Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

Про українську мову і Венеціанську комісію

  • 07.12.19, 15:30

Захист української мови - на часі. В цьому з нами згідна і Венеційська комісія, яка, втім, висловила низку зауваг. Останні вже встигли назвати мало не такими, що зобов’яжуть відкликати закон. Але це маніпуляція.
Процитую ключове: «Венеціанська комісія повністю розуміє потребу у заходах із підтримки української як державної мови».
А тепер коротко про критичні зауваження щодо окремих положень закону.

1. Україна є суверенною державою, а рішення Венеційської комісії - рекомендаційні. Які рекомендації виконувати і як саме, які ні - вирішувати Україні.
2. Неприйнятні рекомендації (наприклад, однаково ставитися до російської і кримськотатарської мов) – будем аргументовано ігнорувати; слушні рекомендації - виконувати через ухвалення інших законодавчих та підзаконних актів, без жодного втручання в закон про мову. Саме так чинили балтійські держави, так діяла Україна після висновку Венеційської комісії щодо закону про освіту в 2017 році. Це доросла поведінка, спрямована на конструктив.
3. Не варто ідеалізувати Венеційку – її члени представляють конкретні держави і на їхні рішення впливає не лише право, але й політика. Чого варте лише вчорашнє рішення комісії, що російська делегація може засідати в ПАРЄ незважаючи на анексію Криму. Так само не варто демонізувати рішення комісії – воно очікуване і не ставить під сумнів ні важливість закону про мову, ні його цілі.
4. Ревізія закону про державну мову – неприйнятна. Спроби будуть сприйняті як замах на українську ідентичність і спровокують серйозні протести. Коли Москва витрачає мільярди на русифікацію, знищує українську мову на окупованих територіях, і пропагандою накачує так, що за мову буквально вбивають (світла пам’ять Артему Мірошниченку з Бахмута), перекроювати закон про мову – це допомагати агресору. Ми цього не допустимо.

З ФБ Володимира В'ятровича

15

Коментарі

17.12.19, 15:33

та хай кацапи переказяться

    27.12.19, 15:42

    венгрия, польша и румыния способны будут вылечить украинскую невменяемость. ущемление прав по национальному признаку - суть нацизма.переказітьсясрані кацапи, лапоть вонючий пожуйуйопок

      37.12.19, 15:45

      венгрия, польша и румыния способны будут вылечить украинскую невменяемость. ущемление прав по национальному признаку - суть нацизма.Це ви "невменяемая". Якщо мене, та й інших українців, не переконав сотий повтор ваших аргументів, то наскільки великий шанс, що 101 щось змінить?

        47.12.19, 15:53

        венгрия, польша и румыния способны будут вылечить украинскую невменяемость. ущемление прав по национальному признаку - суть нацизма.Це ви "невменяемая". Якщо мене, та й інших українців, не переконав сотий повтор ваших аргументів, то наскільки великий шанс, що 101 щось змінить?это не мои аргументы, а венгерские, и венгрия не собирается повторять украине 100 раз. польша и румыния с удовольствием поддержат венгрию, можете не сомневаться.Я не тільки про цей випадок. Ви в кожній замітці як папуга товчете одне й те саме. Оновіть методички, а то і тут забаню

          57.12.19, 15:59

          венгрия, польша и румыния способны будут вылечить украинскую невменяемость. ущемление прав по национальному признаку - суть нацизма.Це ви "невменяемая". Якщо мене, та й інших українців, не переконав сотий повтор ваших аргументів, то наскільки великий шанс, що 101 щось змінить?это не мои аргументы, а венгерские, и венгрия не собирается повторять украине 100 раз. польша и румыния с удовольствием поддержат венгрию, можете не сомневаться.Я не тільки про цей випадок. Ви в кожній замітці як папуга товчете одне й те саме. Оновіть методички, а то і тут забанюваши заметки не отличаются разнообразием и грамотностью. моей вины в этом нету.Вам не обов'язково в мене в блозі сидіти

            67.12.19, 16:00

            Треба брати за приклад Ізраіль.
            Ім то те то се закидають: не гуманно , не рівноправно , дайте палестинцям , дайте «рускоязичним» ...
            А , бачиш, Рабіновіч туди не рветься російську мову захищати.

              77.12.19, 16:07

                87.12.19, 16:31

                В"ятрович написав все правильно.

                  97.12.19, 18:30

                    107.12.19, 18:33

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна