира Путіна - угоду було нарешті було підписано. 5 червня 2013 цю угоду ратифікувала Верховна Рада.

Згідно з новими правилами, держави будуть передавати один одному не тільки осіб, яких спіймали безпосередньо при нелегальному перетині кордону, але і тих, кого затримали на всій території обох держав.

За даними Державної прикордонної служби, тільки у 2010 році в Україні налічувалося 30 тис. нелегалів. Це ті, кого вдалося виявити.

В угоді про реадмісію врегульовано більшість механізмів прийому-передачі нелегальних мігрантів, через яких не працювала попередня угода від 2006 року. Дана угода важлива для Києва через те, що "більшість нелегальних мігрантів з третіх країн потрапляють в Україну саме з території Росії".

Відзначимо, що влада Польщі має намір посилити охорону свого східного кордону, найбільша ділянка якого припадає на Україну, через зростання обсягів контрабанди та кількості нелегальних мігрантів.

У свою чергу, Міністерство закордонних справ України назвало пріоритетним питання захисту українських трудових мігрантів.
10

Коментарі

19.07.13, 22:17

Дивно, як цей договір ратифікувала Росія..... Дуже дивно. Хоча недавно зняли голову Федеральної міграційної служби, можливо то він був непоступливим.

    29.07.13, 23:10Відповідь на 1 від severun38

    Дивно, як цей договір ратифікувала Росія..... Дуже дивно. Хоча недавно зняли голову Федеральної міграційної служби, можливо то він був непоступливим.мене це теж здивувало,тепер прийдеться їм назад приймати народ пачками.

      Гість: заблокований

      313.07.13, 10:06

      О! тепер всіх мацкалів відправлять в паРашку а українців в Україну

        413.07.13, 15:55Відповідь на 3 від Гість: заблокований

        О! тепер всіх мацкалів відправлять в паРашку а українців в Українубуло б не погано.